Vermoedelijk 30 miljoen SRD gestolen door nep-agenten

12
Surinaamse dollars SRD

De twee pseudo politiemannen die donderdag twee security medewerkers op klaarlichte dag beroofden, hebben vermoedelijk 30 miljoen SRD buitgemaakt. Het geld was bewaard in 30 sealed bags, die vervolgens weer in twee grote tassen op de achterzitting van een pick-up waren geplaatst.

De slachtoffers kwamen uit Nickerie en hadden geld geïnd bij verschillende Suribet retailers. Ze reden met een pick-up over de Wayamboweg, toen zij op een gegeven moment werden ingehaald door een grijs gelakt voertuig met daarin twee mannen gekleed in politie-uniform.

Zij sommeerden de inzittenden van de pick-up de Vijfde Rijweg te stoppen en uit te stappen, wat ze ook deden. Tijdens het fouilleren werden hun mobiele telefoons afgepakt en werd hun kleding over hun hoofden getrokken. De slachtoffers werden gekneveld met tiewraps achtergelaten.

De rovers namen het geld van de achterzitting mee en reden weg. De security medewerkers bleven ongedeerd. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie van Jarikaba heeft de aangifte opgenomen. Het onderzoek duurt voort.

UPDATE: In een persbericht ontkent Suribet dat het om 30 miljoen SRD zou gaan. Het gestolen bedrag is echter niet genoemd door Suribet. “Het bedrijf is nu bezig administratief na te gaan en berekeningen te maken, om zodoende het precieze bedrag te kunnen bepalen. De resultaten worden afgewacht” meldt Suribet.


12 REACTIES

 1. Schaduw die zgn. Security dan vind je de daders. Grote kans dat het geen nepagenten zijn
  gemodereerd

 2. Inside job.!!!
  Maar het is vervloekt geld. Zoveel kinderen lijden honger omdat moeder en vader gokken.
  Chan doet er niets aan. Er worden a la dol vergunningen verstrekt. Gokverslaving is een ziekte, we hebben het al moeilijk en dan creëren we nog meer problemen. En de rijken kunnen een behandeling betalen, maar het arme volk niet.
  Wat creëer je dan: criminaliteit, geweld binnen gezinnen, dropouts op school.
  Ik hoop dat een robinhood het heeft genomen en het terug geeft aan de armen.

  STOP MET DIE KOENOE, SURIBET!!!!
  gemodereerd

 3. 30 miljoe en je stuurt effe 2 mannetjes om het geld op te halen???
  1 of beide zitten in het complot
  gemodereerd

 4. Dom, dom!
  Nickerie _Paramaribo duurt 3 uren.
  Genoeg tijd om een overval te plannen.
  Ze hadden zeker geen beveiliging, te duur!
  Of inside job?
  gemodereerd

 5. Hoe stom kunnen ze zijn om zoveel geld gewoon in een tas mee vervoeren naar Paramaribo. Heeft Suriname geen geld transport koffers, als de koffer wordt opgemaakt door dieven dan komt blauwe inkt overheen en dan is het geld niet meer waard. Zulke geldkoffers kan de bank en wisselkantoren van Su inkopen. Of moet iets gebeuren dan wordt er maatregelen genomen. Als de kalf verdronken is dan dempt men de put.
  gemodereerd

 6. 30 miljoen srd laat je vervoeren door slechts 2 bewakers!?!?!?

  Zijn zulke grote berovingen geen opgezet plan om geen belasting af te hoeven dragen. Als je bent verzekerd kan je ook weer claimen neem ik aan…
  gemodereerd

 7. Zal wel een gezamenlijk ingezet toneelspel blijken te zijn waar de 2 “slachtoffers” deel blijken uit te maken van de overval scene.
  gemodereerd

 8. Zoveel geld stelen zomaar op straat. Hoe wisten de boeven dat er zoveel te halen was. In nederland halen boeven vooral( gemeente ambtenaren diploma’s op school) om te stelen en te enz ook in mij familie mannen hebben kopi maar in suriname is dit niet nodig daar zijn de boeven doctorandus zeer zeer zeer begaafd ik ben jaloers hoor, zoveel geld waar gaan de boeven zoveel geld stallen.
  gemodereerd

 9. Amateurisme ten top dit kan alleen in Suriname gebeuren. het kan ook doorgestoken kaart zijn. Een complot behoort ook tot de mogelijkheden. Wij zijn een slim en inventief volk. De tijd zal het leren, dertig miljoen is heel veel geld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.