VHP pakt 4 zetels in Nickerie, NDP 1

68
VHP

Alle stemmen van het district Nickerie in Suriname zijn reeds geteld. Volgens de uitslagen gaan daar van de 5 beschikbare zetels 4 naar de VHP en 1 naar de NDP.

Nickerie, kiesdistrict drie, telde 23.968 kiezers. In Nickerie streden 8 partijen voor een zetel namelijk: VHP, NDP, NPS, SPA Pertjajah Luhur, A20, DA’91 en HVB.

In het district Saramacca hebben ook de VHP en de NDP alle zetels gepakt. Van de drie beschikbare zetels daar gaan 2 naar de VHP en 1 naar de NDP.


68 REACTIES

 1. Gefeliciteerd VHP. Welke regering er ook komt in augustus het gaat realistisch gezien een zware job worden om het land weer op het goede spoor te zetten maar met een nieuwe regering (zonder de ndp) is er tenminste nog een perspectief en een hoop dat het land op termijn uit het dal kan komen waarin de vervloekte paarse bende SU in gestort heeft. Met nog een termijn voor de ndp zou SU gegarandeert een tweede venezuela worden.


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd VHP, Nickerianen, Surinamers, DNA-kandidaten van de VHP.

  Gefeliciteerd:democratische rechtsstaat, Internationale Verdragen, oa mensenrechten.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Let op: niet overlopen, er staan hele grote uitdagingen op het spel (inter)nationaal.

  Opbouw, bouw Chan de kon!


  Maak melding

 3. Dus overloper Waido is inderdaad geen toegevoegde waarde geweest voor de NDP.
  Dit had Doekhi reeds voorspeld dus niets nieuws aan de horizon.
  Waido die is de lachende 3e want Ford ranger en 100.000 SRD in de pocket

  ik ben benieuwd hoe de regering er zal uitzien want de VHP en de ABOP en PL hebben reeds aangegeven niet te zullen samenwerken met de NDP.
  Ben benieuwd als dit zal standhouden. Ik denk dat Bouterse slachtoffer wordt van zijn eigen politiek.
  Zal hij worden opgeofferd om regeermacht te krijgen?


  Maak melding

 4. Rachied Doekhie die uiteindelijk de VHP heeft ondersteund, zegt aan Starnieuws dat hij NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft gezegd dat de partij zou verliezen in Nickerie. “Maar de voorzitter heeft niet naar mij willen luisteren. Hij heeft zijn veto-recht niet willen uitspreken en Nickerie gelaten voor Ramon Abrahams”, zegt Doekhie.

  De vraag na deze verkiezing, indien de prognose van de IDOS uitkomt, wie wordt het slachtoffer van de popelende jonge generatie?
  Simons, Abrahams, Wijdenbosch, Bouterse, van de San, Noersalim etc. want de jonge honden die staan te janken om van de ketting verlost te worden


  Maak melding

 5. Gefeliciteerd VolksHelden Partij !!!!

  Un sabi toh :

  No loslossie no borborrie !

  Te yu no mang, lieb a stoeroe da yu gwe !

  Tja go. Set kong !

  Beste NDP-volk,
  wees niet telleurgesteld, want ook jij zal straks genieten van een nieuw Suriname !

  Krakti ! Lobi !


  Maak melding

 6. Oranje movement is niet meer te stoppen. De transformatie naar een multi etnische partij is geslaagd. Op termijn zullen meerdere NDP-ers de overstap maken naar de VHP. Sluit niet uit dat wkn NDP-ers als RobG, Wendy, Wayambo, Frans, Damsco en Paraman overstappen naar de VHP of een andere partij. Wanneer het zover is zal er eerst de Duivel uitgedreven moeten worden. Een duik in de Corantijn zal hun goed doen. Ach de tijd dat revo mastodonten de lakens uitdelen in Suriname is voorbij. Hoogste tijd om voor hun plekje vrij te maken in huize Ashiana of Santo Boma.

  God bless you all……Lang leve Suriname !


  Maak melding

 7. @Wendy,

  Gefeliciteerd en wees sportief. Geld ook voor Robg, Pakiratigri, Luciën, Wayambo/Waldo, Paramang, en de geile ouwe bok Jk Deze kan niks. (Alleen maar blèren dat kan die)


  Maak melding

 8. Ik had al eerder gezegd dat de Hindoestanen hebben bouta aan de zadel gezet en de Hindoestanen zullen hem dr uit schoppen.

  Haha leve de rechtstaat.

  Ook gefeliciteerd forumleden. 🙏💪


  Maak melding

 9. Pragmatisch zijn en eerlijk… Nickerie kan niet alleen de voedsel-schuur van Suriname worden, maar ook van een groot gedeelte van Zuid-Amerika…Nickerie en Coronie.. kunnen broederlijk samen werken… Wageningen moet op de agenda komen..Wordt weer dag en nacht werken zoals 50 jaar terug…,in Wageningen.. . Doekhie kan zich beter bij zijn families in Nederland aansluiten. Het is toch een drama dat hij in Nickerie vakantiehuis politiek voert terwijl de familie in Nederland woont.. . Nu ook.. eerst dat hoofdstuk over die vijf bussen met Frans sprekende Haitianen…, die zomaar uit het niets in Coronie opdoken. Net corona ..Fa a Kong deh.. . Palu had in het verleden al de rust in Nickerie en Paramaribo verstoord… Nu lijkt palu in coronie te zijn vergeten en vergeven..


  Maak melding

 10. Helft van de Kiezers van de NDP zijn dus van Doekhie
  VHP is in Nickerie met Doekhie voorlopig verdubbeld.
  Van Dijk Silos is ernstig beledigd door van der San en zal snel en doelmatig haar werk gaan doen.

  Als dit zich door zet komt Bouterse niet meer in het verhaal voor.
  Hij zal een slechte verliezer zijn en iedereen de schuld geven en zich terug trekken op Brokobakka met zijn insiders.

  De partij zal in twijfel achter gelaten worden. wellicht dat mevrouw Simons de restanten mag reden en het achterhoede gevecht mag gaan leiden met 10 – 12 medestanders.
  De kans op ruzies en splitsingen is natuur lijk heel groot.

  Sardjoe zal zijn knopen telen en via via met de olifant bellen


  Maak melding

 11. @Wendy
  Mooi verhaal. Door de NDP te doen is de koers gestegen naar 1 op 20 en nu de VHP vragen om de koers te droppen. Ik zal het al knap vinden als de VHP de koers op 1 op 20 stabiel kan houden.


  Maak melding

 12. Alle surinamers nodig om het land op te Bouwen,ja zelfs de NDP’ers.
  Die moeten nu echt aan de bak.
  Eerst alle gestolen geld terug in de staatskas.


  Maak melding

 13. De moeilijkste fase moet nog ingaan waarbij heel veel drastische maatregelen getroffen moeten worden om het land op de juiste spoor te krijgen. Ik ben daarom voorstander van het samen stellen van een regering met een breed draagvlak waarin ook plaats moet zijn voor NDP leden die constructief willen meewerken aan het nieuwe Suriname. De gesprekken om te komen tot een nieuwe regering moeten gevoerd worden op basis van een herstelplan, waarbij de partijbelangen totaal ondergeschikt moet zijn aan het collectieve belang van Suriname.


  Maak melding

 14. Kondremangs
  Nickerie. ..coronie. …saramacca en brokopondo zijn geteld. …de meeste zetels moeten nog verdeeld worden. …dus laten wij nog effe wachten met feestvieren. ….de echte helden zijn, behalve de kiezers zelf, ook degenen die al langer dan 24 uur bij de stembureaus bivakkeren om de telling in de gaten te houden. …
  Dus nog effe afrekenen met DiDiBri en zijn boevenbende. . . ….daarna feesten en vanaf morgen beginnen met de wederopbouw van Suriname. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 15. Dus hoog tijd om alle positieve krachten bij elkaar te brengen. tegelijkertijd trachten om verdwenen gelden terug te halen. Er zal daarom eerst geevalueerd moeten worden welke zaken nu nog niet bekend zijn zodat er een totaal plaatje ontstaat van de toestand waarin het land terecht is gekomen.


  Maak melding

 16. NOBRUYA 26 mei 2020 At 11:34
  Kondremangs
  Nickerie. ..coronie. …saramacca en brokopondo zijn geteld. …de meeste zetels moeten nog verdeeld worden. …dus laten wij nog effe wachten met feestvieren
  ======
  Van mij mag je alvast feestvieren hoor. De NDP mag de VHP alvast feliciteren!!!!
  Dit is de stand van zaken nu!
  NDP 17
  VHP 20
  NPS 4
  ABOB 7
  PL 1
  Palu 0
  DOE 0
  BEP 2
  HVB 0
  Totaal 51
  Coalitie VHP/NPS/ABOP is alvast 31 zetels


  Maak melding

 17. VHP, ga ervoor en bevrijd Suriname, samen met een kundige partner, van die vreselijke corrupte JUK. God Zij met ons geliefd land. Wees openlijk en eerlijk tegenover de bevolking. Ik vertrouw op jullie. Geen gesteel en vriendjespolitiek meer. Iedereen gelijke kansen en behandeling.


  Maak melding

 18. Wendy…..

  ga nu maar met je paranoïde verzuurde bek in een paars rattenhol schuilen.

  Misschien over 15 jaar weer …..🥳🖕🥳🖕


  Maak melding

 19. Wendy
  Begin nou niet een negatieve lading over de eventuele regering heen te gooien.Als men echt van Suriname houdt moet een ieder naar zijn of haar vermogen zich volledig inzetten om er iets goed van te maken en geen snode plannen smeden om de boel te saboteren.En dat geldt voor elke partij!!!


  Maak melding

 20. Gp dat is ook zo, maar desondanks laten Suriname, de hoogte in brengen, vhp als het waar is, dan zit er een zware taak voor jullie, niet te vergeten de buitenlandse banken willen hun geleend geld terug, bouta en consorten hebben, dat moet onderzocht worden pe monie de
  Zins de onafhankelijkheid alleen zelfverrijking, genoeg is genoeg nou moet het terug gegeven worden aan het volk boefdraad en bouta achter de tralies ok maar eerst afwachten


  Maak melding

 21. De VHP moet haar achterban oproepen om NDP aanhangers ook met liefde te bejegenen, omdat de nieuwe regering ook voor hun gaat werken, zodat het met iedereen beter gaat. We moeten de tijd zo goed mogelijk benutten en in harmonie werken aan een betere toekomst.


  Maak melding

 22. @denise
  Je begint al te slijmen om over te lopen van de ndp naar de VHP. Maar de VHP is een partij waarop juist de slogan die door de ndp is gebruikt van trespassing is. Immers de VHP is bereid met alle partijen samen te werken en niet alleen maar zeggen maar werkelijk samenwerking. Dus leden van de ndp met positieve gedachte zijn welkom. Een voorwaarde is dat je kennis moet hebben en niet naar rijkdom moet komen zoeken. De VHP heeft ook plaats voor wayambo alias waldo, lucien, paraman, wendy, rogb e.a ndp luizen.
  Er moet weer een Bijzonder Gerechtshof worden ingericht, zoals in de jaren 80, om alle corruptieve handelingen van deze regering te onderzoeken. Ik ben de eerste die dat ondersteund.


  Maak melding

 23. Door fraude heeft de NDP ten koste van waarschijnlijk ABOP en NPS zetels gewonnen.
  Dit zal onderzocht moeten worden. En dan kan de NDP zelfs weer wat inleveren.

  Gelukkig was de VHP goed voorbereid !


  Maak melding

 24. Alleen maar lof zie ik hier dus het is duidelijk wie hier de racisten hier zijn.
  Jullie laten je wel kennen hoor, blijf in Den Haag suriname is nu eenmaal multiculti.
  VHP werk samen en stop partij politiek creeer werk voor alle groepen .


  Maak melding

 25. als @Denise me zou kunnen vertellen welke positieve draagkracht zij ziet voor ndp. zelfs een debat over economische toekomst is hun te veel. ga toch heen.


  Maak melding

 26. YEAHH, nu schoonschip maken, instituten verstrekken, opsporingsapparaat verstrekken en al de misdadigers achter slot en grendel plaatsen en het gestolen geld terugbrengen naar het volk. Alle mistoestanden van Nationale Dieven Partij grondig onderzoeken en transparant met het volk communiceren. Mensen als Diki Bulo, Patty van Ommeren die de schoolbanken niet gezien heeft, maar wel tot beleidsadviseur is gebombardeerd op kwaliteit beoordelen en bij gebleken ongeschiktheid opdonderen. Dit geldt voor meer dan 50.0000 ambtenaren van NDP. De moordenaar en veroordeelde drugscrimineel uitleveren aan Nederland, anders voor altijd de nor insmijten. In principe kan de hele familie op een boot worden gezet en oo open oceaan lek geschoten worden. Die mpp’s.


  Maak melding

 27. Gefeliciteerd Suriname en alle die-hard wkn’ers.
  Volgens gfc vooralsnog 21 zetels vhp.

  Nu nog de plooien gladstrijken en de meldingen onderzoeken.
  Ik vermoed dat de NPS meer zetels heeft. Sowieso in coronie.

  Thks Doekhie, voor het laatste gebaar.


  Maak melding

 28. Sorry, de ndp heeft 10jr niets kunnen doen, dus nu braaf in de oppositiebanken.
  Denk maar aan alle abrupte wetten die ze in elkaar hebben geflanst. Geen coalitie mogelijk anders gaan ze de boel verstieren.
  Safety first.
  Bovendien zullen de corruptie zaken vd ndp’ers uitgezocht worden. Blijft niet veel ndp over.


  Maak melding

 29. @ Wayambo

  U wordt een beetje realistischer.
  Om het land bestuurbaar te houden moet er nog wel een zeteltje af bij de NDP,
  Het land heeft er niets aan dat de keuze van de president via de VVV gaat verlopen.

  Laten we er op vertrouwen dat de 2de zetel in Coronie ontnomen wordt vanwege fraude.

  De eerste stappen die Chantohki belooft heeft zijnL

  1>> Schulden akkoorden ook met Oppenheimer.
  2>> Tering naar de nering zetten,
  3>> Versterken rechtelijke macht om de fraude aan te pakken, ofwel Boefdraad (CBvS) zijn dossier en Bouva (na Schoolse) z’n Dossier en Graanoost (Carifesta) zijn dossier zullen snel op de rol gaan komen,
  4>> Sardjoe zal snel bij kleuren. kan hij alllicht aangeslagen worden voor de schade van de brug van Carolina en het eerste Wanica Ziekenhuis en vooral de Brokopondo deal.
  5>> Alcoa zal nu over de brug moeten komen.


  Maak melding

 30. @ Denise 26 mei 2020 At 11:26
  “Ik ben daarom voorstander van het samen stellen van een regering met een breed draagvlak waarin ook plaats moet zijn voor NDP leden die constructief willen meewerken aan het nieuwe Suriname.”

  Als het gaat om integere en deskundige ndp leden die bereid zijn om in lands belang te werken dan heb ik helemaal geen probleem daarmee en ondersteun ik je voorstel maar hoeveel van dat soort leden lopen er op dit moment rond bij de ndp ??? Bitter weinig, anders zou dit land niet in de put zijn.


  Maak melding

 31. The people said:

  ” NDP, YOU ARE FIRED ”

  De grootste partij is het volk !

  Geen Dubai maar:

  Welkom in Nieuw Suriname !
  Un Swiet kondre !


  Maak melding

 32. @Wendy en de rest van de boutisten hier
  Jullie hebben hard je best gedaan om te voorkomen dat een hindostaan president van Suriname zal worden door angst,paniek en haat rond te zaaien.
  Aan jullie verwennerij om gratis pakketjes te ontvangen en niet hoeven te werken ,is een einde gekomen.
  Santokhi zal jullie leren om te werken ,studeren en jullie bedelmentaliteit zal jullie afgeleerd worden.
  Vanaf nu is het Wroko…wroko…wroko voor jullie.
  Begin aan deze idee te wennen.
  .


  Maak melding

 33. Bouterse amnestie geven maar niet vergeven wel eisen dat hij zijn vermogen moet schenken aan het A.O.V fonds zodat de senioren een BETER leven zullen hebben met minimaal 1500 Srd.per maand dat krijgt hij dan ook dan gaat hij voelen wat seniore medeburgers meemaken.Win win situatie.


  Maak melding

 34. @ redactie waterkant.net

  Jullie ook bedankt voor de items en de mogelijkheid te reageren / discussieren en te “kraken” voor onze favoriet !

  Top !

  We want more 😉


  Maak melding

 35. Hopelijk zal de nieuwe regering het anders doen , en dat werkelijk wilt gaan hervormen en niet alles bij het oude laten. En wat goed is voorzetten , maar wat ik denk dat ze zoals altijd gewoon weer op de oude voet zullen door gaan.


  Maak melding

 36. VHP zou de vorige verkiezing ook beter uit de bus komen, wanneer ze zelfstandig de verkiezingen zouden gaan. In de combinatie verband zijn de andere partijen over de rug van VHP gegaan. Waar is PL….. Somo nu……..???????? zo goed als verdwenen. Dankzij de hulp van de gele partij, die zogenaamd een samenwerkingsverband is aangegaan, hij heeft nog een appeltje voor de dorst kunnen krijgen. Het verbod om niet samen te werken voor de verkiezingen heeft uiteindelijk in het voordeel van de VHP gewerkt.


  Maak melding

 37. Vol vertrouwen, hebben wij
  ( de meesten ), een belangrijke stap gemaakt om samen, met alle bevolkingsgroepen richting,
  harmonie, vreedzaam en zonder angst te leven.


  Maak melding

 38. JoJo
  De verkiezing letterlijk in kindertaal vertaald.

  Desi deng mang broka a mang bakka letterlijk dus hij hoeft de naam van zijn vakantieoord niet te veranderen want broko bakka gaat naar broko bakka

  Hoe zou het eruit zien als Bouterse onder curatele / toezicht van de VHP en de ABOB en de NPS komt te staan. Ik zou Bouterse president laten worden en in de DNA zijn immuniteit intrekken zodat hij kan gaan brommen.
  Tegelijkertijd zou ik Hoefdraad in bewaring nemen en de, waarvan het publiek geheim is, die het volk hebben verarmd door de vele miljoenen te hebben gestolen.
  De namen mogen RobG etc invullen


  Maak melding

 39. De bouta amnestie intrekken.
  Bouta geniet geen immuniteit meer!
  Hij kan niet langer achter immuniteit schuilen.
  Hij is een crimineel ,een moordenaar en dient gevangen genomen te worden.
  Hij moet een gevangenisstraf van 20 jaren uitzitten.


  Maak melding

 40. 👏👏👏 Gefeliciteerd met de overwinning. Helaas staat jullie nu een zware taak te wachten om de Paarse rotzooi te gaan opruimen. Allereerst zou ik alle banktegoeden van Doubai tot Zwitserland, van deze parasieten laten bevriezen, en ze in strikte quarantaine 🤔 plaatsen dat ze niet alvast gaan vluchten. Mw de “first Lady” staat nog een rechtszaak in NL te wachten, voor het stelen van een kostbare diamant, als zij ook veroordeeld wordt is de boevenbende compleet voor de bijl, vader, zoon,vrouw en peetzoon.Het nest is dan eindelijk opgerold. De beerput kan nu worden geopend, en tot alle drek boven water is gehaald, moet de familie maar lekker in verplichte quarantaine, en die hele ratten bende met Abrahams en B(H)oefdraad als hoofd van het nest, moeten dan op de blaren gaan zitten met water en brood.🙄🤔🤣😂


  Maak melding

 41. Ik denk dat er bijltjesdag zal worden gehouden in Ocer. De vraag is :wiens nek gaat onder het blok. In 1987 kregen de hindostanen toen de schuld van DDB. Zal de geschiedenis zich herhalen of gaan andere nekken zoals Abrahams nu onder het blok?
  Vooruitlopend op de ontwikkelingen is conform de wet de bedoeling dat het oudste gekozen lid in jaren, de eerste vergadering van DNA gaat voorzitten. En dat is DDB. Volgen jullie het al? De volgende vraag :zal hij plaatsnemen in DNA, die hij jaren gemijd heeft vanwege de onschendbaarheid? Of zal hij proberen met omkoperij van andere partijen (behalve de vhp en nps ) aan de macht te blijven? Effe : ndp 16. .abop 7..pl 2…bep 2…totaal 27 zetels. ……of zal DDB het laten aankomen tot aan de VVV? Net als in 2010? Dus is het oppassen geblazen de komende tijd. Want tot 12 augustus is DDB nog president van Suriname.
  Dus vhp. .Let op met wie je wil samenwerken en hou je gekozen volksvertegenwoordigers in de gaten. Of de vhp gaat een samenwerking aan met de ndp TEGEN de wil van het Surinaams volk. Wie weet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.