dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlander die man in shisha lounge Suriname doodschoot in Amsterdam voor rechter

Nederlander die man in shisha lounge Suriname doodschoot in Amsterdam voor rechter

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaamse Nederlander die ervan verdacht wordt in 2018 de 30-jarige Surinamer Roberto Kida te hebben doodgeschoten in club PP Shisha Lounge in Suriname, staat op 29 april aanstaande voor de rechter in Amsterdam. Het gaat om de 36-jarige Dafnon Murry van der M.

Kida werd op vrijdag 12 januari 2018 doodgeschoten in bovengenoemde club. De verdachte schutter Van der M., die stiefzoon is van de eigenaar van de inmiddels gesloten shisha lounge, zou daarna met de auto van het slachtoffer naar Albina zijn gereden alwaar hij de oversteek naar Frans-Guyana maakte.

Van der M. kon niet makkelijk opgespoord worden omdat zijn moeder en stiefvader een valse naam van hun (stief)zoon aan de politie hadden doorgegeven te weten Rudolf Pengel. Dit om de politie op een dwaalspoor te brengen. Ondertussen kon hij op z’n gemak vluchten naar de Franse kant.

Het slachtoffer Roberto Kida.

Daar werd hij echter vastgezet vanwege een veroordeling in 2019. In juni 2018 vroegen de Surinaamse autoriteiten Nederland de vervolging van Van der M. over te nemen In juli 2021 vaardigde een Nederlandse onderzoeksrechter een Europees aanhoudingsbevel uit.

Op grond van dat laatste is Van der M. op 2 februari 2022 door de Franse autoriteiten aan Nederland overgedragen en op Schiphol formeel aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Op 29 april aanstaande staat hij voor de Amsterdamse rechtbank.

Justitie hoopt hiermee alsnog de moord te hebben opgelost op Roberto Kida.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

8 REACTIES
 1. Dat wordt een lekkere vakantie in NLD, waarbij alles mag behalve naar huis gaan.

  Waarom vroeg Suriname hulp aan NLD? Had hem ad Franse kant laten brommen, en hierna samen met ouders die valse naam doorgaven laten zitten in boma. Hierna uitleveren aan NLD voor relaxte, no stress vakantie id NLD gevangenis.

  Fa dan: Hoe kun je valse naam van je eigen kind doorgeven, als je je moet legitimeren, en de autoriteiten een goed werkend systeem gebruiken, die linkt naar de ouders, en woon adressen. Tenminste dan bedoel ik een geoliede orgaan, die optimaal gedigitaliseerd is, hé?! Amateuristisch allemaal. Weerrr


  gemodereerd
 2. Surinamers, ga alstublieft niet met verkeerde mensen om…, niet in Nederland en ookwel niet in Suriname…


  gemodereerd
 3. Als de ouders dit grapje in USA hadden gemaakt waren ze ook de bak in gevlogen.
  En terecht. Jullie klote zoon hft jullie leven verpest.


  gemodereerd
 4. ai na miiii , raar he dat in 2018 jou baas vroeg aan de Nederlanders om hem daar te berechten , jou baasje was bang voor die moordenaar want als die hier berecht zal worden kon deze wel eens uit de school klappen en dan zou je baasje in verlegenheid gebracht worden , zo bang is je baasje , en als die moordenaar daar iets gaat vertellen over jou baasje zal je baasje hier zeggen a no mi


  gemodereerd
 5. Trash famile. Moet als onkruid worden behandeld. Sterkte aan de familie van het slachtoffer, die nog een lang leven voor zich had.


  gemodereerd
 6. Een paar jaar geleden reed een dronken Nederlander dood in Wanica. De volgende ochtend al gevlucht met hulp van werkgever via Frans Guyana naar Nederland. Deze persoon is opgespoord via een Nederlands tv programma. Gaat gewoon vrijuit omdat er geen uitleveringsverdrag is. Waarom heeft Su voor deze persoon niet hetzelfde verzoek ingediend?


  gemodereerd
 7. Aha, alweer een attribuut uit de psa-database.
  Zoals ik al eerder aangaf. Die database zit vol met criminelen. Het was de afgelopen jaren goed toeven met stinkgeld in suri. Kwestie van filteren en oppakken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES