DNA-lid Plein: “Keer op keer OW-minister gevraagd om drempels te plaatsen”

15
Motorrijder op slag dood nadat automobilist geen voorrang verleent

NPS-parlementariër Ivanildo Plein betreurt het dat er zich vrijdagmiddag een aanrijding met dodelijk afloop heeft voorgedaan op de hoek van de Licania- en Oewanastraat te Flora. Plein zegt dat het voorval hem raakt, omdat hij keer op keer minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft gevraagd om drempels te plaatsen op de verschillende hoeken in de buurt.

De volksvertegenwoordiger in Suriname vindt het erg dat Nurmohamed geen aandacht aan zijn verzoeken heeft gegeven. “Keer op keer de OW-minister gevraagd om drempels te plaatsen, maar tot de dag van vandaag heeft de bewindsman er geen werk van gemaakt. Nu is er een dode gevallen, maar dat kon mischien voorkomen worden. Een drempel beïnvloedt het rijgedrag en voorkomt vele aanrijdingen of ergere aanrijdingen, want de snelheid wordt dan beperkt.”

De parlementariër noemt de hoek Floralaan en Mr. Jagernath Lachmonstraat een mooi voorbeeld. Hij meent dat door de drempels nabij de hoek er minder aanrijdingen op de plaats gebeuren. Plein zegt dat hij de OW-minister meteen na het voorval wederom heeft gecontact voor het probleem. Hij hoopt dat de bewindsman spoedig drempels laat plaatsen nabij de verschillende drukke en/of gevaarlijke hoeken in de buurt. “Ik woon zelf in Flora dus ik zal blijven pleiten voor een veilige situatie in de buurt.”

De 28-jarige motorfietser Audi Zeegelaar is vrijdagmiddag overleden bij de aanrijding. Hij is aangereden door een personenauto. Volgens het voorlopig politioneel onderzoek reed de motorrijder over de Licaniastraat. Hij kwam vanuit de richting van de Mattonshooplaan en ging richting de Marowijnestraat. De autobestuurder reed kort voor de aanrijding over de Oewanastraat, komende vanuit de richting van de Langagrasiestraat gaande richting de Ormosiastraat.

Op de kruising van de Licania- en Oewanastraat reed de autobestuurder het kruisingsvlak op zonder voorrang te hebben verleend aan de motorfietser met als gevolg de aanrijding.

In juli vorig jaar vond deze aanrijding ook daar plaats:


15 REACTIES

 1. Zoals zo vaak is het makkelijk scoren voor een asemblee lid. Waarom heeft hij de drempel niet bij de vorige Ow minister gevraagd?
  Het rechtervoeten van de chaffeur is de echte oorzaak van dit soort ongelukken. De slechte rijstijl van de Surinamer!!! Maar daar lees ik de goedkoop scorende jongeman niet over. Een volwassen man zou beter nadenken als hij zo een belangrijke functie had.
  Als lid van het hoogste orgaan moet je beter nadenken zou ik je meegeven.


  Maak melding

 2. In een zijstraat van de Kwattaweg waar ik woon, reden ze ook als wilden, mijn vrouw belde 1 keer naar het Ministerie van Openbare Werken met het verzoek drempels te plaatsen in onze straat. Binnen 1 week lagen de drempels er al en tegenwoordig rijdt er nog maar 1 Nikki Lawda, zonder uitlaat, als een idioot door de straat, de rest heeft dat gedrag afgeleerd. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vertellen dat we het Ministerie gebeld hebben tijdens de vorige regering, met de huidige minister heb ik geen ervaring.


  Maak melding

 3. Het zou nog beter zijn als er preventief gecontroleerd zou worden waarbij ook flitspalen ingezet moet worden.
  Want vaak blijkt dat er gereden wordt met valse rijbewijzen waarbij de bestuurder geen kennis heeft van de o zo belangrijke verkeer regels met alle gevolgen van dien


  Maak melding

 4. Is het alleen de autobestuurder die fout is,zou het niet kunnen zijn dat deze jonge man de gashendel van zijn motorfiets ook flink heeft opengedraaid en de situatie terplekke heeft onderschat. Sterkte gewenst aan de nabestaanden.


  Maak melding

 5. Foe toch Plein, dat deze drempels er niet zijn ligt toch echt aan de regering Bouterse/ Adhin. Dat is regeringsbeleid om dat zo te zeggen.

  Weer is NPS dwars.

  Gaan jullie zo door?


  Maak melding

 6. Het lijkt mij verstandiger om eerst uit te zoeken wat de oorzaken zijn, pas dan kan er gericht actie ondernomen worden.
  Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Veel bestuurders rijden gewoon roekeloos, zij racen van de ene drempel naar de andere. Vooral matic auto’s gaan plank gas naar de volgende drempel en worden op het laatste moment afgeremd.
  Daarnaast wordt er nog al te vaak de cellulair tijdens het autorijden gebruikt, appen, bellen of de spectaculaire berichten van waterkant.net lezen, etc.
  Een ander groot en structureel probleem is dat de zwakke verkeersdeelnemers niet beschermd zijn ! Zij hebben geen aparte weggedeelte !

  In feite zou er een totaal andere indeling gemaakt moeten worden in wijken waar dat mogelijk is. De meeste wijken zijn trouwens 30 km zones ! Want alle type weggebruikers maken gebruik van dezelfde smalle rijbaan. Daarom is een andere indeling veel effectiever. Maak bijvoorbeeld meer eenrichtingswegen. Men gaat wel moeten omrijden maar er komt wel ruimte vrij om de smalle rijbaan beter en veiliger te verdelen zodat auto’s, (brom-) fietsers en voetgangers gescheiden kunnen worden.

  Naast aanpassing van de indeling zouden zwaardere sancties een duidelijke waarschuwing moeten zijn,vaker controleren op snelheidsovertreding en telefoongebruik tijdens het rijden ! Bij zware aanrijdingen kan ook een rijvaardigheids test afgenomen worden, etc.

  Ik denk dat het hufterigheidsgehalte van de gemiddelde Surinaamse bestuurder heel hoog is en het verantwoordelijkheidsgevoel heel erg laag. Aanvullend kunnen daarom bewustwordingscampagnes wellicht ook een gedragsverandering teweeg brengen.

  In plaats van zomaar te roepen en vinger te wijzen is het beter om je ideeen / oplossingen op een informatieve manier te presenteren. Dit is veel collegialer, ten slotte werken wij aan hetzelfde doel: een beter Suriname !

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 7. Overal drempels plaatsen is niet goed voor ambulance, brandweer, politie oftewel in gevallen van spoed.
  Wat men zou kunnen doen? Plaats 3x het bord ‘verleen voorrang’ voor de kruising op een opvallende manier.


  Maak melding

 8. Drempels moeten mt reflecterende verf gemarkeerd worden. Soms merk je ht te laat op n bij sommige staan er geen borden.
  Met reflecterende materiaal merk je ht vanaf n behoorlijke afstand n kn je optijd je inschating maken.


  Maak melding

 9. Meneer Plein ik geef u GROOT gelijk. Deze MINI-STER van OW is niet voor het Volk, maar om hen te straffen, zoals hij met zijn kromme bek loopt te verkondigen bij SIMPLE. Ik snap niet dat deze Lummel nog niet naar huis is gestuurd zonder bezoldiging. Deze uitspraken kunnen alleen in een Bananen Republiek ongestraft gedaan worden. Als hij dit in een gecifiliceerd Land als Nederland had gedaan was hij er allang uitgeflikkerd. Echt een SUKKEL als hij praat krijg ik al nachtmerries…gewoon walgelijk. Weg ermee.


  Maak melding

 10. John 30 mei 2021 At 14:51
  Het rechtervoeten van de chaffeur…….

  ————————————————————————-
  Leer schrijven….Lummel.


  Maak melding

 11. Al komen er extra verkeersborden, drempels, verkeerslichten etc. Het ligt voor een groot gedeelte aan de weggebruikers met hun snelheidsduivelmentaliteit.

  Al heb je voorrang, moet je toch goed uitkijken want het komt vaak voor dat mensen gewoon doorrijden terwijl zij geen voorrang hebben. Ik maak het bijna dagelijks mee.
  Ze zitten bijv. te chillen met oorverdovend lawaai, te kletsen met bijbestuurders of fingafokken op hun smartphone.


  Maak melding

 12. Kan wel kloppen dat de vorige regering geen probleem had met zoveel aanrijdingen.
  Dat kwam niet door drempel maar wel door gaten in de wegen.
  Dan moesten die snelheid duivel wel hun in houden .
  Nu moet ik toch weer mij achteruitkijkspiegel weer gebruiken.
  Ps mensen één advies blijf je achteruitkijkspiegel gebruiken dan zie je wat er achter je gebeurt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.