Armand Achaibersing blijft nog even aan als minister van financiën

19
De Surinaamse minister van Financiën, Armand Achaibersing
De Surinaamse minister van Financiën, Armand Achaibersing.

Armand Achaibersing, die per 1 september 2022 zijn portefeuille neerlegt als minister, zal nog even aanblijven als bewindsman bij het ministerie van financiën in Suriname.

Dat verneemt de redactie van Waterkant.Net uit betrouwbare bron.

Twee weken geleden schreef minister Achaibersing zijn ontslagbrief en gaf aan per 1 september minister af te zijn. Hij deed dat om persoonlijke reden.

Afgelopen week werd duidelijk dat er er internationaal zwaar wordt getild aan zijn vertrek. Ook werd er een online petitie opgezet om hem te overtuigen aan te blijven als minister.

Diverse bronnen melden aan onze redactie dat Achaibersing nu nog even enkele weken zal aanblijven, tot er een geschikte vervanger is.

UPDATE – het bericht is bevestigd door de Communicatie Dienst Suriname die schrijft:

Heden heeft de president van de Republiek Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi, een persoonlijk onderhoud gehad met de minister van Financiën en Planning, de heer Armand Achaibersing. Het gesprek vond plaats in een openhartige sfeer.

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de brief welke minister Achaibersing begin augustus jl. aan president Santokhi had overhandigd en waarin hij om persoonlijke redenen zijn portefeuille ter beschikking stelde aan het staatshoofd. Eerder had de president aangegeven dat de privacy van de minister en zijn familie gerespecteerd moest worden.

De president heeft aan de minister kenbaar gemaakt dat hij begrip en respect heeft voor het standpunt van de minister. De president heeft ook aangegeven dat de minister tot nu toe een belangrijke en substantiële bijdrage heeft geleverd aan de noodzakelijke hervorming van de Surinaamse economie, op weg naar structureel herstel en duurzame ontwikkeling.

In dit verband is van gedachten gewisseld over een aantal belangrijke lopende trajecten waarin het ministerie van Financiën en Planning een cruciale rol vervult. Het gaat in deze met name om de voorbereiding en afronding van de Begroting 2023, de goedkeuring van het BTW-project, het hervormingstraject onder een IMF gestuurd programma en de lopende herschikkingsonderhandelingen met commerciële en bilaterale crediteuren.

Op basis van deze gedachtegang heeft de president een beroep gedaan op de bewindsman om, in afwachting van het identificeren van een geschikte opvolger en een passende overdracht, nog enkele weken aan te blijven als verantwoordelijke beleidsautoriteit op het ministerie van Financiën en Planning. De president gaf ook aan dat zoveel als mogelijk rekening gehouden zal worden met de persoonlijke omstandigheden van de minister.

Minister Achaibersing heeft aangegeven dat hij bereid is mee te werken aan het verzoek van de president en heeft toegezegd nog enkele weken zijn directe bijdrage te zullen blijven leveren, en daarmee de president de gelegenheid te geven een passende opvolger te identificeren.

19 REACTIES

 1. Iedereen is vervangbaar, maar op bepaalde momementen, omstandigheden, tijd en momenten is het beter om oude schoenen niet weg te doen/ gooien. Het kan versleten zolen zijn, het leer nog vele jaren stand kan houden.

  Waarom moet het dan bijna halverwege vd rit vervangen worden als het tot nu tie goed zijn diensten ( inter)nationaal bewezen heeft.

  Beste Minister blijft u kennis en ervaring, uw persoonlijkheid, karakter, kwaliteiten, competenties, die u bezit in zetten voor de republiek Suriname en de Surinamers in deze tijd van zeer grote uitdagingen.

  Surinamers hebben goede voorbeeldfiguren nodig na zoals u.

  Doorgaan ondanks de verdrietige zaken die u momemteel mee maakt, net als Suriname nu ook voor zeer grote danken staat.

  Sterker Door Strijd.

  God Zij Met Ons Surinamers
  gemodereerd

 2. Op deze minister kun je vertrouwen , of ze een net zo goede persoon als Achaibersing vinden zal blijken , hopelijk kan de minister ook zijn opvolger goed onderrichten , over het schuldenvraagstuk en het IMF.
  gemodereerd

 3. Redactie: een “passende” opvolger? U bedoelt zeker een “geschikte” opvolger, toch. Minister Achaibersing is niet alleen zeer deskundig, maar hij heeft een goed hart en daarom blijft hij nog even aan. Hopelijk wordt een ter zake kundige opvolger benoemd, die verstand van zaken en schone vingers heeft en i.h.b. wars is van corruptie, en absoluut geen vriend of familie.
  gemodereerd

 4. debby , paarse sol , jou vriend hoefdraad is gevlucht , en misschien is hij het skelet wat gevonden is aan de Guyanese kust , deze minister vlucht niet , maar jou regering bouta ja dat was een bende , verdomd ze hebben al onze gelden gestolen , debby deze bende gaat ook verdwijnen en of ze ooit terug gevonden worden , dat ligt aan de natuur , maar ja het zal jou toch een worst zijn
  gemodereerd

 5. Meneer Achaibersing, heel nobel dat U ondanks uw persoonlijke omstandigheden, nog even aanblijft. Als Suriname 10 mensen had van U kaliber, zouden wij veel meer meters kunnen maken naar ontwikkeling en welvaart.
  Het feit dat in de regeringscoalitie incapabele lieden op posities zijn geplaatst, kunnen maken dat U de moed opgeeft, maar blijft U geloven in Uw eigen deskundigheid en integriteit. Daarmee helpt U Suriname (en het deel dat hard werkt) uit het diepe dal.
  gemodereerd

 6. “…dat er er internationaal zwaar wordt getild aan zijn vertrek”.
  Dit is puur onzin, Suriname stelt internationaal niet veel voor, de regering moet van het IMF het programma uitvoeren. Met welke poppetjes maakt hun niets uit. Deze minister heeft gefaald ongeacht wie hij is als persoon, het gaat puur om het werk op het ministerie en zijn eindverantwoordelijkheid in de schandalen binnen zijn ministerie.
  gemodereerd

 7. Deze Witte Boord Crimineel gaat niet vertrekken. Dit is de taktiek die de Leugenaar van Lelydorp toepast. Eerst zeggen dat ministers en/of mensen uit de RVC’s aftreden{bedanken} … achteraf blijkt dat ” ik voet na tjal “… zie Leo Brunswijk bij de SLM … dochter Santokhi { = zgn first lady } bij Staatsolie …. ect.etc.

  Voor een aantal Babadragers op dit forum is deze Witte Boord Crimineel … de beste mini- ster … die ooit in een coalitie regering gediend heeft. Deze man kan niet anders getypeerd worden als een FRAUDULEUZE PATJAKKER !!!!!

  Nu blijkt ook heel duidelijk dat de Verenigde Handelaren Partij geen FATSOENLIJK kader heeft. De Verenigde Handelaren Partij heeft slechts AKANSWARIES in huis.

  Ik denk dat … @@WAT en/of @@ Papa uit Livorno …. de nieuwe Financiën mini-ster kan worden …. INDIEN … INDIEN … INDIEN … die Witte Boord Crimineel toch vertrekt.

  Voorlopig is het allemaal Wishfull Thinking !!!!!!!!!
  gemodereerd

 8. @@WAT … ik hoop dat na verloop van tijd … in deze regeringsperiode … men jou SKELET … waarvan de aasgieren niet van lusten … langs de oever van de Atl. Oceaan …. vindt !!!

  Wat je voor … de mens Hoefdraad … wenst …. WENS ik je driedubbel { voor elke letter van je nickname }.

  Je zult het niet begrijpen … Babadragende gedrog !!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 9. WAT 31 augustus 2022 Bij 04:08
  “…. verdomd ze hebben al onze gelden gestolen ,,,,,”.
  *******************************************
  Bepaalde Babadragers van de Verenigde Handelaren Partij { gemakshalve vergeten ze het politiek verleden van de VHP} BLIJVEN de NDP alle schuld geven … om zodoende …. de tekortkomingen en boefachtige streken van deze Witte Boord Criminele Regering te verbloemen.

  @@WAT … @@Papa uit Livorno … heeft deze Witte Boord Criminele Regering …. de gelden die gestolen zijn voor land en volk verdiend ??????

  Wat doet deze Criminele Regering met de gelden die … NU NU … VERDIEND worden !!!!!!!!

  Geef antwoord … Babadragende rascisties gedrog !!!!!!
  gemodereerd

 10. Deze man heeft ook schoon genoeg van de fratsen van Brunswijk & Co. Bovendien – denk ik – vindt hij Santokhi een slapjanus.
  gemodereerd

 11. Iedereen met kwaliteiten, juisten persoonlijkheid, enz, is te vervangen door een andere ook met die zelfde kwaliteiten en ervaring, enz als het om werk gaat.

  Surinamers hebben goede voorbeeldfiguren nodig net zoals u.

  Waarom moet een oude kwaliteit schoen bijna halverwege vd rit vervangen worden door nieuwe schoenen als het tot nu toe goed zijn diensten ( inter)nationaal bewezen heeft?

  Doorgaan ondanks de verdrietige zaken die u momenteel mee maakt, net als Suriname nu ook voor zeer grote dagingen staat.
  gemodereerd

 12. @@Debby 31 augustus 2022 Bij 00:46
  Of hij nu blijft of weggaat, is een bende in die hele regering.

  Debby ga jij maar de rol van hem overnemen!! anders moet jij je stink.. de b.k dicht houden en weet wel wat je neerzet!!

  Dit noem ik daden van deze man van Financiën!! zonder enige vergoeding al zijn tijd en verstand inzetten voor iedereen in SU en ook Jawel die koe debby!! Wie wil het gratis doen?? zijn er kandidaten??? Juist, dan hou aub met rommel commentaren!!
  gemodereerd

 13. @Debby: awaries hebben niet het vermogen om het goede van het kwade te onderscheiden.
  En als ze paars zijn, zijn ze duivelse wezens, zonder aardse vermogens…..
  Je kunt er waarschijnlijk niets aan doen want je bent zo opgevoed. Je nakomelingen zullen niet veel anders zijn.
  gemodereerd

 14. Die man hft nog geen hol gedaan om trots op hem te zijn. Hij zit in de ene na andere smerige zaak.
  Natuurlijk wilt niemand met een hoede naam zich in deze nest mengen. Hij gaat aftreden mr zn invloed blijven aanwenden. Ze sjoemelen van zo hen je me niet met staatsgelden. Incl de president, ramdin erbij.
  De eerstvolgende regetingsleider moet ze in de bak gooien, mr dan zijn ze vertrokken net als de rovers van Slm
  gemodereerd

 15. Wat een domme reactie van Dr. Ashwin Ramcharan RO in Sr Herald !
  En dan is hij “Dr.” !

  Blijkbaar is hij afgestudeerd aan de Anton de Krom universiteit !

  De pipol need edukation.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.