vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidJapan schenkt Suriname ruim 800.000 US-dollar aan medische apparatuur

Japan schenkt Suriname ruim 800.000 US-dollar aan medische apparatuur

-

Does Travel - naar Suriname

De Japanse overheid is Suriname tegemoetgekomen met medische apparatuur ter waarde van ruim 800.000 US-dollar. De schenking vloeit voort uit een overeenkomst die in maart 2021 op Costa Rica werd getekend tussen de regering van Japan en de United Nations Office for Project Services (UNOPS). De overhandiging van de apparatuur heeft op woensdag 20 april 2022 plaatsgevonden op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Ad interim BIBIS-minister Krishnakoemarie Mathoera heeft benadrukt dat de ondersteuning van Japan de solidariteit, samenwerking en vriendschap tussen de beide landen demonstreert. “De regering en het volk van Suriname, in het bijzonder het ministerie van Volksgezondheid en de negen in aanmerking komende gezondheidsinstellingen, waarderen en verwelkomen dit geweldige gebaar van de regering en het volk van Japan”, aldus de bewindsvrouw. Zij is de UNOPS zeer dankbaar voor diens effectieve ondersteuning.

Via het Grant Aid-project heeft UNOPS 187 stuks medische apparatuur ter waarde van ruim 800.000 US-dollar voor Suriname ingekocht. Het betreft onder meer drie ambulancevoertuigen van het merk Toyota Landcruiser, mobiele röntgenapparaten, echoapparaten, infusiepompen, perfusiepompen, transportmonitoren met trolleys, bloedgasanalysatoren en nog andere belangrijke tools. Minister Mathoera geeft verder aan de geste Suriname in staat stelt de sociaaleconomische effecten van de ongekende coronapandemie verder te herstellen; een pandemie die kwam te midden van de financiële crisis in Suriname.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid laat optekenen dat de apparatuur landelijk gedistribueerd zal worden. Het Atjoni Ziekenhuis, Regionaal Ziekenhuis Wanica, Mungra Medisch Centrum, ’s Lands Hospitaal, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Sint Vincentius Ziekenhuis, Diakonessenhuis, de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending zijn in aanmerking gekomen voor de apparaten.

“Gelukkig zijn wij uit de covidsituatie, maar u weet dat er heel veel apparatuur en ambulances zijn stuk gegaan vanwege de enorme druk tijdens de pandemie. Deze apparatuur zal de zorg verder helpen herstellen. Het gaat om nieuwe, maar vooral apparatuur van hoogstaande kwaliteit die voldoen aan de Surinaamse norm”, aldus de bewindsman. De UNOPS werd vertegenwoordigd door Alejandro Rossi, director and representative voor Suriname. Yashiko Kamada (deputy head of mission van de Japan ambassade op Trinidad & Tobago) was aanwezig namens de Japanse overheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Zoveel medisch apparatuur krijgen we maar toch gast het alsmaar slechter met de medische zorg in Su.


  gemodereerd
 2. Moet je hier nou blij mee zijn. Ja, want het zijn noodzakelijke dingen die we goed kunnen gebruiken. Nee, want dit is precies wat die hondvan de ndp wilde. Hij vreet de boel leeg en laat Ventiaan inpopulaire maatrgelen nemen. Het volk huilt en kiest hem dan maar weer.
  Daarna vreet hij weer de boel leeg, maar nu gaat hij een stap verder. Nu laat hij allemaal schulden achter, hij denkt dat het buitenland zal komen helpen en misschien zelf schulden zal kwijt schelden of een deel van de schulden en hij weet dat er hele zware maatregelen genomen zullen moeten worden, nog erger dan de vorige keer. Weer hoopt dagoebal dat hij een kans zal maken. Maar hij een zwakke demente en incontinente lijder daar zit niemand op te wachten. Hem oppakken en opsluiten maakt hem tot een martelaar voor de domme massa. Gelukkig is dit slechts een handvol mensen. We weten nu beter, onze ogen zijn opengegaan. laat hem langzaam wegrotten dan halen we zijn complete familie wel op


  gemodereerd
 3. Mooi gebaar.

  Voor het eerst in de geschiedenis dat suri zo massaal wordt ondersteund. Helaas voor sommigen; het is niet bedoeld om te ete & te drinke!

  Dit is een minister die concreet kan aangeven wat dringend nodig is.
  Een schril contrast met de vorige die alleen zijn initialen plaatste op docs zonder enige kennis v zaken. Iemand die vrije toegang regelde voor buitenlandse artsen, zowel Cubaanse als surineds en die nooit zijn rekeningen betaalde.
  Die (surined) artsen zijn vertrokken omdat het simpelweg kan, want ze zijn Hollanders. De remmigrant betaald liever euros dan srd voor zorg van een lokale arts, klinkt ook ‘gevaarlijk’ interessant.
  En maar klagen over een ‘braindrain’, van schaamtelozen die bij het minste en geringste hun boeltje hebben gepakt en met de noorderzon zijn vertrokken.

  Zo zie je maar weer, wie de echte patriotten zijn.


  gemodereerd
 4. Japan is met de gift, medische apparatuur ter waarde van 800.000 Us-dollar, bij de VN als er gestemd gaat worden over hun vangst van Walvissen in de Oceanen dat Suriname voor gaat stemmen.

  Suriname wordt op een hele goedkope manier omgekocht om de natuur te vernietigen.

  Suriname moet houden zich als een straathoer van de Krabbesteeg te gedragen. Wij moeten alles aan doen om voldoende Kapitaal/Valuta in Suriname te hebben en standpunten, (inter)nationaal te in te nemen in de wereld, de wereldgemeenschap, mensenrechten, wetenschap, oorlog en vrede, vooruitgang, het behoudt van de natuur, flora en fauna en die met goede argumenten ondersteunen.

  We moeten ons niet laten omkopen voor de belangen van Japan.

  Voor wat hoort wat, dat is wat hier speelt. Let goed op als het op de Walvisvangst gaat in de VN hoe Suriname gaat stemmen.


  gemodereerd
 5. Ik onderschat de kennis in Suriname niet, maar is Suriname wel in staat om met deze moderne apparatuur om te gaan. Eerst goede opleiding geven ter voorkoming dat ze die dure apparatuur slopen. Naar analogie van de gedachte: Alles wat gratis is gekregen heeft geen waarde.


  gemodereerd
 6. Dit is een leuk zoethoudertje om de grotere zakelijke belangen veilig te stellen.

  Zeker 90% van de afgedankte voertuigen, die hier worden verkocht met dikke winst, komen rechtstreeks uit Japan.
  Zelfs landen in Afrika produceren of assembleren voertuigen voor de eigen markt.
  Suriname produceert niet eens een (brom)fiets voor de lokale markt…


  gemodereerd
 7. Wat stralen ze op die foto! Blij als een kind in een snoepwinkel. Suriname… het word tijd om volwassen te worden. Wanneer is er wel geld om te investeren in die gezondheidszorg.? Van transparantie betreft de uitgaven van de regering is er geen sprake. Er word wel ontzettend veel gereisd… ipv daarop te besparen en dat geld te steken in datgene wat echt belangrijk is. Worden er vreemde prioriteiten gesteld. Liever 1 miljoen uitgeven aan de gezondheid van de Surinamer, dan een paviljoen in Dubai op een expo! Sari tori


  gemodereerd
 8. Esmeralda, vóór en na 1975 zijn er velen voor minder vertrokken naar NL.
  Passant, klopt, voor wat hoort wat, niks mis mee, de “grote” landen sjoemelen bij de neten en Sranan doet zijn voordeel mee 👍Dit is de meevaller voor kleine landen.


  gemodereerd
 9. Zo, lekker de dieren afslachten voor $800.000. Soorten die binnen niet al te lange tijd uitgestorven zullen zijn. Soorten die soms/ misschien nog niet eens zijn ontdekt.

  Dit stelt me zoals altijd weer zo teleur


  gemodereerd
 10. Japan schenkt deze produkten niet omdat Japan van Suriname houdt, ze doen het niet voor ‘soso’, alleen de zon gaat voor niets op. Suriname zal er iets voor terug moeten doen, b.v,. zoals Passant terecht opmerkt, zullen we voor moeten stemmen in de VN wanneer de Japanners op barbaarse wijze weer eens een paar honderd walvissen en dolfijnen willen afslachten, zogenaamd voor wetenschappelijk onderzoek, terwijl ze in werkelijkheid gewoon die walvissen en dolfijnen willen opvreten.


  gemodereerd
 11. paarse gedrochten , jullie schelden de Japanners uit , maar weten jullie wie jullie moet uitschelden jullie baasje ddb , verdomd hij heeft hout en goud concessies gegeven aan de chinezen , en die roven ons bos en ons goud en zie door hevige regenval loopt het regenwater wat niet meer kan worden opgenomen door de bomen richting het stuwmeer , het stuwmeer raakt vol en mensen ( ndp-ers) van staatsolie zijn te laat om te spuien , en nu hebben ze alle spuigaten wijd moeten openen om de waterdruk tegen de dam te drukken , en zo loopt nu Brokopondo onder
  en wat dachten jullie dat de Japanners hier voor onze kust walvissen gaan vangen

  Japan heel hartelijk bedankt voor deze medische apparatuur

  paarse gedrochten heeft de vriendenclub van ddb al wat gestuurd , zoals cuba , venuzuela , russen , china , india , turken , marokko ,


  gemodereerd
 12. Su heeft bij de vorige herziening op Japanse walvis jacht, vóór gestemd. Blijkbaar niet eenmalig. Ook toen was ik zo teleurgesteld. Helemaal als je ziet, dat Japan die Greenpeace demonstranten op afstand proberen te houden, terwijl ze die school dolfijnen, naar een inham lokken en dan op ze inhakt. Gruwelijk om te zien.
  MAAR AANGEZIEN SURINAMERS NIET VAN DOCUMENTAIRES HOUDEN…

  Overduidelijk, wan sma tap a forum dies achterlijk no hol. Praat anderen maar na net een 💩 kes kesi, die verstandelijk beperkt is.

  Overduidelijk geen kokosnoot van wereld nieuws onderwerpen gevreten.


  gemodereerd
 13. Wat een negatief geklets allemaal. Altijd maar weer commentaar, afbraak.
  Iedereen weet het beter! Ze moeten dit, ze moeten dat.
  Feit is, dat na bijna 50 jaar onafhankelijkheid, Suriname zijn eigen broek niet eens kan ophouden.
  Giften van rijkere landen gebeuren over de hele wereld. Alleen deze negatieve briefschrijvers snappen het niet. Simpel minded!


  gemodereerd
 14. Wanneer zal het eindelijk eens een keer doordringen dat junkstate suri nergens invloed op heeft. Met of zonder de suri-stem gaat de walvisvangst gewoon door.

  Meanwhile in suri;
  Het binnenland wordt dagelijks vernietigd door ontbossing, olieboringen en gouddelving. Op dit moment zijn inheemsen hun woongebied kwijt. Lekker boeiend hé, maar owee als ik een lekkere haaienvinnensoep bestel, is het anders dan een anjoemarasoep of schildpadden soep of djompo metie 🤭.
  Ik zou me daar eerder druk over maken, want dat kunnen jullie niet eens beïnvloeden.

  Het geld komt van een instituut, met een Nederlandse directrice als hoofd. (Is het nou Japan of Nederlandse hulp).
  Dit instituut ondersteund honderden landen op diverse gebieden. United Nations Office for Project Services (UNOPS). Japan heeft bemiddeld het komt niet uit hun eigen zak. Er valt overal geld te halen met goed lobbywerk, het is niet als vroeger… laat het los!

  Wordt het een Yamasuri, hondasuri of datsuri.


  gemodereerd
 15. Japanner zijn heel slim. Op een slinkse manier weten de Japanners Suriname of de Surinaamse regering en het volk van Suriname om te kopen. Ik vermoed dat er binnenkort in de VN gestemd moet worden over de walvisvangsten. Japanners lusten wel een biefstuk van walvis of van een of andere zee-zoogdier. Met deze schenking kunnen zij rekenen op de steun van Suriname in de Verenigde Naties. Voor wat hoort wat.


  gemodereerd
 16. Wat een blije gezichten, alleen de knieval ontbreekt nog.

  Trouwens heel goed van Japan.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES