36-jarige buschauffeur overleden na botsing truck; bestuurder truck aangevallen en geslagen

11
36-jarige buschauffeur overleden na botsing truck; bestuurder truck aangevallen en geslagen
De 36-jarige buschauffeur Wikash Algoe (inzet).

De 36-jarige buschauffeur Wikash Algoe (foto) kwam op vrijdagmiddag 28 mei te overlijden, nadat een containertruck in botsing kwam met stilstaande voertuigen, ter hoogte van de begraafplaats te Catharina Sophia in het district Saramacca. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van Groningen koerste na de melding van het Command Center naar de locatie en trof het slachtoffer in kritieke toestand aan. Met de ambulance van de RGD-poli van Tijgerkreek werd Wikash voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onderweg naar de ziekeninrichting kwam het slachtoffer te overlijden.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek kwam naar voren dat de 47-jarige Sewkoemar, S. die de containertruck bestuurde over de Oost-Westverbinding reed. Hij kwam vanuit de richting van Calcutta gaande in de richting van Paramaribo. Ter hoogte van de begraafplaats kwam de truckbestuurder in botsing met een voertuig dat op de weg stond geparkeerd. Door de harde klap kwam het stilstaand voertuig tegen de lijnbus aan. Wikash die op dat moment voor zijn bus stond, kwam te vallen, waardoor de bus over hem heen rolde en tegen een ander stilstaand auto aankwam.

Na de botsing werd Sewkoemar door omstanders aangevallen en slagen toegebracht op het lichaam. Eén van de omstanders, de 52-jarige Andre, S. is aangehouden. Aan de opsporing en aanhouding van de andere omstanders die de truckbestuurder ook aanvielen, wordt gewerkt (4e foto rechts hieronder).

Volgens verklaring van Sewkoemar reed hij over de weg en merkte op dat er tegenliggers kwamen. Bij die gelegenheid remde hij af, maar merkte op dat zijn remmen het niet deden. Het voertuig slingerde daarbij van het wegdek en kwam in botsing met de stilstaande voertuigen. De veroorzaker Sewkoemar, S. is in het bezit van een geldig Surinaams Rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Het ontzielde lichaam van Wikash Algoe is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder na medische behandeling op de RGD-poli is voorgeleid en heengezonden, meldt de politie.

11 REACTIES

 1. Dit is echt niet meer normaal zoveel ongelukken, snelheids limiet
  van 50 km invoeren. Wie harder rijdt auto inbeslag en rijbewijs kwijt.
  Zeer harde maatregelen zijn nodig!!


  Maak melding

 2. No go plei skotoe, als de iemand zijn auto niet daar had geparkeerd was het niet gebeurd, sewkoemar had dit ook niet gewild, wat een varkens zijn de omstanders om sewkoemar aan te vallen?
  Politie moet hard optreden met dit soort mentaliteit, wikash RIP het kan anders aflopen als je had gedacht, mensen rij rustig vooral op drukke plekken, dode hoek is ook belangrijk, wie had de vrachtwagen gekeurd, dat moet ook naar gekeken worden, en onderzoeken?no plei skotoe, ok


  Maak melding

 3. Welke conclusie trekt uit dit tragische stuk. Containertruck had geen goede remmen, dit krijgt je als voertuigen op een illegale manier in Suriname worden gekeurd of niet eens worden gekeurd. Maar wel een officiële keuringspapier krijgt.
  En dan men in Suriname nooit heeft geleerd dat je stilstaande voertuigen op handrem moet zetten, zodat het niet verder gaat rollen.
  In het verleden had een vuilniswagen zonder goede remmen ik rijdend op de Highway van Paranam richting de stad mij bijna van achter aangereden. Hij kon niet remmen en door links uit te wijken naar de berm heeft hij erger voorkomen. Dat kon hij wel doen omdat de berm vrij was. Was dat niet zo, dan weet ik echt niet wat er gebeurt zou zijn. Zo grote massieve vrachtwagen die van achter op je auto inrijdt.


  Maak melding

 4. QQQ..

  Die Jonge Kennth Amoksie Is Minister Van Politie En Verkeer
  Hij Is Niet Op De Hoogte Wat Er Allemaal Gaande Is.. Interseerd Hem
  Ook Niet.

  Volgens Velen Op Deze Site, Is Deze Jonge De Juiste Man Op De Juiste Post. En Als Je Vraag Waarom Ze Dat Vinden Geven Ze Aan.. Hij Is Naar Frans Guyana Geweest Omdaar Met De Fransen Te Praten. Daarna Is Hij Naar Parijs Wezen Gaan Om Daar Met De Fransen Te Praten.

  THATS IT.


  Maak melding

 5. Op het programma Skotu Kis Mi, reed een truck door rood, hij werd aangehouden door de politie en op de vraag waarom hij dat gedaan had was zijn antwoord: mijn remmen werken niet goed. Politie: meneer u kunt toch niet deelnemen aan het verkeer met defecte remmen? Truck chauffeur: mijn baas wil de truck niet laten repareren. Agent: rijdt u maar verder meneer. Agent tegen zijn college (en kijkers); vanwege broodvrees rijdt deze arme man met defecte remmen, het is dus niet zijn schuld, zijn baas is de boosdoener, daarom moesten we hem laten gaan met zijn levensgevaarlijke truck.
  Waarschijnlijk was de truck waarmee de buschauffeur te Saramacca werd doodgereden, dezelfde als die bij Skoto Kis Mi. Sommige verkeersagenten in Suriname hebben nog steeds geen flauw idee wat wel of niet toegestaan/gevaarlijk is in het verkeer. Als de politie het niet weet, wat kan je dan verwachten van de gewone man of vrouw?


  Maak melding

 6. ========
  Bij die gelegenheid remde hij af, maar merkte op dat zijn remmen het niet deden.
  ========

  Kijk eens hoeveel voertuigen er rijden over de weg waarbij je zonder enige technische achtergrond en kennis zo kunt zien dat ze ABSOLUUT NIET de weg op mogen…


  Maak melding

 7. @ henkes
  als je in een voertuig stapt waarvan je weet dat het een mogelijk moordwapen is
  dan ben je nog erger dan je baas die hete voertuig niet laat repareren
  de chauffeur heeft de verantwoordelijkheid om dan gewoon niet met de auto te rijden.
  kost dit je baan? so be it
  die politie in je verhaaltje zijn medeplichtig aan mogelijke doodslag door deze auto te laten rijden.
  maar goed… we weten allemaal dat de politie in dit land geen reet voorstelt
  onkunde en corruptie viert hoogtij bij hun
  iedereen die in een niet functionerende auto stapt, of niet bevoegd is daarvoor….
  is bij een ongeluk, wie er ook schuldig is…. gelijk al schuldig en behoort de hoogst mogelijke straf te krijgen
  deze onverantwoordelijke zeer domme vrachtwagenchauffeur zijn voor de rest van zijn leven zijn rijbevoegdheid afgenomen behoren te worden
  en tevens aangeklaagt moeten worden voor doodslag, want het is zijn verantwoordelijkheid


  Maak melding

 8. nog wat anders?
  zijn remmen werkte niet?
  waarom begon hij dan opeens te slingeren?
  zeker weer veels te hard gereden net als 95% van al die containertrucks

  in coronie rijden ze ook 60-70km per uur over de opengebroken straten door baitali
  als je naast de weg staat moet je duiken om niet door steenslag geraakt te worden


  Maak melding

 9. Directeur zonder bedrijf, de chauffeur zei dat hij niet stopte omdat zijn remmen het niet deden, misschien was dat een smoes van hem en loog hij ook voor zijn baas, maar dat is niet belangrijk. Op het moment dat hij zei dat zijn remmen niet goed waren, had de politie hem moeten verbieden verder te rijden, ze hadden die truck aan de ketting moeten leggen en pas als die chauffeur/baas een keuringsbewijs kon laten zien dat alles in orde was, mocht die truck weer vrijgegeven worden. Is dat zo moeilijk te begrijpen?


  Maak melding

 10. die chauffeur heeft zijn wagen niet gechecked voor gebruik
  dus hij is verantwoordelijk voor het rijden van de truck.
  dat hij aangeeft, dat zijn baas de auto niet wilt repareren?
  betekend al dat hij met een mogelijk moordwapen rijdt.
  hij zou gewoon moeten weigeren er mee te rijden, dat heeft hij niet gedaan dus is hij vlledig verantwoordelijk voor wt er gebeurd is.
  en niet de baas.. die kan je niet eens een boete geven voor het slechte onderhoud van de truck.Want zolang die truck de weg niet opgaat is er niets aan de hand
  want het is de bestuurder die verantwoordelijk is om met degelijk materiaal de weg op te gaan, en te weigeren als zijn baas hem slecht materiaal geeft.
  er zijn in je verhaal maar 2 schuldige partijen.
  de bestuurder voor het besturen voor een slechte truck
  en de politie voor het door laten rijden.
  zolang je een auto niet op de weg zet/ gebruikt, heb je geen keuringsbewijs nodig.
  dus je haalt er weer dingen bij die totaal niet relevant zijn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.