maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse naar Nickerie voor evaluatie verkiezingen en reorganisatie NDP

Bouterse naar Nickerie voor evaluatie verkiezingen en reorganisatie NDP

-

Does Travel - naar Suriname

De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Suriname, Desi Bouterse, is op dinsdag en woensdag in het district Nickerie. De leider van de NDP brengt een tweedaags bezoek aan het rijstdistrict om de afgelopen verkiezingen te evalueren en om de NDP aldaar te reorganiseren.

De NDP verloor bij de afgelopen verkiezingen flink in Nickerie. Van de vijf zetels wist de partij slechts 1 te bemachtigen. De andere 4 gingen naar de VHP. De campagne van de NDP aldaar werd het afgelopen jaar gekenmerkt door interne strubbelingen. Wellicht dat Bouterse dat wil aanpakken tijdens diverse bijeenkomsten.

Het gaat om besloten bijenkomsten waarbij de voormalig Surinaamse president individuele gesprekken zal voeren alsook gesprekken met diverse structuren. Ook is er ruimte voor een informeel samenzijn.

Het bezoek van Bouterse komt enkele dagen nadat de ABOP een Service Centrum in het district opende. De partij van Ronnie Brunswijk bereidt zich hiermee duidelijk voor op de verkiezingen van 2025. In Nickerie wordt een opmars van die partij waargenomen waarbij velen van de NDP, zich bij de ABOP zouden hebben aangesloten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. WAT gaat die ouwe demente man daar doen , als hij zijn kop daar laat zien is de ene zetel die ze in Nickerie hadden gehaald ?? , , ook verloren en zo verlaat de ndp het toneel , , en de ABOP strijkt in 2025 die zetel , , mensen let op als die ouwe demente man komt zal hij zich niet aan de covid regels gaat houden , maar dat weten ze toch , , hij was toch degene die overal ging feesten en vrouwen omhelsden en zelfs verpleegsters en die viera durfde niet op te treden , , dus nogmaals mensen in Nickerie jullie zijn gewaarschuwd


  Maak melding
 2. Hij gaat zeker evalueren hoe groot de voedselschuur is geworden in Nickerie.

  Nu de paarse aanhangers erachteraan misschien ligt er nog restjes voor jullie daarin.


  Maak melding
 3. En wat dan nog? Aandacht besteden aan de looser, die su in de afgrond heeft gebracht de afgelopen 40 jaar ? Opsluiten die drugsdealer. En paarse teef, nps heeft niks te maken met die paarse criminele boevenbende.


  Maak melding
 4. Wendy zie wat voor geschoolde functie de vhp wordt bezet, dan kan je van ndp niet zeggen, die waren alleen voor vrienden en familie geschoold of ongeschoold, ndp was 10 jaar bezig om het land armer te maken inplaats van voor het land en volk te werken, kortom een partij ndp die alleen maar ging stelen geld lenen bij de internationale monitaire banken, zins de onafhankelijkheid van Suriname is het aldoor alleen aan zelf verrijking de ene na het andere, ik wil zien wat die Hindoestanen het gaat doen, maar 1 ding staat vast deze santhoki en brunswijk gaat zeker het land naar het hoogte brengen, 10 jaar wanbeleid en je brenie noh Wendy de hoer, surinamers bondroe makandra help deze regering en heb geduld, wederom nogmaals nooit dan ook nooit meer ndp bouta boefdraad adhin abdoel misikaba zieki mang
  Allemaal de beerput in, daar horen ze thuis
  Misleider ndp


  Maak melding
 5. Brug over guyana brengt ontwikkeling n toerisme op gang jo slimme ezel.

  Dat deze schooier nog durft om in ht openbaar te verschijnen. Werkelijk deze mensen hebben geen geweten n gevoel van normen n waarden.


  Maak melding
 6. In 10 jaar tijd is er op los gestolen uit de staatskas bij banken boefdraad is in geen veld te bekennen, nou staat hij mooi op lijst van Interpol, waar je ook bevindt je wordt een dag zeker gevonden, hij reisde wereld rond alleen om geld te lenen en door sluizen naar privé rekening, als ndp er niet was en men had nogmaals gekozen voor venetian en sardjoe, dan was het land heel vooruit gegaan, maar dan kwam een geboren misleider boef moordenaar geboren leugenaar bouta en zie wat een ongeschoolde in een land kan doen soso foefoermang ndp evalueren jak ding gwe koullo bouta, als surinaamse bevolking nogmaals in afgrond en armoede wil leven stem nogmaals op ndprs duivel partij, dan niet achteraf klagen het gaat niet, een land als Suriname heeft geen voedsel pakket nodig, maar gewoon alles zelf kunnen voorzien, met ndp komt het land nooit vooruit ok sranang mang nooit moro ndp


  Maak melding
 7. wat wilt deze man nog in god’s naam bereiken!!!
  hij loopt voor schut met al zijn gedragingen.
  geen schande met alle ellende en puinhoop die hij heeft achter gelaten!!


  Maak melding
 8. Schaamteloze criminele moordenaar! Je bent een schande voor land en volk. Je verlies evalueren kun je ook op een van de plekken die je je toegeëigend hebt, brokobaka of zo. Dat je je kop nog in het openbaar durft te vertonen geeft aan dat je totaal geen eergevoel hebt. Maar ja, van een ezel kun je ook niet verwachten dat ie de stelling van pytharogas kent.


  Maak melding
 9. De NDP mag never meer aan de macht komen. Alles wat zij aanraken is gedoemd om te mislukken. Ze hebben het land tot op het bot vernietigd. Op verschillende departementen is chaos aangetroffen. Mensen die beschikkingen hebben gekregen in ruil voor een paarse stem. Voertuigen, computers, ijskasten en div goederen zijn vlak voor de verkiezingen meegenomen. Zelfs de politie ondervind opstructie bij het terughalen van de spullen.
  De NDP staat synoniem voor onbehoorlijk bestuur en criminaliteit. Na iedere NDP regeerperiode staat Suriname met 3-0 achter en kan het land opnieuw gebouwd worden. Ze hebben nooit een goed gevulde bankrekening achtergelaten. Blijf mij verbazen dat de NDP nog enigzins steun geniet binnen de Surinaamse samenleving.


  Maak melding
 10. Beste mensen…. Even wat..extra informatie… Het is meer een resultaat van gesprekken met Surinaamse landgenoten in Nederland … De nieuwe coalitie van vhp-abop en Co. zijn al enkele weken bezig… Let op de ndp-regering heeft een lege staatskas achtergelaten…. De nieuwe President, Santhoki heeft werk voor een paar jaar om orde op op zaken te zetten …. De betrekkingen met Nederland staan hoog op de agenda.. Suriname heeft meer aan samenwerking met Nederland… Exporteurs van Surinaamse groenten hebben er veel baat aan… Suriname heeft ook deviezen nodig.. Vhp, abop en nps.., ndp pl.., en zelfs de palu, hebben al de handreiking van Nederland ter bestrijding van COVID-19 …, als een positieve reactie ontvangen.. Palu ziet in dat er meer wegen voor Suriname mogelijk zijn dan die naar Cuba… . De srd zit door een tekort aan deviezen in een vrije val.. Voorlopig zullen veel Suri-neds niet op.., vakantie naar Suriname gaan… Familie in Nederland stuurt geld via Western Union, daar ben ik getuige van .. De ex-governor van De Surinaamse nationale bank.. Van Trikt wordt verhoord.. Surinaamse valuta reserves zijn tijdens ndp-regering verdwenen., mogelijk naar het buitenland.. De Surinaamse goud-sector is niet gereguleerd.. De Canadezen hebben daaraan meegewerkt.. . Palu stond stil wat commentaar op Canada-deal betreft. . . Wat Nickerie betreft spelen er andere zaken.. Mevrouw Jairam van de ndp…, had constant ruzies met Doekhie van de ndp en Jones van de ndp… Doekhie wordt beschuldigd van corruptie en Jones van de ndp van verfijnde eenzijdigheid… Jones komt nooit buiten vijf straten in Nieuw Nickerie zegt dame Jairam… Ook spelen op de achtergrond nog financiële conflicten…. Het ene conflict is over het veerboot naar Guyana…, overdreven onderhoudskosten. En een bedrijf van Doekhie verkoopt bij de veerboot steiger etenswaren, een doorn in het oog van locale bewoners. Die zijn daar niet welkom … Dus door conflicten is er geen ruimte voor beleidszaken…Doekhie met zijn Guyanese achtergrond heeft altijd gepleit voor een brug naar Guyana.. Ook de vhp heeft een belofte gedaan dat er een brug naar Guyana op hun agenda komt als prioriteit… Het zou goed zijn voor het zakelijke markt en verkeer… Guyana is een belangrijke olie-export land aan het worden… Bestuurlijke onrust binnen ndp-Nickerie wat al geruime tijd geleden al begonnen en kwam op agenda van Abrahams een ndp topman…. Abrahams een cowboy uit Paramaribo moest de zaak in Nickerie gaan sussen… Abrahams is niet bepaald geliefd in Nickerie… Heel Nickerie loopt tijdens de bezoeken van Abrahams met een kogelvrije-vest… Naast de financiële malaise is ook bestuurlijke onrust een ndp erfenis.. Mensen voor nu, sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding
 11. Beste Surinamers, hier het volgende: de lading is niet goed aangekomen in Naaikerie, daarom gaat druga baas ff zaken op orde stellen. Want hij weet dat er nog een kapper op de kust loert voor zijn witte poeder. Een zekere lonnie?????

  De kans is nl heel groot dat deze lonnie de komende regeerperiode de pres wordt in Surimaripaco. Want hoe anders kan je van bepaalde mensen cadeau ontvangen waarvan men in Suriname weet dat ze geen zuivere coke zijn.
  Gado de wi fesi mang


  Maak melding
 12. Bouterse naar Santa Boma voor evaluatie 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden, alle criminele misdaden die hij en kliek gepleegd hebben in Suriname en internationaal, excuses aan aan de Surinamers, letselschade aan alle nabestaanden en herstelbetalingen, terughalen van de verdwenen 4 miljard us-$ op buitenlandse bankrekeningen vanr belastingparadijzen/postbusbedrijven, boefdraad andere ndp-misdadigers aanmelden bij OM, PG, justitie en politie, alle goederen aan de staat Suriname terug geven.

  De ndp moet met wortel en tak worden uitgeroeid.

  Surinamers, zie:
  – de grote armoede en grote ellende die ddb en ndp-kliek sinds de jaren 25 februari 1980 in Suriname heeft laten ontstaan.

  – 3 keren skeer van Suriname,
  – vertrappen vd grondwet van de republiek Suriname en Internationale verdragen, oa mensenrechten,
  – drugscriminaliteit, drugsdoorvoerland, moorden,
  – wapenhandel, zware militaire wapens uit het Surinaams leger gestolen en geruild met met de Farc van Colombia voor zeer grote hoeveelheden drugs, ( via Suriname doorvoer naar USA, EU, Nederland, Spanje, Belgie, Frankrijk, Caribischgebied,)
  – pablo escobar door ddb ontvangen in het presidentieelpaleis in Suriname,
  – ook Amerika jaagt op ddb, NRC-handelsblad,
  – Is in Nederland voor 11 jaar veroordeeld voor drugshandel vanuit Suriname naar Nederland,
  – wilde in de jaren 80 vd vorige eeuw via Suriname drugs in USA binnen smokkelen en stuurde zijn loopjongen boerenveen om dit met de DEA in Miami in orde te maken, don’t forget you money!
  – lege winkelschappen en zeer dure prijzen voor de weinige primaire levensbehoeften,
  – ondernemers die sluiten, ontslagen van werknemers die werkloos worden,
  – zelfverrijking van ddb, gezin, inner circel van ddb, adviseurs,
  – Surinamers worden bang gemaakt door ddb bodyguards die zwaar bewapend zijn, mensen oppakken, gemarteld, opgesloten,
  – ontwaarding Surinaamse gulden en thans de srd,
  – Suriname was onder ddb altijd een dictatuur, Surinamers waren monddood, hadden geen enkele mensenrecht, enz.

  Eens maar nooit weer ddb, ndp.

  ddb hoort in de gevangenis in Suriname, Nederland en USA te worden opgesloten voor de misdaden tegen de menselijkheid, ja toch?


  Maak melding
 13. ‘Kliklijn’ overtreding coronaregels in gebruik genomen

  Telefoonnummer 105

  Beste Surinamers,

  In verband met COVID-19 mag er geen samenscholing plaats vinden.

  Mocht u ddb en gevolg zien tussen de Saramaccabruggen en de Coppenamepunt/Wijdenboschbrug, melden jullie dit via de kliklijn 105.

  Politie en militairen houden jullie deze zware criminelen in de gaten. Oppakken en naar SB brengen.


  Maak melding
 14. Ik heb het vaker geschreven bouetrse is niet de oplossing, maar juist het probleem. als de ndp hem aan de kant had gezet en een ander als leider had aangesteldt dan zou de uitslag van de verkiezingen anders zijn geweest. Er is teveel onrust in deze partij. als hij van het land en zijn partij houd dan stapt hij op. je zal zien dat het vlk dan begrijpt dat de oude schurken opzij zijn geschoven en er een frisse wind waait.
  haal Misikeba terug en dump deze man. Hij is waardevol geweest, maar geweest is geweest. te oud


  Maak melding
 15. Hahahaaa,

  Nickerie wordt een ontmoetingsplaats van abop. en ndp, ooooohhh

  Straks ontstaat er een gezegde: zo … als een Nickeriaan.

  Jammer dat er nog Surinamers bestaan die het maar niet willen begrijpen of te bang voor de snelle digitale verkeer, pas op jullie worden in de gaten gehouden, HIHIHI


  Maak melding
 16. Was een droom van bouterse om een brug te bouwen naar Guyana. Gaat doorop reageren. Was mijn droom. De plek wordt veranderd zodat de grond van Dino niet meer gebruikt wordt. Want dan zou hij zijn criminelen daden onverkort kunnen uitvoeren. Jammer bouterse. Jouw plaats is Santa boma en ga niet in nick mensen zitten bedreigen.


  Maak melding
 17. Bouterse moet gewoon in zijn hok blijven, doordat Chan zo fatsoenlijk is om deze man niet op te sluiten, denkt hij nog van alles te mogen doen. Hij is een crimineel en een corrupte graaier gebleken , hoe kan je nog je hoofd ophouden als je Suriname zo in de ellende gestort hebt. Hij heeft niet eens het fatsoen zich terug te trekken.


  Maak melding
 18. Kunnen ze geen “JFKje”op hem toepassen???????????? Ben je van alle gedonder af, en hierna de buitenlandse rekeningen leeghalen van deze aartsdief. En die zoon, overigens ook een moordenaar en een stuk gajes, paspoort afpakken, en wegsturen naar Cuba of zoiets.
  Er zit toch geen enkele hond op deze hond te wachten. Stuk verdriet dat het is. Wat een gestoorde gek is dit zeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! het hele land naar de klote geholpen en dan naar nickerie voor overleg, man ga toch weg, kowlo crimineel, drugsdealer moordenaar!!!!!
  mr. Santhoki please hang this crook high!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 19. Wij Surinamers Gaan Liever Dood Aan De Honger Dan Bouterse Aan De Macht.

  Jong Surinamers

  Deze Goede Heer Heeft Een Afslag Gemist. Alle Kontact Met De Werkelijkheid Is Bouterse Kwijt Geraakt. De Heer Bouterse Heeft Een Psygische Afwijking En Hij Toont Geen Enkel Form Van Schaamte.

  Heeft Deze Man Nog Mensen Om Zich Heen Die Van Hem Houden. Familie Of Vrienden.
  Ik Denk Het Niet. Als Dat Zo Was Hadden Die Hem Gewaarschuwd Dat Hij Nix Meer In De Politiek Heeft Te Zoeken.

  Bij Deze Top Crimineel Draait Alles om Geld En Macht.

  Deze Top Crimineel Heeft Zijn Vrouw Beloofd Dat Hij De Zittende Regering Spoedig Ten Val Gaat Brengen Wordt Zij President En Hoefdraad Vieze President.

  Wat Een Maff Kees Zeg


  Maak melding
 20. Ndp zal sterk terug komen en niet door de ndpjer maar allen die nu schreeuwen weg met de ndp die zullen weer massaal kiezen voor de ndp en desi zal een brede lacht hebben omdat iedereen zich nu bedrogen voel maar bang om het te uiten maar als ndpjer wachten wij rustig op 2025


  Maak melding
 21. guno ga lekker in winterslaap ( kan ook in Suriname ) en ga lekker dromen , , en als je weer ontwaakt uit de winterslaap zal er een verrassing zijn voor jou , , in jou gedachte is ndp toch paars en de verrassing is dat de dan ndp zwart is , , dus een ten dood opgeschreven partij , , dus guno je hoeft niet verder te zoeken de ndp bestaat niet meer , , o ja ze worden ook niet vermeld in de geschiedenis boeken , , ga maar in de eeuwige slaap , , het zal je rust geven


  Maak melding
 22. Een evaluatie van de afgelopen periode van voor en tijdens de verkiezingen is nooit fout. De NDP leider moet alle grieven, verwijten en aandachtspunten in kaart brengen. Van de gemaakte fouten zal de NDP lering trekken. Tevens moet de NDP weer geactiveerd worden. Je weet het maar nooit. Er kunnen voortijdige verkiezingen komen. Het gaat immers fout met het beleid van Santokhi en zijn regeerpkoeg. Het volk is immers belazerd door de VHP en Abop. De Surinaamse politiek is onder VHP/Abop verworden tot een familie en vrienden b.v. Mensen worden geconfrobteerd met zeer hoge prijzen voor levensmiddelen. Daarnaast komen er nog meer maatregelen die de bevolking niet kan inslikken. Het voordeel van de twijfel is bij velen nu overgeslagen naar scepsis over deze regering en hun adviseurs van de VES. Het blijkt allemaal net als Bigi Sma en Pico een slappe hap te zijn. Kiezers zullen verlangen naar de NDP. Zo werkt het eenmaal.


  Maak melding
 23. Wanneer er orde op zaken worden gesteld, dan heet het: “Het gaat immers fout met het beleid van Santokhi en zijn regeerploeg.”
  Je bent zeker vergeten dat die NDP van je het land naar bankroet heeft gebracht.
  Kruip maar weer lekker onder die steen waar je vandaan komt, jij waardeloze gemuteerde vieze vuile paarse rioolrat.


  Maak melding
 24. RobG
  Ik verdedig geen beleid welke gestoeld is op korte termijn politiek noch gebaseerd op frasen en beloftes.
  Maar één ding weet ik zeker en wel voor 100% namelijk dat deze shit door de vorige president tot stand is gebracht en ja zelfs veroorzaakt.
  Het volk is verarmd en het land is skeer omdat jouw halfgod akkoord is gegaan met het:
  – Meer lenen
  – Monetair financieren
  – Onderpanden geven welke reeds waren uitgegeven
  – Panden verkopen die niet tot staatseigendommen hoorden
  – Aanpassen van de wet kredietplafond
  – In het leven roepen van een wet om valutakoers te beheersen

  Ach RobG
  Zo kunnen we doorgaan. En ja als deze regering dezelfde richting opgaat dan spreek ik mijn afschuw uit maar nimmer zal ik het verafgoden zoals jij RobG dit doet met Bouterse en consorten en hen op een voetstuk plaats waar ze niet eens thuis horen.

  Voorbeeld:
  RobG je vader (Bouterse) , die een LAT relatie had met je moeder (het volk), verhongerd op zekere dag je moeder waardoor ze heel moeilijk jou kan voeden.
  Dan nog RobG zie jij kans om te zeggen
  “na mi ma schuld want ze had moeten doen wat me papa haar zei te doen”
  Hoe wars klinkt dit?


  Maak melding
 25. 1. Oedjdjar dhandhaa band hai, tab djaa hai phier se khole?
  2. Damaad Hoefdraad se choeppe choeppe djaa hai mile? Bouterse loekaai ke miele djaane hai. Santokhi se poechh le, Santokhi bhi kai baar Bouterse se biena koi se bataile milal rahaa.


  Maak melding
 26. De man is de grootste Surinaamse narcist die ik ooit tegen ben gekomen.
  Ga toch lekker in je luie stoel zitten man tot dat je aan de beurt bent!


  Maak melding
 27. Meneer Bouta is duidelijk aan het dementeren, hij heeft nog steeds niet door dat hij terug in zijn hol moet kruipen.
  Tje poti, dit is pas echt een zielig figuur😥☹🙁.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES