VIDEO: Jaïr hoopt op sponsors na 4e plek finale Olympische Spelen

14
VIDEO: Jaïr hoopt op sponsors na 4e plek finale Olympische Spelen
Beeld (c) NOS

Jaïr Tjon En Fa is de eerste Surinaamse baanwielrenner in een keirinfinale op de Olympische Spelen. Hij werd zondag in Japan vierde in de finale. “Helaas niet gelukt, maar ik ben wel blij met het resultaat” zei de sportman tegen de NOS. Hij gaf daarbij ook aan dat hij het liefst doorgaat tot de Olympische Spelen van Parijs in 2024, maar daarvoor op zoek is naar sponsors.

Zijn toekomst is erg onzeker en dat heeft te maken met een gebrek aan financiële middelen. “In Suriname hebben we niet veel sponsors. Dus het lastig om het geld bij elkaar te krijgen. Hopelijk maakt deze vierde plek wat los”, zei Jaïr tegen de omroep.

De laatste jaren zorgden zijn ouders voor de financiële ondersteuning. Tjon En Fa: “Dat is voor hen ook moeilijk, ik wil ze dat niet nog drie jaar aandoen. Er zijn een heleboel mensen die achter me staan. Maar bedrijven zijn niet altijd gul om te sponsoren. Dat maakt het lastig.”

Bekijk het interview hieronder:

14 REACTIES

 1. Gefeliciteerd Jaïr,

  Na alle ellende die er elke te lezen valt op WK is dit nieuws een verademing.
  Ik hoop dat ze een crowdfunding voor je opzetten, want dat heb je verdient.
  Op naar PARIJS 2024!!


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd Jaïr en suri natuurlijk.
  Mooie prestatie en nu op naar Parijs.

  Komt goed met de financiën, de president zal steunen, hou hem eraan.
  Bethany BMX, uit de UK bijvoorbeeld heeft een crowdfunding opgezet om haar kosten naar Tokio te betalen, omdat vrouwelijke BMX’ers niet op de lijst stonden. Resultaat goud.

  Mooie promotie voor deze sport in suri. Ik denk aan training v kids, import speciale fietsen op een speciale locatie. (Inkomsten).

  Start alvast met je eigen crowdfunding.
  Suc6


  Maak melding

 3. Door de Finale Te Halen Heeft Deze Getalenteerde Surinamer Ons Land Perfect Op De Kaart Gezet. Fantastisch Man. Wat Sponsoren Betreft Hoef Hij Niet Te Vrezen, Komt Zeker Goed.


  Maak melding

 4. Mooi interview, sterke jongen met potentie. Laten we hopen dat niet sponsoren uit Nederland achter hem gaan staan, maar dat de grote bedrijven in Suriname dit op zich nemen. Dat zou echt geweldig zijn…


  Maak melding

 5. Mooi interview, en een aardige bescheiden jongen!
  Dit gesprek is ook door de NOS uitgezonden in Nederland.
  Wie weet melden zich sponsers uit Holland, alle beetjes helpen!
  Blijf volhouden Jaïr!


  Maak melding

 6. Geweldig ! Bravo !

  Gefeliciteerd Jair
  en anderen zoals Kiran Badloe !

  Suriname heeft talent !

  Het zijn deze jongens, deze topsporters, die onze vlag trots aandoen. Zij zijn onze ambasadeurs !

  Regering Santokhi,
  investeer ook in sport !
  Dit is / wordt ook een van onze visitekaartjes !

  Surinaams talent zet Suriname internationaal beter op de kaart dan (politieke) corruptie en criminaliteit !

  Wi sa feti gi Sranan !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 7. konsensi, waarom geen Nederlandse sponsor , omdat je baasje bouta niets van Nederland moet hebben, en waar traint Jair en fiets hij zijn rondjes wat en waar dacht je.


  Maak melding

 8. Ik was erg trots op Jair. So close and yet so far.
  Maar waarom moeten we op bedrijfs sponsors wachten? Als Jair een Paypal account opzet kunnen mensen zoals ik hem beslist iets van tijd tot tijd sturen.


  Maak melding

 9. konsensi , Jaïr Tjon En Fa trainde op de wielerbaan in Apeldoorn op de Veluwe , maar dat zegt je toch niets , , deze jonge Surinaamse baanwielrijders werd daar al enigszins gesponsord door dat hij daar mee trainde met andere baanwielrenners , later is deze jongen naar Amerika gegaan , maar zijn bakermat ligt in Apeldoorn , o ja jou baasje bouta weet ook niet waar Apeldoorn ligt in Nederland.


  Maak melding

 10. Waarom Olympische spelen im Parijs pas. Volgend ook een Olympische winterspelen in Zhang China waarom daar niet alleen maar schaatsen. Waarom ook geen kierin. Ik wens hem veel succes met het vinden van sposoren. Hij mag ook een voorbeeld zijn van blowende jongeren in die niets doen dan alleen snuiven. Meer ga ik niet schrijven.


  Maak melding

 11. Sorry voor de sommige taalfouten. Ik wilde vertellen over Olympische spelen van volgend jaar 2022 in China. In Parijs Olympische zomerspelen pas over 3 jaar. Vraag aan IOC of er kierin mag zo zielig voor jou jair. Misschien mag er gefietst worden en kan hij een medaille pakken.


  Maak melding

 12. Je ziet aan hem dat hij nog geen echte ‘winner’ is. Hij mag best wel wat werken ook aan zijn winnersmentaliteit. Wie weet wat hij dan kan presteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.