Vp Brunswijk: “Jaïr Tjon En Fa mag op mijn ondersteuning rekenen!”

12
Vp Brunswijk:
Brunswijk samen met Tjon En Fa op woensdag 18 augustus 2021 tijdens het beleefdheidsbezoek van de wielrenner.

De Surinaamse baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa krijgt de volledige steun van vice-president Ronnie Brunswijk, voor zijn plannen om in 2024 deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs, Frankrijk. Dat heeft de vp vandaag zelf laten weten.

“Ik heb de minister en directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) sterk op het hart gedrukt onmiddellijk plannen te maken om Tjon En Fa structureel te ondersteunen”, aldus Brunswijk. Tjon En Fa zal op weg naar 2024 deelnemen aan verschillende oefenwedstrijden in het buitenland. 

De 27-jarige Jaïr werd vorige week vierde op de Olympische Spelen in Tokio. Hij is daarmee de eerste Surinaamse baanwielrenner in een keirinfinale op de Olympische Spelen. Hij gaf daarbij ook aan dat hij het liefst doorgaat tot de Olympische Spelen van Parijs in 2024, maar dat is onzeker vanwege het gebrek aan financiële middelen. Zijn ouders zorgen voor de financiële ondersteuning, maar dat wil hij ze niet nog drie jaar aandoen en moet daarom op zoek gaan naar sponsors.

ROS is al bezig met een uitgebreid plan om topsporters te helpen zonder hoofdbreken Suriname verder waardig uit te dragen. Bij alle takken van sport moeten sporters kunnen aankloppen bij de overheid voor de nodige steun vanaf trainen tot aan de wedstrijden toe. Dit kwam op woensdag 18 augustus 2021 naar voren tijdens het beleefdheidsbezoek van de wielrenner (foto). 

De ROS-minister Gracia Emanuel en ROS-directeur Gordon Touw Ngie Tjouw waren ook aanwezig. Het bezoek van Tjon En Fa stond in het licht van het behalen van de vierde plaats onlangs bij de finale van de Keirin op de Olympische Spelen in Tokio (Japan). Hoewel hij geen medaille heeft behaald voor Suriname, is de geweldige prestatie van Tjon En Fa als een die de regering van Suriname extra aanspoort om beter te investeren in sporters.  

De ontwikkeling van de sportaccommodaties en andere randvoorwaarden zijn nog niet wat het wezen moet in Suriname. Het is daarom prijzenswaardig dat individuele sporters als Tjon En Fa zich op eigen kosten blijven inzetten en met goede prestaties Suriname op de wereldkaart zetten.

De vader van Jair, Eddy Tjon Eng Fa, haalde aan dat zij als ouders altijd geloofd hebben in de droom van hun zoon en dus daarom hem financieel hebben ondersteund. Hun zoon heeft hen niet teleurgesteld. Het was voor mij een eer deze sporter te ontvangen.

De sporter heeft afgelopen weekend ook een bezoek gebracht aan president Santokhi. Hij werd door een delegatie vanaf Zanderij onder politie begeleiding naar het kabinet van de president gebracht.

12 REACTIES

 1. Onze egomaniak is weer bezig. Kan iemand deze niet-ontwikkelde man alsjeblieft uitleggen dat niet alles om hem draait. Het is de taak van de OVERHEID om atleten te ondersteunen die ons land op het wereldtoneel vertegenwoordigen. Hij verdoezelt de intellectuele koers die nodig is om onze samenleving te verheffen, met zijn egoïstische kijk op de wereld.

  Hij laat de mensen hunkeren naar een gevende autoritaire figuur in plaats van hen te helpen zich intellectueel te ontwikkelen.


  Maak melding

 2. Zo zie je maar weer dat die Santokhi niet breed georiënteerd is. Zo een man kan toch geen president van het land zijn. Sport zegt Santokhi niets. Bij hem draait alles om geld, doekoe, paisa. Santokhi houdt van geld. Daar draait alles om. Studies van studenten in het buitenland, sportactiviteiten van het nationaal voetbalteam, gezondheidszorg, wielrennen, enz. zegt hem niets. Hij heeft er geen binding mee omdat de meeste sporters en studen in het buitenland niet op hem lijken.Ik durf het wel op te schrijven.


  Maak melding

 3. bouta was wel breed georienteerd
  hij jatte gewoon alles van iedereen wat hij maar wilde en het nteresseerde hem geen reet
  dus wat lul je nou stom robgayboi


  Maak melding

 4. directeur zonder bedrijf 19 augustus 2021 At 01:37
  bouta was wel breed georienteerd
  hij jatte gewoon alles van iedereen wat hij maar wilde en het nteresseerde hem geen reet
  dus wat lul je nou stom robgayboi
  =========================================

  Whahaha…touché, die zit RobGay, recht in je hol….


  Maak melding

 5. Gelukkig gast Brunswijk hem.niet uit eigen zak steunen, maar speelde hij het door naar de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport want hoeveel vertrouwen moet Jair hebben.in het woord van Brunswijk, die eens publiekelijk gezegd heeft geen.princiepes te hebben: Mi no.sabi san na a sani san sma e ķari principe, mi no abi principe


  Maak melding

 6. Ok Jaïr heeft dan geen Medaille behaald maar wel een Olympisch Diploma. Als de vorige president Leatitia Vriesde niet had geboycot, had Suriname ook op zn minst een Olympisch Diploma Atletiek.
  En weer komt die geestelijk gestoorde robg met een zieke post. Zulke zg knappe koppen hebben nog steeds niet door dat Santokhi alleen in naam de President is. Brunswijk moest wel opteren voor de job van VP want als internationaal gesignaleerde kan hij Suriname in geen enkel buitenland in persoon vertegenwoordigen als President. Santokhi is in dienst van Brunswijk die adviezen van de veroordeelde dictator bouterse uitvoert. Waarom slaat in Suriname Nepotisme alleen op Santokhi maar niet op Brunswijk en bouterse die net zo hard nepotisme toepassen en hebben toegepast?
  nee Santokhi bemoeit zich niet met sport dat laat hij over aan Brunswijk als slapende voetbal voorzitter van inter Mongotapoe. Voor Santokhi luidt het adagio: GOUD EN ZILVERLINGEN HEB IK NIET MAAR WAT IK HEB DAT GEEF IK U!


  Maak melding

 7. @Sammy the Queen, jij snapt mijn verhaal niet. Ik constateer een patroon.Het is niet de eerste keer dat Brunswijk moet bijspringen voor mensen die hulp nodig hebben van de overheid. Kijk maar naar de medische studenten in het buitenland. De overheid laat het afweten omdat er geen geld zou zijn. Dit is grove misleiding van de gemeenschap.De medische studenten zijn het kader dat opgeleid wordt in het buitenland.De wielrenner is nog altijd een persoon die Suriname vertegenwoordigd in het buitenland. Een goede regeringsleider zou er constructief mee omgaan en met een oplossing voor de dag komen. Alles is mogelijk in dit soort vraagstukken. De wil moet er wel aanwezig zijn. Die wil heeft Santokhi niet. Die autist vertikt het.
  Ik wil ook niet ontkennen dat er voorheen ook nepotisme voorkwam. Maar de vorm van nepotisme die nu voorkomt verslaat alle records. Het is een bananenrepubliek, werkelijk een failed state. Allerlei incompetente mensen worden op functies geplaatst. Dit soort ontwikkelingen maakt buitenlanders en ook mensen in de diaspora onzeker over Suriname. Nu verlaten mensen die in de diaspora gewoond hebben het land.


  Maak melding

 8. Brunswijk is al van de eerste minuut na de verkiezingen campagne aan het voeren voor de vplgene verkiezingen. Populair doen en met gestolen geld smijten. Suriname pas op u zaak, want de goedgelovigen zullen weer op een veroordeelde drugssmokkelaar voor president kiezen en dan wordt het land weer leegeroofd en verkocht aan de hoogste bieder. Zet de man af en op een bootje naar Frans Guyana samen met zijn maat moneyhond. Dan zij jullie van dat tuig af en kan het land echt tot ontwikkeling komen.


  Maak melding

 9. RobGay. Je weet ontzetten veel wat er speelt in Suriname. Wie wel en niet rijk is etc.
  Verder heb je een grote mond over de Hollanders samen met Sandra, maar jullie beide zitten in Nederland van alles wat zij opgebouwd hebben.
  Waarom woon jij in Nederland als je zo een hekel hebt aan de ned?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.