‘Willen we SLM redden of laten vallen?’

53
Protestbijeenkomst bezorgde SLM-burgers bij KLM kantoor in Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

[INGEZONDEN] – Net als een ambassadeur of vaandeldrager heeft een “flagship” een hele belangrijke rol. Het draagt iets uit naar de rest van de wereld. Het vlaggenschip moet het beste zijn, immers het is een stukje promotie. De flag carrier van Suriname is de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (afgekort SLM), ook wel Surinam Airways genoemd. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname.

De SLM bestaat niet vandaag. Ook niet sinds de onafhankelijkheid in 1975. Nee de SLM is sinds 1955 eEn feit. Vanaf de onafhankelijkheid heeft de SLM het overleefd in goede en slechte tijden. De SLM heeft rampen gekend maar ook hoogtepunten. Wat vaststaat is dat de SLM vooral in de 21ste eeuw een zeer prominente rol vervult in de ambitie om ons land verder te promoten en de toerisme te bevorderen.

Maar dat neemt niet weg dat de SLM, waarop wij allemaal trots zijn, de SLM waar duizenden Surinamers direct en indirect aan profiteren, geen ernstige problemen heeft.

De SLM, die voorheen al niet de meest efficiëntste bedrijf, heeft zware klappen moeten verduren sinds de uitbraak van de pandemie. Dat staat overigens in lijn met de trend bij de internationale luchtvaartsector. Internationaal hebben grote en kleine carriers hervormingen doorgevoerd. Het kan eenmaal niet anders. Wil je overleven moet je aanpassen. De redenen voor de enorme schulden bij de SLM, kunnen gezocht worden vanaf mismanagement, incompetentie tot bij vriendjespolitiek en corruptie en alles ertussenin.

De schuld bij de SLM is opgelopen boven de 100 miljoen Amerikaanse dollars. Het bedrijf heeft geen eigen toestellen, twee toestellen zijn geleased voor regionale vluchten. De mid-atlantische route wordt met gehuurde toestellen geopereerd. Feit is nu dat er keuze gemaakt moet worden; Gaan we het bedrijf laten vallen.., of gaan we zware hervormingen doorvoeren.

De choice is ours. Willen wij dat duizenden hun centjes missen…of willen wij dat er stapsgewijs efficiënte gebracht wordt. De bond, die immers had moeten toezien dat het nooit zover komt, moet een keuze maken. Als het voor hen niet uitmaakt, zijn wij geleverd. Zo ver mag het niet komen.

Serge Emanuels BSc

53 REACTIES

 1. De SLM is een Abop verhaal. Maar de VHP gaat over de centjes. Dus de nieuwe direkteur kan de verhuisdozen dichtlaten. SLM is einde oefening.


  Maak melding

 2. De bond, die immers had moeten toezien dat het nooit zover komt, moet een keuze maken.

  De bond heeft nooit en te nimmer haar interesse uit laten gaan in het behoud en creëren en veiligstellen van de banen bij d SLM.
  Het was de bond meer om eigen tuintje onderhouden en beplanten. Zelfs nu in deze bizarre tijd staat de bond erop dat er geen afvloeiing mag plaatsvinden. Ik denk dus door het gedrag van de bond wordt gekozen voor geen weg of iedereen weg. Wat m.i. een hele domme egoïstische opstelling is.
  Liever 50 man aan het werk dan 150 man geen werk


  Maak melding

 3. Slm is Uitgehold & misbruikt voor privé doeleinden door bouta. Toen was je muisstil hé mr bachelor of science in ?

  Na een grondige bewieroking zal het wel lukken. Al die bejaarde (grond)stewardessen naar huis sturen. Ga voor opa zorgen. De tijd van ‘in elk stadje een schatje’ is voorbij.
  Ontbind de bond.

  Failliet verklaren en vervolgens fris starten met jong, innovatief, klantvriendelijk, tropisch spul.

  Gaat zeker lukken!


  Maak melding

 4. Vergeef me als ik het verkeerd heb.
  Maar van horen zeggen heeft de SLM altijd op grote voet geleefd. Altijd teveel mensen in dienst gehad.
  Misbruik gemaakt van IPB.
  Sorry maar aan alles komt er een eind.
  Ze hebben goed geprofiteerd. En nu is het erop of eronder.
  En inderdaad, het is aan jullie 50 man een baan. Of adieu SLM.
  Dan blijven alleen de verhalen, over die goede oude tijd over. Toen er geld als zand werd gemaakt. En niemand aan de dag van morgen dacht.


  Maak melding

 5. Ba suku, ba feni, ba tjari. Goede tijden voor SLM zijn al voorbij en brengt het niet op de rekening van de surinaamse brugers die jarenlang peperdure tickets heeft moeten betalen.
  A keba. a klarie.


  Maak melding

 6. Een land zonder nationale luchtvaartmaatschappij is geen novum SABENA is ook ten onder gegaan en was tig malen groter dan de SLM. Nu is Brussel een belangrijke tussenstop voor andere bedrijven en België als land bestaat nog steeds. Er zijn vele geljagers en drugstransporteurs geweest die met hun zogenaamde eigen airlines vanuit België hun geluk beproefd hebben en bij de ballen zijn gegrepen. Weg met SLM en welkom nieuwe ondernemers met potentie.


  Maak melding

 7. SLM (Slechte Luchtvaart Maatschappij) was en nog steeds, een bodemloze put van Sranang. Het is een vlaggeschip die gezonken en gecrasht is, onder alle regering formatie!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Precies het zelfde voor ons land toch!

  Sranang mang na nyang dringi mang, oeng anno set mang.
  En dat is de fout die Chan heeft gemaakt toch, hij wilt het seting, maar sranang mangs zijn koepari’s. Werken hooo maar!!!!


  Maak melding

 9. Regering / Land moet het verstand gebruiken.
  Gewoon IPB voor komende 5 of 10 jaar afschaven. Of op hold zetten.
  Of winst afhankelijk maken . Maakt het bedrijf winst prima in geringe mate.
  Maar goed je kan ook geld verdienen met andere diensten zonder vliegtuig.


  Maak melding

 10. SLM moet vervangen worden Door KLM.
  Als het alleen maar VERLIES brengt, dan stoppen.
  SLM heeft zijn beste TIJDEN gehad.
  Dus EINDE is de beste Oplossing.
  gemodereerd

 11. Je doet het weer, Esmeralda, kom je ergens wel klaar!!!! Je uit je zo denigrerend over oudere mensen dat ik ga denken dat je een verzuurde jongeling bent, die moeilijk aan zijn/haar trekken komt.
  Verder ben ik het met je eens dat de SLM moet verjongen met behoudt van kennis.
  De vakbond moet maar weer aan tafel met de directie om hun geschil bij te leggen.


  Maak melding

 12. De Bond leiders zijn voor eigen belang, niet voor het landsbelang kijk naar Ambtenaren bond. In de afgelopen 10 jaar is aantal ambtenaren vergroeid met 50% zonder dat er werkelijk vacatures was. Nu wilt alle bonden loonsverhoging voor alle ambtenaren hoe kan je op deze manier een land draaien. Ik zou de loon verhoging geven maar dan moet eerste de 50% nieuwe personeel naar huis. Het zelfde is bij alle overheid instantie en semi overheid het geval, veel te veel personeel.

  Advies aan de regering: SLM failliet verklaren en op nieuw starten met een kwart van de personeel.


  Maak melding

 13. waarom krijgen slm medewerkers uitbetaald in usd?
  waarom heeft zo’n klein bedrijf zoveel personeel?
  het is toch een surinaams bedrijf?
  waarom IPB bij een verlies lijdend bedrijf?

  dit bedrijf, hoe nostalgisch je er ook tegen aan kijkt…. heeft totaal geen bestaansrecht.
  personeel van slm? suriname is goedkoper uit als ze slm opdoeken en het personeel een uitkering geven.
  dus het hele werkeloos maken is al geen optie meer als dat al veel goedkoper is.
  slm is net als het land
  teveel uitgaves en te weinig inkomsten.
  slm behoort failliet verklaard te worden
  bij een eventuele nieuwe opstart, behoort iedereen opnieuw te solliciteren zonder die domme geldkostende onzin zoals IPB
  waarom moet een personeelslid van slm gratis mogen vliegen?
  het is hetzelfde gezeur als dat personeel van ebs geen stroom hoeven te betalen.
  ze hebben al een riant salaris en krijgen daar nog eens een vette bonus op zo.
  suriname moet eens stoppen met dat veel te hoge salaris voor mensen die totaal geen productiviteit of waarde hebben op het geheel, en dan helemaal die geldverslindende kadootjes altijd.
  het land pinaart. waarom moet de bevolking het verlieslijdende slm onderhouden inclusief dat veel te hoog betaalde en te grote personeelsbestand?
  Snappen ze hier in suriname nu echt niet hoe een bedrijf werkt?
  als je geen winst maakt? waarom zou je bonussen en extraatjes gaan geven?
  het is de ondergang van je bedrijf, je ziet het nu toch bij slm?

  de stekker zou vandaag gewoon nog uit slm getrokken moeten worden, aangezien ze totaal geen winst maken.
  gemodereerd

 14. Hoezo “ambassadeur of vaandeldrager”? De SLM is altijd al een financieel debacle geweest voor de samenleving. Alleen voor de mensen die nooit (konden) vliegen en degene die er afhankelijk van waren was het een gado. Met meer dan $100 miljoen schuld, waarvan men niets eens weet en er ook geen plan voor is hoe men dit gaat aflossen, moet je het bedrijf gewoon sluiten. Vraag even aan de “investeerders” wie van ze het bedrijf wil overnemen met al haar sores voor het luttele bedrag van $100 miljoen. Een koopje dus.
  Ik ken ze en ze zitten allemaal te wachten totdat iemand van de regering gaat roepen dat ze het gratis mogen overnemen zonder schuld.
  De vakbonden in Suriname zijn ook medeschuldig aan de problemen die Suriname heeft. Hoezo opkomen voor de Surinaamse arbeiders. Zoek een vakbondsman die in armoede leeft of het op z’n minst slecht heeft. Nooit never ga je die vinden in Suriname, ze hebben zich op de één of andere manier lekker over de ruggen van de arbeiders verrijkt. Zie daar o.a. het ontstaan van de NDP.


  Maak melding

 15. SLM kan de pot op er is nooit wat gedaan aan de tIckets al decennia lang en ze gaven steeds de schuld aan de KLM , maar helaas was het de SLM die maffia praktijken uit haalden met zogenaamd verzamelen van Handtekeningen 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫 SLM kan nogmaals gewoon verkocht worden aan andere investeerders, SLM/KLM , hielden niet van Concurrentie want het is een grote verdien model op deze Route Paramaribo Amsterdam, en omgekeerd het zelfde Amsterdam/ Paramaribo, wie komt wie voor de Gek houden ,willen wij SLM redden 😂😂😂😂😂😂😂😂 op donderen allemaal,Niemand kreeg landing recht om op zanderij te landen behalve de KLM . Voor acht uren vliegen naar Amerika kijk wat je betaald en kijk wat jij betaald om acht uren te vliegen naar 🇸🇷 Wat een verschil hè, en nu komen ze met red SLM
  gemodereerd

 16. Brada Nanga Siza

  Een Paar Jaar Geleden Had Een Ceo Van Een Groot Canadees Lichtvaart Bedrijf De Regering Van Suriname Een Advies Gegeven.

  Die Advies Hadden Ze Toen In De Wind Geslagen.

  Mijn Advies Aan De Regering Van Suriname. Het laat Maar Vallen De SLM
  SLM Moet Dan Geprivatiseerd Worden. Een Totaal Nwe Naam Nieuwe Logo. Nwe Uniform Ga Zo Maar Door. Dat Was Ook Het Advies Van De Canadees Ceo.

  De Regering Gaat Dat Niet Doen Want Er Zijn Een Paar Politici Die Er Groot Geld Aan De SLM Verdienen.


  Maak melding

 17. De 10 jaar ndp boeven bende heeft de slm nog moeilijker gemaakt.De meervoudige moordenaar met slm zonder te betalen naar China en dan weer naar cuba met grote groepen vrienden zoals boefdraad, aloe baba.
  De slm heeft nooit winst gemaakt en de komende jaren met covid zal slm de gehuurde machines niet kunnen betalen.Meneer de haan begin je biezen in te pakken en vertrek.slm failliet en opnieuw starten met alleen gronddiensten.
  gemodereerd

 18. OPDOEKEN !!!!!!. Wat ooit is begonnen als een stuk VOORUITGANG voor Suriname, is geworden een vreetpot van DOFFE ,FINANCIELE ELLENDE. Ook al kan je nergens heen, bij de slm is er altijd plek. Vooral als je bepaalde kleuren aanhangt. De leus : ; Flying on trusted wings , is nu geworden: flying on wings without feathers, bold wings,without power. Er wordt eindeloos geld in gestopt en wat is de winst, toegevoegde waarde? Onzichtbaar, maar wat LEVENSGROOT ZICHTBAAR IS, is de failliete boedel als onderdeel van de failed STATE. Hai Sranang ooit mijn mooi , prettig en fijn geboorteland , mijn hart BLOED voor en om JE.


  Maak melding

 19. Er zal hier weinig bijval zijn, waarom?

  De huidige CEO heeft een opdracht.
  Hij past een methode toe die herkenbaar is bij een groot deel van de surined werkenden, in het bedrijfsleven en/of Overheid.
  Deze methode heet reorganisatie, bestaat al tig jaren.

  Lees eens het Financieel Dagblad, ontdek je misschien hoeveel vliegmy en bedrijven failliet zijn/worden verklaard.
  Het is eieren voor je geld kiezen.


  Maak melding

 20. We hebben allemaal genoten van de SLM. Laten vooral die gedachte vasthouden. Ik hoop dat SLM hoe dan ook blijft bestaan.
  gemodereerd

 21. Opper Surinamers

  Nix Wat In Handen Is Van De Surinaams Overheid Kan De Overheid Tot Grote Hoogte Brengen.

  Als Staat Olie In Handen Was Van Surinaams Overheid.. Vul Het Zelf Maar In Wat Er Nu Met Staats Olie Gebeurt Zou Zijn

  Bruynzeel Is Een Groot Voorbeeld


  Maak melding

 22. De slm zal zich behoorlijk moeten hervormen/vernieuwen om als staatsbedrijf verder te kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat met de juiste mensen deze organisatie weer levensvatbaar en winstgevend gemaakt kan worden. Het verleden zou een wijze les moeten zijn. De nieuwe organisatie zal veel meer onder toezicht gesteld worden niet alleen onder goed bestuur maar ook onder een raad van commissarissen. We hebben immers gezien wat onbehoorlijk bestuur tot gevolg kan hebben. Oude garde laten afvloeien en nieuw bloed en nieuwe kennis aantrekken. En iedereen wordt natuurlijk uitbetaald in srd’s.


  Maak melding

 23. De SLM moet een deels staats bedryf blyven maar mag wel aandeelhouders hebben (model KLM) maar mag tenimmer een particulier onderneming worden, dus moet het voort bestaan.
  Als een stabiele luchtvaardt bedryf,aangepast aan wat wy als surinaams gemeenschap nodig achten.


  Maak melding

 24. Direct mee stoppen, kijk maar hoeveel miljard Nederland aan KLM kwijt is. Op de
  langere duur is het gewoon beter om te stoppen, winst maken is zeer moeilijk in die markt.


  Maak melding

 25. SLM moet af van een staats bedrijf te zijn, maar gaat niet gebeuren. Denk niet dat ze het gaan laten gaan, maar gewoon laten door bloeden en het in het rood laten.


  Maak melding

 26. De SLM heeft bestaansrecht en heeft perspectief. Suriname heeft een eigen luchtvaart maatschappij nodig. Het staat trouwens ook symbool voor onafhankelijkheid.

  Maar het probleem moet aangepakt worden. De SLM zal compleet “gerenoveerd en gerestyled” moeten worden. En dat zal kapitaal kosten maar dat kan zich in de toekomst weer terug verdienen.
  De Haan zal vast niet kakelen als een kip zonder kop net als zijn voorgangers maar zal een heus toekomst plan hebben voor de SLM.

  De bond heeft geen recht van spreken, zij zijn medeverantwoordelijk voor deze afgang. De bond is ook aan vervanging toe.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 27. Opdoeken. Het is levensgevaarlijk om met de slm te vliegen..vliegtuigen zijn niet of slecht onderhouden.
  Meneer de haan. Mijn advies aan jou is. ” REN.NAAR GLEN”
  dwz. Ga zo snel mogelijk met de KLM terug naar ptata oftewel holland voordat iemand een wiesie voor je plaatst ( net als in de stille kracht in indie) en je tollie afbrokkelt.


  Maak melding

 28. Om de SLM te redden lijkt het me raadzaam dat Suriname deskundigheid gaat inkopen bij Ethiopian Airways of Kenia Airways. Dit is veel beter dan de vermeende kennis die men uit Nederland haalt. De nationale luchtvaartmaatschappijen uit Kenia en Ethiopië doen het ontzettend goed. Kenia Airways vliegt naar o.a. Europa en Azië. Zij onderhouden o.a. een dagelijkse vlucht met een dreamliner met Amsterdam. Ethiopian Airways vliegt op alle continenten met de modernste vliegtuigen.


  Maak melding

 29. Robgay de kennis wat in Nederland zit kan je niet vergelijken met Afrika, you kow. Je bent een gladharige dat veilig in Nederland zit en het Surinaamse volk aan het ophitsen bent via deze forum. De bestuurleden van deze vakbond ala minute vervangen.


  Maak melding

 30. Laat deze molensteen om de nek van het Surinaamse volk maar vallen als een.baksteen. Daar worden wij met z’n allen, uitgezonderd de geprivilegeerde hoogvliegers, beter van.


  Maak melding

 31. RobG 11 mei 2021 At 19:28
  Om de SLM te redden lijkt het me raadzaam dat Suriname deskundigheid gaat inkopen bij Ethiopian Airways of Kenia Airways.
  ===============================

  Paul de Haan komt bij Kenia Airways vandaag stomkop.


  Maak melding

 32. Ipb staat voor “Indien plaats beschikbaar” en niet voor gratis vliegen. Dus je vliegt niet als er geen plekken over zijn. Er wordt opzettelijk overgeboekt alleen om te voorkomen dat mocht iemand noodgedwongen af melden zij de plek als nog kunnen vullen. Dus IPB is niet debet aan de situatie… Die tickets zijn een beetje goedkoper maar geloof me je kunt liever een normale ticket kopen dan ben je gegarandeerd een plek te bemachtigen. anders blijf je op de wacht lijst tot iemand anders zijn vlucht heeft gemist. Op neer rennen naar luchthave in de hoop te kunnen vliegen. Terwijl je verlof al verstreken is ….. Denk a torie
  gemodereerd

 33. @Robles, je bent scherp, kisi moi gladharige pseudo econoom Rob gay uit Holland die de andere gladharige Gargamel Parmessar verdedigd. Jullie beiden, liegen, bedriegen en stelen van ons Suriname.


  Maak melding

 34. Wat zeker ook moet gebeuren zijn de afspraken met Airfrance – KLM onder de loep nemen.
  Want hier is ook gesjoemeld ten kosten van de SLM.
  SLM is altijd als tweede keus behandeld terwijl Air France KLM is bevoorrecht.
  Zijn er hier ook geheime afspraken gemaakt ?
  En wie hebben ervan geprofiteerd ?

  SLM eerst, dan de rest. Krakti !


  Maak melding

 35. Beste famiri, het verhaal van SLM veroorzaakt allerlei emoties. Dus na veel emoties, nu met het gezond verstand de beslissing nemen. En na mijn gehuil, zeg ik laat SLM gaan. Een bedrijf dat geen winst kan maken.

  SLM het gaat je goed, je zal worden opgedoekt.


  Maak melding

 36. Robles

  Paul de Haan komt bij Kenia Airways vandaag stomkop.🤣😎👌

  Kip zonder kop die RobG. kijkt te veel naar Flightradar 24

  Ik denk dat de Haan een merk van SLM maakt dat net als Air Kenya een tijd je onder de vleugels van een grote broer gaat vliegen. Maakt niet uit of het TAM/GOL/COPA/TAP/KLM is als ze er maar over na denken hoe ze Amazonia voor Europa, Caribean en VS kunnen ontsluiten.
  Er moeten dagelijks minimaal 2 B777 / B787’s of A320/A350 vertrekken en aankomen op Pengel en die deels door laten vliegen in/uit Amazonia.

  De Haan moet dat kunnen zeker met voldoende groenten etc als vracht er bij.


  Maak melding

 37. RobGay….

  hou jij nou je hersenloze vervelende paarse kakel over vliegtuigen. Want je hebt in het nabije verleden bewezen een stom varken te zijn op alle gebied maar met name als het over luchtvaart gaat. Lul.


  Maak melding

 38. Behoudt van SLM gaat de schatkist veel kosten, veel bloed, zweet en tranen. Maar aan het eind gloort dan weer een bedrijf die de maatschappelijke zorg heeft van honderden gezinnen en daar gaat het om.
  Laat de mensen die hiervoor zijn aangewezen hun werk doen, met hier en daar kritiek van derden, dan komt het goed.

  Surineds klagen als oude wijven, willen geen vooruitgang in Suriname, want dan kunnen zij niet meer “krabbetje” spelen hahaha.
  Surineds hebben veel kennis van zaken, zijn goed opgeleid maar hebben weinig besef dat zij in een geöliede maatschappij, mooi aangeharkt, zijn opgeleid.
  Suriname is vergeleken met NL een ouderwetse Bakba winkrie. Dus kun jij je voorstellen als Surined, dat jij met je hoge opleiding in een Bakba winkrie gaat staan. Gaat niet werken. Wat ik hiermee probeer uit te leggen is dat wat Suriname nodig heeft niet door “gewone” Surineds geleverd kan worden, ze zijn te hoog opgeleid. Werken in Suriname is voor hen een te grote achteruitgang, hoe goed bedoelt ook. Het opleidingsniveau met de Surinamers waarmee gewerkt moet worden is te laag en sluit niet aan bij hun opleiding. Wat Suriname nodig heeft zijn pioniers, Surineds die uit overtuiging een pioniersrol willen vervullen. Het opleidingspeil van de lokalen met de jaren helpen opkrikken naar een modern niveau waar zij aansluiting kunnen zoeken met de buiten wereld. Misschien dat de Surineds later dan makkelijker kunnen aansluiten. Jip en Janneke.


  Maak melding

 39. @Pony, Zit rustig en veilig in Nederland, zoals RobGay de gladharige pseudo Surinaams econoom. Denk je nou echt dat wij Surinamers zelf de capaciteiten niet hebben. Vraag jezelf, ben je beter…….


  Maak melding

 40. Paul de 🐓 kan de ervaring die hij heeft met Kenia Airways goed gebruiken voor Suriname. Ik ga ervan uit dat zijn inzet zal resulteren in een samenwerking met de KLM of TUI. SLM zal het alleen niet redden op de mid atlantische route. Men zal moeten gaan fuseren met een buitenlandse maatschappij op deze route. De buitenlandse maatschappij komt in met vliegmateriaal terwijl SLM vliegers en overige kabinepersoneel kan leveren. Het liefst zie ik Surinam Airways in zee gaan met TUI. Men moet kunnen concurreren met de KLM. De KLM is gebonden aan AirFrance dat continu in financiële nood verkeerd.


  Maak melding

 41. @pony
  “die de maatschappelijke zorg heeft van honderden gezinnen en daar gaat het om.”

  die gezinnen die nu zwaar overbetaald worden en geen reet doen?
  sorry maar daar kan ik totaal geen medelijden mee krijgen.
  het hele volk pinaart en dit soort mensen zitten nog steeds geld te verteren wat ze zeer duidelijk niet verdienen.
  als je werkt voor een bedrijf? waarom moet je usd krijgen ipv de srd?
  waarom moet je gratis kunnen meevliegen? omdat je toevallig daar werkt?

  als ik bij een slager werk, krijg ik toch ook niet elke dag een kilo vlees mee?
  pure bull shit al die domme bonussen van al die staatsbedrijven en regering.

  suriname kan groot worden… de potentie is er
  maar donder eerst al die opvreters een in de suriname rivier

  ebs, slm, dna, ministers en president ook, al die nutteloze commissies
  je moet eens zien hoeveel geld je over gaat houden zonder die grijpgrage klauwtjes er tussen
  gemodereerd

 42. Je kunt niet geld blijven stoppen in een bodemloze put. De SLM is net een geldverslindende Brasjon motjo, het gaat nooit genoeg zijn.


  Maak melding

 43. robje g , , omdat je baasje bouta niets wilde doen met Nederland , ga jij het er ook van uit dat het beter is om niet met de KLM of TUI te vliegen naar Suriname , maar met die Afrikaanse vliegmaatschappijen , wat een dr. en econoom bent jij , je zwarte ogen in je paarse rattenkop worden blind , ook door bouta’s stront he robje , , die Afrikaanse vliegmaatschappijen zullen best in de toekomst hier voet aan wal zetten , maar jij zal het nooit meemaken , , jij gaat met je slm in het zelfde graf . very soon.
  gemodereerd

 44. Para Express , maar als de haan 3 maal kraait is het zover slm failliet , en hebt jij de slm wel eens goed onder de loep bekeken , want het heeft niets te maken met Air France-KLM , opdonderen met de slm , kost ons nu nog miljoenen in de maand en het wordt alleen maar meer , dus haantje de voorste zijn zal nooit gelden voor de slm , laat de Belgen maar vanuit Brussel hier heen en terug vliegen , wat denk je , het zal een optie zijn , maar of het rendabel is.
  gemodereerd

 45. Eindelijk Robles , je zet RobG op zijn nummer , maar hij zal jou ook wel negeren.
  gemodereerd

 46. Slm is allang falliet geld inpompen heeft geen zin j hbt geen passagiers geen vliegtuigen geen inkomsten personeel bestand te groot er zijn meer uitgaven dan inkomsten


  Maak melding

 47. Directeur zonder bedrijf, jouw hardvochtige woorden komen enkel voort uit je foute stelling nl dat ‘ die gezinnen die nu zwaar overbetaald worden en geen reet doen?’, een bewering die kant nog wal raakt. Natuurlijk heb je bij de SLM personeel die hard werken of de kantjes er van aflopen, personeel die goed en slecht verdient, managers die marktconform worden betaalt en het liefst in USD. De salaris uitbetaling in vreemde valuta is een slechte uitwas die door de jaren is gegroeid. Dit zal de regering overal terug moeten dringen, uit alle Overheidsbedrijven, alleen in/voor speciale benoemingen is het toepasselijk.
  Verder zit je vol kinnesinne, waarom zou je als één van de toegezegde arbeidsvoorwaarden om bij de SLM te komen werken geen gebruik mogen maken van goedkoop vliegen. Als je in een kledingzaak werk krijg je toch ook korting.
  Bovendien waarom zou je van de slagerij waar je werkt geen kilo vlees mogen krijgen, het is een vrij normale manier om goed personeel aan je te binden, voor jouw begrip misschien niet. Zit je daarom zonder bedrijf hahaha.
  Als je ergens werkt en het bedrijf probeert via een bonussysteem het personeel oa te motiveren, waarom is dat in jouw ogen ‘pure bull shit’.

  Directeur, als jij bij de SLM zou werken, hoe zou jij reageren, als een Minister met zijn gevolg privé wilt vliegen, en jij belast bent met het maken van de boekingen, zou jij weigeren? Zo kan ik verder gaan, maar dit is niet belangrijk, van belang is dat de SLM weer winstgevend wordt en honderden gezinnen een bestaan kan blijven geven en als het kan jaarlijks de schatkist kan spekken. Uiteraard onder een goede en bekwame directie, voordat je weer met een negatief reactie kom.


  Maak melding

 48. ‘Willen we SLM redden of laten vallen?

  Het wordt een groot probleem voor het overtollig personeel bij de SLM.
  En natuurlijk ook voor de zogenaamde Vakbondsleiders, die zich steeds verrijken met de contributies van de leden.

  Maar ik denk dat de heer Paul de Haan SLM heel anders zal aanpakken.

  Dus de volgende GASTEN gaan vermoedelijk ook eruit worden gegooid door Paul de Haan.
  Nieuwe Chief Financial Officer bij Surinaamse Luchtvaart Maatschappij.
  Bron: (wkn) 9 oktober 2019

  Rachel Kolf-Deira is per direct de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. “Met de benoeming van een nieuwe CFO zet de SLM het traject van herstructurering, dat per september is ingezet, verder voort” aldus het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) in een persbericht.

  Kolf-Deira is geen onbekende bij de SLM in Suriname.
  Sinds 2015 bekleedde zij een functie in de Raad van Commissarissen van het bedrijf, waarbij zij sinds maart 2019 als President-Commissaris diende.
  Alvorens zij benoemd kon worden, trad zij terug als President-Commissaris van de SLM.

  Faizel Baarn zal voorlopig de post van president-commissaris waarnemen.
  Met haar benoeming komt er tevens een einde aan het dienstverband van Steve Silos die voorheen CFO was.

  De besluiten zijn genomen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), die gisteren is gehouden.


  Maak melding

 49. @RobG
  fuseren kun je als je wat te bieden hebt. Met een giga negatief vermogen en 2 gehuurde vliegtuigen en een arrangement met air belgium (staat ook op omvallen) voor de trans-Atlantische vlucht en veel te veel personeel heeft SLM bij een fusie niet te bieden.

  Het eenvoudigste is met TUI en/of KLM codesharing te gaan doen op een manier dat er twee maal per dag gevlogen kan worden. Bij voorbeeld met een wat kleinere A330 of B777 zodat de exploitatie altijd optimaal verloopt en het daarmee een heel goede route wordt.
  SLM kan zich dan al dan niet met regionale operators storten op een lokaal feedernet voor vluchten naar Europa, VS en Caraïben

  Het is echter zaak wel te saneren voor dat men serieus genomen wordt.

  SLM heeft een locale rol en kan haar slots op Schiphol verzilveren middels code sharing en misschien een soort Airmalta deal. Transavia had ooit een vliegtuig dat een de ene kant Transavia was en de andere kant Air Malta.

  Alleen als er gesaneerd wordt kan er iets terug verdiend worden.
  De Haan denkt dat punt te kunnen bereiken door de eerst 12 maanden $ 2.000.000/maand te kunnen verbranden. Ik twijfel of iemand dat zal aandurven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.