Rijbewijs truckchauffeur ingevorderd na dood bromfietser

4
Rijbewijs truckchauffeur ingevorderd na dood bromfietser
De 20-jarige Joshua Bruining

De jongeman die dinsdagavond om het leven kwam bij een verkeersongeval in Coronie, is de 20-jarige Joshua Bruining (foto). Hij botste op de J.S.P Kraagweg ter hoogte van plantage Invernis, op de achterzijde van een truck en overleed ter plaatse. Het rijbewijs van de bestuurder van het vrachtvoertuig is ingevorderd, meldt het Korps Politie Suriname.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat de bromfietser kwam aangereden vanuit de richting van Burnside gaande in die van Groningen. De 49-jarige truckchauffeur P.D. had motorpech en parkeerde het vrachtvoertuig dat hij bestuurde aan de linkerzijde van de weg onder een straatlantaarn.

De bromfietser die vermoedelijk met een hoge snelheid reed en geen deugdelijke valhelm op had, lette bij die gelegenheid niet voldoende op zegt de Surinaamse politie. Daarbij kwam hij in botsing met de achterzijde van het vrachtvoertuig met het noodlottig gevolg voor hem.

De politie van het bureau Coronie kreeg de melding van het Command Center, dat een man tegen een stilstaand vrachtvoertuig was gebotst en geen teken van leven vertoonde. De wetsdienaren koersten derwaarts voor onderzoek en troffen een man op het wegdek aan.

De arts werd door de politie ingeschakeld en stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. Zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen.

De bromfiets van het slachtoffer is door de politie ter herkeuring in beslag genomen, aldus de politie.

UPDATE – KPS heeft haar eigen persbericht stilletjes aangepast en de zin over het invorderen weggelaten: Rijbewijs truckchauffeur toch niet ingevorderd.

Bromfietser botst tegen stilstaande truck en komt te overlijden


4 REACTIES

 1. Altijd weer lees je met een hoge snelheid, het wordt tijd dat alle gemotoriseerde
  voertuigen begrensd wordt! Of overgaan op de fiets boerikie wagi of tuk tuk.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Er gebeurd om de zoveel tijd wel een ongeluk met dodelijke afloop op dit stukje weg. Het is niet alleen te wijten aan het hard rijden. Want zo druk is het niet op die weg, wat weer uitnodigd tot een hogere snelheid. Het meest kwalijke is het feit dat de truckchauffeur, geen andere keus had en ook geen mogelijkheid waarschijnlijk om zijn truck in de berm te parkeren. Het gevolg is desastreus..! Sari tori
  gemodereerd

 3. De 49-jarige truckchauffeur P.D. had motorpech en parkeerde het vrachtvoertuig dat hij bestuurde aan de linkerzijde van de weg onder een straatlantaarn.

  Onder een straatlantaarn, dat licht op het voertuig schijnt en dan toch nog tegen het voertuig aanbotsen.
  Hoezo de rijbewijs ingevorderd en waarom?
  Indien je tegen een stilstaand geparkeerd voertuig aanrijdt dan heeft de bestuyurder van de truck toch geen schuld
  gemodereerd

 4. Ik vind het ook Vreemd dat de truck chauffeur zijn rijbewijs is ingevorderd. Elke truck kan defect raken en dat heeft niets te maken met het wel of niet hebben van een rijbewijs van de bestuurder. De truck werd langs de weg geparkeerd onder een straatlantaarn. De chauffeur is niet onvoorzichtig geweest, maar dat kan, voor zover ik het uit de berichtgeving kan halen, niet gezegd worden van de bromfietser. Hij reed namelijk zonder licht op zijn bromfiets, met grote snelheid over een schaars verlichte weg..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.