dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKPS past eigen bericht stilletjes aan: Rijbewijs truckchauffeur toch niet ingevorderd

KPS past eigen bericht stilletjes aan: Rijbewijs truckchauffeur toch niet ingevorderd

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft woensdag een officieel persbericht uitgebracht, naar aanleiding van het verkeersongeval waarbij een 20-jarige bromfietser achterop een truck botste in Coronie. De jongeman kwam om het leven en volgens KPS werd het rijbewijs van de bestuurder van het vrachtvoertuig ingevorderd.

Dat stond te lezen in hun mailing naar de pers, op de KPS website en op de Facebookpagina van de Surinaamse politie, zoals in het plaatje onderaan (in de laatste alinea) te zien is. Blijkbaar kwamen ze er bij KPS later achter, dat de informatie die ze zelf hebben verspreid en die overgenomen is door alle media in Suriname, niet klopte op dat punt.

In plaats van het sturen van een rectificatie, hetgeen gebruikelijk is in dit soort gevallen, besloot de PR afdeling het bericht stilletjes aan te passen op de website en op de Facebookpagina. Wat KPS daarbij vergeten is, is dat Facebook een zogeheten bewerkingsgeschiedenis kan laten zien.

Bij het bericht over de overleden bromfietser is duidelijk te zien dat het bericht op 17 november is geplaatst en een dag later is gewijzigd. Daarbij is een belangrijke zin te weten Het rijbewijs van de bestuurder van het vrachtvoertuig is ingevorderd in tweede instantie weggelaten, waardoor het nu lijkt alsof media dat zelf verzonnen hebben.

Bij deze dus het dringend verzoek aan de afdeling Public Relations van KPS: kunt u wat zorgvuldiger zijn in het verspreiden van officiële informatie en erop toezien dat de informatie goed gecheckt wordt. Het komt namelijk heel knullig over dat een politie organisatie op dit niveau blundert en het is zeker niet de eerste keer.

En als er een fout gemaakt wordt, laat het dan ook weten aan de media die u voorziet van berichten, anders gaat de foute informatie een eigen leven leiden. Stilletjes aanpassen kan op dit niveau niet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Volgens de verkeersregels en verkeersveiligheid mag een voertuig niet langs de kant van een weg staan, zonder noodlichten aan. Al helemaal niet op een onverlichte of slechtverlichteweg. Dus deze roekeloze chauffeur dient een fikse boete te krijgen. Hij heeft deze dodelijke aanrijding veroorzaakt. Ookal is deze bromfietsbestuurder ook de fout in gegaan wegens te hard rijden.


  gemodereerd
 2. Dit geeft het niveau van de dienst en afdeling aan. Aanmodderen in de digitale wereld is 1, weten dat alles blijft is een ander chappieter. Kps ? Welke gek vordert een rijbewijs in van een bestuurder die op het moment van de aanrijding, geen bestuurder is. De man neemt geen deel aan het verkeer. Wat een oen.


  gemodereerd
 3. De politie moet eerst een goede en grondig onderzoek doen, en pas met de feiten
  naar buiten komen. En niet zo maar met een lul verhaal naar buiten treden!
  Eerst werd er geschreven dat de vrachtwagen, onverlicht langs de weg stond.
  En nu weer dat de chauffeur zijn vrachtwagen netjes onder de lantaarn paal heeft
  geplaatst. Kortom, komt naar buiten met de juiste feiten, dan hoeven jullie niet te gissen (liegen.)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. @ Boeboe bit sjori

  Lees de rectificatie van KPS goed, en dan reageren!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Voor de zoveelste keer de vraag. Wanneer gaan ze de idioten atompai en prade naar huis sturen. Alleen lariekoek van deze 2 gasten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES