Nieuwe Surinaamse documentaire ‘Instorten of Aanpassen’

8
Nieuwe Surinaamse documentaire 'Instorten of Aanpassen'

De huidige regering heeft recentelijk de ernst van klimaatverandering in Suriname en het belang van duurzame oplossingen benadrukt. Suriname heeft als land haar commitment aangegeven voor het ten uitvoer brengen van het Klimaatakkoord van Parijs en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

In verband met deze actualiteit wil het team achter de documentaire ‘Instorten of Aanpassen’, meer aandacht besteden aan deze onderwerpen en werken aan de bewustwording van de gehele Surinaamse samenleving.

Instorten of Aanpassen toont ons de harde realiteit van de uitdagingen waarmee wij nu al te kampen hebben. Het is een zoektocht naar beter begrip van de complexiteit van deze uitdagingen. Het confronteert ons met de vragen ‘Wat gaan wij doen om een leefbare toekomst te waarborgen voor onze kinderen en kleinkinderen? Welke plek nemen wij in, in de geschiedenis van Suriname én de wereld?’

De documentaire is ontsproten op eigen Surinaamse bodem dankzij pro bono inzet van de schrijver, regisseur, een team vrijwilligers en aanvullende financiering van GEF-SGP (UNDP). Deze is vorige maand in première gegaan. De Trailer is hieronder te zien:

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. Yes kunnen de regering en anderen instantie niet ervoor zorgen dat er bomen moet geplant in suriname, het is warm en bovendien brengt bomen verkoeling, advice from bordo, the walking Goldman hahahaha


  Maak melding

 2. Top 👍.
  Heel goed dat suri participeert in het Parijs klimaat-akkoord. Ik ga voor aanpassen.
  Minder goud, olie en gas.
  Op zijn minst duurzaam delven met goede technieken en opruimen na delving.


  Maak melding

 3. En alle illegale goudzoekers verwijderen uit het natuurreservaat , en overal waar ze maar zoeken, die vergiftigen het milieu en de dorpsbewoners.
  Goud is een edelmetaal , maar om het te krijgen moet je over lijken gaan , regering is dit het waard .


  Maak melding

 4. Gaan ze dan eindelijk wat doen aan de 30 tot 50 duizend Brazilianen en andere buitenlanders die het goud (illegaal) delven in de jungle. Ik vrees van niet…


  Maak melding

 5. He he, eindelijk een initiatief wat ons suriname en de surinamers op kaart zou kunnen zetten. Eindelijk geen film over slavernij en al dat gelul. Zo komen wij vooruit. Letop mensen het slavernij verleden moeten niet vergeten!


  Maak melding

 6. Ben benieuwd welke duurzame ontwikkelingen Suriname wilt uitvoeren i.h.k.v. het klimaatakkoord. De afgelopen decenia is in alle opzichten alleen roofbouw gepleegd en is aan natuur grote schade toegebracht. De gevolgen voor de mens zullen zich ongetwijfeld over een aantal jaren manifesteren. Voorlopig gaan de skalians gewoon door en wordt er volop kwik geloosd in het stuwmeer. Ook aan de ontbossing is geen halt toegeroepen. Ze nemen niet eens de moeite om een boom te planten voor die ene die is omgekapt.
  Suriname zegt altijd veel maar doet niets. Ik ben dus sceptisch geworden en zeg eerst zien en dan geloven.


  Maak melding

 7. Ik ben het eens met bovenstaande schrijvers.

  Aanvullend hoop ik dat de regering de bedrijven die ons natuur hebben beschadigd aansprakelijk stellen en hun laten meewerken aan herstel. Zij hebben geprofiteerd en behalve de natuur beschadigd ook werknemers uitgebuit.

  Deze regering zal zich moeten bewijzen. Dus niet alleen woorden net als de B.B.R. (Bullshit Bouta Regering) maar daden.

  Suriname heeft zoveel te bieden maar het moet niet meer vernietigd en verwaarloosd worden.
  En ook het volk zal milieu en natuur beter moeten waarderen. Dus laat bijvoorbeeld de zeeschildpadden met rust en bied ze de ruimte en bescherming. Suriname is ook van de zeeschildpad !

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 8. Legale en elegale, regeringen, zakkenvullers en andere misbruikers, hebben veel winst gemaakt.
  Zij zijn de eersten die de geldpot moeten openen om een betere milieu te creëren voor onze kinderen/kleinkinderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.