Doodgereden motorfietser is 28-jarige Audi Zeegelaar

2
Doodgereden motorfietser is 28-jarige Audi Zeegelaar

De 28-jarige motorfietser Audi Zeegelaar is op vrijdagmiddag 28 mei na te zijn aangereden door een personenauto op de kruising van de Licania- en de Oewanastraat overleden. Dat heeft het Korps Politie Suriname bekend gemaakt.

Na de melding van het Command Center begaf de politie van het bureau Flora zich naar de plek. Daar troffen zij Audi liggend naast zijn motorfiets op het wegdek aan. Enkele meters verder bevond zich op de westelijke berm van de Fajadjanstraat een grijs gelakt voertuig, waarin de 60-jarige autobestuurder Ricardo, R. bekneld zat. Met behulp van de brandweer werd hij uit zijn benarde situatie bevrijd en was moeilijk aanspreekbaar.

Volgens het voorlopig politioneel onderzoek reed de motorrijder Zeegelaar over de Licaniastraat. Hij kwam vanuit de richting van de Mattonshooplaan en ging richting de Marowijnestraat. De autobestuurder Ricardo reed kort voor de aanrijding over de Oewanastraat, komende vanuit de richting van de Langagrasiestraat gaande richting de Ormosiastraat.

Op de kruising van de Oewana- en de Licaniastraat reed de autobestuurder het kruisingsvlak op zonder voorrang te hebben verleend aan de motorfietser met als gevolg de aanrijding, meldt de politie.

Het ambulancepersoneel constateerde bij aankomst dat de motorrijder wiens gezicht besmeurd was met bloed geen teken van leven meer vertoonde. De ingeschakelde arts stelde de dood van Audi formeel vast. De autobestuurder werd voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo.

Ricardo werd voorgeleid, waarbij zijn rijbewijs na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie door de politie is ingevorderd. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk en zijn beiden ter herkeuring in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de verkeersunit van regio Paramaribo.

2 REACTIES

  1. Audi rip
    Richard waar was jouw geduld, snel snel haast haast, Zolang je leeft heb je dit op je geweten,surinamers als jullie waren geslaagd voor je rijbewijs, dan was dat het enige moment die jullie liet zien, hoe ervaring jullie zullen zijn op de Surinaamse weg, maar zodra de surinamers alleen in de auto zitten, wannen jullie zich als alleen ik tel op de weg ,laten zien hoe snel je auto kan racen, tot de ene keer kijk wat met Richard is gebeurd nou zal hij denken had ik maar geduldig gereden, maar dat is achteraf he, rij rustig Surinaamse wegen zijn smal, dus no haast, want anders beland je in een dode kist of in de gevangenis, dat willen jullie toch niet, rij rustig netjes, respecteren elkaar op de wegen, tang boeng!!


    Maak melding

  2. Mensen die op 2 wielen rijden en deelnemen aan het verkeer in Suriname, zijn altijd het onderliggende- en kwetsbare partij. Ik weet niet als deze bestuurders achterlijk zijn of zo. En voorrang heb je niet, die krijgt je.
    Toen ik vroeger motorfiets reed in Suriname, was ik als de dood dat de tegenpartij die een sterke partij op de weg was, mij over het hoofd zou zien. Bij kruisingen keek ik bewust ( ik probeerde oogcontact te leggen) als de tegenpartij mij zag, en mij de ruimte gaf om voorrang te nemen. Ik eiste geen voorrang. Ik was kwetsbaar en als de dood dat ik op het asfalt zou terecht komen met alle negatieve consequenties voor mij (Schaafwonden, pijn, letstel).


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.