Nederland helpt met restauratie Maarschalkerweerd orgel in Basiliek

12
Nederland helpt met restauratie van Maarschalkerweerd orgel in Basiliek
Foto: Nederlandse Ambassade in Suriname.

De Nederlandse Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zet zich in voor behoud van historisch erfgoed en bewustwording hieromtrent. Dit doet de dienst in samenwerking met partnerlanden, zoals Brazilië, Rusland, VS, Japan en Suriname. In Suriname loopt het bijzondere project ‘Klinkend erfgoed’.

Onderdeel hiervan is de restauratie van het prachtige Maarschalkerweerd orgel in de Sint Petrus en Paulus Basiliek in Paramaribo. Met inzet van Surinaamse en Nederlandse vaklieden worden de orgelpijpen gerestaureerd. Verder omvat het project een programma waarbij jongeren op een zelf in elkaar te zetten orgel het instrument leren bespelen.

Behalve aandacht voor orgels is die er ook voor de diverse historische klokken in Suriname en voor het unieke carillon in de hoofdstad. Meer informatie over dit project is te lezen in deze Engelstalige publicatie.


12 REACTIES

 1. ddb hield van schaatsen, maar lag meer met zijn bek op het ijs dat op de schaatsen.
  ddb is zijn schaatsen in Nederland vergeten, wordt dat ook naar Suriname gestuurd of moet hij die zelf komen afhalen?


  Maak melding

 2. Hé Schipper. Waarom zo bescheiden om maar 5,5 miljard te vragen?? Om jouw kroeshaar in stand te houden heb je toch veel meer nodig?? Gelukkig laat je hier zien dat Surinamers bedelaars zijn en dit ook graag blijven. Goed bezig man.


  Maak melding

 3. @SCHIPPER,

  Als je een grote pot Vaseline hebt, zie je de nullen van 5,5 Miljard heel snel. De enige wat je moet doen is, effe goed invetten en bukken. Je gaat zoveel nullen zien, dat je nooit over 5,5 euro zult beginnen. SUCCES Schippy


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.