Blok: ‘Goede ontmoeting met ministers uit Suriname’

35
Blok: 'Goede ontmoeting met ministers uit Suriname'
Foto (c) Minister Stef Blok op Twitter

Ook de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft de ontmoeting met zijn Surinaamse counterpart Albert Ramdin en de minister van Financiën, Armand Achaibersing benoemd. Dat deed hij vrijdag op Twitter.

“Goede ontmoeting vandaag in Den Haag met mijn Surinaamse counterpart, Albert Ramdin, en de minister van Financiën, Armand Achaibersing. Bij de nieuwe impulsen in de relatie met Suriname past veelvuldig contact. We spraken over de bredere samenwerking tussen onze landen” tweette Blok.

De ministers uit Suriname brachten vrijdag ook een bezoek aan de Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. Zij sprak over ‘een goed vervolggesprek‘. Wat de Surinaamse ministers allemaal concreet hebben besproken met de Nederlandse ministers is nog niet duidelijk.

Ramdin en Achaibersing hebben ook gesprekken gevoerd in Frankrijk. Ze keren 26 oktober terug naar Suriname om verslag uit te brengen aan president Santokhi.


35 REACTIES

 1. Jammer dat de minister v Justitie niet mee is gereisd. Er valt veel te halen op dat gebied voor beide landen. Zeker als ik het onlangs verschenen boek doorneem.
  Waarom was die PSA-database ook weer offline? Filteren v bepaalde personages. Goed artikel v ”doewet” in de West.


  Maak melding

 2. Beste Lezers

  Het Surinaams Volk Moet Zich Van Bewust Zijn Dat De VVD Nu Aan De Macht Is
  En De VVD Is Een Partij Die Zijn Handen Strak Op De Knip Houd. Ze Geven Niet Zo Snel Geld Uit. Als De PVDA Aan De Macht Was Was Dat Weer Een Ander Verhaal, Denk Maar Effe Terug Aan De Tijden Van Joop Den Uil, Die Was Van De PVDA.

  Bij De VVD Moet Je Niet Alleen Maar Goeie Argumenten Hebben Die Sluitend Zijn, Maar Je Argumenten Moeten Ook Goed Wegen.

  De PVDA Is Een Gulle Gever Ze Kijken Snel Door De Vingers. Ze Helpen Graag


  Maak melding

 3. Natuurlijk zal Blok beleefd reageren. Dat is gewoon goed fatsoen. Maar zijn positie in deze is kraakhelder. Nederland heeft Suriname doorverwezen naar het IMF en de Wereldbank.

  Verder ben ik erg benieuwd naar het diasporafonds. Het is nogal stil geworden rondom dat fonds.


  Maak melding

 4. ……en dat blijft het ook. Ik weet dat jullie dat achterover leunen en jullie hopen op hulp.
  De hulp is neks, nada. Hoogstens wat adviezen hier en daar. Wegwezen
  Maar dan hebben jullie toch nog wat= nu kunnen jullie huilen als wolven in het bos en roepen= zie je wel, diaspora doet niets. Haal het geld bij bobo
  bouterse en boefdraad


  Maak melding

 5. Nederland zegt heel netjes tegen de ministers dat de regering de problemen zelf zal moeten oplossen.

  Ze worden doorverwezen naar het IMF en de Wereldbank. Dus daar zal de volgende reis naartoe gaan…

  TENZIJ… je bij grote broer China iets weet te regelen…


  Maak melding

 6. Ik heb besloten, om niet langer te wachten op geld uit het buitenland. De 3 families in Suriname die het moeilijk hebben ga ik de komende tijd helpen met 3 x 50 euro per maand over te maken.
  Ze krijgen per maand per gezin rond de 750 SRD. Als het beter gaat met Suriname wordt deze ondersteuning afgebouwd. Ik weet dat heel wat mensen in Nederland soortgelijke ondersteuning bieden aan hun families in Suriname. Het zijn vooral mensen die nog een band hebben met Suriname. Onder de jongere generatie, die ook roots hebben in Suriname is de band minder sterk en merk dat ze daarom minder geneigd zijn om hun families te ondersteunen. Bij mijn kinderen zie ik hetzelfde en dat is erg jammer, omdat ze veel geld uitgeven aan luxe producten.


  Maak melding

 7. De tijd van Joop Den Uyl, ligt ver achter ons.
  De wereld is verandert de vluchtwegen zijn beperkt.
  Als Suriname geholpen wilt worden, zal dat ook gebeuren.
  Een verwoesting van meer dan 30 jaar is niet in 3 jaar herstel.


  Maak melding

 8. Vraagt niemand zich af waarom het vertrouwen in deze regering is afgenomen!!!!!
  Op bestuurlijk niveau slaat deze regering een modderfiguur met haar familie en vriendjes politiek. Denk zij hierdoor de grote geldschieters te kunnen paaien.
  De regering had toch kunnen wachten met deze politieke benoemingen, andere belangrijkere zaken, zoals economie, bestuur en het werken aan ambtelijke loyaliteit, had hogere prioriteit moeten krijgen.

  Met het onderling verdelen van de politieke buit, wat in Suriname gebruikelijk is, heeft men een grote fout gemaakt. Santokhi had eerst een “grote” knelpuntenanalyse op bestuurlijke niveau moeten maken om te kijken welke zaken hoge prioriteit heeft. Hij had schoon schip moeten maken, samen met de DNA, en minder moeten hameren op “wie ó sróto deng foefoeroe mang”, hij heeft te hoge verwachtingen gewekt, hij had beloofd het anders te gaan doen maar hij ging gewoon voort waar de regering Bouterse was gebleven. Dit heeft het volk (voor-entegenstaders) hem kwalijk genomen en waarschijnlijk ook het buitenland m n Nederland.

  Alles wat fout gegaan is de afgelopen 4 decennia wordt politiek gezien en gevoeld als een vorm van “Boutisme”, hiermee heeft Santokhi geen rekening gehouden. Het boutisme heeft diepe wonden achtergelaten bij grote delen van de bevolking.
  Door te voortvarend, te werk zijn gegaan, heeft de regering Santokhi voorlopig zijn billen gebrand en moet voor een tijdje op de blaren zitten.

  Maar de grote is, zal hij het tij kunnen keren en het vertrouwen herwinnen!!!!! Jip en Janneke🤷‍♂️🤷‍♀️


  Maak melding

 9. He tt volk id bewust van het feit dat wij diep in de problemen zitten. Chan had moeten weten dat de staatskas leeg was en dat wij leefden van leningen .
  Hij ging naar Nederland want de diaspora stond klaar?
  Wij moeten niet rekenen op verbetering van de situatie op korte termijn.
  Het is beleid uitstippelen en snijden in onze ambtenarij en bezuinigingen invoeren.
  Het IMF, Wereldbank zal vergaande bezuinigingen als voorwaarde stellen.
  We zullen moeten produceren voor export en moeten het roer drastisch omgooien.
  Dus grootse plannen worden bevroren totdat wij goedkeuring hebben van deze instellingen als het ons lukt om van gen hulp te krijgen.
  Geen enkele regering/partij van Nederlandse kant zou genegen zijn ons de helpende hand toe te steken.
  Nederland tast op dit moment ook diep in de staatskast om het hoofd te bieden aan de problemen waarin het land en velen zijn beland.
  Ondernemers zijn daar ook radeloos en vallen bij bosjes om.
  Wij hebben het geld na de onafhankelijkheid ook niet goed besteed. Kijk maar wat van westsuriname is geworden.
  Saramacca idem dito enz enz. Suralco, bilinton en crimineel weg. Geen continuering.
  Dan hadden we de helden, redders, die rovers blijken te zijn.
  Kortom een opeenstapeling van wanbeleid.
  De olie komt, maar we moeten offers brengen vooraf.
  Alleen als wij de handen in elkaar slaan en onze schouders onder deze last, komen wij eruit.
  Ik ben in Sme en ben in staat mn moeder en zus financieel bij te staan. Mijn pensioen is meer dan toereikend.
  Heb makkelijk praten zou men zeggen. Heb jaren hard voor gewerkt en pluk nu de vruchten.
  Suriname zal dat ook, maar nu Alle hands aan dek


  Maak melding

 10. Hier wordt oogemerkt dat den uyl meer empathie zou hebben gehad met suriname.

  No way, wie heeft de Nederlandse AOW uitkering
  Onthouden aan syrinaamse ouderen in suriname 1975.
  De geschiedenis liegt niet.


  Maak melding

 11. Nee, niemand vraagt zich het af pony, om de simpele reden dat het slechts een stuk of 5 personen zijn die geen vertrouwen hebben. dat hadden ze nooit en dat zullen ze nooit hebben/
  Als je de duivel aan het bewind hebt gehad ben je blij met alles en iedereen zo simpel ligt het

  Ik zal je helpen
  in 1975 werd Suriname onafhankelijk. Op eigen benen gaan staan kost behoorlijk wat tijd, maar Suriname kreeg die tijd niet. Een revolutie door een stel schurken, criminelen moorden en namen de macht over. Zoooooo weinig tijd gehad.
  Iets verschrikkleijkers bestaat niet.
  “Gelukkig” maakten deze lulhannessen met totaal geen empathie voor het volk het zo bont, dat het volk ze wegstemde. Wegwezen !!!!!!!!!!!!!!!
  Het nieuwe bewind moest harde en impopulaire maatregelen nemen. Het volk dacht dat dit de schuld was van deze regering en stemde ze weer weg. Maar economisch ging het beter
  Pijn lijden wilde men dus niet en bouetrsje kreeg weer een kans
  TIEN, niet vijf, maar TIEN JAAR lang werd het arme volk richting afgrond gebracht. Zo erg dat de minister van financien maar wegvluchte. Dit zegt wereld wijd genoeg, behalve bij een paar oude ndprotten, die beter werden van de roofzucht van de ndp
  Het volk moest dom blijven en daarom werd er weinig gedaan aan scholing
  Gelukkig hebben we nu sociale media en het volk weet veel en veel meer.
  We hebben onze les geleerd en ik kan je zeggen bouterse komt NOOIT meer aan de macht
  Deal with it, hoe hard het ook voor je is


  Maak melding

 12. Danny 24 oktober 2020 At 22:59
  Nee, niemand vraagt zich het af pony, om de simpele reden dat het slechts een stuk of 5 personen zijn die geen vertrouwen hebben.
  =================

  Stoer om dat op een website vanuit Nederland te roepen. Want hier op straat hoor je toch anders. Maar veel plezier in uw bubbel. En nee. Ik zit persoonlijk niet op hulp van de arrogante diaspora te wachten als u dat soms denkt. Mij gaat het erom dat in korte tijd zo’n beetje alle beloftes en toezeggingen zijn verbroken. Daarom gaat deze regering nooit 5 jaren zitten. Forget it. Gaat niet gebeuren.


  Maak melding

 13. Dank je, maar lezen is niet je sterkste punt zeker. natuurlijk zit JIJ niet tewachten op hulp. dat hoeft geen enkele ndpers, die hebben hun zaken gevuld ten koste van ons.
  beloftes en toezeggingen weet je wel waar je over praat jongen, We zijn nu eindelijk weer op weg. Eindelijk zal men weer zaken met ons willen doen. Ik bedel niet, ik vraag me af waar die investeerders zijn gebleven die in de rij stonden. we moeten nu eerst bergen rotzooi gaan opruimen en pas daarna daarna daarna kunnen we weer gaan bouwen.
  We zijn niet meer zo stom, we trappen niet meer in de leugens van bouterse
  ook wij zijn wijzer geworden. Ik ben blij dat iedere dag meer naar buiten komt
  Als zelf een minister van financien wegvlucht dan weet ik en met mij het volk genoeg
  welke fouten u ook gemaakt worden,ze vallen in het niet bij wat ons is aangedaan en een voortvluchtige minister van financien


  Maak melding

 14. Danny 24 oktober 2020 At 23:57

  Dan is lezen ook niet uw sterkste punt. Waar leest u ik NDP-er ben? Mag je tegenwoordig geen kritiek meer hebben en zodra je dat wel hebt ben je gelijk een NDP-er? Daarmee sla je elke discussie gelijk dood natuurlijk.
  Verder gaat u nergens op in. U doet alles af met onzin en wijst naar de vorige regering. Ik wens u veel geluk met de kop in het zand steken. Misschien heeft u achteraf gelijk en gaat de VHP het land redden. Maar met de acties en blunders tot nu toe zijn zelfs de grootste aanhangers sceptisch geworden. En Nederland steekt al helemaal geen poot meer uit natuurlijk. En terecht. Dus sweet dreams en hopen op een mooi en welvarend Suriname. Maar dat gaat niet onder deze regering gebeuren vrees ik.


  Maak melding

 15. Overdryven is ook een kunst, dat schulden zyn achter gelaten door de vorige regering Oke, daar hoef je maanden later niet meer over discussieren want dat lost niks op
  Niemandt is beloofd dat het een rozen tuin zou zyn,maar je ben gekozen om landt en volk te leiden naar betere tyden en niet om ze te stressen


  Maak melding

 16. hé pony , robles en rbrowny met y, , jullie zijn huichelaars van de eerste klasse , , jullie zijn wel paarse ratten , , jullie kraken alles af wat de regering ook onderneemt , zelfs als ze contacten leggen met buitenlandse regeringen , , jullie houden nog van de vorige paarse regering , , jullie keuren het ook goed dat er zoveel geleend is , , jullie hebben ook jullie zakken gevuld , , jullie moeten ook opgepakt worden , , willen jullie weten wie jullie zijn , , een stelletje landverraders


  Maak melding

 17. Wil je financiële steun uit het buitenland krijgen dan zul je toch op z’n minst moeten laten zien dat deze regering voor good governance gaat en niet een ‘onbewuste’ voortzetting van de vorige regering creëert.
  Met zijn nepotisme gedrag zorgt deze regering zelf voor nieuwe wantrouwen in het buitenland.
  Regering Santokhi geeft steeds de verkeerde signalen af. En als je daarnaar verwijst ben je volgens onze DANNY (trol) zonder enig bewijs, de boel aan het tegenwerken.
  De schuld ligt bij deze regering en niet bij de vorige; ja de vorige regering heeft deze financiële ellende veroorzaakt, dat weet iedereen onderhand wel, maar als nieuwe regering zul je met deze wetenschap en realiteit moeten kunnen dealen.
  Als Santokhi geld wilt krijgen onder gunstige voorwaarden dan zul je van deze lijn moeten afstappen.

  De ingediende begroting zal in het buitenland ook weinig vertrouwen wekken, het is bij een beetje tegenwind zo lek als een mandje en niet realistisch en progressief/agressief genoeg om indruk te maken.

  Regering stop met de vijandig houding tov de vorige regering, de “oorlog” is al 100 dagen voorbij, schade opruimen/ herstellen, richt je blik naar de horizon/toekomst. Jip en Janneke

  Een prettige en fijne zondag voor iedereen🌻🌻


  Maak melding

 18. WAT 25 oktober 2020 At 03:42

  Je moet je toetsenbord laten nakijken. Volgens mij plakken er toetsen. Je verspreid veel te veel komma’s oranje dwaallicht.


  Maak melding

 19. @pony
  Lekker makkelijk hoor;
  “De schuld ligt bij deze regering en niet bij de vorige; ja de vorige regering heeft deze financiële ellende veroorzaakt, dat weet iedereen onderhand wel”.

  Als je een huis koopt zonder bouwkundig rapport, heb je een probleem als je tijdens de verbouwing ontdekt dat er bijv asbest ligt of vleermuizen in de vliering etc.
  Enkele coalitieleden zaten in het DNA, maar alles werd onderhands geregeld. (geen bouwkundig rapport).
  Al die mensen die nu vastzitten, nooit v gehoord. Wat doet een trinidiaan in suri, was dit op advies sardjoe. En die putter etc etc. Dit alles was onbekend bij het volk.

  Vandaag willen jullie op alle slakken zout leggen, onder het mom v transparantie.
  Daarnaast zit de wereld in een unieke situatie. Dit los je niet met een knip vj vingers op.

  Trouwens wie denkt dat de opdracht vd pres was, breng een zak met geld terug is dom, das 1, bovendien hoeven jullie niet alle ins en outs te weten das 2.
  De diaspora moet zich voorlopig in mijn optiek op de achtergrond houden. De suri’s moeten leren om zelfstandig hun land op te bouwen. Indien nodig wordt er om hulp gevraagd.
  Vastgeroeste methoden en technieken werken anno 2020 niet.


  Maak melding

 20. “Als je een huis koopt zonder bouwkundig rapport, heb je een probleem als je tijdens de verbouwing ontdekt dat er bijv asbest ligt of vleermuizen in de vliering etc.”

  Esmerald,
  Bij een huis kopen met verborgen gebreken kun je nog je rechten halen bij de verkoper. In de politiek kun je alleen je afschuw uiten als de vorige regering een puinhoop achter heeft gelaten, eventueel met vele lijken in de kast.

  Deze regering krijgt van ons nog steeds het voordeel van de twijfel, maar dan moet zij ons vertrouwen niet verder beschamen. Niet voor niks hebben wij de vorige regering weggestemd. Wij moeten niet dezelfde fouten maken.


  Maak melding

 21. Diaspora heeft niets laten afweten, diaspira investeerders is een hersenspinsel van chan, hij moest toch tijdens de verkiezingsperiode toch wat te lullen hebben.
  Hij zicht altijd den gaag op en werd dan omringd door een stel toko eigenaren en een stel steuntrekkers, due graaf op de foto wilden met de toekomstige pres.
  En dat was voor chan de diaspora, een handjevol geluk zoekers.
  Ze reizen veelvuldig af naar su om daar onnozele landgenoten wat geld af te troggelen, ze geven zich uit voir project ontwikkelaars, enife project dat ze in su opzetten is het aftroggel project van geld.


  Maak melding

 22. robje les weet jij wel wat komma’s zijn , maar jou grammatica loopt 10 tal jaren achter , , en jij kunt het ook niet begrijpen , , wat Blok bedoelde met komma’s , , oelewapper , , maar ja een paarse rat mocht van bouta alleen maar leren 1 + 1 = 3 en 100= 0 , , want 100 SRD voor bouta en nul SRD voor jou , , nu bouta niet meer aan de macht is , , ga weer lekker naar school en leer 1+1=2 , , en 100=100 , en dan begrijp je misschien die komma’s , , zwak begaafde paarse nietsnut


  Maak melding

 23. Mensen waarom klagen en schelden jullie zoveel tegen elkaar.
  Ik hoor jullie allemaal over de nieuwe regering klagen, wat zij wel en niet moeten doen. Wat is jullie eigen bijdrage in het ontwikkelen van Suriname, wat doen jullie zelf om Suriname er boven op te krijgen. Een ander gaat het niet doen, je moet het zelf doen.

  Weet je Surinaamse is ziek heeft een ziekte: een politieke bende (maffia) pakte de macht, zorgde voor plezier door het opeten van reserves, door te lenen en het geld in eigen zak te steken, en trekt zich na de macht en de puinhoop over te dragen aan de nieuwe regering terug voor een onbezorgd bestaan. Dit doen ze niet in de luwte maar zetten het volk op tegen de nieuwe regering.

  De nieuwe regering kan Suriname niet beter maken omdat ze zelf ook ziek zijn, zij zetten geen onafhankelijke goed opgeleide mensen op cruciale posten maar vrienden, familie en partijgenoten. Wanneer houdt dit nou op, waarom moet er na elke machtswisseling mensen ontslagen worden en nieuw personeel van de eigen politieke partij aangenomen worden.
  Als mensen hun werk goed gedaan hebben, integer zijn en de capaciteit hebben om het werk te doen waarom ontslaan. In een democratie moet het niet uitmaken voor welk partij je gestemd heb om je baan te behouden. Laten wij met z’n allen Suriname weer beter proberen te maken.

  Ik wens jullie een fijn en gezegende dag toe.

  Groetjes van een Niets_Weter.


  Maak melding

 24. Probleem in dit land zijn al jaren de Cambio’s. Bouta kreeg ze niet weg en Chan zal het al helemaal niet proberen. Zijn ze vriendjes die jarenlang zijn dure campagnes hebben gefinancierd. Bovendien heb ik nog nooit een land gezien waarbij de overheid een begroting presenteert die gewoon niet klopt. Geen van de aanwezige journalisten stelde een fatsoenlijke vraag, terwijl ze, in tegenstelling met het vorige tralala beleid, nu twee vragen ronden hadden. Geen zinnige vraag!!! Niet over de 1,5 miljard US die Su nog moet ophoesten voor deelname in de olievelden, die Chan niet noemt als hij 2,5 miljard wil “lenen” op toekomstige olievoorraden. Hij moet dan 4 miljoen lenen, temeer omdat de komende jaren de eventuele winsten van Staatsolie al verpand zijn. Wat doe je dan anders dan Bouta? Chan wil dus meer lenen dan Boef in de afgelopen vijf jaar bij elkaar. Bedelen zou niet nodig zijn want volgens de VHP lag het economisch herstelplan al kant en klaar in de kast. Het is bovendien niet Nederland die de boot heeft afgehouden in eerste instantie over hulp maar Chan. Hij wilde een “handelsbetrekking” met Nederland gebaseerd op “gelijkwaardigheid” . Dan ben je geen bedelaar toch? Het eerlijke verhaal is dat er geen plan is en was en dat Chan dacht dat Nederland het wel op zou lossen. Dacht het niet. Failed state!!!


  Maak melding

 25. Daar heb je die idioot weer, man heb je zelf geen mening over het onderwerp?
  steeds weer proberen anderen een minderwaardigheids complex aan praten, a ne woko ”wat”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.