dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameAandachtspunten bij het importeren en exporteren per container

Aandachtspunten bij het importeren en exporteren per container

-

Does Travel - naar Suriname

Heeft u regelmatig te maken met import en export van en/of naar Suriname? De meest veilige manier om goederen met een behoorlijke afmeting te vervoeren of regelmatig terugkerend transport te regelen, is per container. De kosten van zeevracht zijn de afgelopen periode behoorlijk gestegen. Eigen containers kopen of huren tegen aantrekkelijke tarieven kan uiteindelijk een behoorlijke besparing opleveren.

Zelf containers kopen en/of huren
Er zijn uiteraard logistieke bedrijven die volledig kunnen ontzorgen op het gebied van import, export en vervoer op locatie. Hier hangt echter vaak een behoorlijk prijskaartje aan. Door zelf zaken te regelen en eigen containers te gebruiken, is het makkelijker om grip te houden op de kosten. Ook als u voor een expeditiebedrijf kiest dat de afhandeling van A tot Z voor u verzorgt, kan het behoorlijk wat schelen wanneer u werkt met eigen containers. Het is altijd niet nodig om gloednieuwe containers te kopen. Ook refurbished containers zijn een goede optie. Dit zijn weliswaar gebruikte containers, maar zijn volledig opgeknapt en herzien. Ook refurbished containers voldoen aan alle eisen die aan een zeecontainer gesteld worden.

Optimale flexibiliteit met huurcontainers
In sommige gevallen is het aantrekkelijker om containers te huren, bijvoorbeeld als u nog niet precies weet hoe vaak u deze nodig gaat hebben. Mocht er op korte termijn iets veranderen, bijvoorbeeld als de vraag naar een product sterk toeneemt, dan is het vrijwel altijd mogelijk om op zeer korte termijn extra huurcontainers ter plaatse te krijgen. Door te huren behoudt u ook optimale flexibiliteit wanneer u tijdelijk minder containers nodig heeft. Zo loopt u minder risico als ondernemer.

Import- en exportregelingen met Suriname
Suriname bevindt zich buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Daardoor zijn er een aantal zaken die op orde moeten zijn voor import en export per container. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten welke invoerheffingen u moet betalen in het land waar u invoert. Voert u bepaalde goederen in vanuit Suriname, dan wordt u door de Europese wet gezien als producent. De goederen die u invoert moeten voldoen aan de Nederlandse en Europese regelgeving ten aanzien van milieu, veiligheid en gezondheid.

Meer informatie over de import- en exportregels ten aanzien van Suriname vindt u onder andere op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de RVO. Ook is er sinds een aantal jaar een  Surinaams-Nederlandse Kamer van Koophandel en Industrie die ondernemers uit beide landen ondersteunt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Jouw soort wordt altijd geïsoleerd zodra ze met tegenslag te maken krijgt. Daar waar anderen dankbaar voor het leven zijn, is jouw soort altijd het slachtoffer. Niemand hoeft in Suriname honger te lijden en lijd je honger dan is het vaak door je eigen schuld.wel eens van een moestuin gehoord?
  Hele dag op je reet zitten om naar Lucy Ball of Cosby Show te kijken gaat nooit vervelen …


  Maak melding
 2. Al die jaren toen db het land bar en bar slecht bestuurde, staken jullie kop in het zand. Nu Santokhi zijn stinkende best doet om al de scherven op te ruimen en zaken weer op de rails re krijgen, gaan jullie tekeer. Sta voor de spiegel en denk eens goed na.

  En vaak zijn de mensen die klagen die niet met hun handen willen wapperen. Ja dan ga je wel honger lijden.


  gemodereerd
 3. @Debby,

  Wat wil je dan? Moet het land:
  1. Nog meer lenen en de armoede via lening financieren
  2. Orde op (financiële) zaken stellen?

  Waar kies jij voor?
  Keuze 1 betekent: elke Surinamer zal straks lijfeigene worden van een Chinees (of andere buitenlander)
  Keuze 2 betekent: een aantal jaren de broekriem aanhalen, maar daarna een goede toekomst tegemoet gaan.


  Maak melding
 4. Phalane , debby zal jou keuze vragen niet begrijpen , dit gaat boven haar pet , zij heeft alleen de paarse bewaarschool gehad , en je ziet toch aan al haar reacties dat ze ongeschoold is , zelfde als van die sandra en robg en franco en konsensi en glenn en pony en alle luci’s en ric en limbo ,en alle overige paarse ratten,
  de paarse club heeft ze dom gehouden.


  Maak melding
 5. Dus ook dit artikel over het importeren – exporteren per container gaan deze paarse ongeschoolden boven hun pet , en dat ,dat aandachtspunten zijn zitten ze met hun handen in hun haren , wat is dit nou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES