Jason Pinas al maanden thuis; voelt zich niet veilig

12
Jason Pinas
Jason Pinas - beeld (c) reportage ABC Suriname

De Surinaamse journalist Jason Pinas zit al maanden thuis en durft niet naar buiten vanwege zijn veiligheid. Ook kan hij nog steeds niet werken, want hij voelt zich niet veilig.

Dat heeft hij deze week gezegd tegen de Nederlandse krant NRC handelsblad, die hem in dit artikelde meest bedreigde journalist van Suriname‘ noemt.

De 35-jarige Pinas werd op 14 december vorig jaar tijdens zijn werk mishandeld door beveiligers van vicepresident Ronnie Brunswijk. Ruim twee weken later werden twee handgranaten onder de auto voor zijn huis aangetroffen.

Tegen de krant zegt hij dat hij een permanente onrust ervaart, omdat hij niet weet wie hij wel en wie hij niet kan vertrouwen. “Wie zit hierachter, en waarom is er tot nu toe nog geen duidelijkheid vanuit de politie over hoe het staat met het onderzoek?” zegt Pinas.

NRC schrijft dat de handgranaten volgens hem niet op zichzelf staan; hij wordt namelijk al langer bedreigd. Ondertussen bereidt hij zich voor op het vervolg van de rechtszaak tegen de beveiligers op 8 maart.

Als het goed is worden in de volgende zitting ook camerabeelden van de mishandeling getoond.

12 REACTIES

 1. de president wou toch die beelden openbaar maken , het lijkt wel of de president de vp in bescherming neemt
  Mijnheer Pinas nog eventjes volhouden 8 maart is al snel en als het een openbare zitting is dan gaat het voor U de goede kant op
  gemodereerd

 2. hopelijk gaat het hier niet zoals de journaallisten in Mexico want die zijn daar vogelvrij verklaart , maar het zou hier ook zo kunnen met die twee gekke partijen en die twee kopstukken , als ze in het nou gedreven worden maken ze rare sprongen
  gemodereerd

 3. Misschien moet iemand hem op een geheime lokatie zetten of moet hij tijdje naar ned.
  Vraagt hij asiel aan
  gemodereerd

 4. Cry baby ! ,jij bent toch geen onderzoek journalist,ordinaire amateur,allemaal even onprofessioneel.
  gemodereerd

 5. Naar NL? Brazilië, Cuba, Haïti, USA, Cananefaten. In Zuid-Africa spreken ze ook Engels. Anyways

  Maanden? Vandaag his exact 2 maanden. Niet overdrijven. Gaat het zo in het land vd sheriff? Bandeloos, crimineel gedrag viert hoger tij dan bij ‘de vorige’. Schande. Aangezien alles nu zo uitvergroot wordt in de media, durven ze bij het nrc niet te zeggen, wat een bananen situatie
  gemodereerd

 6. Hij is niet de enige in Su die bang is. Velen zijn bang voor rancune. Het is geenbgezonde situatie. De bom gaat heel gauw barsten.. veels te veel haat in ons land. De uitspraak van nurmohamed kwam uit zn hart. Ze gaan ht voelen
  gemodereerd

 7. Waarom zou hij naar Nederland moeten gaan om zich als journalist veilig te voelen? Nederland is helemaal niet zo veilig voor mensen die aan de weg durven timmeren. Kijk maar naar de moorden op onderzoeksjournalisten en advocaten van kroongetuigen in Nederland. Jason Pinas mag journalist worden in Nederland, maar dan is het hem geraden om, net als in Suriname, aan zelfcensuur te doen.
  gemodereerd

 8. Wanneer gaan ze de criminelen van de ABOP oppakken. De PG deugt niet. Deze zaak moest snel opgepakt worden en de criminelen zouden achter slot en grendel.
  gemodereerd

 9. Grote criminelen kunnen ze niet oppakken, kijk maar naar bouta en boefdraad. Alleen de kleine handlangers zoals die bank direkteuren. Zo werkt dat bij de maffia, dus ook in suriname.
  gemodereerd

 10. Pinas als journalist kan je je werk niet doen in Suriname. Heb je weleens overwogen om je werk voort te zetten in cuba. Nu val je de surinaamse regering lastig.
  Je kan ook tijdelijk vrijwilligers werk gaan doen.
  gemodereerd

 11. Nog aangifte gedaan en welke actie heeft de PG ondernomen.
  Of zijn ze als orde en wethandhavers net zo corrupt als de rest????
  Foei toch!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.