Pfizer-vaccins uit VS officieel overgedragen aan Suriname

7
Pfizer-vaccins uit VS officieel overgedragen aan Suriname
Karen Williams , de Amerikaanse ambassadeur in Suriname samen met minister Albert Ramdin.

De Amerikaanse ambassadeur in Suriname Karen Lynn Williams heeft de donatie van Pfizer-vaccins uit de Verenigde Staten van Amerika (VS) dit weekend officieel overdragen aan Suriname. De symbolische overhandiging vond op zaterdag 21 augustus 2021 plaats op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). BIBIS-minister Albert Ramdin en collega-minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid hebben de vaccins in ontvangst genomen. De meer dan 140.000 doses zijn op vrijdag 20 augustus gearriveerd in Suriname.

Deze partij vloeit voort uit een grote donatie van de VS aan het Caribisch gebied. Amerika heeft in totaal 160 miljoen doses geschonken aan de Caribische landen. Hieruit krijgt Suriname 580.000 doses, waarvan de eerste tranche van 140.000 vrijdag is gearriveerd. Tijdens de overhandiging bedankten beide ministers de Amerikaanse ambassadeur voor de donatie en onderstreepten zij het belang van vaccinatie.

Volgens minister Ramadhin ligt het in de bedoeling om het Pfizer-vaccin de komende weken al toe te dienen aan personen die in Suriname nog niet gevaccineerd zijn. Met deze geste kan Suriname de doelgroep van 18+ bijstellen naar 12+. Het Pfizer-vaccin mag aan personen vanaf twaalf jaar toegediend worden. “Net als de overige vaccins zullen ook bij dit vaccin twee prikjes met een interval van 3 weken toegediend worden aan kinderen. Niet alleen kinderen zullen met het Pfizer-vaccin ingeënt worden, maar ook volwassenen”, zei minister Ramadhin.

Ambassadeur Williams gaf aan dat de strijd tegen Covid-19 geen enkel gedefinieerd front heeft en inzet van ieder vereist is. Er is volgens haar samenwerking en vastberadenheid van eenieder nodig als men wil winnen. Zij spreekt de hoop uit dat met deze donatie Surinamers alle beschikbare mogelijkheden zullen aangrijpen om zichzelf te beschermen en hun dierbaren. “Met dit vaccin heeft Suriname meer mogelijkheden om meer mensen te vaccineren.” Minister Ramadhin geeft aan dat inmiddels 40% van de doelgroep 18+ een eerste doses heeft gehad. Voor een behoorlijke dekking zullen mensen een tweede prikje moeten nemen. Het streven is om 70% dekking te halen.

Suriname is op 23 februari 2021 gestart met het vaccineren. Tot heden zijn al bijkans 240.000 doses aan vaccins toegediend. In eerste instantie bestond de keus uit AstraZeneca en Moderna uit Nederland en daarna Sinopharm uit China. Vanaf de komende week mogen mensen ook kiezen voor Pfizer. Pfizer is overigens het vaccin dat als eerste goedgekeurd is door de WHO. De minister doet een dringend beroep op de samenleving zich te beschermen middels vaccinatie.

Volgens de bewindsman is de Covid-19-situatie wat grimmiger. Het reproductiegetal is de afgelopen tijd gestegen en bedraagt nu 1,26. Dit reproductiegetal ook wel bekend als de ‘R’, laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. Het besmettingspercentage blijft schommelen tussen de 20% en 30%. Ook is het gemiddeld aantal besmette gevallen dat per dag 70 was, nu gemiddeld 100 per dag. Voor de bewindsman reden te meer om de samenleving erop te attenderen waakzaam te zijn en zich te beschermen.

7 REACTIES

 1. Welke 1 miljoen?
  Je blijft onzin uitkraaien.
  Waarom zou je zelf vaccins kopen, als je ze aangeboden krijgt. Je woont in een ontwikkelingsland met 4 miljard us dollar schuld. Lenen en niet terugbetalen is oplichting. Daarvoor moet jij je schamen.


  Maak melding

 2. Het is de nieuwe trend: vaccineer iedereen als 2 mensen iets hebben opgelopen.
  Over een jaar zullen we allemaal een HIV-vaccin moeten nemen. Niet omdat het nodig is, maar omdat de regeringen dat nodig vinden.
  Regeringen: de spreekbuizen en uitvoerders van de MNCs.


  Maak melding

 3. Esmerald…..Suriname is al 45 jaar een zelfstandig ontwikkelingsland, met een volk dat tot 2x toe een veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar beloond met het presidentschap. En deze misdadiger en zijn corrupte, criminele vriendjes en familie hebben het land in die schuld van 4 miljard gedompeld. Ondanks 45 jaar lang hulp uit alle uithoeken van de wereld heeft ertoe geleid dat deze narcostaat nu financieel/economisch en moreel finaal naar de kloten is. Arbeid verwarmt, luiheid verarmt. Het eerste komt in jullie vocabulaire niet voor en het tweede is tot kunst verheven. Vandaar een FAILED STATE.


  Maak melding

 4. Debby 23 augustus 2021 At 11:55
  Met die $1 miljoen die Bibis Ramdhin hft vergooit konden we zelf iets kopen. Ik ben moe met ons bedel gedonder.
  ===========================

  Debby, die veroordeelde drugscrimineel die jullie tot plesident hadden gebombardeerd zou het allemaal regelen daar in het land. Hij hoefde helemaal niets van niemand en er zou zelf ontwikkelingsgeld richting Nederland gaan.
  40 jaar chaos en ellende waarvan de laatste 10 jaar totale vernietiging van het land, heeft het land tot een bedel staat gemaakt. Gun dit het land en volk van Suriname, want met mensen van jou soort gaat er geen vooruitgang komen en probeer een gegeven paard niet in de bek te kijken.
  Zolang het land niet volledig op eigen benen kan staan moet je verder je lelijke bek houden en het aan de mensen overlaten die het land vooruit kunnen brengen. Die plesident van jou heeft er een puinhoop van gemaakt en zit nu weer het arme volk te bedelen om op hem te stemmen zodat hij weer kapot kan maken wat een ander heeft opgebouwd.


  Maak melding

 5. Ach mensen die paarsen zijn gewoon bang , misschien schijten ze elke dag in hun broek , als ze deze geweldige vrouw de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams zien , maar paarse schijters jullie baasje heeft diarree en zit constant op de pot , met een bordje op de wc deur , svp. niet storen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.