Jason Pinas was helemaal niet in auto van vp Brunswijk

17
Jason Pinas
Jason Pinas - beeld (c) reportage ABC Suriname

Journalist Jason Pinas was helemaal niet in de auto van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, zoals de vp eerder in De Nationale Assemblee beweerde. Dat blijkt uit de camerabeelden die vandaag in de rechtszaal getoond zijn.

Brunswijk zei eerder in het parlement (video onder): ‘Ik stapte in m’n auto en nam 500 SRD uit m’n auto. Toen ik me omdraaide zag ik een journalist helemaal in m’n auto. Wat doe je hier in m’n auto?” zou de vp vervolgens gezegd hebben. Pinas werd volgens hem daarna door de beveiliging gepakt en afgevoerd.

Uit de beelden blijkt verder dat hij daarna in een wurggreep werd gehouden, op de grond is gesmeten en is geslagen. Volgens zijn advocaat was dit brute geweld totaal niet nodig. Pinas was namelijk niet dichtbij de vp of zijn auto, dat de drie veiligheidsmannen met geweld moesten optreden.

Op de beelden is verder niet te zien dat Pinas zwaaiende bewegingen naar de vp maakte en daarmee een gevaar vormde voor Brunswijk, zoals een van de veiligheidsmannen verklaarde. Geconcludeerd kan worden dat Brunswijk en zijn veiligheidsman hierover hebben gelogen.

De zaak wordt op 10 mei verder behandeld.

17 REACTIES

 1. Ai mi boi lonny, je ley kevaarlijk. Uitspraak is pas in mei. Wat zou de rechter nog willen onderzoeken.
  gemodereerd

 2. Brunswijk en de hele Abop is een racistische entiteit die niet te vertrouwen is. Velen houden zich bezig met drugshandel. Daarom moet ZE Santokhi deze racisten goed in de garen houden aangezien ze niet te vertrouwen zijn.
  gemodereerd

 3. In dit geval kan gerust gesteld worden: DE APPEL VALT NIET VER VAN DE STAM!!!
  Ook mag gesteld worden: Zo DE BURGER VADER, ZO DE BURGER ZOON!!!!!

  Suriname is door de vorige regering verworden tot een BOEVENSTAAT,
  deze regering voegt eraan toe: EEN LEUGEN STAAT !!!!!!

  VP …….. al is de leugen nog zo snel, de waarheid {de feiten getoond in de rechtszaal } achterhaalt alles !!!!!!
  gemodereerd

 4. Lonny, je staat daar leugens te verkondigen en komt helemaal niet geloofwaardig over. Het zou je sieren als je toegeeft dat jij en je bewakers fout hebben gehandeld en komt met een schikkingsvoorstel. Jou houding- en gedrag is vice-president onwaardig!
  Je bent een over het paard getilde boesmang en een schande voor land- en volk.
  gemodereerd

 5. Nee, een parlementari√ęr die liegt? A no kan, ik niet keloof.

  Pinas o vermis ergens tussen nu en mei 2022
  gemodereerd

 6. Gefeliciteerd Suriname met jullie VP. Een sociopaat en narcist. Het is gewoon te schandelijk dat deze nare gast een podium heeft. Schop deze man eruit! Wees niet bang. Ik heb het niet over de ABOP ,maar over deze sociopaat Brunswijk. Hij en hij alleen. Voor de rest kun je respect hebben.
  gemodereerd

 7. De VeePee Brunswijk heeft iets uit te leggen en is dan een verontschulding schuldig.
  Waarschijnlijk was er al eerder irritatie tussen Pinas en Brunswijk en is dat verkeerd geuit.

  Het volk van Suriname en de Surinaamse journalisten moeten deze zaken wel goed bijhouden. En Aboppers moeten zich ook even achter de oren krabben.

  Willen wij een beter Suriname dan zijn normen en waarden belangrijke voorwaarden !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Aha famiri, hier ze je het dan, loesu Lonny de viezeplee en de doekomstige pleesidenst liegt en bedriegt. Maar keen enkele pobleem, want hij wordt toch weer kekozen. Want helaas zondra hij zijn worstje laten laat zien, komen velen helaas doome Surinamers op hem af.

  Er zijn deskundigen binnen ABOP, maar helaas zij kunnen het niet opnemen, tegen de machtsbeluste loesu lonny.

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 9. Sorry is de meest achterlijke regering ooit in Suriname ik schaam me dood laat al deze mensen die notionaal en internationaal worden gezocht oppakken want als vertegenwoordiger van een land een voorbeeld figuur mag je geen strafblad hebben maar ja in Suriname wel
  gemodereerd

 10. De politieke top in Suriname bestaat al decennia lang uit veroordeelde drugscriminelen, bankrovers, verkrachters, pathologische leugenaars, rovers, fraudeurs, oplichters en massamoordenaars. En toch worden ze structureel door het laaggeschoolde, laffe en lamlendige volk beloond met het (vice)presidentschap. Deze case is het zoveelste bewijs dat Suriname een totale FAILED STATE is, zonder enig toekomstperspectief.
  gemodereerd

 11. Bestuurders belagen is not done. Als de vp zich bedreigd voelde, bewijs anders.
  De wijze v bescherming is rigoureus dat klopt. Misschien moet deze pinas stage gaan lopen in russia of china. Gezeik met jullie.

  Andere categorie;
  Nederland trekt 100 milj euro uit voor bescherming van bestuurders en in de us zijn nog steeds bezig om de 6 jan belagers te berechten. Aangezien jullie jezelf vergelijken met het westen ipv Venezuela etc deze vergelijking.
  Wanneer het je uitkomt misbruik maken van westerse regels en tegelijkertijd als een slaaf een dictator adoreren, ook jullie in het dna met die ordinaire opmerkingen.
  In plaats van nodeloze discussies over de smaad en laster wet, ga planten om te voorkomen dat je sterft vd honger.

  Fantastisch verwoord door Josta, de beste (online) schrijfster. Zie ‚ÄúLaster‚ÄĚ 080322
  Bron:dbsuriname
  gemodereerd

 12. Die Pinas is echt een waardeloze journalist. Wat wil hij bereiken? Misschien denkt hij dat het Amerika is waar je miljoenen schadevergoedingen kan krijgen. Bobo journalist die meteen gaat janken. Respect voor alle journalisten die elke dag hun leven wagen en stoten incasseren om objectief nieuws te brengen. Noem deze man ook geen journalist meer!
  gemodereerd

 13. bravo en de lijfwachten moeten hem zijn excuses aanbieden in het openbaar, en alle schade ook betalen. Dit moeten ze gewoon ook in het openbaar doen en niet op een geheimzinnige manier. Jullie hebben niets te verliezen, maar kunnen hieruit alleen maar een wijze les uit hebben geleerd. Eens, maar nooit weer!

  Ik wens hem het beste toe en dat hij de draad van het werk en zijn leven weer oppakt en het met inzet en plezier doen.
  gemodereerd

 14. ondanks de beelden gaat er niets gebeuren
  was het de officier van justitie niet die zei? als hij zijn verontschuldigingen aanbied is het klaar?
  alle zaken tegen de staat verlies je gewoon omdat iedereen daar geaccomodeerd is.
  1 corrupte bende.
  iemand doet een aanklacht en oj zegt dat excuses genoeg zijn? wie is de oj om zoiets doms voor te stellen? dat is zaak van het slachtoffer en niet oj die de wet moet uitvoeren
  gemodereerd

 15. Papa, over de drugshandel, wie zijn de exporteurs van Sranan groenten en vis, niet alleen de Abopers.

  Papa Jantje uit Livorno 8 maart 2022 Bij 22:47
  Daarom moet ZE Santokhi deze racisten goed in de garen houden aangezien ze niet te vertrouwen zijn@@. ‚Äėin de garen houden‚Äô @@ een slip of the tonggewelf, een tikfout, papa, wilde je eerst eerlijk/spontaan tikken, dat Santokhi garen aan het spinnen is met Brunswijk‚Äôs aanwezigheid. Toen heb jij je snel bedacht en tikte gauw iets anders, en wel, dat ze niet te vertrouwen zijn hahahah.
  gemodereerd

 16. Vond Jason integer, totdat hij zich aansloot bij Limbo. Iemand die integer is, werkt niet voor of samen met de Surinaamse Goebbels wannabe.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.