dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDoorgangshuis stichting Nieuw Combé krijgt schoonmaakbeurt

Doorgangshuis stichting Nieuw Combé krijgt schoonmaakbeurt

-

Does Travel - naar Suriname

Het doorgangshuis van stichting Nieuw Combé aan de kleine Saramacca, dat onder beheer staat van het Surinaamse ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), krijgt een grote schoonmaakbeurt. Directeur Maria Misiedjan heeft een schoonmaakbedrijf aangetrokken om de grote wasbeurt uit te voeren.

De verschillende delen van het complex in Suriname, waaronder verschillende kamers, een keuken, de voorgevel en de schutting zijn volledig schoongewassen. De stichtingsdirecteur geeft voorts aan dat deze maand nog een onafgebouwde kamer zal worden afgemaakt middels de inzet van de Civiel Technische Afdeling van ROS .

“Al deze activiteiten worden uit eigen middelen van stichting Nieuw Combé gefinancierd”, geeft Misiedjan aan.

Nieuw Combé is een onderkomen dat al decennia wordt gebruikt door de binnenlandse gemeenschap (marron en inheemsen) in Paramaribo, bij voornamelijk rouw activiteiten en de daarmee gepaard gaande rituele plechtigheden. Door de jaren heen zijn de faciliteiten sterk achteruit gegaan en is een complete renovatie helemaal op zijn plaats.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Dat is dus een wereldnieuws, moet deze klootzakken dat dan
  niet zelfs doen ??? Hun maken toch immers er gebruikt van ????

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Rare mensen. In het binnenland zijn ze netjes, schone dorpen. Je kan bij wijze van spreken van de grond eten, maar in de stad veranderen ze in echte varkens. Volgens mij door gebrek aan een inburgeringscursussen. Ook het voorheen gebruikte Koelie depot te Combe werd misbruikt. Het Koelie depot werd eerst gebruikt door de Brits Indiers als opvangplek voordat de verdeling over de verschillende plantages plaats vond. daarna werd het gebruikt voor de Javaanse immigranten. Omdat het gebouw daarna leeg stond werd besloten om het te gebruiken als doorgangshuis voor onze bosbewoners die in de stad moesten zijn. Ze mochten enkele dagen verblijven tegen een vergoeding van 10 cent per dag. Toen kwamen aangiften bij de politie binnen voor diefstal van rijwielen, radio’s en andere dure spullen. Bij nader onderzoek bleek dat binnenlandse bewoners daar jarenlang verbleven zonder 1 cent te betalen en ook in de stad bleken te werken.
  Surocto was boos omdat dit bedrijf binnenlandse bewoners zocht om oliehoudende pitten in het bos te gaan verzamelen en niemand kon vinden.(awarako fabriek te Wit Boitie)
  Dit gebouw is later verkocht door Hoefdraad aan de Centrale bank


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES