maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWegomlegging binnenstad opgeheven na chaos

Wegomlegging binnenstad opgeheven na chaos

-

Does Travel - naar Suriname

De wegomlegging in de binnenstad wordt opgeheven. Dit zei minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie woensdagavond tijdens een spoedpersconferentie van de Surinaamse regering.

Woensdag was de eerste dag van de omlegging en het was een complete chaos. Het verkeer zat muurvast. Op social media regende het met foto’s en video’s van de abnormale verkeersdrukte die was ontstaan als gevolg van de omlegging.

Het verkeer in de binnenstad zou worden omgelegd vanwege de te verwachten verkeersdrukte naar de kerstdagen en de jaarwisseling toe, maakte het Korps Politie Suriname afgelopen week bekend.

De omlegging was gepland voor 23, 24, 30 en 31 december van 09:00 uur tot en met 19:00 uur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Die hele wegomlegging is een verzinsel van een ongeschoolde minister.
  Hij wilde zo graag irts positiefs doen na al zijn mislukte ideeën. Su waar ga je heen met al die ongeschoolde krachten aan de top en dan vooral die dikkop van abop dat alleen maar lo opleiding heeft.


  Maak melding
 2. DAGGA.Waar ga je heen met een zeer onverantwoordelijk volk ?luisteren hebben ze niet van gehoord,het is ook heel ongeschoold volk dat moeilijk is op te voeden. Midden in Govid tijd massaal naar buiten en de schuld geven aan een minister. Het is al dagen aangegeven en toch allemaal in de auto naar Paramaribo. Als mensen regeren kunnen apen niet uitvoeren.


  Maak melding
 3. Een verkeersagent zou moeten weten hoe het verkeer in elkaar zit.
  Want dit is niet de taak van een minister maar van verkeersagenten.

  MENSEN, LAAT U SCHOLEN want hoogmoed is een val.


  Maak melding
 4. Oplossing van dit verkeersprobleem

  Er moeten in de buitenwijken meer faciliteiten, oa Winkelmalls gebouwd worden, met de afdelingen van de winkels in het centrum van Paramaribo.

  Ook Meerzorg Commewijne zal een wijk moeten worden met winkelmalls zoals in Paramaribo. De mensen uit Marowijne zouden dan hier naar toe komen en weer terug naar hun distrikt.

  Onderwacht: Winkelmall ( net als Lalla Rookhmall/Hermitage Mall)

  Lelydorp : Winkelmall ( net als Lalla Rookhmall/Hermitage Mall)

  Kwatta: Winkelmall ( net als Lalla Rookhmall/Hermitage Mall)

  Ook bij de bruggen aan de Saramaccarivier aan beide oevers ( net als Lalla Rookhmall/Hermitage Mall)

  Alle rivieren in de distrikten waar er bruggen zijn ( net als Lalla Rookhmall/Hermitage Mall)

  Ook de overheidsvoorzieningen en gebieden om huizen te bouwen moet in dit plan worden meegenomen, idem scholen.

  Bij het Stuwmeer Brokopondo moet ook een Stad worden gebouwd met winkelmalls, enz.

  Nieuw Nickerie, Groningen, Albina, Moego, (( net als Lalla Rookhmall/Hermitage Mall), overheidsvoorzieningen sterk verbeteren, enz

  Hierdoor trekken de mensen niet massaal naar het centrum, maar gaan ze naar hun eigen wijken, plaatsen om hun overheidszaken, boodschappen te halen. Paramaribo Centrum houdt dan op het waterhoofd van Suriname te worden, dus ook niet zoveel verkeerdeelnemers m/v.


  Maak melding
 5. Een mogelijke oplossing is het aanleggen van (grote) parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Van daaruit kan je dan met pendelbussen naar het centrum worden gebracht. In de stad Groningen is er zo’n voorziening en het werkt naar mijn ervaring prima. Scheelt ook een hoop gezoek naar een parkeerplaats in het centrum.


  Maak melding
 6. Je wordt er toch zo moe van, een klein arm landje met zoveel auto’s.
  Voetgangers kunnen nergens meer veilig lopen, overal staan ze geparkeerd.
  Bovendien zijn de trottoirs heel slecht en onveilig, je struikelt over de losliggende stenen.
  Dit werkt zeer frustrerend op je zenuwen.

  Waar waren de agenten, zag net handje vol daar in de buurt/omgeving Kirpalani.
  Echt chaos hoor, waar verblijven al onze deskundigen.

  Surinamers(politieke leiders) schamen zich niet meer.

  Wanneer gaat dit veranderen, ik denk nooit.
  Afijn, Fijne Kerstdagen in heel Suriname.


  Maak melding
 7. Suriname is niet arm. We hebben zoveel natuurlijke hulpbronnen.
  Bovendien schijnen particulieren voor bijna 1,6 MILJARD USD c.q. Euro’s aan contant geld in bankkluizen te bewaren.

  Dus arm is ons land niet.

  Chaotisch, ongestructureerd, maffia-achtig, cowboy/ piraten hossel en no spang mentaliteit, dat wel…


  Maak melding
 8. De kruik gaat zolang te water tot ze barst. Lapmiddelen houden op. Paramaribo is gewoon bomvol. Goede ideeën die aangehaald worden door Passant en Get A Life. Een vooruitziende blik en tijdige anticipatie, daar heeft het aan geschort bij verschillende regeringen. Vraag je eens af waarom Suriname tot op heden niet gedecentraliseerd is. Zoveel ruimte die aanwezig is en toch wordt alles op Paramaribo gegooid. De regering mag van harte de grondenrechten van de Inheemsen en Marrons gaan implementeren en daarna voortvarend nieuwe steden aanleggen. Werkgelegenheid van jewelste, minder misdaad, minder verkeersopstoppingen, minder stress, ontlasting van het milieu en ga zo maar door. De ontstane Covid-situatie is ook een aanleiding om het thuiswerken blijvend te stimuleren daar waar mogelijk is. Werken aan een goede internetverbinding en security, hardware ,wat software en je kan aan de slag. Dit is daadwerkelijke vooruitgang en zeker niet leden van de NDP proberen op te sluiten.


  Maak melding
 9. Alle lynbussen hebben als eindt bestemming Parbo centrum, dit zal moeten veranderende bussen moeten niet masaal naar het centrum,dit is onnodig.
  de wegen moeten allemaal heringericht worden en breder gemaakt worden.
  er moeten ingerichte parkeerplaatsen komen met parkeermeter en parkeerwachten.
  zwervers moeten uit de stadt geweerdt worden,men moet voor deze groep iets gepast uitvinden.
  ik wens allen een fyne kerstdangen toe


  Maak melding
 10. Suriname is niet arm wat natuurlijke rijkdommen betreft. Wel arm als onderontwikkelingslan: niet genoeg kennis, kapitaal, technische mensen op talrijke gebieden, die bereid zijn met hun handen en voeten in en tussen de natuurlijke rijkdommen de productie en export industrieën op te zetten, evenals transport, opslag en logistieke, infrastructuur/weg, water, lucht, ITC, technologen op talrijke gebieden op talrijke gebieden, rekening houden met het milieu, flora en fauna, lucht, bodem, water, enz.

  Ook de curricula van de scholen moeten afgestemd op de natuurlijke hulpbronnen vh land gericht op productie, export. Surinaamse scholen vanaf de middelbare scholen/technische, huishoudscholen, HORECA, dienstverlening, eco-toerisme, productie en export, enz, moeten worden afgestemd op de natuurlijke hulpbronnen.
  Surinamers moeten gaan leren ondernemen, Eenmanszaak, VOF, VOF, BV’s, NV, en ook internationaal gericht te zijn. vreemde talen kennen in woord en schrift.

  Made in Suriname, Surinaams exportproduct/ Surinaams Product/EP.

  Surinamers moeten beginnen hun eigen producten leren te waarderen en zien dat ze ook kwaliteit kunnen maken, die kan concurreren met het Caribischgebied, EU, USA, China, Brazilië, enz.


  Maak melding
 11. Pakiratigri en Passant begin eens met de Minister van arbeid te bellen, misschien heeft zij een luisterend oor, heb sinds haar aantreden nog niks gemerkt aan nieuw beleid. De jonge mensen willen aan de slag.

  Een groot probleem bij sommige ministers is dat zij weinig gezag uitstralen (dan kun je nog zoveel goede ideeën hebben) zij worden niet voor “vol” aangezien. Individuele opgedane kennis (via studie) alleen is niet voldoende als je de vaardigheid mist om die opgedane kennis om te zetten in beleid en “volgelingen” die het beleid willen ondersteunen en uitdragen. Jip en Janneke.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES