Auto over de kop na rijden door waterplas met kuil

8
Overleden bestuurder Afobakweg is 33-jarige gouddelver
Het lichaam van de man is uit de auto gehaald en wordt afgevoerd.

De 33-jarige autobestuurder Peter Saakie, die zondag 3 januari na een eenzijdig verkeersongeval is overleden aan de Afobakaweg, reed vermoedelijk door een waterplas met daarin een kuil.

Hij verloor daardoor de controle over de besturing van het voertuig. Dat meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

Saakie raakte van de weg en zijn voertuig kwam op de rechterberm van de weg tegen een vuilnisstaander aan. Het voertuig sloeg vervolgens over de kop en kwam op de linkerzij tot stilstaand.

(tekst loopt door onder foto)

De politie van het bureau Paranam kreeg op 3 januari 2021, omstreeks 15.02u vanuit het Command Center een melding, dat een auto over de kop was geslagen aan de Afobakkaweg ter hoogte van mast 38. Onderzoek wees uit dat Peter met zijn zwangere vrouw Y.F. (33jr) en hun 3 kinderen van respectievelijk 4, 9 en 11 jaar over de Afobakkaweg reden.

Zij kwamen vanuit de richting van Brokopondo gaande in die van Paranam. Ter hoogte van mast 38 ging het dus mis meldt de politie. Peter die bekneld zat in het voertuig, werd met behulp van de brandweer uit het voertuig gehaald. Hij overleefde het verkeersongval niet. Een arts die ter plaatste kwam, stelde de dood vast.

De zwangere vrouw Y.F. klaagde van pijn op de borst. Samen met haar drie kinderen, die geen zichtbare letsels vertoonden, werden zij per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd het ontzielde lichaam van Peter afgestaan aan de nabestaanden.

Bestuurder dood na eenzijdig verkeersongeval op de Afobakaweg
De Surinaamse brandweer verleende assistentie.


8 REACTIES

 1. De staat waarin de wegen verkeren en het rijgedrag van surinamers maakt autorijden in suriname levensgevaarlijk. Komt nog bij dat er veel mensen zijn die met alcohol op achter het stuur kruipen. Die combinatie is de oorzaak van het hoge aantal verkeersdoden in Suriname.
  Er wordt sinds 2018 wegenbelasting betaald. Daarvan wordt maar 10% gebruikt voor onderhoud aan de wegen. Het leeuwendeel wordt gebruikt voor andere doeleinden. Belachelijke situatie daar….


  Maak melding

 2. Ik heb altijd het advies gevolgd van mijn oom, thans 97 jaar, en die luide “boi nooit rij ini watra sa de tap a pasie want yu no sabie soort olo en fa dipie a de ondro a watra.
  Al zou ik moeten stoppen omdat er een tegenligger aankomt rijden dan stop ik liever om dan weer mijn weg te vervolgen


  Maak melding

 3. Triest, triest, de kuilen op de weg zijn levens gevaarlijk, dat weet de Districtscommissaris en toch doen ze niks, is dat te veel gevraagd. Moeten eerst dodelijke slachtoffers vallen, overal in het land heb je van die gevaarlijke kuilen, s’nachts zijn ze moeilijk te traceren met een snelheid van 40 km per uur en slechte straatverlichting. In de regentijd durft je bijna geen auto te rijden. Dit is ook een vorm van verloedering. Minister van OW, je was zo goed begonnen, overtallig personeel naar huis gestuurd, crediteuren op on hold gezet, alle soorten van onderzoeken en commissies gestart en die vermaledijde grote kuilen op de weg die heb je in je enthousiasme niet gemonitord, triest zeer intriest, dit wanbeleid is niet alleen van de vorige regering, het is van alle regeringen. Ik zou graag de reactie van onze Riad willen weten. Minister ik had graag gezien dat, ipv de brugleuningen van kleur te schilderen, u uw tijd beter aan het wegdek had besteedt. Sari tori!!!!!


  Maak melding

 4. bij het constateren van een gat kuil of andere opening, melden bij de dc of ow.
  en dan behoren die gewoon onderzoek te doen naar het gemeldde probleem.

  maar tsjah…. dat is theorie.
  niemand op die positie die het ook maar boeit.
  maar wel miljoenen uitgeven aan een nutteloze snelweg zodat je je naam erop kan plakken… toch bouta?
  zelfs de nieuwe regering boeit het geen reet… want is er al actie ondernomen door ow om de staat van wegen te controleren en bevorderen?
  tevens is de kwaliteit van reparaties aan wegen wat ze wel mondjesmaat doen erg triest.
  de gaten/kuilen zitter er na een paar weken alweer in.
  tevens is/wordt dit grote probleem veroorzaakt door groot vrachtverkeer wat op wegen rijdt die daar niet voor gebouwd zijn
  hoe kan he dat de oost-west verbinding nog zo smal is terwijl er zoveel vrachtverkeer overheen gaat?
  dat is gewoon wachten op het afbreken van de weg.
  deze weg behoort minimaal 3-4 rijbanen breed te zijn, om problemen met de zijkanten van de weg te voorkomen.
  maar he? wat weet een gewone burger er nu vanaf… de hoge jongens op die posities weten het toch beter en krijgen er voor betaald…. toch?


  Maak melding

 5. Jarenlang heb ik in Suriname tijdens mijn vakantie een auto gehuurd. Omdat je van andermans voertuig gebruik maakt, ga je er voorzichtig mee om.
  Ik heb mij vaak verbaasd over de rijstijl van de mensen zeker als je de staat van onderhoud van de wegen in acht neemt.
  Er valt veel leed te voorkomen als je jouw ogen goed de kost geeft en met enige voorzichtigheid aan het verkeer deelneemt.
  Het verbaast mij dan ook dat vrijwel iedere week berichten in de media verschijnen van motorvoertuigen, die al dan niet op hun kop in een trens belanden. Als dit een olympisch onderdeel zou zijn, zouden Surinamers gouden medailles in de wacht slepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.