Handgranaten onder auto bij erf Jason Pinas aangetroffen

28
Handgranaten onder auto Jason Pinas aangetroffen

Onder een auto op het erf van journalist Jason Pinas zijn vanmorgen twee aan elkaar geplakte handgranaten aangetroffen. Dat heeft Jason zojuist bevestigd. Wie de handgranaten daar heeft achtergelaten is niet duidelijk.

Jason werd twee weken terug mishandeld door beveiligers van de Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij heeft in verband hiermee een advocaat in de arm genomen.

Brunswijk en de regering maakte hierna hun excuses, maar daar wordt geen genoegen mee genomen. Er is een brief naar het Openbaar Ministerie gestuurd waarin gevraagd wordt om het onderzoek voort te zetten.

Journalisten in Suriname reageren geschokt op de vondst en noemen het pure intimidatie. De mediawerkers zijn al een aantal keer in stil protest gegaan.

Beeld (c) via Tra Fas’ De


28 REACTIES

 1. Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht.Als Jason iets overkomt is Suriname wereldwijd nog niet jarig.
  gemodereerd

 2. Waarom lopen de criminelen van de ABOP nog vrij rond. Wanneer gaat Santokhi ballen tonen om de VP naar huis te sturen. Wanneer gaat de VHP de samenwerking met de criminele organisatie ABOP opzeggen. De ABOP is geen partij om te regeren. Het OM in Suriname deugt op dit moment helemaal niet. Het OM is teveel politiek gelieerd.
  gemodereerd

 3. Schandalig dat zulke criminele daden in Suriname plaats vinden. De granaten moeten goed worden onderzocht door de opsporingsdienst vd politie om te weten wie ze in bezit mogen hebben en nagaan welke instanties vd overheid, het leger ze mogen hebben.

  Suriname is in een overgangsfase en de criminelen moeten met wortel en tak worden uitgeroeid. Alle rovers en criminelen moeten uit het overheidsapparaat, de regering worden verwijderd. Normen, waarden, principes, goed gedrag hoort de norm te worden in de democratische rechtsstaat Suriname.

  Eens maar nooit weer mogen de criminelen in het regeercentrum van Suriname terecht komen. Het huidige kiesstelsel van de republiek Suriname moet zo snel mogelijk worden vervangen door een waarbij iedere stem vd kiezer evenzwaar telt. De huidige moet dus zo snel mogelijk op de schop.
  gemodereerd

 4. Ik hoop dat de nieuwe kiesstelsel zo snel mogelijk ingevoerd wordt. Zodat criminelen straks minder macht gaan krijgen. Ik zou een referendum houden onder het volk en als de meerderheid voor een eerlijke kiesstelsel kiest dan gewoon toepassen. Democratischer kan niet.
  gemodereerd

 5. Je schrijft complete onzin @eigen m.
  Je leeft overduidelijk nog in de gestapo-tijd, waar je een ieder naar believen kan omleggen of reshuffelen. Zoek eens op wat ‘democratisch gekozen’ betekent.

  Op soc media ‘gonst’ het van een voice-over van de JC. Iets met vuur en spelen.
  Misschien moeten ze de beelden eens eindelijk vrijgegeven en de klacht duidelijk afhandelen.
  gemodereerd

 6. percival
  Hoezo tot de bodem?
  Eer het zover is dan staat er geen water meer in de sloot / zwamp etc. Alles verdampt dus geen bodem te zien alleen tokotoko
  gemodereerd

 7. ABOP is brunsie visa versa….Daarom wilde Chan oa minimaal 25 stemmen…..

  Om nieuwe verkiezingen uit te schrijven gaat voor meer ellende zorgdragen ….

  Het RECHT is ook geen recht meer maar vormt nog steeds een onderdeel van een criminele organisatie….

  ABOP moet geen ministerie hebben op geen enkel justitieel gebied…helaas…..
  gemodereerd

 8. Ik heb twijfels/ dubbel gevoel.
  Als met de DUIVEL aan TAFEL ZIT….. vul maar zelf in.
  2: Kan ook DEGENEN zijn die voorstander zijn om de samenwerking tussen de ABOP & de HVP willen elimineren, ” HAR A STREKKER” dus ik zie wel wat tr uit de bus komt, ik ben geen voorstander van een politiek party, ik ga voor goed bestuur ☝️.
  Ik zeg het nogmaals de VP heeft niet geleerd van 25 februari 1980 !!! Als DDB na de Staats greep terug naar de kamp was hij momenteel een gewaardeerde SRANANG MANG zonder haat.
  Als Brunswijk iemand anders had voorgedragen als VP had hij zulke problemen niet. SOMS SNIJDEN WIJ MENS ONZE EIGEN VINGERS ( TEMPTATION) hij moest gewoon i/d achter grond blijven en als ADVISEUR FUNGEREN .
  ER IS IETS NIET PLUIS HIER / UNDERCOVER/ SAMENZWERING/ COUP 🤔 je mag zoveel goeie dingen doen vr derden maar als zij nietvan jouw houden wordt onherroepelijk opgehangen net als JEZUS CHRISTUS ” soms krijgt je meerdere kansen om je reputatie te verbeteren maar als je dat niet goed oppakt zit in de problemen.
  EEN GEWAARSCHUWDE MAN TELT VOOR TWEE 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
  gemodereerd

 9. ZE Santokhi, ik had u nog zo gewaarschuwd om niet met deze criminele bende van de Abop in zee te gaan. Het blijft een onbetrouwbaar deel van de regering. Over de rug van de VHP liften deze criminelen mee om later de macht de grijpen en zoals iedereen het weet zal dit tot de ondergang van Suriname tot gevolg hebben. Deze mensen kunnen namelijk nooit iets opbouwen, het afbreken van wat ooit opgebouwd werd kunnen ze heel goed.
  ZE Santokhi de heer Brunswijk is een onbetrouwbaar en ongeleid projectiel die ook racistisch is. Is het niet Brunswijk geweest die opriep dat alle creolen een blok moeten vormen tegen de rest? Ziet u niet hoe racistisch hij is?
  Hoe lang gaat u nog samenwerken met deze racistische partij ?
  gemodereerd

 10. “Alle rovers en criminelen moeten uit het overheidsapparaat, de regering worden verwijderd.”

  je bedoeld de hele huidige regering?
  bouta is nog niet opgepakt ondanks zijn straf.
  niemand in de regering doet er wat aan dus zijn gewoon medeplichtig.
  dus kan je heel snel al zeggen dat het allemaal rovers en criminelen zijn want ze faciliteren het om een veroordeelde niet op te pakken.
  en aangezien santokhi de leidinggevende is? is dat ook gewoon een pure crimineel
  hij is net zo verantwoordelijk voor het oppakken van bouta
  als dat bouta is voor de opdracht geven van de decembermoorden.
  hele kut suriname durft nix vanwege geen geld meer krijgen of hun baantje te verliezen
  eer geweten respect is een surinamer onbekend.
  net als echt werken
  gemodereerd

 11. Dit kan door iedereen daar geplaatst zijn.
  Door voor-en of tegenstanders. Ik zie hoe snel mensen met de vinger wijzen. En die zijn tot alles instaat. Onderschat dat niet.
  Wie een hond wilt slaan vindt gelijk een stok.
  gemodereerd

 12. Dit is een regelrechte aanslag op de media.

  Deze onophoudelijke berichtgeving over aanslagen, maakt zo gevaarlijk.

  Deze aanslagen floreert in een theater van angst.
  En lopen niet alleen het risico een podium voor dit theater te bieden, maar ook velen in te boezemen, vergelijkbare beslissingen te nemen.

  Recentelijk is dodelijke aanslagen plaatsgevonden, resulterend in honderden dodelijke slachtoffers.

  Elke aanslag is er één te veel, en elk slachtoffer is er één te veel, maar is het risico op een aanslag in Suriname laag. Ik weet het niet?

  Is de angst voor aanslag hoog?
  Is het risico dat we dag in, dag uit lopen verwaarloosbaar klein?

  Geen flauw idee!
  Als deze berichten, op sensatiebeluste wijze de media in gaat, ben ik bang op twee risico’s te stuiten.

  1: dat aanslagplegers het platform wordt geboden waarnaar ze op zoek zijn en nieuws over aanslagen werkelijk leidt tot het zaaien van angst onder de bevolking.

  2: dat iemand zijn/haar ware identiteit met de aanslagpleger, gaat delen of anderszins inspireren.

  We leven in een tijd, waarin media vooral oog heeft voor tegenstellingen en conflict, terwijl de werkelijkheid vaak veel genuanceerder is.

  Beste mensen, laten we ons behoeden voor een zogenaamd “copycat effect”.
  gemodereerd

 13. Ai boi politique op heeg level mensen a politique IEN su tof echt ik schaam me voor suriname echt OM abop Klein te krijgen foe broeja a regering santoki brunswijk .mensen dit IS Geen abop of vhp zoeken jullie het zelf vraag Jason pinas Wat hij van dit weet a boi tof zo krijg je abop niet Wie dom IS kom in Jason klep stop Jason je gaat te …..zo kom jouw partij niet aan de macht geld hebzucht
  gemodereerd

 14. Iemand zal wel apetrots zijn op de legger(s) van de bij de MOORDENAAR gestolen handgranaten. De persoon die apetrots is, is vast en zeker niet Moesje.
  gemodereerd

 15. Ai baia, Luku fa ding sma é klage now. Masra Santokhi ô tjari gudu, maar masra Santokhi é draai ing egi film, a man habi egi périe fu sutu.

  Deze coalitie is democratisch gekozen en vormt met elkaar de regering. Van Santokhi gaan we niks verwachten, hij heeft een pact gesloten met Brunswijk, hij hoopt dat Brunswijk zoveel fouten maakt dat hij straks wordt afgerekend bij de eerstvolgende verkiezingen, dat is nu zijn “status”. Rustig zitten en zelf je eigen basis verbreden.

  De mensen die nu klagen zijn huilebalken; wat hadden zij anders verwacht door samen te werken met familie Brunswijk en Somohardjo. Families die zich hebben verrijkt de afgelopen jaren, onder alle regeringscombinaties.
  De NPS en VHP, partijen met heel veel boter op hun hoofd, partijen die zich vanaf de jaren zestig hebben verrijkt, partijen die steeds aan de macht zijn of zijn geweest en geen ene moer voor dit land hebben betekent enkel en alleen voor familie en vrienden. De stromannen en vrouwen die nu rondlopen zijn niks anders dan de futubois van de werkelijke machthebbers achter de schermen en die de “oude politiek in stand houden. Santokhi en Rusland brengen geen “politieke verlichting”, vernieuwing, het is een voortzetting van de “oude” politiek.
  De NDP was de enige partij die een andere weg zou gaan bewandelen, ware het niet dat zij helaas, 1000 maal helaas werd overgenomen door een bende ‘moordenaars’. Zij hebben de kansen gehad, ook de steun. Ze hebben een puinzooi van dit mooie land gemaakt. En nu zitten we allemaal in dezelfde stront. Geen enkel overheidsinstantie werkt op basis van ethiek en vertrouwen, alles is doordrenkt van/met corruptie.

  We zitten met een NDP, die nog steeds een gevaar vormt voor onze democratie, we zitten ook met een ABOP, die wij zelf hebben gecreëerd, die zich gewapenderhand een politieke positie heeft veroverd en die nu ook een gevaar vormt voor onze democratie.
  Zolang de NDP en de ABOP worden aangevoerd door criminele leiders, zal het voor elke goedwillende regering een hele kluif zijn een “waardevast” beleid te voeren, wetende dat zij rekening dient te houden met twee politieke partijen in de arena, die niet zullen schromen geweld te gebruiken.

  Een nieuw kiesstelsel zoals wordt geopperd door velen, is niet voldoende, gaat niet helpen (geen enkele stelsel is zonder fouten), de politieke partijen zullen zich moeten ontdoen(screening houden) van deze “foute” mensen in hun partij, dat is het enige dat kan werken, overigens ook niet zonder fouten. Jip en Janneke.
  t
  gemodereerd

 16. Je schrijft complete onzin @eigen m.
  Je leeft overduidelijk nog in de gestapo-tijd, waar je een ieder naar believen kan omleggen of reshuffelen. Zoek eens op wat ‘democratisch gekozen’ betekent.
  =====///////
  Beste Sisa,
  Democratisch gekozen wil niet zeggen dat je verplicht bent om met allerlei criminelen van de Abob of een andere partij te regeren. Als je geen meerderheid hebt om te regeren dan moeten er nieuwe verkiezingen uitgeschreven worden. Heeft de VHP wel ballen of niet.
  gemodereerd

 17. Belfort Edward ie smeerie lala IEN a torie dies wij zijn niet dom ik vraag me zelf soms af Wat er met du gebeurt OM a monie foe a kondré Blaka mang é fit so dit heeft echt nieks te maken met abop of vp dit IS echt hosselle op hoog tempo so boeng vp wan kier pienas pinas weet Wat je doet Anders ga je je zelf in echte problemen zetten en jo app spijt foe ing laat niemand je gebruiken OM politique té voeren jij ook zoek Geen politique niveau op zo een manier wees slim
  gemodereerd

 18. Beste famiri, het kan zus & en kan zo, maar we weten het niet!
  Het kan dat het de loopjongens van Brunsi hiermee bezig zijn, maar wat dach je van Druga baas van de Niet plassen daar party.
  Hij voelt aan alles dat de macht uit zijn handen aan het verdwijnen is, en Druga baas kennende (Althans zijn misdadige verleden)is hij niet vies voor zulke spelletjes of…… zit de VHP erachter?
  De journalisten doen hun werk, bescherm ze !!!!!!!
  gemodereerd

 19. Passant 22 december 2021 At 16:16
  Dit moesten jullie doen tijdens de periode van ddb, dan zou ik zeggen dat jullie lef hadden.

  Gelukkig dat SME nu een democratische rechtsstaat is en jullie voor een puf al protesteren.

  Wees blij dat jullie nu vd grondrechten gebruik
  maken, maar let op, ook hiervoor zijn grenzen.

  A ka sani sa we meki, wan boen koekoe watra sa poer in gi oenoe. Me bar oenoe!

  Waar zijn die lijders😂 van jullie, wil die naar voren komen?

  ———————

  Zie je met wat voor ondemocratisch tuig we te maken hebben?
  gemodereerd

 20. Dat zijn de jaren 80 methodes en we weten uit welke hoek het komt. Jawel, uit de paarse hoek vanuit ocer en leonsberg. Dit is om de abop en de vp te criminaliseren. Want, zeg eens eerlijk: wie had tot 2 weken geleden van Jason Pinas gehoord als journalist? Vrijwel niemand. Dus wat voor belang zou de vp en zijn partij hebben om een journalist te intimideren?
  Nogmaals, dit komt uit de gelederen van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D om verwarring en scheuring binnen de regeringscoalitie te zaaien. Want de paarse maffia heeft er alle belang bij, dat deze regering niet zal slagen om het surinaams volk uit de pinarie te halen. Regering, let op uw zaak.
  gemodereerd

 21. Wie hebben er belang bij om olie op het vuur te gooien ?

  De aanval op de regering Santokhi wordt grimmiger !

  Wi no sa frede, Gado de wi fesiman !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 22. Ik denk niet dat de VP zo dom is als dat hij eruit ziet. Het is een doelbewuste tralalaktie.
  De VP heeft totaal geen nut hierbij, tralala wel. Neemt niet weg dat deze ex junglemilitair nu een functie bekleedt waar hij zich als beschaafd mens moet gedragen. Als hij geen vp meer is mag hij zich weer als … gedragen.
  gemodereerd

 23. Ik ben je sisa niet, dus effe dimmen.
  Nog steeds praat je ‘kak’.

  Het afgelopen decennia zat er een ‘democratisch gekozen’, bij verstek veroordeelde moordenaar en drugsdealer op de stoel vd pres. Hebben jij en je consorten ooit geklaagd of actie ondernomen.

  Weet je, ik wil het niet eens weten.
  “Maak mijn hoofd niet moe” op deze owroe yarie met je ondoordachte, onzinnige, oer-irritante, onbenullige en niet erg snuggere bekrompen en kokervisie reacties oké.
  gemodereerd

 24. Het IMF is akkoord met een lening. Het land kan langzaamaan terugkeren naar betere tijden. Wie wordt daar nerveus van? Juist. Degene die de gestolen wapens aan het verdelen is geweest. We weten allemaal wie dat is. Zijn boodschap is, kijk nou, ik heb nog steeds de macht van het wapen. Wat ga je doen?
  gemodereerd

 25. Dussssss…de mensen van Brusie zijn verdacht dat ze Pinas hebben mishandeld en vervolg gaat dezelfde mensen een handgranaat plaatsen onder Pinas auto. Jaja.. Wie wil mogen erin geloven, maar ik niet. Er worden nu Suriname heel wat vieze politieke spelletjes gespeeld. Ik kom 3 dagen terug uit Suriname en gaat niet goed. Ik ben geen politiek fanaat maar Chan en Brunsie moeten goed in de spiegel kijken naar hun eigen verantwoordelijkheid omtrent het besturen van het land. Chan en Brusie zit in hetzelfde regering, maar ze vertrouwen elkaar niet. Stopt met het etnisch gedoe in het land. De VHP is bezit zijn eigen fundering naar te zetten en dat hebben sommige van de ABOP nu door. Ik ben bang dat dit niet goed gaat komen.
  gemodereerd

 26. Wat “moesje” ook zegt, de criminelen van Abob moeten gestraft worden en de president moet meer ballen tonen. De VHP heeft een grote mond, waarom werk je samen met een partij met crimineel gedrag.
  gemodereerd

 27. Ik ben je sisa niet, dus effe dimmen.
  Nog steeds praat je ‘kak’
  =======
  Met je taalgebruik kom je wel als een marktvrouw over.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.