Bankmedewerkster (28) verduisterd groot geldbedrag in SRD

13
Surinaams geld srd Suriname

De politie van regio Paramaribo heeft op donderdag 24 september de 28-jarige Shenaida I. aangehouden ter zake verduistering. De vrouw is medewerkster van een bankinstelling in Suriname. Zij heeft een groot geldbedrag in Surinaamse dollar van de bank verduisterd, meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

Volgens de politie heeft Shenaida toegegeven het geldbedrag verduisterd te hebben in een periode van ongeveer zeven maanden. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is zij in verzekering gesteld.

De politie heeft niet bekend gemaakt bij welke bank de vrouw werkzaam was en hoe groot het verduisterde bedrag is.

13 REACTIES

 1. 28 jarige medewerkster aangehouden door politie in verband met verduistering groot geldbedrag van een bank

  Deze dame dacht van ddb (-gezin) ddb-kliek kunnen, kan ik ook. Neks No Fout

  Politie houdt haar wel aan, maar ddb-kliek lopen wel vrij rond, zijn onder gedoken of zijn op de vlucht.

  Gelukkig dat er nu een andere wind waait, Di Bigi Wintie Waai, a trowe ddb, ndp, die orde op zaken zal stellen in de chaos die er is.

  minister en Justitie laat die bigie visie niet ontsnappen.

  Samen Werken, Samen Sterker


  Maak melding

 2. Zie daar weer. Andermaal een voorbeeld dat er flink wordt gerommeld bij de banken. Dan willen sommige bank direkteuren ons als burgers komen wijsmaken dat we giraal moeten bankieren, want dat is minder fraude gevoelig. De banken in SU zijn de grootste fraudeurs. Ons geld wordt gegijzeld door deze instellingen; ze chanteren de burgerij door allerlei obstakels op te werpen aan ons eigen, zuur verdiend geld te komen.

  Tegenwoordig is het niet meer mogelijk via een cheque jouw eigen geld op te nemen. Wat je dus nu krijgt, is heel lange rijen bij de pin automaten, want mensen moeten hun salaris nu in delen bij de pin automaat opnemen. Echter, pin automaten zijn niet daarvoor in het leven geroepen. Pin automaten waren bedoeld om de burgerij tegemoet te komen indien ze onverhoopt wat geld nodig hadden gedurende het weekend of na kantoor uren voor een spoed geval. Zodoende kon je toch nog aan wat geld komen.

  De banken vergeten een heel belangrijk aspect; het geld is niet van hun. Het geld is van de burgerij die ter bewaring bij de bank is gedeponeerd. Een transitie van chartaal geldverkeer naar giraal geldverkeer gebeurt niet onder dwang en niet binnen een paar maanden. Daarvoor moet er jaren tijd voor uitgetrokken worden. Notabene heeft COVID-19 ook de economie behoorlijk verstoord. Als er 1 ding is waaraan men niet moet komen van Surinamers, dan is het hun geld. De banken zijn bezig geesten op te roepen die ze niet gaan kunnen bezweren. Als mensen hun hoofd eenmaal koefkaf zijn, kunnen er rare dingen gebeuren.


  Maak melding

 3. Shenaida, you big dummy, je had een ticket naar India moeten kopen, als je in die mensenzee, vol mensen die op jou lijken, onderduikt, vinden ze je nooit meer terug. Boefdraad heeft waarschijnlijk hetzelfde gedaan, maar dan in Afrika.


  Maak melding

 4. Voor degen die mijn posting lezen.
  Ik heb al verschillende keren gezegd dat er elke week meer ndp stront naar boven komt.

  Dit komt uit de krant. Lees en huiver. Door onderzoek gaat naar boven komen wie de kleine groep elite zijn die 7.200.000 us dollar per maand verdienen. Ze gaan allemaal op bezoek gaan in santo boma.

  Ik weet dat dit tot grote beroering gaat leiden in de surinaamse samenleving. Ik ben benieuwd als de ndp fanclub hierna nog achter bouta staan. Wendy geniet mee.

  ===================================

  Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk deelt mee dat de regering eraan werkt om de miljoenen US-dollars die de Staat misloopt uit de hout- en goudsector, naar de staatskas te laten vloeien. Door allerlei constructies die de afgelopen jaren zijn gemaakt, gaat het geld voorbij aan de overheid en komt het terecht bij “een kleine groep eliten”, geeft hij aan. Brunswijk vraagt geduld van de gemeenschap om het doel te bereiken. 

  Op een persconferentie hebben de vp, president Chan Santokhi en enkele ministers nader uitgelegd waarom het verhogen van governmenttake bij brandstof met SRD 1 en het unificeren van de valutakoersen nodig zijn. Het enorme financiële gat moet zo snel mogelijk kleiner gemaakt worden, terwijl andere bronnen van inkomsten worden aangeboord omdat de normale verdiensten uit goud en olie verpand zijn. Brunswijk heeft eraan toegevoegd dat de overheid ook veel kapitaal misloopt door allerlei oneigenlijke geldstromen. Daar komt een einde aan, kondigt hij aan. 

  Brunswijk deelt mee dat China Zhong Hen Tai tonnen valuta verdient aan hout terwijl het bedrijf sinds 2004 een concessie van 50.000 hectare heeft gekregen voor in cultuur brengen van palmolie. Er is tot nu toe niets geproduceerd. Wat er wel gebeurt, is dat er aan houtkap wordt gedaan. Ook Brunswijk heeft daar zaken gedaan. Hij deelt mee dat men voor 10 kubieke meter hout US$ 10 dollar moet neertellen. Daarvan zou US$ 4 voor de staat bestemd zijn. 

  Van de ruim 50.000 kuub rondhout die maandelijks wordt geëxporteerd, komt ruim 20.000 uit de concessie van het Chinese bedrijf, deelt Brunswijk mee. Door een constructie waarin het kabinet van de president en de Surinaamse Postspaarbank betrokken waren tijdens de vorige regeerperiode, komt het aandeel van de overheid toch niet in de staatskas terecht, legt Brunswijk uit. Hij wil de concessie van China Zhong Hen Tai laten intrekken, een onderzoek is gaande of dat mogelijk is. 

  Bij de export van goud, ruim 12000 kilo’s per maand, derft de overheid miljoenen aan inkomsten, geeft Brunswijk aan. Op papier zou aan de export alleen (4.75% van de exportopbrengsten) de overheid US$ 3 miljoen moeten verdienen, stelt de vp. “Maar zelfs deze 3 miljoen komt niet naar de Staat. Het geld moet gestort worden op een rekening van de Centrale Bank. Niet rechtstreeks maar via een andere bank zoals de SPSB. Het geld komt nooit bij de Centrale Bank aan.”

  Maar er is nog meer aan de hand met de geldstromen uit de goudsector, geeft Brunswijk  aan. “Men zegt dat er geen dollars zijn, maar om goud op te kopen ga je dollars kopen bij de cambio’s,” deelt hij mee. “En zij verdienen dan US$ 7.200.000 per maand. Al deze gelden konden ten goede van de Staat komen waardoor wij vrijer konden ademen. De overheid zou US$ 3 miljoen (aan goud export) per maand moeten verdienen. Kalotti verdient US$ 1.8 miljoen maar een groep eliten verdient US$ 7.2 miljoen per maand. Wat de overheid allemaal kon doen met deze gelden.”  

  Aan Grassalco en Staatsolie heeft de overheid bijna niets, geeft de vp aan. Grassalco is zo goed als failliet. Wat er is gebeurd met de US$ 2 miljard die Staatsolie de afgelopen 10 jaren aan de overheid heeft uitgekeerd, is niet duidelijk. “Met die 2 miljard en al die leningen die zijn genomen zou Suriname vandaag hier niet moeten zijn.”  De regering is bezig om al deze geldstromen in kaart te brengen, deelt Brunswijk mee. Uiteindelijk moeten de verdiensten naar de staatskas vloeien.  “De maatregelen van de regering om meer inkomsten te genereren is niet om de gemeenschap te pesten,” benadrukt hij. “We vragen geduld, een paar maanden. Als alles weer op zijn plaats is kunnen de maatregelen teruggedraaid worden.” 

  René Gompers
  =================================
  Ndp fanclub leden. Wat hebben jullie hier op te zeggen ? 😈😈😈

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. Fuckoff man. Niemand in su is serieus. Daarom gaat het land ook zo achteruit. Dan beveilliger die slaapt. Dan bankmedewerker steeld geld. Iedereen kijkt naar zichzelf daarom draait niks daar goed. Onbetrouwbare mensen werken in goeie bedrijven. Su heeft als land niks onder controle. Daarom gebeurd daar ook van alles. Geen goeie wegens – zoveel auto ongelukken.
  Geen belasting – daarom komt er geen geld in de kas, en of om dingen opnieuw aan te pakken zoals wegens opnieuw bouwen bijv nieuwe belichtingen op de wegens plaatsen, cameras hier en daar plaatsen. Renovaties !
  Geen goeie hulpverleners – zoals kraamzorg, psychishe instelling, zorg, politie, enz niks is goed daar. Kijk hoeveel dingen er gebeuren op alle vlaktes. Moord, beroving, mishandeling, zelfmoord, ongelukken. Het gaat niet alleen om dat er een groot schuld is onstaan. En ze daar van af moeten komen. Het heeft ook te maken dat alles daar niet goed word aangepakt. Su is een vrije land. Is te merken ja.


  Maak melding

 6. In troebel water is het goed vissen vangen dacht ze. Het is nu lekker brommen. Ben benieuwd wat ze met het geld gedaan heeft. Ze heeft het te spreekwoordelijk opgevat” na pe yu e wroko na drape yu mu njang. Nu is het bomatime.🤗🤗🤪😜😝😂😂😂😂😂


  Maak melding

 7. Wanneer normale mensen begrijpen dat de oude regering geld heeft verduisterd en anderen deze daden tegen spreken dan verdienen de anderen het om te pinaren. De troost van de anderen is waarschijnlijk om naar hun leiders te kjken, zo als een kind naar een snoepwinkel kijkt en wacht op wat kruimels.


  Maak melding

 8. Willen we het land weer kunnen opbouwen dan moeten we ons schouders eronder zetten en niet te lang stil staan van wat we alle al weten…hopelijk zal een ieder die zich schuldig heeft gemaakt zijn deel krijgen ..mensen met een korte visie hebben en zullen het nog korter krijgen …de overige harde werkers zullen beloont worden maar we moeten het met zijn alle doen…One Love..


  Maak melding

 9. ONBEGRIJPELIJK!
  Een medewerkster die een groot geldbedrag in SRD van een bank verduistert; nota bene in een periode van ongeveer zeven maanden.
  Had deze medewerker alleen toegang tot de geldmiddelen? Hoe zat het met de functiescheiding ten aanzien van het beheer van deze middelen? Hoe zat het met de eindedag- en surprise kascontroles? Geen dagelijkse kasopmaakstaten door minimaal 2 medewerkers? Geen kasoverdrachten bij verlof of ziekte? Geen afdeling interne controle?
  Of hebben we hier niet te maken met een bankinstelling maar een bacove-winkel?
  Vragen vragen vragen.


  Maak melding

 10. Alleen in Suriname is dit mogelijk ben 100% zeker deze vrouw hamdelt niet alleen 7 maanden ongestoord haar gangetje gaan met geld van het arm volk. Van Rvc tot directie van de bank moet bedanken, omdat geleden van de burger is niet veilig. Wat is de afgelopen 10 jaar gebeurd met gelden van de burger. Waarom is ze nu betrapt maar in het verleden niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.