Minister Achaibersing tekent protocol van overdracht en neemt afscheid

18
"Ik ben wel met een vuist geboren", aldus Achaibersingh - beeld (c) Starnieuws video onderaan.

De Surinaamse minister van Financiën & Planning Armand Achaibersing tekent vandaag het protocol van overdracht en neemt daarna afscheid van zijn collega’s. De bewindsman had in augustus zijn portefeuille om persoonlijke redenen ter beschikking gesteld aan de president van Suriname.

De scheidende minister heeft de afgelopen periode veel te verwerken gehad in de privé sfeer. Hij verloor onlangs zijn kleinzoon, die in juni dit jaar werd doodgeschoten door diens vader. Hij zou aanvankelijk per 1 september 2022 zijn portefeuille neerleggen, maar bleef nog even aan.

Achaibersing gaf gisteren zijn laatste persconferentie getiteld ‘Update beleid afgelopen 2 jaar’. Hij zei daarbij dat hij geen gouden handdruk krijgt, maar met lege handen weggaat. Hij weet nog niet wie hem gaat opvolgen. Wel is duidelijk dat ministers Albert Ramdin en Silvano Tjong-Ahin voorlopig zullen waarnemen op deze post.

Armand Achaibersing was in 2017 voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam) en werkte in de top van Assuria NV. Medio dat jaar nam hij de taken over als algemeen directeur van deze verzekeringsmaatschappij. Daarnaast bleef hij aan als voorzitter van Survam.

Na de verkiezingen van 2020 nam hij namens de VHP zitting in het kabinet-Santokhi als minister van Financiën en Planning in het kabinet-Santokhi. De Stichting Hart voor Suriname Worldwide riep Achaibersing uit tot minister van het jaar 2021.

Over zijn vertrek zei hij dit:

18 REACTIES

 1. Deze man is waarschijnlijk de enige minister die er niet zat voor prestige en eigen gewin. Dat is een heel duidelijk signaal wat hij geeft.
  Blijf oprecht en integer, laat u niet leiden door uw ego, hebzucht en machtsdrang.

  Velen zullen dit pad NOOIT bewandelen helaas…
  gemodereerd

 2. Armand is in mijn ogen een goeie hardwerkende en eerlijke man. Hij was op het ministerie van Financiën wel omringd door een aantal ongeschikte oranje ratten. Door toedoen van deze oranje ratten zijn een aantal misstappen gemaakt. Heel opmerkelijk is de waarneming van deze goeie man, door koning Albert van de VHP en Silvano van de NPS. Beiden zijn goeie ministers, met af en toe wat uitglijders van koning Albert. God zij dank dat er geen van de incompetente ministers van de ABOP/PL is aanmerking zijn gekomen voor de waarneming op Financiën. De grondrovers van ABOP mogen nooit en te nimmer op Financiën of bij de Centrale bank geplaatst worden. Dat zou echt een grote ramp zijn voor Suriname. Laten we bidden dat het nooit gebeurt.

  Beste Armand, ik wens je het allerbeste.
  gemodereerd

 3. Armand is in mijn ogen een goeie hardwerkende en eerlijke man. Hij was op het ministerie van Financiën wel omringd door een aantal ongeschikte oranje ratten. Door toedoen van deze oranje ratten zijn een aantal misstappen gemaakt. Heel opmerkelijk is de waarneming van deze goeie man, door koning Albert van de VHP en Silvano van de NPS. Beiden zijn goeie ministers, met af en toe wat uitglijders van koning Albert. God zij dank dat er geen van de incompetente ministers van de ABOP/PL in aanmerking zijn gekomen voor de waarneming op Financiën. De grondrovers van ABOP mogen nooit en te nimmer op Financiën of bij de Centrale bank geplaatst worden. Dat zou echt een grote ramp zijn voor Suriname. Laten we bidden dat het nooit gebeurt. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe je als intelligente minister van Financiën met een idioot en incompetente vice-president (voorzitter van de Raad van ministers) heb kunnen samenwerken.

  Beste Armand, ik wens je het allerbeste.
  gemodereerd

 4. Een minister om trots op te zijn. Hij was met daden!! Ik hoop dat wij ooit wederom zo een minister kunnen hebben zonder, dat er 1 vinger verkeerd wordt aangewezen!! Hij heeft het heel goed gezegd en ik hoop dat een ieder heel goed heeft beluisterd!! Want yu sab fa sommige Srangmans de toch?? Zij horen en lezen dit, begrijpen het niet goed en brengen anders over!! Daar kan je hen een 10plus geven!! Het is een kwal bij deze kwallen!!! Hopelijk komt er geen 2e Boefdraad!!
  gemodereerd

 5. Duidelijke taal van misschien wel de meest integere en capabele minister in deze regering. Waardig en trots afscheid van een man waarvan er veel te weinig rondlopen in corrupt Suriname. Als we er 10 van dit caliber zouden hebben, was Suriname binnen 2 jaar, 20 jaar verder….
  Maar in Surbabwe gaat de voorkeur altijd uit naar kneusjes, niksnutters en ellendige curruptelingen.
  gemodereerd

 6. Mooi. Al genoeg in je zak.
  De festolen recu gelden zijn ook terug
  Wie denken deze gasten te belazeren????
  gemodereerd

 7. Acheibarsing Suriname mag heel strost zijn met jouw als minister. U heeft een hart van goud en u bent goud eerlijk. Surinamers neem de voorbeeld van deze minister, er zijn heel weinig mensen in Suriname die zo eerlijk zijn. Als er meer van zulke goud eerlijke mensen in Surinaamse bodem geboren zou zijn, was Suriname nooit een failliet land geworden. NDP,ers en ABOP neem de voorbeeld van deze minister. Er moet een standbeeld komen van Acheibarsing. Op Surinaamse bodem is er nooit z’n eerlijke minister geboren
  gemodereerd

 8. Met de beschikbare middelen heeft deze man het naar behoren gedaan. Wens hem succes in zijn verdere carriere. En ja mensen, deze minister is met LEGE handen vertrokken. Wat een verademing.
  gemodereerd

 9. Mr Honest ! Dank voor uw inzet om dit land vooruit te helpen. Helaas te veel glibberige en onbetrouwbare collega’s. Met uw laatste daad om al het gestolen geld van ruim 53 miljoen SRD tot de laatste koperen cent terug te brengen, heeft u ingelost. Dat geld is terug en de meeste daders zijn ook opgepakt. De daders … van wie je het dus niet verwacht had lieren zien hoe zwak ze zijn. Stelen en bedriegen en dan op de vlucht gaan onze zogenaamde “trotse” landgenoten.
  gemodereerd

 10. Meneer Achaibersiing, heel mooie afsluiting van uw ministerschap. U verdient het, als geen ander, om van uw welverdiende rust te gaan genieten. Uw laatste functie was loodzwaar, maar u hebt die, ondanks bergen bagger over u heen, met een rechte rug en opgeheven hoofd tot een goed einde volbracht. Heel veel sterkte en succes in alles wat u in de toekomst zult doen.
  Ter informatie (voor de negatievelingen ): IK HEB GEEN POLTIEKE KLEUR, dus houd je commentaar maar lekker voor je.
  gemodereerd

 11. zooo. wat zal die man blij zijn om van alle kritiek op hem verlost te zijn. maar wat nu…. een crisis situatie zonder en.GEEN minister van financien. totaal gefaalde koalitie.
  gemodereerd

 12. Weer 1 die gaat teren op staatskosten het zal mij niet verbazen als hij geridderd word.
  Ik wacht af of hij geen andere functie ambieert.
  En zijn aftreden te maken heeft met zijn privé situatie.
  Misschien afleiding manoeuvre
  gemodereerd

 13. Weer 1 die gaat teren op staatskosten het zal mij niet verbazen als hij geridderd word.
  Ik wacht af of hij geen andere functie ambieert.
  En zijn aftreden te maken heeft met zijn privé situatie.
  Misschien afleiding manoeuvre
  gemodereerd

 14. Beste minister. Ik weet niet als u de site van Weekkrant Suriname bezoekt. Maar voor mij was u de beste en meest integere minister die ik heb mogen volgen en aanschouwen. U bent een intelligente persoon op uw gebied.
  De smerige hufters van de NDP aangevoerd door de grote crimineel Bouva uit het parlement heeft u zwart willen maken en u willen criminaliseren. De grote dief van het school project wou u in een kwaad daglicht stellen. De grote boeven van Suriname, Bouva en die dame van Commewijne, de parlementsleden van de NDP en o ja die ene Donald jones of was het Donald Duck heeft alles in het werk gesteld om u in een kwaad daglicht te stellen. Moet u kijken minister. Deze grote corrupte smeerlappen wou u zwart maken. Maar minister, U bent niet zwart te maken . Een rein geweten vreest geen kwaad.
  U bent het lichtend voorbeeld voor de jeugd in Suriname. Een integer minister, vrij van alle blaam, vrij van elke vorm van corruptie of corrupt gedrag en een intellectueel en autoriteit van formaat op zijn gebied moet het voorbeeld zijn voor de jeugd en jongeren van Suriname.
  Ja minister, u hebt teveel vertrouwen in de mensheid. Men zegt hoe de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Minister, ik vertrouw mijn eigen schaduw niet. omdat u zo goed mens bent, hebben de mensen op financiën verschrikkelijk zitten stelen. het zijn oude netwerken van de smerige NDP. Crimineel tot het bot.
  Minister, men zegt door schade en schande wordt men wijs.
  Minister ik hoop dat ze alle NDP criminelen in het gevang gooien. We gaan beginnen met de ex minister president die Adhin en dan Bouva en dan Sadin. Allemaal onder de strafrechtelijke vergrootglas zetten. Deze smerige criminelen die nu doen dat ze allemaal heilig zijn moeten ze strafrechtelijk vervolgen. Wij vergeten nog die grote boef Permessar.
  Deze figuren zullen alles uit de la trekken om kabinet Chan te frustreren. Deze zijn de grote judassen van de NDP. Het is een criminele organisatie. Een dieven organisatie. En nu betaalt de Surinaamse bevolking de prijs. Vergeet die rotzooi van een econoom Abdoel niet.
  gemodereerd

 15. Eigen+mening 28 september 2022 Bij 13:18
  Armand is in mijn ogen een goeie hardwerkende en eerlijke man. Hij was op het ministerie van Financiën wel omringd door een aantal ongeschikte oranje ratten. Door toedoen van deze oranje ratten zijn een aantal misstappen gemaakt.
  ===================================

  Je zou de media en de minister zijn eigen speech moeten raadplegen.
  Hij heeft bij aanvang in zijn functie op het ministerie van Financiën niemand ontslagen en of als zodanig aangenomen. Hij was dus niet omringt door oranje ratten, nee ze waren zo paars als de ergste vieze vuile paarse rioolratten.
  Ken uw feiten.

  Het zijn mensen zoals jij en Mul die geen benul hebben waar over jullie spreken en het totaal niet zien zitten met de Hindoestanen en waarom het land maar niet tot ontwikkeling wil komen.

  Die Ach5 weet ook niet waar ze het over heeft en snapt ook niet dat de minister heeft afgezien van een eventueel pensioen of vergoeding.

  Over dubieus hoeven wij het verder ook niet te hebben, evenals de hier eerder genoemden zo dom als het achterste van een ezel.
  Wat een volk….
  gemodereerd

 16. Wij zeggen:
  dank u wel Minister Armand Achaibarsing !

  Het is heel jammer dat dom-Suriname het goede niet weet te waarderen !

  Gado de wi fesiman.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.