Antilliaan die Cubaan in Suriname doodschoot aangehouden in Colombia

5
Antiliaan schoot Cubaan in Commewijne dood

De op Curaçao geboren Francis Anthony De Pool, die in Suriname gezocht wordt nadat hij zondagavond 17 mei 2020 een Cubaan in een VHP shirt doodschoot, is deze week in Colombia opgepakt.

De verdachte die de Nederlandse nationaliteit heeft wordt ervan verdacht dat hij een netwerk cocaïnesmokkelaars aanstuurt. Volgens de Colombiaanse autoriteiten liet hij mensen cocaïne naar Nederland smokkelen door de drugs in hun bagage mee te laten nemen in het vliegtuig.

De Pool werd door de afdeling Kapitale Delicten in beeld gebracht als degene die de 28-jarige Cubaan Leosbel Izquierdo Noriego van het leven heeft berooft. De Antilliaan werd door de Surinaamse politie omschreven als vlucht- en vuurwapengevaarlijk en een alcoholist en hardrug gebruiker.

Van de man werd vorig jaar dit opsporingsbericht verspreid door het Korps Politie Suriname. De Surinaamse politie heeft de autoriteiten in Bogotá inmiddels om uitlevering van de verdachte gevraagd.


5 REACTIES

 1. laat die Antiliaan daar in Columbia en berechten , hier in Suriname duurt het veel te lang voordat moordenaars veroordeeld worden en in de gevangenis belandt , zelfs een massa moordenaar loopt hier nog vrij rond .


  Maak melding

 2. Boefdraad staat op de lijst van Interpol. Waarom is hij nog niet opgepakt? Als hij een advocaat heeft die zijn zaken behartigd, loopt hij ergens rond.


  Maak melding

 3. Ik kan mij vergissen maar was het niet zo dat deze verdachte de Cubaan neerschoot omdat zijn vriendin lastig werd gevallen ? Nu blijkt het om drugs te gaan.


  Maak melding

 4. Boefdraad staat op de lijst van Interpol. Waarom is hij nog niet opgepakt?

  Het kan jaren duren, neem in vogelvlucht, het lijstje van Interpol door en u wordt wijzer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.