‘Nederland tweede uitvalsbasis voor NATIO Suriname’

5
Natio Suriname speelt gelijk tegen Telstar
Natio Suriname bracht in augustus 2019 een bezoek aan de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

Als het aan de nieuwe ‘Stichting Vrienden Voetbal Suriname‘ ligt zal Nederland in de toekomst gebruikt worden als tweede uitvalsbasis voor de Surinaamse nationale ploeg NATIO. Vanwege het diaspora beleid van coach Dean Gorré, zal het merendeel van de Surinaamse ploeg in de toekomst bestaan uit jongens uit Nederland. “Dan zouden we in Nederland trainingskampen kunnen beleggen en oefenwedstrijden kunnen spelen” aldus coach Dean Gorré vandaag in De Telegraaf.

Bovenstaande is een van de plannen van de Stichting Vrienden Voetbal Suriname, waarvan het bestuur wordt gevormd door de Amsterdamse advocaat Robert Geerlings, voetbalmakelaar Humphry Nijman, marketeer Bob van Oosterhout, tv-presentator Humberto Tan, Greg Gorré, voormalig Vitesse-directeur Joost de Wit en de voorzitter en penningmeester van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

“Met de stichting willen wij samen met de SVB het Surinaamse voetbal mondiaal op de kaart zetten”, zegt voorzitter Geerlings tegen de krant. De stichting wil ondersteuning geven aan de enorme professionalisering van het Surinaamse voetbal, die momenteel gaande is. Dat wil zij doen middels sponsoring en marketing, maar ook op juridisch vlak en qua media.

Gorré vindt het een geweldig project om van Suriname een serieus voetballand te maken. Hij zegt tegen de krant blij te zijn met de steun van de prominente Surinaamse Nederlanders, die zoveel kwaliteit hebben om ondersteuning op alle fronten te leveren.

Afgelopen nacht werd bekend dat NATIO geloot is in Groep C voor de kwalificatie van de Concacaf Goldcup 2021. In die groep zitten ook nog Jamaica en Costa Rica. De nummer 1 en 2 in die groep kunnen doorstoten naar de finale:

 


5 REACTIES

 1. Redskin
  30 september 2020 At 07:08

  Waarom niet cuba?

  ===============================

  Nagenoeg alle spelers wonen en spelen in Nederland. Competitie is begonnen en je moet ook reken houden met de clubs. Veel jongens trainen in hun vrije tijd voor Natio.


  Maak melding

 2. Suriname heeft talent !
  Hier wordt veel te weinig mee gedaan.

  Professionals van elk vakgebied kunnen goede coaches en inspirators zijn. Zij kunnen ook bijdragen aan een inhaalslag mbt de ontwikkelingsachterstand van Suriname. Zij zijn voorlopers en pioniers van Surinaams talent. En hebben meer mogelijkheden om deuren te openen. Suriname heeft hier behoefte aan. Een side effect is dat bewondering van talent een positief effect heeft op harmonie in de samenleving.

  Dit soort initiatieven zouden dus vermeervoudigd moeten worden, ook naar andere vakgebieden.

  Tja go. W’o set en. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.