Ruim 300.000 prikken met coronavaccins gegeven in Suriname; 25% volledig gevaccineerd

20
Tweede COVID-19 vaccinatiedag voor leraren

In Suriname zijn er tot op dit moment 306.830 prikken met COVID-19 vaccin gegeven. In totaal gaat het om 197.221 personen die het vaccin reeds hebben gehad. Dat blijkt uit gegevens van de Surinaamse vaccinatie website laatjevaccineren.sr.

Van de 197.221 personen hebben 109.609 personen reeds twee prikken gekregen en zijn volledig gevaccineerd. Dat laatste is ruim een kwart van de populatie boven de 18 jaar (25,81%). 46,44% van de totale populatie boven de 18 jaar heeft minimaal 1 dosis gekregen.

De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, ziet in het vaccineren een belangrijk middel om de pandemie onder controle te krijgen en langzaam aan naar normalisatie over te gaan. Zijn advies is om de vaccinatiegraad in Suriname te verhogen om zo de druk op de zorg te verlagen.

Die druk is de laatste tijd iets aan het afnemen, maar door de stijging van het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen dagen kan dat zo weer omslaan. Die stijging wordt vermoedelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van de deltavariant.

Om het vaccineren in Suriname een extra boost te geven is nu ook het Pfizer-vaccin voorhanden. Dit na een donatie van de Amerikaanse overheid. Afgelopen weekend zijn 140.000 doses van dit vaccin op Zanderij aangekomen. De officiële overhandiging was zaterdag. Het Pfizer-vaccin zal de komende weken al toegediend worden aan personen die nog niet gevaccineerd zijn.

Met deze geste kan Suriname de doelgroep van 18+ bijstellen naar 12+. Het Pfizer-vaccin mag aan personen vanaf twaalf jaar toegediend worden. “Net als de overige vaccins zullen ook bij dit vaccin twee prikjes met een interval van 3 weken toegediend worden aan kinderen. Niet alleen kinderen zullen met het Pfizer-vaccin ingeënt worden, maar ook volwassenen”, aldus minister Ramadhin van Volksgezondheid.

20 REACTIES

 1. Met de gift van Amerika zijn dat samen circa 400.000 vaccins. Genoeg om de mensen die nog moeten 1x te vaccineren.
  RobG
  Dit is het gevolg van de huidige coalitie en dus niet van de vorige van de NDP.
  Je kunt nu dus gerust zeggen “is de schuld van de huidige coalitie”


  Maak melding

 2. En toch gaat het gros niet vaccineren want ze hebben ergens gehoord dat het niet goed is, ze doen geen eigen onderzoek maar ze hebben wel een mening alsof ze weten waarover ze praten. Dom mang lai in a swit kondre dies, daarom zal suriname nooit vooruit komen.


  Maak melding

 3. Er moet geen dwang zijn om zich te laten prikken. Laat er volledige keuzevrijheid zijn. De regering moet ook niet gaan discrimineren dmv vaccinatiepaspoorten, want intussen zeggen ALLE experts dat ook dubbel en trippel gevaccineerden net zo hard anderen besmetten. Het nut van een vaccinatie wordt daardoor behoorlijk afgezwakt. De vaccinatie leidt er dan alleen toe dat iemand misschien minder last heeft van een besmetting. Maar dan is het een persoonlijke keus of iemand meer last wil hebben of minder last. Alle verplichtingen van de overheden zijn dus volstrekt overbodig nu.


  Maak melding

 4. De niet gevaccineerden verstieren de boel.

  Ze beperken zichzelf, want overal heb je een vaccin-bewijs of test nodig om binnen te komen.
  Heb je dit ook aan de Nederlandse regering bericht ronald?
  Dat jij uitgeleefd bent, en de hele dag in je hok zit, wil niet zeggen dat de rest vd wereld dit ook ambieert. Pure egoïsme.

  Hoeveel laatste getuigenissen van stervende niet gevaccineerden heb je nog nodig als bewijs.


  Maak melding

 5. Esmerald,

  Uit jouw commentaar maak ik op dat jij al ‘ingespoten’ bent.
  Geniet rustig van de eerste 3 jaar. Maar daarna wanneer je bloed stolsels krijgt vanwege de grafeenoxide en je bloedvaten beginnen te blokkeren, moet je niet jammeren. Om feestjes te kunnen bezoeken, zet jij jouw gezondheid op het spel. Dat is jouw keus. Ik maak een andere keus.
  Wat de Nederlandse regering betreft, alle regeringen dansen naar de pijpen van WEF. Deze WEF heeft nog meer in petto voor je behalve verplichte vaccinatie: ze gaan invoeren dat ELK mens op Aarde bezitloos wordt. Omdat in bezitloosheid het hoogste geluk zit. Aldus deze WEF.
  Dus geniet nog maar een paar jaar van je auto, je huis etc. Want daarna zul je bezitloos zijn en bezit van de staat zijn.
  Geloof je dit niet? Lees de website van de WEF erop na. Hun plannen staan daar duidelijk weergegeven.
  Overigens negeer je al die duizenden mensen die verklaren dat hun zoon, dochter, moeder, vader, broer, zus, opa, oma, vriend, vriendin, buurman, buurvrouw, kennis, relatie, collega overleden is of ernstig ziek geworden is, kort na hun vaccinatie.
  Zal wel toeval zijn natuurlijk. Sinds de onzin Covid maatregelen en de vaccins is ’toeval’ ineens enorm toegenomen.
  Btw, veel plezier met je uitjes. Besmet anderen niet, want ook gevaccineerden besmetten anderen. Hou een kap voor je mond, blijf keurig op 1,5 meter, was je handen elk minuut en adem niet te diep in. Want dan zou je wel eens het virus van een ongevaccineerde kunnen binnenhalen.


  Maak melding

 6. Ronald 24 augustus 2021 At 13:45
  Esmerald,

  Uit jouw commentaar maak ik op dat jij al ‘ingespoten’ bent.
  Geniet rustig van de eerste 3 jaar.
  =================================

  Ronald onze inspirator en grote conspiracy goeroe. Niets wat je hier opsomt heeft een wetenschappelijke basis, dus kruip voor zolang maar weer lekker onder je steen.


  Maak melding

 7. Jij bent zóó ontiegelijk vermoeiend zeg.

  Ik ontkracht jou stelling over de vaccins met gemak. Het spul blijft niet in je lichaam. Waarom zouden ze een 3e spuit willen geven aan kwetsbaren, als dat spul volgens jou 3 jr blijft rondhangen, ronald.

  Waarschijnlijk bestaat jou wereld alleen uit feestjes. Nou Mijnens niet hoor. Ik snak naar de roddels bij het koffiezetapparaat en de kantine. Lekker concerten, theater en shows bezoeken. Reizen naar Verweggistan zonder mondkap. Effe naar Parijs of London met de trein. Lekker relaxen in de thermen.
  Simpel gezegd, leven.

  Er zijn genoeg redenen waarom mensen ziek worden na een vaccin. Zie Lareb.
  Wees een echte kerel die niet bang is voor een prikje. Je gaat wanneer het je tijd is, zegt men.


  Maak melding

 8. Vermoeiende mensen hebben meestal een goed punt, daarom worden ze ook vermoeiend gevonden.

  Het spul blijft niet in je lichaam? Wat weet je over grafeenoxide? Misschien niet eens dat het ook giftig is?

  Waarom wil je een derde prik? Als bewijs dat de eerste 2 prikken waardeloos zijn?

  Dat je wil leven is mooi. Ik leef ook. Met plezier. Alleen heb ik niet meer in grote mate mijn zintuigen nodig daarvoor. Ik vind stilte en afzondering erg plezierig. Jij ook? Of heb je constant aandacht nodig?

  Ik zou zeggen, wees een echte vrouw, een echte mens. Iemand die tegen de tirannie van de regering weerstand biedt. Een regering die liegt en bedriegt naar hartelust. Zoals onlangs is gebleken dat ze een rapport waarin de negatieve gevolgen van een lockdown werd vermeld niet eens hebben gelezen! Terwijl ze zelf om dat onderzoek hadden gevraagd. Bedek de opzettelijke fouten van de regering niet met de mantel der liefde. Want omgekeerd gaan ze jou ook geen liefde geven. Eén fout en de belastingdienst zal je keihard en genadeloos pakken!

  Je gaat wanneer het je tijd is. Zeker. Daarom rij je jouw auto zonder gordel aan toch? Heb je verzekeringen afgesloten? Zoveel vertrouwen heb je in je ’tijd’.

  Denk beter na voor je wat neer kalkt. Anders zul je weer een vermoeiende reactie kunnen tegemoet zien.


  Maak melding

 9. Sabaku,

  Wat is wetenschap voor jou? Is een medicijn/vaccin op een goede eerlijke en betrouwbare manier testen geen wetenschap voor jou?
  Dus voor jou is een halfbakken geteste vaccin wetenschap?
  Een procedure waarvan de wetenschap zelf heeft aangegeven dat het minstens 5 jaar getest moet worden op mensen en die zomaar binnen enkele maanden op de markt komt en de wetenschappelijke regels overtreedt, noem jij dus wetenschap?
  Geen wonder dat je die prik hebt genomen. Je zal wel eens tot de conclusie kunnen komen – vroeger of later, als de pijntjes komen – dat het wetenschappelijke gehalte van de tests ver onder de maat was.


  Maak melding

 10. Als jij denkt dat je zo interessant bent, dat iemand moeite zal doen om je over te halen, think twice.

  Punt is; overspoel mensen niet met je bullshit, hou het voor jezelf. Niemand zit te wachten op jou middeleeuwse conspiracy waanzin, jo angsthaas.


  Maak melding

 11. Juist de angsthazen nemen de prik. Bang voor slechts een andere vorm van de griep. Angst om te sterven, aangewakkerd door de farmaceutische industrie. De prik zal je redden. Dus mooi niet. Vraag maar aan de priknemers: zeker 25% heeft spijt dat ze het genomen hebben. Omdat ze nu last van kwalen krijgen die ze nooit eerder hadden. Dit percentage zal alleen maar toenemen.
  De niet gevaccineerde heeft geen angst voor de ‘virus’. Hij neemt het heel kleine risico om getroffen te worden. De angsthazen rennen direct naar de GGD. Uit angst om te sterven.


  Maak melding

 12. Het zijn juist de angsthazen die zich laten vaccineren. Bang voor slechts een andere vorm van de griep. Angst om te sterven, aangewakkerd door de farmaceutische industrie. De prik zal je redden. Dus mooi niet. Vraag maar aan de priknemers: zeker 25% heeft spijt dat ze het genomen hebben. Omdat ze nu last van kwalen krijgen die ze nooit eerder hadden. Dit percentage zal alleen maar toenemen.
  De niet gevaccineerde heeft geen angst voor de ‘virus’. Hij neemt het heel kleine risico om getroffen te worden. De angsthazen rennen direct naar de GGD. Uit angst om te sterven.


  Maak melding

 13. Aai, Esmerald krijgt lik op stuk. Daar is ze blijkbaar niet zo blij mee. En ook niet gewend.
  Ronald, blijf ons vermoeien hoor. We willen ook tegengeluiden horen ipv alleen maar pro-vaccinatie geluiden.
  Uiteindelijk maken we zelf onze eigen keuze.


  Maak melding

 14. Whahahaha Phalane,

  Nee hoor mevrouwtje, ik sta open voor eerlijke kritiek en ik ben gelukkig niet de enige op aarde die vertrouwd op de wetenschap.

  Ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.
  Doe je ding en laat kwetsbare en makkelijk te beïnvloeden groepen met rust.


  Maak melding

 15. Mensen krijgen alleen het pro-vaccinatie verhaal te horen. M.n. van regeringszijde. Men heeft ook het recht te weten wat de andere kant van het verhaal is. Dat hoor je nooit en media als Twitter, Youtube, Facebook verwijderen alle content dat over de gevaren van vaccinatie gaat en blokkeren ook de accounts (tijdelijk of permanent).
  De vraag is, waarom is men zo bang voor de andere kant van het verhaal?
  Antwoord: als minder mensen de prik nemen, hoe moeten de miljardenwinsten dan worden gemaakt? Dus maak mensen goed bang opdat ze de prik nemen en kom vervolgens met zesmaandelijkse prikken. Zo verhoog je je inkomsten enorm.
  Ook is er een verstrengeling van belangen tussen deze grote media en de farmaceutische industrie. Bill Gates heeft bijv. in beide takken enorm geïnvesteerd. De mediatak wordt derhalve gebruikt om de farmaceutische tak te ondersteunen.


  Maak melding

 16. Ronald 24 augustus 2021 At 17:28
  ===================================

  Je bent niet verplicht je te laten vaccineren, dat is de ene kant van het verhaal. De andere kant van het verhaal is dat niemand verder geïnteresseerd is in je evangelie. Houdt alsjeblief verder je doem scenario’s voor jezelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.