Vrouw dient klacht in tegen politieman vanwege oplichting voor 55.000 SRD

9
Politieauto in Suriname
Voorbeeldfoto

Een vrouw in Suriname is begin deze maand naar de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van de Surinaamse politie gestapt om een aanklacht in te dienen tegen een politieman. Volgens haar zou ze door hem opgelicht zijn voor een bedrag van 55.000 SRD. Het betreft een slepende kwestie die begon met een sound battle.

De echtgenoot van de aangeefster S.I. en agent van de politie 3e klasse D.R., tewerkgesteld op politiebureau Waldeck, zitten samen in een sound battle groep. Bij een sound battle in Paramaribo, zou de echtgenoot de naam van de groep niet hebben vermeld, tot grote ergernis van de politieman. Volgens de aangeefster is haar man niet verplicht de naam van de groep te gebruiken, omdat haar man alle inspanningen en alle onkosten zelf heeft gedaan.

Nadat haar wederhelft de battle had gewonnen en op nummer 2 eindigde begon de ellende. De politieman zou het gezin het leven zuur hebben gemaakt door steeds ruzie te maken. Op 1 januari is de zaak geëscaleerd waarbij er een vechtpartij ontstond bij een restaurant te Nieuw-Nickerie.

Volgens de aangeefster was haar man die dag jarig en was zij met haar gezin uit geweest. De agent zag het gezin en kwam naar hen toe. Daar haalde hij weer oude koeien uit de sloot. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de politieman kwam te vallen. Hij deed aangifte bij de politie. Op 14 januari werden haar levenspartner, zoon en een neefje aangehouden wegens mishandeling bij de vechtpartij te Nieuw-Nickerie.

Op aandringen van de familie maakte de aangeefster contact met de politieman om de zaak in te trekken. Hij eiste 55.000 SRD hiervoor, hetgeen ook betaald werd. Op maandag 17 januari werden alle drie in vrijheid gesteld. Volgens de politieman had hij de zaak ingetrokken. Na onderzoek is volgens de aangeefster echter gebleken dat de agent de zaak nimmer had ingetrokken.

De vrouw voelde zich beetgenomen door de politieman en stapte op maandag 4 juli naar Onderzoek Personeelszaken (OPZ), omdat ze opgelicht zou zijn. Na goed onderzoek werden partijen ontboden op het bureau. De politieman was bereid het geld terug te betalen, omdat de tegenpartij bewijzen had van de overmakingen. Na de betaling mochten partijen weer huiswaarts.


9 REACTIES

 1. De mand met rotte appels schijnt een grote “baskita” te zijn. Heel frequent komen politieambtenaren in opspraak.
  gemodereerd

 2. Met mijn boerenverstand voel ik op mijn klompen aan dat er iets niet klopt met de rechtspraak in Suriname. Justitie laat te vaak oplichters en dieven ongestraft vrij, wanneer ze de benadeelde het gestolen geld of de gestolen goederen teruggeven.
  gemodereerd

 3. Mooi met jullie. Als jullie eem bende van zaken maken dan komen jullie ons hoofd moe maken. Je man hft toch bewijzen voor de uitgaven??
  Deze tijd waar iedereen filmt, hebben jullie staan kijken??
  gemodereerd

 4. hoe stom kan je wel niet zijn en dit is een politieman?? wat een niveau bevorder hem tot gotrowacht.
  maar niet voordat hij is aangeklaagd wegens oplichting. boefdraad heeft overal zijn sporen achter gelaten
  gemodereerd

 5. Na een beetje intimidatie, zak de klacht wel worden ingetrokken, net zo als dat gevalletje van mishandeling.
  gemodereerd

 6. klopt debby het zijn jou paarse vrienden de rotte appels , , en wat doe je met rotte appels debby
  gemodereerd

 7. Corrupte ambtenaren, corrupte politici…hmmm,maar de paarse mensen hebben het beter gedaan de afgelopen jaren,maar de oranje schijtzakken hebbn ka te maken
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.