65 nieuwe COVID-19 gevallen, aantal actieve gevallen 287

4
covid-19 coronavirus test

In Suriname zijn de afgelopen 24 uur 65 nieuwe COVID-19 besmettingen aan het licht gekomen. Dit na 283 keer testen. Het aantal actieve gevallen is hierdoor gestegen naar 287. Dat blijkt maandagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Tijdens de dagelijkse evaluatie van de cijfers vandaag kwam naar voren dat er sprake is van een tweede golf en het virus zich momenteel vrij snel verspreid vergeleken met de vorige golf. Gezinnen raken vrijwel snel besmet, terwijl dit eerder niet zo was. Ook zijn er nu meerdere besmettingen bij kinderen hetgeen eerder ook niet het geval is.

De Surinaamse regering heeft daarom zojuist bekend gemaakt dat de reeds ingestelde COVID-19 maatregelen nog verder worden aangescherpt.

Vanaf donderdag 24 tot en met maandag 28 december gelden de volgende maatregelen:

De algemene maatregelen blijven van kracht;
1. Draag uw mond en neus bedekking
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten Covid-afstand altijd in acht.
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.
Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.  

Maatregel 1
Het Uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2
Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend.

Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de COVID19 maatregelen.

Maatregel 4
Alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn niet toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.

Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.
Maatregel 6
In de periode van 24 december 2020 tot en met 28 december 2020 mogen slechts de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, open:
a. Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging;
b. Supermarkten;
c. Apotheken;
d. Bakkerijen;
e. Drogisterijen;
f. Poliklinieken;
g. Ziekenhuizen;
h. Slagerij;
i. Kinderopvang;
j. Openbaar vervoer;
k. Banken;
l. Tankstations.

Maatregel 7
De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits:
a) wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is; en
b) uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.
Maatregel 8
Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo en voor medische noodgevallen. Binnenlandse vluchten voor passagiers zijn niet toegestaan.

Maatregel 9
Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.
Maatregel 10
Alle overheidskantoren zullen in de periode van 24 december 2020 tot en met 01 januari 2021 worden gesloten, met uitzondering van de overheidskantoren die voorzien in essentiële en noodzakelijke dienstverlening voor de samenleving.


4 REACTIES

 1. Surinamers zijn een losbandig volkje. Tijdens de koloniale periode, slavernij en contractperiode, hadden ze alleeb een recht en dat was werken met de zweep.

  Een groep de marrons vluchten de bossen in, waar ze het moeilijk hadden ondanks steun vd inheemsen. Ze trokken toen naar plantages om te steken en vrouwen en andere slaven mee het oerwoud in te trekken. Deze groep was dus zogenaamd vrij en bouwden een samenleving op in de dorpen achter de watervallen vd rivieren. Het koloniale leger moest ze stoppen en de klopjacht werd op ze geopend. Een strijd die de Bataafse republiek veel geld kostte.

  Hierdoor sloten de Bataafse republiek, de gouverneur, ook vrede met de marrons.

  Na de afschaffing vd slavernij en later de contractperiodes waren afstammelingen vd Afrikaanse slaven en contractanten vrij. Vele vd voormalige Afrikaanse slaven verlieten hun planrages en trokken
  naar de stad-Paramaribo die overbevolkt raakte, veel werklozen, armoede en ellende.

  Een uitdaging dat nooit meer is opgelost, maar alleen erger werd, ondanks gelden van Nederland naar de kolonie of zelfstandig deel vh koninkrijk der Nederlanden tot 25 november 1975.

  Regels dat kon alleen met de zweep, drugshandel, ondersrukking, het land in verval brengen, ddb probeerde het ook na de staatsgreep en Neks No fout. Wat dat betreft, evenaarde hij de meester en overtrof hij de meester in zichzelf flink te verrijken.

  Een groep die er veel beter van geworden is de marron. Overal in Suriname en Paramaribo is hun levens methode zichtbaar in Suriname, oa pangie, neks no fout, criminaliteit, roven/ zie plunderingen vd plantages, muziek, hangmensen uit het oerwoud die naar de stad trekken, hun cultuur dat dominant is in Paramaribo.

  Suriname zal daarom ook ten ondergaan aan het Covid-19, omdat ze zich alleen met de zweep in het gareel kunnen houden. Tra fas no de. Surinamers moeten flink gezweept worden. Ze zijn nog lang miet toe om
  anders behandeld te worden.


  Maak melding

 2. ZIJN DE BRAZILIANEN EN DE BINNENLANDBEWONERS.

  BRAZILIANEN VERSTAAN GEEN NEDERLANDS. ZE LUISTEREN NIET NAAR RAMADIN.
  ALLEEN PAKSLAAG HELPT DAAR.

  MARRONS BLIJVEN MET 50 IN EEN HUISJE KROTJE. SLAPEN MET 10 OP 1 MATRAS. HELE DAG SLENTEREN OVER STRAAT ZONDER DOEL.

  IS NET EEN VLOEK

  ZE KOMEN FEESTEN NU IN DE STAD.


  Maak melding

 3. Passant, je spoort niet!!!!! Lees wat je allemaal schrijft, heb je het over Afro Surinamers of alle Surinamers. Jij verdient zelf ook de zweep, coconut hahah


  Maak melding

 4. Deze corona is levendig n hft n doel.ht hft gewacht totdat de feestdagen om keihard toe te slaan.mensen gaan overdreven zuipen n elkaar willen omhelzen zonder mondkap n precies daarop wacht deze corona. Hele horde mensen gaan besmet raken.
  De overheid moet ingrijpen ander verwordt sur tot een kerkhof.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.