vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister Kaag: 'Goed vervolggesprek met Surinaamse ministers'

Minister Kaag: ‘Goed vervolggesprek met Surinaamse ministers’

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag, heeft een goed vervolggesprek gehad met de Surinaamse ministers Ramdin (Handel en Internationale Samenwerking) en Achaibersing (Financiën) die momenteel in Nederland zijn. Dat liet de minister vrijdag zelf weten.

Het gesprek ging volgens Kaag over concrete opvolging ten bate van Suriname en zijn bevolking; handel, investeringen en ondersteuning bij bestrijding van corona, zoals het belang van vaccins.

De ministers uit Suriname waren op het bezoek op het departement van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken (foto).

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Al ruim voor de onafhankelijkheid van Suriname zitten wij te bedelen en heeft Suriname haar zaakjes nog steeds niet op orde. Het enige wat die “witte man” elke keer weer van ons vroeg was een ontwikkelingsplan. Dat plan is er na 45 jaar onafhankelijkheid nog steeds niet. En gaandeweg hebben wij als Volk toegestaan dat we met z’n allen een hebi op ons zelf hebben afgeroepen in de vorm van inmiddels 40 jaar “revo”. En het houdt maar niet op.
  Denk daar maar eens over na, in plaats van die Nederlanders weer de schuld te geven.


  Maak melding
 2. Als puntje bij paaltje komt gaat Nederland het benodigde geld
  voorschieten om faillissement te voorkomen. Voor Nederland is
  dit weinig en Suriname bij, Iedereen tevreden.


  Maak melding
 3. Suriname 45 jaar onafhankelijk en 40 jaar belazerd door Bouta.
  Wordt het niet tijd dat Suriname beseft wat onafhankelijlheid betekent ?
  Om onafhankelijk te kunnen zijn moet men eerst verstandig zijn, volwassen worden en verantwoording durven te nemen en niet zoals Bullshit Bouta profiteren en daarna weglopen.

  Suriname en 45 jaar onafhankelijk, iemand schreef “je kan toch lezen”. Maar wat hebben de jongeren gelezen en geleerd ondanks alle moderne digitale informatie bronnen en ondanks dat feiten regelmatig zijn herhaald ?

  Vandaag de dag zou Suriname Nederland niet nodig hebben als criminelen als Bouterse en zijn bende Suriname niet gegijzeld zouden hebben.
  Vandaag de dag zou Suriname Nederland niet nodig hebben als het grootste deel van het Surinaamse volk principes zou hebben.

  Suriname en 45 jaar onafhankelijk en wat heeft het volk bewezen ?
  Miljarden US Dalla aan schulden, geen eigen inkomsten, het volk heeft meerdere malen gekozen voor een crimineel bestuur. Suriname is niet capabel om onafhankelijk te zijn en moet anno 2020 weer aankloppen bij het buitenland voor hulp om te ontwikkelen.
  En dan nog zijn er enkele duizenden Surinamers die roepen: ie aa Bouta ie aa Bouta ie aa Bouta.

  Beste landgenoten,
  laten wij die rotzooi opruimen, hulp accepteren en nu echt onafhankelijk worden.

  Together we will make it.
  Yes, we will. Krakti !


  Maak melding
 4. een volwassen man houdt zyn eigen broek op, als landt wil dat niet lukken de reden is dat wy als surinamers niet eensgezind zyn en als krabben gedragen, onze grondtwet niet eerbiedigen
  onze motto is eenheid in verscheidenheid, dit lyk my geen basis fundament voor een onafhankelyk Land


  Maak melding
 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Minister Kaag: ‘Goed vervolggesprek met Surinaamse ministers.

  En heel snel het echte en ware verslag uitbrengen aan Pres. Chandrika Santokhi.

  Gisteren was er toevallig nieuws op RTLZ op de Nederlandse TV over de verslechterde en zeer moeilijke Economische situatie in Suriname.
  Staatskas is leeg. RTLZ d.d. 23 oktober 2020
  Suriname zit aan de grond en kan rente niet meer betalen.

  Suriname gaat door een zeer zware economische periode.
  Het land kan niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen en heeft schuldeisers om uitstel van betaling gevraagd.
  Een som van 26 miljoen dollar (22 miljoen euro) kan het land nu niet ophoesten.

  Wij wachten in deze de vervolgprocedure in deze af.
  Met wat voor een oplossing zal de regering van Pres. Chandrika Santokhi en Vice. Pres. Ronny Brunswijk voor de dag komen in deze penibele situatie?


  Maak melding
 6. hé jullie paarse ratten , , robles , schipper , frank , tungak , rbrown , glenn , theo 2020 , rob g , de luci’s , en alle paars gezindte oelewappers , jullie krijgen geen vaccin die je tegen corona beschermd , , maar juist een dope van bouta en dan is het voor jullie einde oefening


  Maak melding
 7. Na 45 jaren onafhankelijkheid zijn wij terug met open hand dankzij de revo volkspleesident. Vraag aan FIOD voor een forensiese audit over handel en wandel van boefdraad, zijn ministerie en bankaffaires.


  Maak melding
 8. Men kan op de bakras blijven schelden en tieren maar welk ander land uit Afrika helpt nu Suriname? Dictator en bakra kolonisator Bouterse heeft mooie verdragen met kruimellanden uit Afrika en Latijns Amerika gesloten maar wat betekenen deze landen voor Suriname ? Niets !


  Maak melding
 9. Beste mensen… U weet het beter als geen ander. Er is een eeuwenoude verbintenis tussen Nederland en Suriname…, ook met de Nederlandse Antillen… Een vriendschappelijke relatie met Nederland is zeer belangrijk. Suriname exporteert graag haar landbouwproducten. Dan is er nog een probleem dat inderdaad om een oplossing vraagt. Gepensioneerde Suri-Ned’s hebben vaak een aow tekort. Ook de Antilliaanse Nederlanders kennen dat probleem… Covid-19 heeft een hoop ellende gebracht. De wereld is op zijn kop en economieën van heel veel landen staan onderwater… Ja, Winston Kout is niet meer. Winston heeft zich met hart en ziel ingezet voor de Surinaamse gemeenschap.. Winston kon met alle Surinamers ongeacht ras of geloof samenwerken.. . Nu wordt de inkomen van de wao-gat aangevuld door de Sociale Zaken… Een bijzondere bijstand. Een vaak gehoord geluid van uit juridisch hoek is dat de sociale zaken en bijstand meer voor de werkenden in Nederland is bestemd… Mensen in het arbeid-proces.. Er is een weg te gaan voordat er een betere oplossing wordt gevonden…Voor nu mensen sterkte, werk goed met elkaar samen zowel met Nederlanders als ‘medelanders’ en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding
 10. Domme WAT..Zuip je DAROE maar lekker, maar laat mijn naam achterwegen in je reactie. Dat je een VHP rat bent moet zelf weten. We gaan het hier niet over dope lullen, want de zgn groenten handelaars in de jaren 70 waren de grootste dope handelaars van Suriname. Bouterse heeft blijkbaar veel eermeesters gehad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES