Politie gaat overtredingen in en rond winkels strenger aanpakken

3
Politie lost waarschuwingsschoten bij optreden tegen hangjongeren

De politie in Suriname heeft een dringend beroep op winkeliers gedaan, om geen alcohol aan jeugdigen en/of tieners te verkopen. Ook het aandoen van 18+ kansspel locaties door jeugdigen is verboden.

Op sommige locaties in en buiten Paramaribo is er vaak samenscholing. Hangjongeren maar ook criminelen staan op de hoeken en maken de buurten onveilig.

Het is zelfs voorgekomen dat winkeliers hand en spandiensten verlenen aan deze gasten, door verboden spullen waaronder drugs bij het zien van de politie te bewaren zegt de Surinaamse politie.

De politie zal optreden op basis van wet en regelgeving. Het zero tolerance beleid wordt voortgezet en er zal alles eraan aangedaan worden om de criminaliteit te ontmoedigen.

De verkoop van drugs in verschillende buurten en illegale praktijken die zich landelijk voordoen, staan op de prioriteitenlijst van de politie


3 REACTIES

 1. Een land met nog niet eens 600 duizend inwoners. Rij eens langs buurten en dan zie je om de zoveel meters en niet KM de vele suribet shops.
  Zelfs op tv wordt er alsmaar geadverteerd om mee te doen aan de lotto door een andere organisatie , je kunt je online registreren om dan mee te doen.

  Het is werkelijk waar, om online te gokken is makkelijker dan een f##king bankrekening openen. Suriname is een echt Cowboy land, free for all.

  Opa Doelie raakt voller met de alsmaar jongere inkomende delinquenten.
  De stichtingen en organisaties die de moeilijk behandelbare jeugd moeten bijstaan hebben hun handen vol. Met voorbeelden figuren als een Golden Carribean Boy die om de haverklap bundels met geld over straat gooit voor de “jeugkd” zal er ook weinig veranderen…
  gemodereerd

 2. Goed zo. Dit optreden hoort standaard tot de taken van de politie. Er moet consequent opgetreden worden, en niet even een week streng zijn en daarna verslappen. Het woedt tijd dat met weer respect krijgt voor de politie…criminelen moeten, net als vroeger, beven als ze het woord politie horen
  gemodereerd

 3. De politie moet de verschillende buurten van tijd tot tijd opruimen van hang jongeren voiral tihdens schooluren.Deze hangjongere vallen zo jonge meisjes lastig en raken ze aan schoolieren en roven de schooljonger van hun eigendom. Meestal rijden gestolen bromfiets en rijden snel weg.Zet een politie man in burgerkleding elke week tijdens een paar uurtjes, dan vang je deze ratten wel.
  Ook verkopen ze drugs voor de dealers die de kinderen hun toekomst willen bederven. Op de hoek van Sophiaslust/Noordwijkweg heb je veel, ook waar ze die Chinese vrouw heeft vermoord. Hogestraat krioelt ervan.Opgeruimd staat netjes.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.