donderdag, mei 23, 2024
HomeFotoNieuwe Stichting Nyun Combé(SNC) in Suriname

Nieuwe Stichting Nyun Combé(SNC) in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Edgar Dikan(r) van Regionale Ontwikkeling in Suriname feliciteert Egbertus Fonkie(l), voorzitter van de nieuwe Stichting Nyun Combé (SNC). Dikan heeft het bestuur woensdag geïnstalleerd. Nyun Combé, het vroegere doorgaanshuis voor Marrons en Inheemsen aan de Kleine Saramaccastraat, is verzelfstandigd en gaat verder als een overheidsstichting.

Het bestuur bestaat naast Fonkie uit: Carla Koedoe(ondervoorzitter); Perciosa Simons, MSc, (Ministerie Onderwijs, Wetenschap en Cultuur); Ritesh Ganpat (Ministerie Financiën); Marlene Tjokrodikromo (Ministerie Sociale Zaken en Volkshuisvesting).

De Raad van Toezicht bestaat uit: Verno Prijor, Nancy Buine en Robert Dikan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Zou naam veranderen naar nyun dubai of nyun afrika. 1 op 9 officieel , op naar 1:10. Blakka beest Dikan , zelfs in jas in das zou ik je van mijn erf schieten.


  Maak melding
 2. Het wordt toch geen herhaling van het koeliedepot.

  Toelichting: Tijdens de immigratie van de Hindoestanen was het pand aan de Rooseveldkade doorgangshuis. Van daaruit werden de Hindoestanen over de plantages verdeeld.
  Daarna was het de beurt van de Javanen. Toen de Javaanse immigratie afgelopen was besloten ze dit gebouw te gebruiken als doorgangshuis voor Bosnegers die voor enkele dagen in Paramaribo moesten zijn.. Het tijdelijk karakter van een doorgangshuis werd gewijzigd in een permanent karakter. Sommige bleven jaren daar en betaalden het dubbeltje per overnachting niet. Het was een gratis hotel geworden. De keuken van het doorgangshuis werd daarna gebruikt door meneer Stomp en zijn Javaanse helpers voor de bereiding van de schoolmaaltijden. Dus mensen die in de jaren 50 en 60 op school hebben gegeten. Uw eten is bereid geworden door meneer Stomp. Ik weet niet of deze man nog leeft,maar een straat mag naar deze man worden vernoemd. Het gekke is dat de naam koeliedepot is gebleven. Een historische plek voor veel Surinamers en nu wil Boefie dit stukje geschiedenis van ons verkopen.
  Moraal van deze geschiedkundige verhandeling: Nyun Combë wordy geen gratis hotel zoals het koeliedepot.


  Maak melding
 3. @ Hoofdverdachte:
  Deze Minister is voor het hele land, maar wat zien wij: hij komt alleen maar op voor Djoeka-Marrons en het binnenland !
  De rest mag verzuipen van deze Djoeka-minister !!Maar zijn salaris en alle geneuggten worden door de stadsbewoners en kustvlakte bewoners betaald !!
  A-No-Mie, na bevel tak-so !!!


  Maak melding
 4. Deze stichting gaat een behoorlijk bedrag (subsidie)van het overheid ontvangen.
  En wat gaat met deze gelden gebeuren?
  Ja hoor in één keer goed geraden.


  Maak melding
 5. In plaats dat men de naam hoog houdt wordt dit weg gedrukt door valse schaamte van de hedendaagse boslandbewoners. Deze zijn nu ontwikkeld en alle Surinaamse benamingen ten spijt. .


  Maak melding
 6. Je kan liever “bos Afrikaan” zijn of echte “Djoeka” zijn i.p.v. stadscreool, chinees,Hindostaan,Javaan of dogla, want dan vliegen de gebraden haantjes je zo in de miond plus gratis paketten,water, stroom en gezondheidszorg !!En Marihuana in overvloed om te roken in het binnenland onder het toeziende oog van de bosland dignitariisen ,die nooi wat hebben gezien of opgemerkt, maar wel goed betaald worden door de belastingbetalers hun belasting centjes uit Paramaribo.
  De coca passeert onder hun neus , maar ze hebben nooit wat gezien !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES