maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVeiligheidsmannen vp veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf in zaak Jason Pinas

Veiligheidsmannen vp veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf in zaak Jason Pinas

-

Does Travel - naar Suriname

In de mishandelingszaak van journalist Jason Pinas zijn drie veiligheidsmannen van vicepresident Ronnie Brunswijk veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen. Daarnaast moeten ze een schadevergoeding betalen aan Pinas, meldt SR Herald.

Pinas werd op 14 december vorig jaar tijdens zijn werk mishandeld door beveiligers van Brunswijk. Volgens de vp zou Pinas in zijn auto zijn gekomen. Maar uit de beelden blijkt dat dit niet waar is.

Uit de beelden blijkt verder dat hij in een wurggreep werd gehouden, op de grond is gesmeten en is geslagen. Volgens zijn advocaat was dit brute geweld totaal niet nodig. Pinas was namelijk niet dichtbij de vp of zijn auto, dat de drie veiligheidsmannen met geweld moesten optreden.

De drie zijn op basis van openlijke geweldpleging veroordeeld tot drie maanden celstraf voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Twee weken na het incident werden twee handgranaten onder de auto voor het huis van Pinas aangetroffen. Pinas zei in februari dat hij zich niet veilig voelde.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Een schadevergoeding van hoeverl??
  Komen jullie niet met srd 100.000,– want dat is BS.


  gemodereerd
 2. Dus voor openlijke geweldpleging zijn voorwaardelijke straffen geeist??? Wat een lachertje!
  Suriname is de grootste bananenrepubliek van Zuid-Amerika.
  Eens te meer blijkt weer dat er mensen daar wonen die boven de wet staan. Dat geeft mij totaal geen vertrouwen, nu niet en ook niet in de toekomst.
  Chan, als president van de rechtstaat Suriname, stel je me zeer teleur!
  Je bent een lafbek en durft die crimineel niet aan te pakken. Ik wist het al want didbrie en Boefdraad lopen nog vrij rond. Ik ben zeer teleurgesteld in de rechtsgang in Suriname, maar ook in de president die zegt rechtvaardig te zijn. En nu maar hopen dat mijn post geplaatst wordt.


  gemodereerd
 3. Het is minder dan ze verdienen, maar meer dan ik had verwacht. Ik had namelijk.verwacht dat ze, net als hun opdrachtgever/cheerleader, vrijuit zouden gaan.


  gemodereerd
 4. Heel goed. En nu de grondrovers van de ABOP oppakken en achter de tralies plaatsen. Deze grondrovers zijn schaamteloos bezig en de president durft niet in te grijpen.


  gemodereerd
 5. Waarom alleen voorwaardelijke veroordeling. Hier neight meer van klasse justitie. Ook een voorwaardelijke veroordeling houd in, dat deze personen per direct moeten ontslagen worden. Want ze zijn in overheidsdienst, dan kun je je blazoen op deze wijze niet
  zuiveren en door blijven worden betaald met gemeenschapsgeld.


  gemodereerd
 6. Eindelijk gerechtigheid

  Maar nu vice president Brunswijk nog want hij stond erbij en keek erna


  gemodereerd
 7. Als de journalisten de veiligheidsman hadden mishandeld, hadden ze er dan ook afgekomen met een voorwaardelijke straf en een schadevergoeding?


  gemodereerd
 8. deze veiligheidsmannen , hebben nu wel een strafblad , en de overheid moet hen ontslaan en geen salaris meer betalen toch , en als deze knapen strafbare feiten plegen als prive , nou dan kan de rechter hen een hoge celstraf opleggen omdat ze een strafblad hebben


  gemodereerd
 9. debby , er was een schade vergoeding geëist van SRD 28.000 , en dat is door de rechter meegenomen.
  debby jij bent paars en 100.000 , ha ha , paars blijft stelen he


  gemodereerd
 10. @Wat. Als de rechter slechts durft opperen deze veiligheidsmannen te willen onslaan, zal hun baasje hem bedreigen en straatakties van zijn achterban in het vooruitzicht stellen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES