Concacaf: Suriname verliest met 3-0 van Mexico

7
Beeld: ATV live uitzending.

Het Surinaamse nationaal voetbalelftal (Natio) nam het zaterdagavond in Mexico, in het kader van de Concacaf Nations League, op tegen de nationale ploeg van het land (El Tri). In het Corona-stadion in de stad Torreón werd het op speeldag 3 in Groep A, 3-0 in het voordeel van Mexico.

Reeds in de 3e minuut wisten de Mexicanen de score te openen nadat Suriname een hoekschop slap verdedigde: 1-0. In de eerste helft was Suriname nauwelijks gevaarlijk en werd er veel onnodig balverlies geleden.

In de 39e minuut kreeg El Tri een penalty toegewezen nadat Diego Lainez in het strafschopgebied werd neergehaald door Shaquille Pinas. Henri Martin bracht Mexico vanuit de witte stip naar 2-0, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft speelde Suriname gedurfder en werden er meer aanvallen opgebouwd. Tot scoren kwam Natio echter niet. In de 83e minuut kreeg Mexico wederom een penalty nadat doelman Warner Hahn een zware overtreding maakte. Hahn wist echter de strafschop te stoppen. In de laatste minuut van blessuretijd (94e) scoorde Eric Sanchez de 3-0 voor de Mexicanen.

In deze groep speelde Natio eerder tegen Jamaica. Het team van coach Stanley Menzo speelde in de eerste wedstrijd thuis in Paramaribo gelijk (1-1) en verloor de tweede wedstrijd uit in Jamaica met 3-1.

Bekijk de samenvatting van Mexico – Suriname hier.


7 REACTIES

 1. Helaas heeft het Surinaamse elftal weinig tegenstand kunnen bieden. Haps was dichtbij een goal maar voor de rest was het alleen maar Mexico die voetballend bezig was. 3-0 is nog een redelijke uitslag gelet op de verhoudingen in het veld.
  gemodereerd

 2. In deze elftal zitten heel veel spelers die op hun retour zijn. En daarnaast heb ik Menso nooit een geschikte trainer gevonden, hij heeft zich nooit echt kunnen bewijzen. Ik vind dat de SVB moet gaan voor Henk ten Cate of Henk Fraser. Het Surinaamse publiek en SVB moet hun verwachtingen ook wat temperen, er moet langzaam worden opgebouwd aan het Surinaamse elftal , kijk maar naar Canada die heeft er tig jaren overgedaan om nu eindelijk deel te nemen aan een WK.
  gemodereerd

 3. Hoe komt het dat de voorhoede uit niet scoren uit de combinaties van Natio?

  Een voorhoede/ spits moet/en in staat zijn te scoren.

  Verdedigers moeten de vd tegenpartij beletten om scoren.

  Middenvelders onderssteunen de verdedigers vd tegenpartij om de aanvallers vd tegenpartij in posities te brengen om te scoren. Er is een stofzuiger als jouw ploeg in de aanval is en de bal onderschept om zijn ploeg te laten scoren.

  Aanvallers zijn om te scoren, voorzetten te geven en als de bal bij de achterhoede is, die een aanval wil opzetten de bal te onderscheppen om
  niet de middenvelders of hun aanvallers de bal af te geven of hun eigen achterhoede of keeper.

  Aanvallers moeten ook met hun hoofd kunnen scoren als een hoekschop genomen wordt, een voorzet komt of de bal voor een mede voorhoede speler te koppen, dat die een doelpunt maakt met het hoofd of een schot op/ in het doel. Hopeloos ver naast het doel schieten of km over het doel mag niet van deze spelers van Natio. Het zijn prof en kennen het spel.

  Er moet gezamenlijk worden aangevallen en gezamenlijk worden verdedigd, het totaal voetbal met de specifieke goede kwaliteiten van iedere speler van Natio in het elftal. Vrije trap specialist, de luchtmacht bij hoekschoppen, vrije trappen die doelpunten moeten maken of die gelijk een doelpunt kan maken uit een vrije trap, hoekschop.

  Voorhoede met zijn gevreesde kwaliteiten msn uitspelen en een doelpunt maken im het zestien meter gebied met een. keihard of geplaast doelpunt, kopbal,

  De sterke kanten en zwakke kanten van je tegenstsnders kennen. De coach het kent bij het bekijken, bestuderen van hun team rn vd spelers. Hoe op in te spelen als ditecte tegenstander en gezamenlijk en dit te neutraliseren, tactisch, strategisch. Ook de sterke en zwakke kanten van je eigen team. jezelf kennen en hoe mee om te gaan om het beste voor jezelf en team te halen.

  Natio heeft goede spelers, ervaren spelers, oud. jong met hun sterke en zwakke kwaliteiten.

  De coach moet daarom weten al naar gelang de tegenstander hij met zijn opstelling, tactisch en strategisch hij het beste rendement hieruit haalt.

  Het gaat om het positieve resultaat er moet gekeverd worden.

  Voetbal is oorlog en dat weten deze prof spelers van Natio.

  Wat is de oorzaak dat Natio uit dit toernooi de voorhoede uit combinaties of voorzetten niet tot scoren komt. Het rendement vd voorhoede is 0.0,00.

  Ook de achterhoede moet zich afvragen hoe het komt dat de tegenstanders zo gemakkellijk doelpunten maken. Middenveld, stofzuiger of sanvalsline ondersteunen of zelf scoren,

  De luchtmacht van Natio moet kijken hoe sterk ze zijn om de verdediger en keeper kansloos te maken. Heeft Natio wel een luchtmacht worden ze goed bediend? Heeft Natio een vrije trapspecialist. Aanvallers die niet alleen snel zijn op de vleugels in het passeren ve tegenstander, maar ook een afgemeten voorzet geven, waardoor de
  luchtmacht de doelman geen schijn van kans geeft of zelf kan scoren.

  Alles moet goed onder de loep worden genomen

  Het gaat om winnen. Je eigen spel als elftal spelen en dominant zijn.

  Ik denk dat er bij Natio een sportpsycholoog ontbreekt, die de jongens van Natio ook moet bijschaven. Het gaat om
  Suriname en niet om een vriendschappelijke wedstrijd.

  Bij het volkslied, God Zij Met Ons Suriname/ Opo Kondreman Oe Opo, is het mooi jullie van Natio met je hand op jullie hart in het gelid te zien
  staan bij het afspelen ervan, naar het gaat niet alleen daarom, maar om het totaal voetbal van Natio/ het spel en het aantal knikkers dat je hebt aan het einde dat meer moet zijn dan ssn het behin bh toernooi of wedstrijd. Het gaat om het positieve resultaat.

  De dood of de gladiolen. Tot nu toe zien we alleen maar dood. Het positieve resultaat telt.

  Jullie hoeven geen koudwater vrees voor Mexico, Jamaica, Team USA, Canada, Haiti of who the fuck te hebben.

  Werken jullie aan je zwakke punten en je sterke punten en maken jullie daar een Natio van die voor geen enkele tegenstander bang is, maar een tegenstander die gevreesd is/wordt. De dark
  horse.

  Borst vooruit en schouders naar achteren en gaan voor het positieve resultaat. Laat niet alleen Mexico maar de hele ConcacF, Midden – Amerika ( Mexico) Noord- Amerika, thuis zien dat jullie er aankomen en voor niemand bang zijn en voor Suriname bereif zijn op het voetbalveld te sterven.

  Jullir kunnen het.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen

  Leve:
  Natio
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Suriname, voetballief hebbers, gaan jullie Natio massaal ondersteunen met trommels, fluiten, tamtam, dolek, sekseki, kreten, zang en maken jullie een mooie feest van.

  Mexico is een sterke tegenstander in de regio, maar dit is de wefstrijd om ook de regio te laten zien dat Natio er aan komt en gevreesd moet worden.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen
  gemodereerd

 4. Ze hebben gedaan wat ze konden..

  Meer discipline, en harder trainen om deze competentie te upgraden
  gemodereerd

 5. Wat dit toernooi betreft heeft Menso thuis nog niet verloren.

  Natio met ondersteuning van de voetballiefhebbers doen jullie er alles aan om dit ook bij de laatste wedstrijd tegen een vd sterkste tegenstander in de regio zo te houden.

  Menzo, Natio er valt voor jullie nog eer te behalen en de regio te laten zien dat men met Natio in de toekomst rekening zal moeten houden. Menzo/Natio grijpt nu deze kans aan om dit ook waar te maken.

  Opkijken naar Mexico, waarom?
  Het gaat om het voetballen en kansen benutten Als je een actie doet, moet het niet opportunistisch zijn, maar bewust dat het doel slaagt.

  Een kans krijg je in wedstrijden maar 1 keer en dat moet succes worden afgerond.

  Wie speelt het voetbalspel slimmer om te winnen.
  gemodereerd

 6. einde van de strijd , dus alle diaspora weer terug naar huis en stenley menzo kan ook weer terug naar Nederland , misschien heeft de KNVB nog wel plek voor jou stanley , jij hebt veel gewerkt voor de KNVB en alles op trainingsgebied hebt jij te danken aan de KNVB
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.