Stijging van COVID-19 gevallen Suriname mogelijk door deltavariant

22
corona-covid-19-suriname

Het aantal COVID-19-gevallen in Suriname is al geruime tijd weer aan het stijgen. Zo werden er op zondag 22 augustus 132 nieuwe gevallen geregistreerd na 281 keer testen (47%). Vrijdag en zaterdag ging het om 140 respectievelijk 161 gevallen. Er wordt serieus rekening mee gehouden dat de zogeheten deltavariant een rol hierin speelt.

Dat zegt de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, dit weekend tegenover ABC-online nieuws. Volgens hem is er momenteel sprake van community spreading van de deltavariant en is vaccineren een belangrijk middel om de pandemie onder controle te krijgen.

Het streefcijfer van de Surinaamse overheid van maximaal 70 nieuwe besmettingen per dag wordt niet gehaald. Sinds Suriname in de zogenoemde derde golf zit, is zij daar niet uit gekomen. Een mogelijke vierde golf zou mogelijk ook nog op komst kunnen zijn zegt de directeur.

Uit de update van de coronacijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering blijkt verder dat er weer 2 personen zijn overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Het totaal aantal coronadoden is daardoor gestegen naar 699. Verder zijn 71 personen in ziekenhuizen opgenomen en 14 op de intensive care.

Het interview met de directeur van Volksgezondheid en daaronder de cijfers van zondag 22 augustus 2021:

22 REACTIES

 1. Delta variant viert feest omdat zoveel mensen zijn gaan protesteren en dinsdag wil men weer gaan protesteren. En mevr silos vindt dat mensen rechten worden geschonden als de regering het volk oproep zich te gaan vaccineren.


  Maak melding

 2. stijging van covid 19 gevallen mogelijk door het deltavariant , zeker weten en het wordt nog erger , dankzij de uitspraken van die ndp-ers hooghart – meye en diktrom silos , die delta variant vind deze mensen aardig en zal spoedig op bezoek komen bij hen , zullen ze dan nog uitspraken doen


  Maak melding

 3. Feit is dat die PCR-test niet deugt. Als het zelfs papaja en coca cola positief test, wat heb je dan an zo’n test? Het geeft alleen maar een behoorlijk verkeerde beeld.


  Maak melding

 4. Redskin: Je bent een idioot! Bedoel het virus. Zonder mondbescherming op de foto. Zonder 1,5 ‘m afstand en uiteraard geen quarantaine! Weet ook niet wat je bedoeld met jullie soort. Ben een bakra.


  Maak melding

 5. Z.E. vond het ook nodig om een begrafenisstoet te onderbreken in Para. De heren denken ook dat iedereen voor hun in de middenberm moet gaan staan. De arrogantie ten top. Blij dat de bewoners hem op gepaste wijze hebben gereageerd.


  Maak melding

 6. Hoeveel gasten zijn overgestoken met de wagens van Chan?? En Chan en zn delegatie?? Zijn die in quarantaine gegaan??
  Delta of niet we gaan op straat. Delta is dodelijker maar de mensen zijn in thuis isolatie?? Laten ze op het dak gaan zitten. Ze kunnen niet eens uitzoeken als gevaccineerden covid hebben. Ze denken dat ze het hebben.
  Covid is aan het afnemen. Ze kunnen niemand vinden om hun verhaal nog geloofwaardig te maken. Deze waardeloze regering hft de boel in Su vernietigd.


  Maak melding

 7. Redskin nu moet je verplicht 3 buigingen maken, want opgepast faith is bakra. Net echt!

  Quote debby
  Ze kunnen niet eens uitzoeken als gevaccineerden covid hebben. Ze denken dat ze het hebben. Unquote.
  Alweer onzin, ze worden getest met goedgekeurd buitenlandse testers.


  Maak melding

 8. @
  Roland Faith.
  Vind je het van zo een groot belang te vermelden dat je een bakra bent? Moeten we straks allemaal onze stamboom vermelden? Je zou dan van verbazing achterover tuimelen om te ontdekken dat veel creoolse Surinamers Europees bloed uit verschillende Europese landen door hun aderen hebben stromen.


  Maak melding

 9. Roland Faith 23 augustus 2021 At 10:29
  Z.E. vond het ook nodig om een begrafenisstoet te onderbreken in Para. De heren denken ook dat iedereen voor hun in de middenberm moet gaan staan. De arrogantie ten top. Blij dat de bewoners hem op gepaste wijze hebben gereageerd.
  ============================================

  Je zat waarschijnlijk in het voertuig en heb met eigen ogen kunnen constateren dat, of Santokhi zelf het voertuig bestuurde, of dat Santokhi hoogst persoonlijk bewust de opdracht heeft gegeven om een begrafenisstoet te onderbreken. Met deze nonsens betwijfel ik of je in werkelijkheid echt een bakra bent. Waarschijnlijker is dat je gewoon een blaka bakra bent, genaturaliseerd of één met een verblijfsvergunning..

  Sommigen hier op WTK hebben echt hun smoelwerk voor straf. Heb je niets te zeggen, houdt dan gewoon je smoel.


  Maak melding

 10. Vermoedelijk. Daar werk je niet mee. Maar in Su heb je vandaag geen covid en dan morgen wordt je doodziek.
  Ze kunnen niet eens een behoorlijke test doen. Ze weten geen moer. 1 1/2 jaar verder en nog steeds geen manier im in Su de varianten te kunnen uitzoeken??


  Maak melding

 11. debby ben jij uit jouw boom gevallen en met je rattenkop op een steen terecht gekomen
  jou reacties slaan nergens op , dus ga naar een arts en laat je onderzoeken, er zijn wat schroeven los in jouw kop


  Maak melding

 12. Ik laat me niet beduvelen door groepje debielen.
  Vhp zit in hun troebel water te vissen.
  Geen moer hebben ze nog gedaan. Verhogingen en diefstal.
  Racistische beesten zijn het.


  Maak melding

 13. Debby 23 augustus 2021 At 19:02
  Ik laat me niet beduvelen door groepje debielen.
  Vhp zit in hun troebel water te vissen.
  Geen moer hebben ze nog gedaan. Verhogingen en diefstal.
  Racistische beesten zijn het.
  ==============================

  Je laat je niet beduvelen, waarom sta je dan toch zo ferm en slaafs die paarse vereniging te verdedigen? Hahaha….over beduvelen gesproken….
  Ze hebben je vaker gewaarschuwd dat je van die pillen af moet blijven. Je luistert niet naar goed advies en intussen wordt het steeds erger met die hallucinaties.


  Maak melding

 14. WAT 23 augustus 2021 At 03:30
  robles wat denk je , is die delta gevaarlijk of zal het meevallen , maar ken jij het deltaplan
  =============

  We gaan vrijwel zeker last krijgen van Delta. Vaccinatie tempo ligt veel te laag. Enige oplossing die ik kan bedenken is mensen die zich konden vaccineren maar het niet hebben gedaan niet opnemen in het ziekenhuis. Stuur ze maar lekker naar huis met doosje calpol.


  Maak melding

 15. Waarom vinden mensen het belangrijk tot welke bevolkingsgroep of ras zijzelf of anderen behoren. Zelf vind ik dat totaal niet belangrijk of interessant, dat je tot een bepaalde bevolkingsgroep behoort is je overkomen, je hebt er zelf niets voor moeten doen. Ik word er niet koud of warm van welk ras je hebt, natuurlijk mag je denken dat je een Übermensch bent zoals Hitler van zichzelf dacht, maar je bent niet meer of minder dan anderen, ook Hitler met zijn Übermensch gezicht zit nu 6 voet onder de groene zoden. Dus lul niet aan mijn kop odat je Bakra, of weet ik veel wat je allemaal zou kunnen zijn, bent. Als je een degelijk en aardig mens bent, wil ik je kennen, zo niet, rot op en blijf uit mijn buurt.


  Maak melding

 16. Ze klungelen maar wat. Geen enkele vaccin helpt. Mensen sterven juist na een vaccin aan onderliggende kwalen. Zonder die vaccinatie zijn die onderliggende kwalen niet fataal, maar zodra je die spuit neemt, breekt het je weerstand af en worden die onderliggende kwalen ineens dodelijk.
  Bovendien is nog niemand genezen door die vaccins. Wel door andere medicijnen, die nu deels verboden zijn. Want als blijkt dat een heel goedkope middel werkt en een vaccin niet, dan maken J&J, Astra, Pfizer, Moderna geen miljardenwinsten meer en krijgen de politici geen miljoenen smeergelden ter promotie van de vaccins.


  Maak melding

 17. Esmerald 23 augustus 2021 At 13:26

  Quote debby
  Ze kunnen niet eens uitzoeken als gevaccineerden covid hebben. Ze denken dat ze het hebben. Unquote.
  Alweer onzin, ze worden getest met goedgekeurd buitenlandse testers.
  ———————————–
  Wat heb je aan een test die niet eens een onderscheid kan maken tussen de normale griep en de coronagriep?
  Elk geval van normale griep wordt door deze PCR-tests als Coronapositief aangegeven. Het is een grote misleidingsshow. Met maar een doel: zoveel mogelijk mensen vaccineren. Ook nog met vaccins die niet deugen. Misschien juist daarom!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.