Nog geen antwoord Nederland na verzoek van Suriname om hulp bij vaccineren

54
Foto (c) AstraZeneca

Suriname heeft Nederland om hulp gevraagd bij het vaccineren, maar heeft op dat verzoek na twee weken nog altijd geen antwoord. Dat heeft de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, tegenover de Volkskrant verklaard.

“We hebben de stoute schoenen aangetrokken en Nederland een brief gestuurd,” aldus Ramadhin tegen de krant. “De relatie tussen onze landen is weer helemaal hersteld en van onze kant is er veel vertrouwen. Ik wacht het antwoord geduldig af, maar heb ook te maken met een situatie die zorgelijk is.”

In Suriname is het aantal besmettingen de afgelopen tijd flink toegenomen. Momenteel zijn meer dan 500 mensen besmet en de afgelopen 24 uur zijn weer 3 personen overleden. 141 personen zijn opgenomen in het ziekenhuis en 23 op de intensive care. Dat is meer dan de gezondheidszorg in het land aan kan.

54 REACTIES

 1. Alles is welkom, een gegeven paard mag je niet in de bek zien. Zorg ervoor dat de grenzen gesloten blijven en vooral met Brazilië
  gemodereerd

 2. Had je vorig jaar al moeten doen. Nu de besmetting blijft stijgen, schrijf je een brief om hulp. Je bent grappig bezig. Had je topambtenaren moeten zien aankomen toch. We wachten het af. Je doet mij denken aan het ezelsbruggetje.


  Maak melding

 3. Nederland heeft handen VOL voor het verlenen van hulp aan andere Landen;
  waar miljoenen inwoners tellen.
  SURINAME wanneer wordt je eindelijk zelfstandig op bepaalde gebieden.
  Voor de HALF MILJOEN inwoners MAAR!!!!!!! moet je toch sterk de handen uit de mouwen
  steken. Probeer ook met andere landen een DEAL te sluiten.
  Misschien wel goeie afspraken gemaakt, maar niet met voorrang.
  gemodereerd

 4. Nederland heeft zelf een heleboel covid-19 stront aan de knikker, daarom kan Suriname van Nederland een ‘lo ka’ maar geen Astrazenica krijgen.


  Maak melding

 5. Tuurlijk laat Nederland niets van zich horen, bedelaars en landverraders verdienen geen respect. Deze corrupte regering verdient geen respect van geen enkel beschaafd land.

  Intussen heeft Nederland ze wel een defensieverdrag door hun strot gedouwd. Deze landverraders konden niets anders dan slikken.
  gemodereerd

 6. Dit laat duidelijk zien dat Suriname geen prioriteit meer is voor Nederland. Toen de huidige regering naar Nederland vertrok om hulp te zoeken voor de financiële problemen werden we naar het IMF doorverwezen. De diaspora houd de hand op de knip. Er komen geen vaccins. Niet eens een klein beetje elke maand.
  Nederland kun je als partner afschrijven. Maar dat wisten we eigenlijk al. Dan blijft er helaas niks anders over dan het bos te verkopen aan China. Oh wacht. Shell was er natuurlijk wel als de kippen bij om olie concessies van Kosmos over te nemen.


  Maak melding

 7. Nederland is zelf naarstig op zoek naar personeel om de miljoenen prikken te geven.En je hoeft echt geen gediplomeerd verpleegkundige te zijn om die handeling uit te voeren!!!!


  Maak melding

 8. percival 11 mei 2021 At 14:05
  Nederland is zelf naarstig op zoek naar personeel om de miljoenen prikken te geven.En je hoeft echt geen gediplomeerd verpleegkundige te zijn om die handeling uit te voeren!!!!
  ===================================

  Er zijn ontzettend veel vrijwilligers uit medische beroepen die 1 dag per week willen helpen prikken. Maar de GGD wil alleen mensen die 3 dagen per week beschikbaar zijn. Het hele vaccinatieprogramma is een groot drama aan het worden en er zal na deze crisis zeker wel een parlementair onderzoek komen. Huisartsen gooien vaccins weg. Initiatieven om deze restvaccins in te zetten worden gedwarsboomd door een incapabele minister. Ondertussen is reizen tussen Nederland en Suriname al meer dan een jaar een ramp. Waarom Nederland een groep Surinamers ter grootte van de stad Utrecht niet gewoon mee kan nemen in hun programma is mij een raadsel.


  Maak melding

 9. Yu Lau Maar Ding Wit Mang No Lau.

  Een Minister Die Zijn Land Op Lockdown Had Gezet Daarna Naar Florida UsA Op Vakantie Is Geweest Vraagt Nederland Om Hulp

  Deze Zelfde Minister Had Suriname Op Total lockdown Gezet . Later Bleek Dat Er Vliegtuigen Vol Met Haitiaanen Op Een Illegaal Manier Suriname Hadden Aangedaan Met Als Doel Dat Ze Door Zouden Reizen Naar Frans Guyana. ( mensen smokkel)

  Dat De Covid 19 Zich Nu In Suriname Aan Het Verspreiden Is Komt Door Die Haitiaanen Dat Weet De Witte Man Ook.


  Maak melding

 10. Robles 11 mei 2021 At 14:02
  Dit laat duidelijk zien dat Suriname geen prioriteit meer is voor Nederland. Toen de huidige regering naar Nederland vertrok om hulp te zoeken voor de financiële problemen werden we naar het IMF doorverwezen. De diaspora houd de hand op de knip. Er komen geen vaccins. Niet eens een klein beetje elke maand.
  Nederland kun je als partner afschrijven. Maar dat wisten we eigenlijk al. Dan blijft er helaas niks anders over dan het bos te verkopen aan China. Oh wacht. Shell was er natuurlijk wel als de kippen bij om olie concessies van Kosmos over te nemen.
  =======================================

  Sodemieter toch lekker op man. Je wil wel lekker bos verkopen aan die Chinezen maar duldt totaal geen tegenprestatie naar Nederland. Alleen de zon gaat voor niets op. De Nederlander eerst voor vies en vuil uitschelden en achteraf verlangen dat alles gratis gegeven wordt. Wat kan een mens toch zielig zijn. Is het toch dat zogenaamde ongepaste nationalisme of gewoon trauma verwerking.
  Btw het hoofdkantoor van Shell is weliswaar in Den Haag gevestigd, maar het is nog altijd een Nederlands-Britse onderneming naar Brits-recht en met waarschijnlijk Blackrock en Qatar als de grootste aandeelhouders. Dus ga alsjeblief niet zielig doen hier op WTK.


  Maak melding

 11. Je moet wel in het bezit zijn van een BIG-registratie @percival.

  Ik vraag me in gemoede af, gezien de houdbaarheidsdatum, in hoeverre vaccins opsturen zin heeft.

  Een groot deel weigert, dat weten ze hier ook. Lekker naar radio tamara bullshit luisteren en oso dresi innemen. Ze hebben ook ogen en oren hier hoor.

  Vaccinatie informatie opvoeren is handig.


  Maak melding

 12. Deze bigi bere chan had gedacht dat als hij aan de macht komt dat nl voor hem zou rennen Amerika stond ook klaar dat werd door vhp verkondigen wat een liegbeest deze regering voor mij mogen jullie oproten


  Maak melding

 13. Alleen de Surinaamse minister van volksgezondheid en een paar gestoorden denkken dat Nederland een la kan opentrekken en vaccins kan doneren. Het is algemeen bekend dat Astra Zenica niet voldoet en heeft voldaan aan contracten en beloftes. De EU heeft AZ al laten weten dat ze geen zaken meer doen met ze. Verder heb ik begrepen dat Nederlandse geleerden zeker willen zijn dat de eigen burgers de benodigde dosises kunnen krijgen en nu wordt steeds meer uitgerold naar leeftijdsgroepen.
  Begrijp het nu NEDERLAND HEEFT OP TERMIJN OOK TEKORTEN!!
  Sommigen doen alsof Nederland met opzet Suriname niet helpt maar er is sprake van overmacht. Van India weten jullie dat er niets meer komt omdat ze daar ook leven van schenkingen.
  Soms erger ik mij aan de Surinaamse Mentaliteit: als je geeft hoe en zo gauw mogelijk dan is er niets aan de hand maar zodra je je eigen huishouden voor laat gaan ben je slecht.
  En owee je gebeente als Nederland nu vaccins stuurt er er gaat 1 persoon dood na vaccinatie met een geschonken dosis dan is Leiden in last want deng k…o bakra seni pori dresi kong foe kiri oenoe
  Geven jullie mij een grote brik hoor! Jullie doen als gierige Gadotjo’s.


  Maak melding

 14. Sammy the Queen 11 mei 2021 At 15:29
  Alleen de Surinaamse minister van volksgezondheid en een paar gestoorden denkken dat Nederland een la kan opentrekken en vaccins kan doneren.
  ========================================

  Zo raar is dat niet gedacht. Zeker niet omdat je niet in 1 keer honderduizenden vaccins nodig hebt. Daarvoor is de vaccinatie bereidheid nog te laag. Elke maand een relatief klein aantal vaccins zou al enorm helpen. Het gaat niet om tekorten ja of nee. Het is gewoon politieke onwil op dit moment.
  Verder ga je volledig voorbij aan het feit dat veel Surinaamse en Surinaams/Nederlandse families elkaar al langere tijd niet meer hebben kunnen zien. Dat menselijke aspect mag je niet uit het oog verliezen. Heeft allemaal niks te maken met gierigheid. Heeft te maken met twee landen die je niet los van elkaar kunt zien. Zijn teveel verweven met elkaar.


  Maak melding

 15. Minister ophouden met bedelen.Nederland heeft ook veel problemen.Vraag hulp aan slm ,want zij hebben nog meer besmette Haitianen en Dominicanen naar Suriname gebracht en ook mede door uw toestemming.Deze reizigers kwamen met valse PCR testen en met visums die niemand wist wie dit gegeven had.
  U doet heel moeilijk voor Surinamers in Nederland die families in Suriname willen bezoeken.U doet alsof u de god ben.
  gemodereerd

 16. Nederland in een demissionair kabinet!!!
  daarom nog geen reacties,kan effe duren!!
  zijn degenen soms vergeten begin van pandemie
  stuurde Nederland GELEERDEN+medische benodigdheden.
  zei die oordelen…..foei foei foei


  Maak melding

 17. Waarom loop je jezelf te vernederen om een nederland hulp te vragen? suriname is allang geen ondetrdeel van Nederland.deze nieuwe regering moet nog veel leren wat betreft zelfrespect en eigen trots hebben om je zelf niet te laten te vernederen en vooral niet door een land als Nederland die suriname het liefs ziet afglijden naar de verdommenis dan opklimmen naar een positieve en stabiele staat.er zijn meerdere bronnen om expertiese aan te vragen voor de vaccinatie.dus stop met deze neerbuigende koloniale toenaderingen naar een nederland toe, wat suriname helemaal niet nodig heeft.de vorige regering deed het op dit punt prima om dat land geen enkel voer te geven om ons te vernederen wat nu eigenlijk wel gebeurt .we zijn een trotse volk en niet meer die slaafse staat van toen dus toon dat ook in alles.


  Maak melding

 18. Begin maar aan tewennen dat Suriname ,en nederland twee van elkaar onafhankelyke landen zyn, en dat ze nooit meer een koninkryk zullen worden.
  Republiek Suriname gaat haar eigen boontjes moeten leren doppen, en niet anders.
  Een trots volk die verwezenlykt, en loop niet achter de feiten aan, laten wy de eer aan ons zelf houden. Er is geen land op de wereld die nooit in de fout is gegaan,allemaal hebben zo,n geschiedenis van missere achter de rug,dus waar maakt men zich druk om.
  Rat race daar moet je niet aan beginen, maar met een gezondt volk kun je eeuwen voort.


  Maak melding

 19. Ik ben ben het in zoverre eens met de reageerders die niets op hebben met NL. Normaal gesproken heb ik ook niks met politiek NL, maar wij zitten nu in een penibele situatie. Het is normaal dat je een bevriend land humanitaire hulp vraagt. Minister, waarom bel je jou ambtgenoot in NL niet, dit kan het proces versnellen.

  Robles, even ter herinnering, jij was het toch die enkele maanden terug ons ten strengste adviseerde geen ruzie te maken over vaccins, dat wij gratis kregen, er is geen tijd voor mierenneuken was jouw credo ( hier kwam het op neer) Wij mogen/mochten blij zijn voor elke hulp.


  Maak melding

 20. Maken jullie je niet druk, Nederland gaat jullie echt wel te hulp schieten.
  Alleen jullie moeten dat ding gratis niet verwarren met “fo soso”.
  Hier gaat het bij de meeste met name fout.😁😁


  Maak melding

 21. Jullie mpp sranang mang eeuwig e kos Holland met jullie negatief gedrag. Likken de witten hun billen maar de diaspora eeuwig met stront gedrag benaderen. Eten jullie me maaaaaars. Hoop dat nl jullie geen moer stuurt.


  Maak melding

 22. Het wordt hoogtijd dat Suriname zelf vaccin gaat produceren in plaats van dat ze zich bezig houden met hennepkwekerij. Hieruit blijkt dus weer dat er geen hooggeschoolden in de medische wetenschap in Suriname aanwezig zijn. Zolang als Suriname bestaat is er tot opheden nog nooit iemand geweest die een eenvoudige paracetamol kan vervaardigen. Alles moet uit het buitenland komen. Trouwens waar zijn als die oso dresi mannen en vrouwen gebleven met hun grote mond, die.kanker en covid kunnen bestrijden? Deze smeriger kwakzalvers en oplichtersbende moeten voor altijd bestreden worden. Ook Bordo die zichzelf tot koning heeft gekroond, waarschuwt op Facebook dat niemand de vaccinatie moet nemen. Hij zegt ook dat de regering hiermee moet stoppen. Deze dorpsidioot tot zogenaamd minister gebombardeerd. Wat een zieke geesten lopen er rond in.ons land. Ongeschoolden die denken het beter te weten.
  gemodereerd

 23. Maar de pakketten en de harde euro’s uit Nederland zijn voor de bedelaars in Suriname zijn meer dan welkom stelletje hypocrieten. Altijd maar afgeven op ZE Santokhi en Nederland maar is het geen schande dat men na 45 jaar onafhankelijkheid niet een boutje kan maken?

  Het is altijd het zelfde liedje. De overschreeuwers zijn degenen die geen moer doen om het land vooruit te brengen maar wel de grootste kwebbels hebben.


  Maak melding

 24. @
  Esmerald
  Studenten van de MBO verpleegkunde die nog niet gediplomeerd zijn hebben een training gevolgd om te vaccineren.Het is zelf op tv geweest en ze kunnen het en ze hebben nog geen Bigregistratie.


  Maak melding

 25. @ Pony 11 mei 2021 At 17:16

  Ik had ook een heel andere houding verwacht van Nederland. Ben zeer teleurgesteld. Versterkt wel mijn wantrouwen naar de Nederlandse politiek toe.


  Maak melding

 26. Afiba 11 mei 2021 At 18:13
  Nederland is het Surinaamse gebedel zat. Hou er mee op. Suriname betekend niets voor Nederland. Wake the fuck up.
  ==========

  Begin in dat geval die 19,5 miljoen terug te geven. Stort het restant van de verdragsmiddelen. Smelt die mpp gouden koets om en geef dat goud terug.


  Maak melding

 27. Paul “recht voor zijn raap”
  Ik ben het VOLLEDIG met je eens.
  Zelf hun eigen rotzooi willen ze niet opruimen, zie hoe ze hebben gereageerd op het artikel
  “Vrijwilligers maken Waterkant en omgeving schoon”
  Brown, pony en (hongkongfree???, voordeel van de twijfel)
  Deze mensen zijn een schande voor hun land,
  altijd maar weer anderen, maar zelf wat doen ho maar.
  het is te warm, doe jij het noh, laten we hulp gaan zoeken.
  en als dat niet helpt, wordt het schelden, met de vuisten klaar staan.
  Ze willen niets doen, zelf naar school gaan om de taal te leren is voor sommige te veel.
  Nah ja , misschien ben ik nu te hard, misschien is zo iemand als brown wel naar school gegaan, misschien heeft hij zijn best gedaan, maar lukt het niet. Dat kan.


  Maak melding

 28. ” Wo sit ing ” ging op de bedeltoer en kreeg nul op het rekest . Wat een afgang voor de regering Santokhi. Nederland staat niet te springen om deze corrupte regering te helpen. Santokhi had gehoopt dat hij met de beschuldigende vinger naar de vorige regering hij Nederland kon pleasen. Maar neevhoor…..Het is water naar zee dragen met al die boeven van VHP, Abop, NPS, PL. In het licht van de Europese gedachte is Nu ederland eerder bereid om de arme Europese landen te helpen die tot de EU willen toetreden. Nederland heeft ook haar handen vol met de Antillen die ook hopen op steun uit Nederland. Suriname heeft geld genoeg om de vaccins te betalen.


  Maak melding

 29. @Elvis mooie reactie maar veel surinamers zijn dom daarom, worden wij zo slecht behandeld en uitgescholden hun begrijpen niet alles. Daarom is su een derde wereldland andere onderwijs systeem denk ik en manier van denken,doen en redeneren. Gewoon slikken van zulke slechte mensen. Wat nl gaat doen weet ik niet ik hoop toch dat ze in su iets ontvangen, anders nog meer ellende in su.


  Maak melding

 30. Jullie krijgen NIETS, HELEMAAL NIETS. Mars ga je eigen boontjes leren doppen
  Jullie wilden toch geen ambassadeur. Nu wijzen we jullie de deur. OPDONDEREN.
  Hoe kan dit waar komt deze houding vandaan. Vraag het aan je lijder, bouterse wilde NIETS meer met NEDERLAND te maken hebben toch. JUllie stemden toch op deze idioot, TIEN JAAR lang mocht hij het voor jullie bepalen. Ga hem om hulp vragen.
  En dan nog hebben zovelen op deze fossiel gestemd, jullie willen hem nog steeds toch.
  WEGWEZEN
  HIj heeft jullie zo gehersenspoeld, een vijand in het leven geroepen om SAMEN (HAHAHA) tegen te strijden toch. En nu bij de vijand komen aankloppen.
  Wat een schijtzakken zijn jullie. Ik kots van jullie


  Maak melding

 31. @Robles.
  De gouden koets is niet van goud.Het is bekleedt met bladgoud.Dus smelten heeft geen zin.Een deel van de restauratie is op tv geweest waarop te zien was hoe men met precisie nieuwe laagjes bladgoud aanbracht op de koets.


  Maak melding

 32. En zo is het maar net rob, zo is het maar net.
  SURINAME KRIJGT HELEMAAL NIETS NOOIT MEER. MET DANK AAN DIE IMBECIEL VAN EEN BOUTERSE, HET VOLK HEEFT HEM ZOVEEL KEREN GEKOZEN. ZELF NU KREEG HIJ NOG ZETELS. PAS ALS HIJ VOLLEDIG VERDWENEN IS VERSCHROMPELD IS EN BOEFDRAAD EN ZIJN REOVERS ACHTER SLOT EN GRENDEL ZITTEN, KUNNEN JULLIE TERUG KOMEN EN ALS ZEGGEN, DAN JA DAN WILLEN WE JULLIE HELPEN.
  SANTOKKI MAG NOG ZO GOED ZIJN, DE LIJKENGEUR VAN BOUTERSE HANGT BOVEN SURINAME EN DIE KRIJG JE NIET WEG, MISSCHIEN OVER TIEN JAAR


  Maak melding

 33. Dit is het gevolg van het prudente beleid van de NARCIST pur sang!! Dem man disi altijd dans wan Gado gi dem witman…zie nu!!


  Maak melding

 34. Het is ook in het belang van de rijke landen om zoveel mogelijk mensen in de arme landen te vaccineren. Doen ze dat niet, dan krijgt het virus de kans om naar hartelust in de arme landen te muteren, het is dan slechts een kwestie van tijd dat de rijke landen weer te maken hebben met een veel besmettelijker variant, waar hun Astrazenica of wat voor andere ka soort vaccin geen moer tegen helpt.


  Maak melding

 35. de suris hebben altijd een grooooooooote bek ook al lijden ze no ka.
  ze moeten eens en altijd leren om respect te hebben voor een ander niet lopen vloeken schelden, als het even verkeert gaat.
  immers jullie zijn al 45 jaren srefidintie betekend, dat jullie je eigen boontjes moeten doppen -zelfstandig moeten zijn -voor de kost moeten zorgen – je eigen oso moeten leren bouwen – je eigen school opleiding moeten volgen enz enz..
  blijf niet na 45 jaren hangen aan het gelul bedelen om je kost..
  jullie kunnen nog niet eens je straten – erven schoon houden -, gooien alles op straat , van daar dat al die lozingen verstopt raken en de wegen over lopen..
  het is toch grof schandalig hoe jullie leven om gaan met het land..
  en maar schelden op een ander…


  Maak melding

 36. Ja precies jullie zien nu.
  Had je maar eerder moeten bedenken. Jullie wilden toch bouterse. welnu ga bij hem en kom ons niet lastig vallen.
  WEGWEZEN OPDONDEREN
  Nu nu hij jullie laat schijten en maar hopen dat we alles vergeten en vergeven.
  NEEN> Jullie weigeren dan te leren. Dan maar op deze manier leren, met de karwats.
  IK ben ervan overtuigd dat jullie pas bij pijn harde pijn wakker worden en gaan nadenken wie je echte vrienden zijn.
  Kom over 10 jaar terug, als jullie alle schijtzooi hebben opgepakt en berecht dan ja dan mogen jullie weer komen.
  NIET EERDER> KNOOP HET IN JE OREN


  Maak melding

 37. Dank je @percival

  Dat wordt wat; 1 miljoen vaccins per week vanaf 1 juni.
  Yeahh we mogen weer veel, maar toch nog thuiswerken, pffff.


  Maak melding

 38. Dus als de huidige hier bewierookte regering Nederland vraagt om vaccins. Er vervolgens geen reactie komt. Dan is het ook weer de schuld van Bouterse 😂


  Maak melding

 39. Lieve robles je weet, er zit een heethoofd genaamd @ wim . Ik wens jullie wel veel vaccins toe en zonder bijwerkingen sommige Astra Zenica vaccins hebben enge bijwerkingen. Ik geef om su ik ben er geboren. Eens wil ik een culturele historische rondreis maken door alle districten van suriname een maand lang rondtrekken door plantage districten in suriname. Maak je niet druk goeie vriend. Nederland zal wel mee bezig zijn. Jullie krijgen wel bericht ik zelf hoef niet zo nodig vaccin.


  Maak melding

 40. Wat een gedoe hier!

  De minister heeft zowel aan Nederland als de U.S. het verzoek gedaan om restanten op te kopen. Kopen en niet krijgen.
  Bron: De WEST

  Vandaag zijn er in suri 30.000 vaccins beschikbaar, begin daarmee want het ziet er niet goed uit.

  Astra is schaars en pfizer is moeilijk te vervoeren. Beide landen zullen zeker gevolg geven. Nu effe niet, eerst India.


  Maak melding

 41. haha dombo robles
  ben je nou zo stom of doe je alleen maar alsof. Luister eens snot neus. Nogmaals dan
  Jullie hebben een crimineel z’n gang laten gaan. Tot op de laatste dag werd wer nog gestolen door die javaan samen met boefdraad.
  Jullie dachten natuurlijk, als we winnen gaan we gewoon door
  als we verliezen laten we een berg schijt achter en dan zal de vhp Nederland om hulp vragen en komt alles weer goed.
  Niets daarvan. fout gerekend. draai maar zelf op voor je falen. Mar bedenk doordat we zo hard zijn hebben jullie aan jezelf te danken en doordat wij zo doen helpen we jullie om zelfstandig te worden.
  papa geeft geen geld meer, nu zelf gaan verdienen

  wat vind je er trouwens van dat boefdraad is gevlucht of is hij al op-gepakt


  Maak melding

 42. @Wim 11 mei 2021 At 20:25
  haha dombo robles
  ben je nou zo stom of doe je alleen maar alsof. Luister eens snot neus.
  =========================================

  Als jij op straat zo tegen vreemden praat dan vermoed ik dat je regelmatig zal rondlopen met een blauw oog, gescheurde lip of losse tanden. Ik zou dus maar een beetje dimmen jij vriend. Je kan hier wel de held uit hangen maar waarschijnlijk durf je dat ook alleen maar hier. Dus echt stoer is dat niet.

  @Esmerald 11 mei 2021 At 20:21

  Ik ga er ook vanuit dat er uiteindelijk steun komt. Het zal via Covax gaan. Dat is de eerlijkste manier uiteindelijk. Ik had gehoopt op een extra batch direct van Nederland. Dat lijkt er nu even niet in te zitten. Jammer maar helaas. Ook hier snakt men om terug te kunnen naar normaal.

  @Sandra 11 mei 2021 At 20:14

  Ik zou het vaccin toch overwegen. Je helpt niet alleen jezelf maar ook de samenleving. Bovendien heb ik in direkte omgeving gezien wat het Long Covid syndroom kan doen en dat wil je niet.


  Maak melding

 43. Wim, ik heb met je te doen, jongen. Wordt eens volwassen, je loopt weer stom te kletsen. Wil je hebben dat de mensen waaronder jouw familie gerust mogen sterven omdat men politiek niet op één lijn zit. Verdomme Wim en de anderen, dit is geen politieke ramp, maar een humanitaire ramp voor ons land en jij loopt hier nog te lullen over Bouterse dit en Bouterse dat. Kunnen jullie met jullie botte hersens geen onderscheidt maken. Hulp inroepen, maakt niet uit van wie, is geen zwakte bod.
  Als jouw kind geopereerd moet worden anders sterft het, en er is maar één chirurg waarmee jij ruzie hebt dan ga je toch ook niet zeggen, ho , jij gaat mijn kind niet opereren, liever sterft dat kind. Weet men: hoeveel zieken op IC liggen, hoeveel besmettingen er zijn.
  Ik ben geen fan van deze regering, ik lever, als ik het nodig vind kritiek op hun beleid, maar in de strijd tegen COVID-19 hebben ze mijn steun, onvoorwaardelijk, het gaat immers om mijn medeburgers.
  Voor veel Surineds is en blijf Suriname een ver van mijn bed gebeuren, al zitten zij zowaar elke dag op WKT met hun commentaar.

  Robles, ik onderschrijft jouw oproep nog steeds, niet marchanderen met andermans gezondheid.


  Maak melding

 44. In een bepaald deel van India smeert men zich in met poep en pis van de heilige koe. Misschien een idee voor sommigen om dat ook te doen, baat het niet…..


  Maak melding

 45. De Surinaamse regering speelt in op de kritieken die er zijn ontstaan door de bijwerkingen van het vaccin van Astrazenca. Zij hopen dat Nederland dit medicijn gaat dumpen in Suriname. De regering Santokhi kan een succesje in eigen land goed gebruiken. Maar voor een ieder is het duidelijk. Dit is weer een van de foute beslissingen die de regering Santokhi neemt.

  Heel veel Europese landen zijn huiverig geworden voor het vaccin van Astrazeneca. Dit vaccin wordt nu bij massaal afgestoten door heel veel landen. Ik vermoed dat men dit vaccin gast schenken aan de derde wereld. Dat Nederland nog niet heeft gereageerd op het verzoek van de bedelaars uit Paramaribo zal ook haar reden hebben. Ik vermoed dat men enkele honderdduizenden shots van dit vaccin aan o.a. Suriname wil schenken. Ze zijn echter huiverig voor de kritiek die gast losbarsten.


  Maak melding

 46. Wat een moddersmijterij…hoer zullen ze ad noordzee dubbel op hun buik liggen!

  De essentie: Santoki denkt met zijn brieven, paaien van NL en VS (militair verdrag, ambassadeur, etc.) een boel vrienden te hebben gemaakt…. helaas, deze landen zetten hun neo-kolonialistosch politiek voort!

  SR kan alleen rekenen op zichzelf en mischien een handvol lotgenoten .. knoop dat in de oren! Alleen een nationalistische politiek, trots en geloof in eigen kunnen heeft de toekomst.

  Kwalijk is alleen dat Chan het volk beloofd heeft binnen 100 dagen schoonschip te maken; verder vriendjes politiek en bedeltoer is men niet gekomen.. … ik ben er ook ingestonken!


  Maak melding

 47. Surinamers zoeken jullie geen covid 19-vaccine hulp bij Nederland volg het pad van de rijkdommen zoals goud en aardolie. Het is Nederland niet, die profiteert van de Surinaamse bodemschatten maar het zijn de Canadezen en Noord-Americanen!!
  Voor jouw bedeltoer moet je bij de Landen zijn die zich verrijken met de Surinaamse bodemschatten. Dus blijf af van ons belastingengelden in Nederland. Jullie kunnen ook
  aankloppen bij de corrupte volksuitbuiters en volksboeven daar te. Schadeloze scheppels!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.