Man in VHP-tenue doodgeschoten in Commewijne

33
Man doodgeschoten te Commewijne, schutter gevlucht

Bij een schietpartij te Commewijne (Meerzorg) is een man zondagavond om het leven gekomen. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het slachtoffer met een vuistvuurwapen is doodgeschoten en dat de schutter voortvluchtig is.

Volgens de eerste berichten zou het slachtoffer in VHP-tenue meegelopen hebben met een groep, die zondag propaganda activiteiten uitvoerde in het district. Na afloop zou er een ruzie zijn ontstaan waarbij er op de man is geschoten.

Het voorval zou zich hebben afgespeeld langs de Oost-Westverbinding ter hoogte van Steakhouse. De verschillende onderzoeksteams van het Korps Politie Suriname zijn nu ter plaatse aanwezig.

Zodra er meer informatie beschikbaar is wordt dit bericht aangevuld.

UPDATE: op foto’s die gemaakt zijn van het slachtoffer is inderdaad te zien dat hij een VHP shirt aan had. Het gaat om een lichtgetinte Cubaanse man. Bij de schietpartij raakte ook een vrouw gewond. Het motief is nog onduidelijk. De schutter is inmiddels aangehouden.


33 REACTIES

 1. Vhp, abop en pl waren daar.
  Dus wie van de 3 aanhangers heeft het gedaan. Intussen heeft de man zich bij de politie aangemeld.
  Nu kunnen jullie niet met elkaar iets doen. Belfort heeft Binda van langs gegeven. Nu gaan ze samen mengen.
  Deze cubaan kwam voor beter leven nr Su. Triest.
  R.i.p.


  Maak melding

 2. Geen enkel bevolkingsgroep heeft recht dan de Hindoestanen. Alle andere bevolkingsgroepen gaan scheiten na 25 mei als VHP wint. Racisme🖕🖕🤘👎


  Maak melding

 3. Van observatie kan ikxeggen dat creolen speciaal van ndp right wing racistisch zijn. Jammer Su is een multietnic samenleving.Lachmon politieke verbroedering schijnt uitgewerkt te zijn. In NL heeft het nooit gewerkt.


  Maak melding

 4. Dat mislukte paarse narcoland bestaat louter uit moordenaars en overige criminelen.

  De rest van de geciviliseerde wereld kotst dit primitieve apenvolk massaal uit.

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. In Suriname zegt men altijd dat al die etnische groepen vreedzaam naast elkaar leven.En altijd haalt men het feit aan dat de moskee naast de synagoge staat.Maar men gunt elkaar geen centimeter ruimte.De creolen zijn altijd bang dat de hindostanen ze gaan overheersen.Men is bang dat de chinezen het land overnemen etc en ga zo maar door.Hoe vaak heb ik in Suriname het woord ka nengre en koelibeest horen vallen of hij doet als een djoeka.en dat men zoveel belang hecht aan de structuur van iemands haar ja hoor goed haar en slecht haar.Ik hoorde iemand zeggen a sma blaka ma ing wiri boeng.En de tint van iemands huid schijnt van veel importantie te zijn


  Maak melding

 6. Van Gaal doet grote onthulling
  Geen werk door corona: wat moet je doen als je je nutteloos voelt?
  De twee lichamen die vrijdagochtend zijn gevonden in een huis in het Brabantse Made waren van een echtpaar dat woonde in het huis aan de Hooimijt. De politie heeft na onderzoek vastgesteld dat het gaat om een gezinsmoord.


  Maak melding

 7. Agenten vonden de lichamen in de woning na een melding. Die was gedaan door iemand die aan de deur stond. „Er werd niet opengedaan en toen werd de politie gebeld”, zegt de politiewoordvoerder.

  Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen, waar Made onder valt, laat in een verklaring op de website van de gemeente weten dat de overleden vrouw juf was op de basisschool De Stuifhoek in Made.


  Maak melding

 8. Een tragische gebeurtenis die maar moeilijk te bevatten is en die een grote impact heeft op degenen die achterblijven: in de eerste plaats op hun familie, maar ik denk ook aan vrienden, collega’s en omwonenden in de nieuwe wijk waar ze nog maar kort woonden. Het betekent ook dat de leerlingen, ouders en team van basisschool De Stuifhoek geconfronteerd worden met het verlies van hun juf”, aldus De Kok. „Samen met de hulpdiensten proberen we de nabestaanden bij te staan waar dat kan.”


  Maak melding

 9. Als dit zo is wat Wendy zegt. Dan verafschuw ik de VHP. Ik merk allang dat sommige VHPers de Hitler gedachtegoed bezitten. De politicus van de VHP hebben misschien allemaal een master diploma op zak, maar sommige van de aanhangers hebben een opleiding in Duitsland gehad in de jaren 40 en deze doorgeven aan kinderen. Surinamers wordt eens wakker en geeft deze doemdenkers geruime ruimte om van het land racistische rotzooi te maken.


  Maak melding

 10. Wendy en Glenn, het conflict betreft een persoonlijke vete tussen de twee Cubanen, die geëscaleerd is in een beschieting. Het NIETS met de VHP te maken. Het heeft ook NIETS met politiek te maken !!!


  Maak melding

 11. Alle opmerkingen wat ik heb gelezen is alleen maar haat opvoeren terwijl het niet nodig is,misschien hebben de schrijvers zelf baat bij waarom zijn wij bang voor de VHP ? De VHP heeft nooit alleen in de regering gezeten,een keer heeft de VHP de verkiezing gewonnen en heeft met anderen geregeerd,de VHP heeft nooit een president van Hindoestaanse kom af geleverd waar praten we over.Waarom zijn we bang,we zijn allemaal Surinamers een Hindoe,een Javaan een Chinees of andere ras mag van mij een keertje ook President worden voor de verandering,vanaf 1975 hebben wij de meeste Presidenten Creolen gehad waarom mag een Hinhoe of Javaan niet is mijn vraag ?


  Maak melding

 12. Glenn:
  Juist door mensen met hetzelfde rare gedachtegoed als jij, komt het land geen stap vooruit.
  Over die Wendy zullen we maar zwijgen, die NDP ‘broodschrijfster’ is het spoor helemaal bijster!


  Maak melding

 13. En het is weer duidelijk welke politieke partij met de meeste BS komt.
  Ze weten van niks, het onderzoek is nog gaande, maar ze beginnen te roepen, te beschuldigen en fake news te verspreiden.

  De NDP is duidelijk een partij dat gelooft in leugens en Anansi tories.

  Een ding wat men zich af moet vragen is:
  Hoe veilig is dat immigratie beleid van deze regering ?
  Aan wie geeft deze regering een verblijfstatus ?
  Er wordt met spoed allerlei mensen toegelaten en genaturaliseerd. Brazilianen, Cubanen, Haitianen, etc.
  Welke achtergronden hebben zij ?
  Zij komen onze houtsector kapot maken,
  zij komen onze goud sector kapot maken, illegale mensenhandel, prostitutie, verboden wapenbezit, etc.
  Deze regering heeft Suriname tot een junk staat gemaakt.

  Beste mensen,
  We moeten alert en waakzaam blijven.
  En vooral elkaar blijven steunen.

  Ik kies voor een veilig Suriname. En jij ?

  Krakti !


  Maak melding

 14. Wendy altijd af op VHP, maar wanneer de Hindoestanen niet waren,wat zouden de Afrikanen van baken, voorbeeld Africa,die haat die jij koester richting de VHP slaat nergens, waarom verdeeld men suriname kijk dan wat er van terecht zal komen,die jullie krijgen zal niks van bakken dan Afrikaanse toestanden, wij zijn allen Surinamers,heb respect voor elkaar, zoveel haat jouw hele schrijven is niks anders dan VHP foe pe a kaka idee, bovendien ma blakamang ik hou van alle Surinamers ongeacht afkomst, NDP heeft het land naar de afgrond gebracht
  Focus jouw gedachten goed even die kant op
  En mijn advies ga werken om het racisme te bestrijden dan alleen maar afreageren op VHP


  Maak melding

 15. De VHP en aanhang hebben sinds hun bestaan de creoolse bevolking uitgescholden. De Hindoestanen denken dat ze altijd beter zijn dat de rest van de bevolking in Suriname! Ik vraag mij af waarom een paar creoolse aanhangers de NPS hebben verlaten en zich bij de VHP hebben aangesloten. Deze overlopers zijn meestal onbetrouwbare mensen die meer voor eigen belang gaan dan in het belang van de Surinaamse bevolking! Zijn deze overlopers soms blind en zien ze niet dat de VHP hun met alles manipuleert en racistisch bezig is. Wordt eens wakker!!!


  Maak melding

 16. Racisme moet stoppen in Suriname heb respect voor elkaar bouw het land op, voor iedereen en de nakomelingen aub racisme moet bestreden worden elke mens heeft ook gevoel en liefde mee gekregen
  Gebruik dat, met haat komt het land nooit vooruit ok beste mensen tang boeng


  Maak melding

 17. Ab Rabrokie 18 mei 2020 At 02:28

  Kanker rioolratten gaan gewoon verder met moorden om mensen bang te maken.
  De oppositie partijen moeten hun aanhang sws in bescherming nemen en ervoor zorgen dat dit onkruid nu wordt uitgeroeid.
  We moeten deze morserij met alle middelen
  gaan bestrijden want dit gezwel is te groot geworden.
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
  AUB zonder ziekten reageren……..
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  Zo het Fake nieuws van de NDPers is gauw doorgeprikt. Sranangman srefi no mang libi nanga akandra dang ding e tjok a kondre nanga Abani foe abra watra.


  Maak melding

 18. Eric Baldew van de VHP is door de politie in zijn been geschoten. Staat in de media!!!! Zeker teveel daroe gedronken, dan ziet hij alles zwart voor zijn ogen!!


  Maak melding

 19. Ik had dit nivo van WK niet verwacht en toch verwondert het mij niet. De kop van dit bericht is politiek tendentieus en het beoogde resultaat zien we hier duidelijk. De vaste respondenten gaan aan de vooravond van de verkiezingen helemaal los met hun racistische inborst. WK je bent geslaagd in je opzet, gefeliciteerd!


  Maak melding

 20. aldus de racist luci
  he joe mpp zij komen er tenminste voor uit. Achterlijke walgelijke honden zoals jij doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn.


  Maak melding

 21. Ik ben zelf geen creool of hindostaan. Maar de creolen schreeuwen bij t minste of geringste moord en brand over discriminatie en racisme. Zelf zijn ze de grootste racisten. Maar dat mag wel.


  Maak melding

 22. Ik ben een Surinamers en zeg dat de VHP altijd schijnheilig doet. Zeg de waarheid en probeer de media niet te manipuleren! De VHP bombardeert de media dagelijks plat met nonsens! Zelfs de kleinere oppositie partijen zijn al moe van hun huichel gedrag! “Verenigde Huichel Partij”, hou eens op met dat genieperig en huichelachtig gedoe. Voer een normale verkiezingscampagne zonder huichelarij! bah en nog eens bah!!


  Maak melding

 23. Deze vieze paarse riool ratten zijn overal om discriminatie te crieeren … deze klootzakken worden nu van overal weg gejaagd.. ze zijn nergens gewensd…


  Maak melding

 24. het enige wat ik hier zie in de reacties???
  veel domme surinamers die constant naar afkomst kijken.
  de president moet het land goed leiden, who gives a shit what his origin is.
  ndp heeft zijn kans gehad, want als ze weer gekozen zouden worden, veranderd er dus niets.
  de huidige weg met de huidige regering heeft al laten zien in het verleden, dat dat niet de goede weg is.
  daarom is het beter voor heel suriname behalve ndp’ers, dat iemand anders het stuur overneemt om dit land te leiden.
  want nog een termijn ndp? en alle surinamers wensen dan dat ze nog een kolonie van nl waren.
  Ondanks herhaaldelijk vragen… heeft niemand ooit een reactie gegeven op de vraag welke ontwikkeling de ndp heeft gerealiseerd.
  want verhoging van prijzen en keldering van koers? kan met de meest goede inspanning niet eens een goede ontwikkeling noemen?
  of is dat wat de ndp bedoeld? een negatieve ontwikkeling?


  Maak melding

 25. Zij die altijd het hoogste woord hebben over racisme zijn zelf de grootste racisten. Ze weten met hun verbale onmacht zelf de politiek erbij te betrekken, terwijl bovenstaande gewoon een ruzie betreft tussen twee mensen.
  Volk van Suriname, laat u niet misleiden.
  Vergeet niet, deze mensen hebben een trauma te verwerken. De rest is stemmingmakerij…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.