Diaspora spelers NATIO vertrokken naar Suriname

13
Diaspora spelers NATIO vertrokken naar Suriname
Foto (c) SVB via Natio Suriname Instagram.

Een groep van Surinaams-Nederlandse profvoetballers, die deze week uitkomen voor het nationaal elftal van Suriname, is vanmorgen vanaf Schiphol vertrokken naar Suriname. De spelers werden op de luchthaven toegesproken door de Surinaamse ambassadeur in Nederland Rajendre Khargi (foto).

In de race naar het WK van 2022 in Qatar, speelt het ‘nieuwe’ nationale voetbalelftal van Suriname op woensdag 24 maart 2021 haar eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Het gaat om de wedstrijd tegen Cayman Islands, die om 19.00u wordt gespeeld in het Frank Essed Stadion te Paramaribo.

Vier dagen later speelt Suriname tegen Aruba, waar de Surinaams-Nederlandse oud-keeper Stanley Menzo interim-bondscoach is. Deze wedstrijd wordt in Florida gespeeld en dat brengt een probleem mee voor de diaspora spelers; Amerika zou geen spelers die afkomstig zijn uit Schengenlanden of gereisd zijn via deze landen, toelaten.

De SVB gaat na als spelers uit niet-Schengenlanden via alternatieve routes kunnen afreizen, zodat die toch kunnen worden toegelaten tot de VS.

13 REACTIES

 1. Hup Natio Hup,
  Laat Suriname niet aan de Wilde Kust staan,
  Hup Natio Hup!
  Laat Suriname niet in zijn pangie staan,
  Hup Natio Hup!
  Trek Natio geen boro pata’s aan,
  Want Natio in voetbalschoenen kan de hele wereld aan.

  Hup Natio Hup!

  Leve Natio:

  Hoera, Hoera Hoera!

  We are the Champions, My Friends!

  And we’ll keep fighting til the end.

  We are the Champions, No time for losers

  Cause we are the champions of the CONCACAF Gold Cup 2021!

  God Zij Met Ons Suriname/rs
  gemodereerd

 2. Surinaamse jongens met Hollandse mentaliteit (dicipline ) en daar hou ik van, Jongens laten Jullie zien dat D. Gorré. jullie niet voor niets heeft uitgenodigd ! Wezen jullie trots op het land van jullie ouders, al zijn sommige van jullie in Holland geboren. Laat ze maar een Surinaamse poepie ruiken, zoals ze dat in Holland zeggen.

  bun tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. voor mij had het allemaal niet gehoeven. kunnen we dan helemaal niks zelf? ik kan er straks niet trots op zijn als julie voor ons winnnen
  gemodereerd

 4. Klacht indienen bij de FIFA vanwege het niet op kunnen stellen van het sterkste elftal en onsportief gedrag van Aruba.
  gemodereerd

 5. Wacht maar tot het betalen aankomt, dan zijn ze zo weer vertrokken. Mark my words.
  gemodereerd

 6. Trots op Suriname ,te mi e jere de toor disie, ….wi roetoe na wi ala roetoe, a wiens fa ie sa drai ing, ala fasi, wi e tan feti gi sranan a wiens pe fu na grontap wie e tan, wi roetoe e tan wi koemba tei ning presi, na dape wi kmopo kon, dus mensen ,famiri wi ala, oen power din boys, al was ik op hun plaats of anders om , deze push hebben we nodig, niet omdat bepaalde jongens van su niet deel maakt van deze partij, het gaat om de push, deze jongens zullen de weg open doen voor de rest gi wi sranan boys…..tenzei wi Gado wan gi a ting dat ete aan e kon in a future.

  Applaus en een special lobi voor deze jongens die het willen opkomen voor natio, alsnog bedankt de crew svb.
  Ik persoonlijk speelde een tijdje mee, maar brada Gorre grantangi ju oktoe wi brada en de rest geheel sranan…Bug up!!!

  Lets go to the world!!
  gemodereerd

 7. Delano @@@ Zit niet altijd zo te janken man. Wanneer heeft Suriname nauw iets gewonnen? Nog nooit… Wees trots op deze jongens..Loopt niet zo te zeuren man.
  gemodereerd

 8. @ Delano,
  Helaas is Suriname toch echt op veel fronten een bananenrepubliek.

  Neem nou de binnenstad.
  Het visitekaartje van/voor elk land.
  Ga maar alleen naar de locatie bij Heiligenweg/Centrale markt/Vreedzaam markt/ Kleine brug voor oversteek naar Meerzorg.
  Echt een gore smerige vuilnisbelt, letterlijk open riolering. Niet eens fatsoenlijke looppaden, overal troep. En zonder enige vorm van schaamte wordt Suriname bij toeristen gepromoot. Niet eens de binnenstad opknappen en schoonhouden kan men ondanks alle miljarden aan leningen in de afgelopen 45 jaar

  Nee klopt, veel en ook echt heel veel kunnen mensen niet.

  Sorry bro.
  gemodereerd

 9. @Delano,
  Jou denken slaat als een tang op een varken. Wil top presteren als land dan is het verstandig je beste spelers op te stellen, die ook nog ervaring hebben gedaan in een competitie die veel sterker is dan de eigen competitie.

  Landen als Brazilië, Argentinië, Nigeria, Ghana, Canada, Trinidad, Curaçaose laten allemaal hun beste spelers uit de sterkste competitie spelen voor hun land.

  Besef je dat Su niets heeft aan emotionele praat van je.
  gemodereerd

 10. Hey brothers oe power deng boi yere. Ze doen ons al een genoegen. Niet negatief denken aub. Su moet op de kaart komen vwb voetbal. Oe no kang las nomo Da tra kondre ey mek gebruik fie deng mogelijkheden om hun profs op te stellen en da deng kot oe go. A san dat moes kong Kba now.
  gemodereerd

 11. HET WORDT TIJD VOOR PROFFESIONELE DENKEN IN SU,..WEG MET TJI POTIE MENTALITEIT,WEG MET LOOSERS,..AMATEURS,..EN LUILAKKEN,..ZET PROFS IN,..DE DIASPORA WIL HELPEN,..CLERENCE SEEDORF WILDE DAT OOK ,.HIJ WERD GEBOYCOT, DAT MEKIE SRANG NEH KONG VORUIT.ZET EEN TEAM NEER MET ERVAREN JONGENS.MEN MOET IN SURINAME 1 DING NOG LEREN,..n.l. EEN VOETBAL CLUB IS GEEN POLITIEKE PARTIJ, ZOALS …NDP ..VHP…NPS…of ABOP. JE ZIET WAAR ZE HET LAND NAAR TOE GEBRACHT HEBBEN,..REGELRECHT DE AFGROND IN.IF OEN NO TJINTJIE WOH… K,,,,,,,,,,,,,kleine a.
  gemodereerd

 12. @ wees gèèn UILSKUIKEN ..Delano ,..Sorry,dat ik zo hard overkom, maar kan jij mij èèn enkel iets opnoemen,die door Surinamers in Suriname zèlf is opgezet die gelukt is,…jawel,0 komma nul,..het zijn halfgare PANNENKOEKEN DAAR ALLEMAAL.WIJ KOMEN ZELF MET VOETBAL NIVEAU NIET VERDER ALS MONGOTAPPOE,dus laat profs het werk doen.
  gemodereerd

 13. Kodja, leid ik hieruit nu af dat we nou blij moeten zijn als anderen voor ons winnen?
  Dan heb ik liever dat we zelf verliezen, maar dat we iets hebben waar we zelf veel plezeir aan en van kunnen hebben.
  Zullen we dan maar alle sporten afschaffen en blaka bakras voor ons laten meedoen?
  Ik ben het met je eens dat dit heel anders is als het betrekking heeft op de economie, dan moeten we ons niet groter en wijser voordoen, maar inderdaad om hulp vragen. Want daar weten we niets van
  Maar voetbal is iets waar kleine jongens en grote jongens zelf voor moeten strijden, er moet ze iets voorgehouden worden. Nu wordt ze voorgehouden hoe hard ze ook hun best doen die jongens die vaak totaal geen band met ons hebben mogen voor hun eigen ego spelen voor Suriname.
  Me mars
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.