Ingestelde COVID-19 maatregelen lopen vandaag ten einde; versoepeling in zicht?

13
Frankrijk en Suriname werken nauw samen in strijd tegen coronavirus
Archieffoto: Een vrouw loopt met een mondkapje tegen het coronavirus te Albina.

De Surinaamse overheid kwam twee weken geleden met aangepaste maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in Suriname. Deze maatregelen werden maandag 14 september jl. ingesteld en lopen vandaag zondag 27 september ten einde. Naar alle waarschijnlijkheid komt de overheid vandaag dus met een evaluatie en wellicht andere maatregelen.

Volgens de Surinaamse krant Dagblad Suriname komt er een versoepeling van enkele maatregelen. De krant schrijft dat de lockdown wordt aangepast en het luchtruim gedeeltelijk wordt opengesteld. De lockdown is tot op dit moment van 20.00u – 05.00u. Volgens de krant wordt dat een uur later en wel van 21.00u – 05.00u.

Met betrekking tot het gedeeltelijk open stellen van het luchtruim schrijft de krant dat het luchtruim vanaf maandag opengesteld wordt voor commerciële vluchten van en naar Nederland en Curaçao. Het Surinaamse luchtruim is sinds 14 maart eerder dit jaar gesloten.

Op dit moment is er geen duidelijkheid of de door dagblad Suriname genoemde versoepelingen daadwerkelijk morgen in werking treden. Het wachten is op het officieel bericht van de overheid vanavond. Feit is wel dat de COVID-19 gevallen in het land een sterke daling vertonen. Ook zijn er meer dan 10 protocollen in werking getreden die de veiligheid moeten verbeteren.

Een kantekening daarbij is dat het openbaar vervoer afgelopen week weer is opgestart en dat scholen de komende week weer open gaan. “Dit zal een grotere beweging van werkende mensen binnen de samenleving teweegbrengen. Het virus is niet verdwenen en is het dus noodzakelijk om voorzichtig te zijn en de maatregelen en protocollen in acht te nemen” waarschuwt de overheid.

13 REACTIES

 1. Dweilen met de kraan open zei myn Oma ,de overheidt moet zich realiseren dat ze by onverantwoordt beleidt ,de gemeenschap in een nog ergere situatie stort,de gemeenschap is nu al aan het eindt van hun kunnen,we gaan richting (ramp) Financieel ook al kaal geplukt
  Dus hardt maar rechtvaardig is myn advies niet alleen naar bedryvigheidt en economie kyken
  money ano ala gezondheidt moro boeng.


  Maak melding

 2. Dweilen met de kraan open zei myn Oma!!!
  Maar, jammer ik heb niet leren dweilen.
  Ook met open kraan…..
  moest ik mijn verantwoordelijkheid kennen.
  Maar ik keek te veel, hoe anderen het deden.
  Dus, met de pakken bij neer zitten.


  Maak melding

 3. Ik merk dat Dagblad Suriname alleen nieuws heeft voor de rest iets weet.
  Als er 20 mensen in de bus mogen waarom geen 2 in auto om een ritje te maken?? Overdag hele dag aan het werk waarom in de avond niet beetje eruit??
  Als over dicht is blijft het bij rijden.
  Stel debielen zijn het


  Maak melding

 4. Jullie werken tot 15:00 uur, max 16:00.
  Daarna moet je naar huis om te koken voor kids en manlief @wendy. Genoeg tijd over tok.
  Maar je wil s’avonds ook nog gaan “wandelen” met de auto. Dus jij hebt geen probleem met de nieuwe benzine prijzen. Goed idee, als dit je bijdrage is aan de overheid. Alle centjes tellen mee.


  Maak melding

 5. wendy 27 september 2020 At 18:42
  Overdag hele dag aan het werk waarom in de avond niet beetje eruit??
  =====

  Omdat 99% van de mensheid zich niet kan gedragen. Niet alleen hier in Suriname hoor. Ook in Nederland lijkt men het lastig te vinden simpele regels op te volgen. Handen wassen, 1,5 meter houden en hier in Suriname een mondkap op in gesloten ruimtes of als je geen afstand kan bewaren. In plaats van regels opvolgen vind met het nodig grote feesten te organiseren waar alle regels met voeten getreden worden.


  Maak melding

 6. Esmerald 27 september 2020 At 21:09
  Maar je wil s’avonds ook nog gaan “wandelen” met de auto.
  ==========================

  Flauw. Wat is er mis mee om in het weekend gezellig even bij familie te kunnen zitten. Dat kan al een hele tijd niet echt en dat gaat soms best vervelen. En dan heb ik het niet over grote feesten.


  Maak melding

 7. Ik laat mijn leven niet bepalen door een stelletje bedriegers.
  Ik kan ook op straat na 8 u. Als ik praat dan praat ik voor anderen die geen stem hebben. Ik ga geen fiets of bus pakken om Chan zn kop.
  Als president dien je met de mensen te praten. Hij praat veel maar hoop onzin


  Maak melding

 8. 3000 besmettingen in 1 dag in Ned.
  Willen jullie dat ook. Ik vind dat jullie eens een keer solidair mogen zijn met de surineds. Blijf thuis.
  @robles wendy wil elke avond gaan “wandelen” niet alleen in het weekend.
  Het is gevaarlijk om oma en opa te bezoeken, vanwege besmettingsgevaar. Bel ze met FaceTime of zo.


  Maak melding

 9. Esmerald 27 september 2020 At 23:39
  @robles wendy wil elke avond gaan “wandelen” niet alleen in het weekend.
  Het is gevaarlijk om oma en opa te bezoeken, vanwege besmettingsgevaar. Bel ze met FaceTime of zo.
  =============================

  Waarom? Hier in Suriname kun je toch lekker buiten zitten op veilige afstand? Dat is nou juist zo lekker van Suriname. In Nederland gaat het mis omdat iedereen weer bij elkaar binnen gaat zitten. Behalve de Nederlandse regering zag iedereen de 2e golf allang aankomen natuurlijk.


  Maak melding

 10. Ooh hier kunnen we niet naar buiten, we gaan met een helikopter van dak naar dak, proest.
  Het gaat fout omdat iedereen wil genieten vd laatste zonnestralen. Weer of geen weer, als het droog is zitten de parken, terrasjes en stranden vol. 17 miljoen man ja. En de 2e golf is overal niet alleen in Ned.


  Maak melding

 11. Esmerald 28 september 2020 At 00:03

  Oh u zit in Nederland. Dacht dat u in Suriname zat. Tweede golf is inderdaad in heel Europa. Logisch. De herfst begint. En dit is nog maar het begin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.