maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinisters Achaibersing en Ramdin bezoeken Nederland en Frankrijk

Ministers Achaibersing en Ramdin bezoeken Nederland en Frankrijk

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse ministers van Financiën en van Buitenlandse Zaken, respectievelijk Armand Achaibersing en Albert Ramdin, zijn zaterdag vertrokken uit Suriname voor bezoeken aan Nederland en Frankrijk. Dit op verzoek van president Santokhi, die erin gelooft dat persoonlijke ontmoetingen met belangrijke spelers sneller resultaat opleveren dan wanneer de gesprekken per telefoon of schriftelijk plaatsvinden.

In Nederland zullen de twee gesprekken voeren met de Nederlandse ministers van Internationale Samenwerking en van Financiën, respectievelijk mevr. Sigrid Kaag en de heer Wopke Hoekstra. In Nederland zal ook gesproken worden met diaspora organisaties, die thans bezig zijn een diaspora platform op te richten. Hiernaast staan ook gesprekken met verschillende investeerders die projecten willen ontwikkelen in ons land op de agenda.

In Frankrijk zullen de bewindslieden de gesprekken met Lazard verder voortzetten, met het doel een tijdlijn en actieprogramma voor de komende 3 maanden uit te zetten. Gesprekken met het ministerie van Buitenlandse Zaken en van Financiën in Parijs staan ook op de agenda, alsook een ontmoeting met leidinggevende vertegenwoordigers van het Franse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking, de Club van Parijs en de OECD.

Volgens de Communicatie Dienst Suriname (CDS) zijn ontmoetingen met de CEO’s van Total en Rubis (leverancier van olie aan Suriname) ook bevestigd. Ook in Parijs zullen de twee bewindslieden gesprekken voeren met potentiele investeerders en bedrijven die geïnteresseerd zijn kapitaalinvesteringen in ons land te plegen.

De ministers keren op 26 oktober terug in Suriname en zullen terstond verslag van de gevoerde gesprekken aan de president doen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Vergeet De Diaspora . Denk Jij Dat De Diaspora Gek Zijn. Zo Lang Er Geen Rust En Stabiliteit In Suriname is Mag Je Die Vergeten.

  Ik Weet Niet Als De Minister Van Financien Achaibersing Een Econoom Is Of Hij Op Academisch Nivo Kan Denken. 1 Ding Is Zeker. Hij Straalt Rust En Vertrouwen Uit In Tegenstelling Tot Die Hoefdraad.


  Maak melding
 2. IVANOF LIMBURG 19 oktober 2020 At 14:54
  Vergeet De Diaspora . Denk Jij Dat De Diaspora Gek Zijn. Zo Lang Er Geen Rust En Stabiliteit In Suriname is Mag Je Die Vergeten.
  ===================

  Ik stelde die vraag ook niet serieus. Was sarcasme.


  Maak melding
 3. Er is hoop want de usa is bereid om voor maar liefst 200 miljard $ in Guyana te investeren en daarmee wordt direct ook Suriname economisch beter van. Het is niet racistisch bedoeld maar zolang Guyana door een Afro geleid werd peinsde de USA niet om in dat land te investeren en kijk nu …..


  Maak melding
 4. Vertrouwen in Santhoki is er wel, tegelijkertijd is het besef dat het politiek nog erg onstabiel is. Een veel gehoorde opvatting is: Als Santhoki de financiële puinhoop opgeruimd heeft zal Brunswijk verder met de NDP gaan samenwerken en dan zullen ze weer op de oude voet verder gaan. Heel veel mensen hebben valuta bij de Surinaamse banken waar ze op dit moment niet aan kunnen komen en zijn daarom huiverig geworden om meer geld in Suriname te investeren. Pas als er meer zekerheid gegeven kan worden, bv in de vorm van garanties zoals dat in Nederland het geval is, zal de diaspora bereid zijn geld in Suriname te investeren


  Maak melding
 5. ” …
  Als Santhoki de financiële puinhoop opgeruimd heeft zal Brunswijk verder met de NDP gaan samenwerken en dan zullen ze weer op de oude voet verder gaan. 
  … ”

  Daar zijn inderdaad veel mensen bang voor. Daarom moeten er nu wettelijk kaders gebouwd worden. En moet met spoed die criminele organisatie opgeruimd worden, met wortel en tak.
  Zolang de mogelijkheid er is dat een criminele organisatie met een corrupte politieke partij met incompetente leiders zoals de NDP in Suriname kan regeren zullen investeerders terughoudend blijven en zal Suriname nooit vooruit gaan.

  JusPol heeft nog steeds geen actie ondernomen om de criminaliteit aan te pakken. OW is letterlijk aan het schoonvegen. Maar waar is Amoksi mee bezig ?
  Het lijkt ook dat de kruistocht naar corruptie op een laag pitje is gezet. Heeft Prade al zijn rapport / verslag ingeleverd of gaat dat ook maanden duren ?
  Misschien kan toch Belfort het stokje weer overnemen of iemand van coalitiepartner NPS.

  De arrestaties van de politieke criminelen zal rust brengen in de samenleving.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 6. Het is maar afwachten wat ze in een koffer meenemen retour Sme. We hebben op dit moment niets concreets vernomen mbt financiële hulp. Nederland heeft diep in de schatkist getast, Frankrijk ook en gaan zelfs gebruik maken van de eu gelden.
  Investeren behelst niet je een financiële injectie geven om je schulden af te lossen. Buitenlandse investeerders doen dit met het oogpunt van winstbejag en niet anders.
  USA gaat 200 miljard in Guyana investeren is idem dito.
  Economisch is de wereld in ontstuimig vaarwater komen te verkeren en de machtige landen ook.
  CHAN ging naar Nederland en zou een koffer met geld meenemen voor Suriname?
  Hij kwam terug met een enveloppe.
  Een deel van de toekomstige olievoorraden zou worden verpand? Het volk wacht geduldig af.
  Men moet het volk zaken niet rooskleuriger voorschotelen dan wat ze zijn.
  Alles zal lukken en daarvoor moet er een prijs worden betaald.
  Wij mogen hopen en blijven hopen tegen beter weten in.
  Komt tijd, komt raad alsook de oplossing


  Maak melding
 7. =Vreemd dat ik steeds hoor dat Brunswijk niet wordt gezien, maar waarom reist hij dan niet mee????
  Ach ja, een veroordeelde die bang is dat hij de gevangenis ingaat en over een paar jaren president wilt worden. Haha
  Bij de ABOP draait alles om geld en macht.


  Maak melding
 8. Maak positief gebruik van de werk bezoeken.Wij hebben alle hulp nodig om ons land wederom op te bouwen na totaal vernietigd te zijn door de criminele ndp regering!
  Suriname is niet in staat in zijn eentje de problemen die president Santokhi heeft geerfd, op te lossen.Wij hebben een goede samenwerking nodig met landen die hulp kunnen bieden en dat is zeker niet Afrika,Guyana,Venezuele ,Cuba en of China ook niet putin zijn hulp hebben wij nodig.


  Maak melding
 9. Heel goed dat Santhoki deze mensen in zijn gelid heeft. Het zijn hoog opgeleide mensen die weten waar ze over praten, als zij zich over de achtergelaten financiële bagger gaan buigen, hebben we nog kans dat het goed gaat komen. Mijn zegen hebben ze dubbel en dwars, en ik blijf er dik mijn vertrouwen in hebben.
  Top Chan, goed bezig.


  Maak melding
 10. Die kaulo bakra’s moeten gewoon Suriname geld lenen. 1 miljard is genoeg, is niks voor Holland. Eff goed op z’n ouderwets hielenlikken en komt goed. Zodra het geld er is dan kun je verder.


  Maak melding
 11. robles en luci en k…. , , ze gaan weer hard door de bocht , , maar bij de volgende bocht gaan ze nog harder en vliegen uit de bocht en komen in een diepe goot terecht , de waterslangen weten er wel raad mee.
  en dan weten ze niet wat de twee ministers voor elkaar hebben gekregen in Nederland en Frankrijk , , maar goed ook


  Maak melding
 12. Is een vrij platform waar iedereen kan reageren. Zin en onzin. Shit, pis, braaksel en alles wat er tussen is.
  Bevalt het niet, dat is jouw probleem.

  Tenzij het geven van reacties word gesloten op de site en men alleen op FB kan reageren op WTK artikelen. Direct een stuk minder anoniem…


  Maak melding
 13. @Robles

  Natuurlijk mag u sarcastisch zijn over geld uit de diaspora. Er zal eerst iets moeten zijn om in te investeren en ten tweede zal er een structuur moeten zijn die investeren veilig maakt.

  Niemand heeft er behoefte aan in een vergiet te melken. De Surinaamse economie is zolang Lazard niet gepresteerd heeft namelijk een vergiet. De regering is onderweg maar heeft nog geen routeboek.

  Sarcasme mag u bewaren voor als Boefdraad weer bovenwater is of als de MOU die Abrahams in 2010 in China tekende voor $ 5.000.000.000 aan Chinese investeringen en leningen. na 10 jaar was Suriname bij met giften van 5 bussen voor het leger en 50 labtops met spyware.


  Maak melding
 14. haha, kijk daar heb je de eerste lulhannes, die precies schrijft waar ik ze van beschuldigd heb.
  Boete rse,, boefdraad en de gehele ndp hoopte , nee rekende op Nederland en de Surinamers in Nederland die het goed tot heel goed hebben. Ze gaan ons komen helpen, we kunnen rustig het volk laten creperen zolang wij het maar goed hebben, ze gaan ons uiteindelijk komen helpen.
  Ja dat klopt, de hulp die je vroeger kreeg, namelijk bakken met geld is voorbij. De hulp die je nu krijgt is niets. Maar dat is toch gen hulp. Jawel juist wel,
  Het volk zal nu zien wie ze in het ravijn heeft gestort, zo diep dat niemand ze kan en wil helpen. Nu OP EIGEN KRACHT VOORUITKOMEN. Met deze hulp kom je verder.
  Veel succes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES