donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Temidden van coronacrisis pleegt de NDP een parlementaire coup met verstrekkende gevolgen'

‘Temidden van coronacrisis pleegt de NDP een parlementaire coup met verstrekkende gevolgen’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Afgelopen nacht heeft de NDP volgens sommigen een parlementaire coup gepleegd in Suriname, door een wijziging van de Wet Controle Valuta Verkeer en Transactiekantoren door te drukken.

Terwijl grote delen van de Surinaamse bevolking zich druk maken om een dreigende coronacrisis, heeft de NDP koste wat het kost een situatie gecreëerd met verstrekkende gevolgen.

Wat deze wijzigingen van de wet precies inhouden wordt door de Surinaamse jurist Antoon Karg in begrijpelijke taal uitgelegd in bovenstaand filmpje. Luister en huiver want Suriname is hiermee wederom in de greep van de NDP-dictatuur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

105 REACTIES
 1. Een ADEK product. Die Abdoel. Om trots op te zijn. Wat n intelligente econoom.


  gemodereerd
 2. Kondremangs
  Dit is je reinste staatsmaffia en ondermijning van de rechtsstaat. ….laat DiDiBri en zijn boevenbende doodvallen. ..ja letterlijk doodvallen vuile moordenaars en drugsdealers en verkrachters van de democratie. …..ZONDER deurwaarder exploit en toestemming van de Ov J je bedrijf of je woning binnenvallen. ……DEMOCRATUUR. …dit is wat die vieze vuile moordenaar en drugsdealer DiDiBri ALTIJD van ons land heeft gemaakt. …maar God slaapt niet. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  gemodereerd
 3. Gelukkig is deze duivelse wet niet voor lang van toepassing. Na de verkiezingen deze wet schrappen en een andere wetten aannemen dat alle gestolen staatseigendommen van 2010 tot 2020 terug gehaald moeten worden op staffe van de doodstraf.


  Maak melding
 4. dit en alle andere zaken die omgekeerd zijn in dit land zijn te danken aan de Surinaamse broers en zusters die op de NDP in 2010 gestemd hadden. Zodoende heeft de leiding waaronder Bousterse de kans gekregen om dit land naar de verdoemenis te brengen alleen omdat hij niet in de gevangenis wilt gaan zitten. Zijn collegas roven samen met hem het land en de bevolking plat.


  gemodereerd
 5. Van alle door deze regering genomen maatregelen is dit wel de meest idiote. Dit gaat tegen iedere economische wet in. De huidige situatie met de cambio’s was al niet ideaal maar er was wel een soort van transparante marktwerking.

  Het is met deze wet alsof je de natuurwet zodanig wijzigt dat je bepaalt dat vanaf vandaag een steen niet meer naar beneden mag rollen. Je kan wetten maken zoveel als je wilt, maar dat gaat dus niet gebeuren, die steen blijft gewoon naar beneden rollen.

  ik voorzie chaos alom en winkelprijzen die binnen de kortste tijd zullen exploderen.

  Deze regering leeft in een parallelle werkelijkheid en weet van gekkigheid niet meer waar ze het zoeken moet.


  Maak melding
 6. In plaats van narcotica zal de handel en smokkel van valuta hierdoor een enorme boost krijgen. De cambio’s zullen alleen ratten en kakkerlakken als bezoekers krijgen. Mark my words…


  Maak melding
 7. Een parlementaire coup bestaat niet. Wel meerderheid van stemmen in de DNA. Democratisch zoals het hoort. Gefeliciteerd Abdoel en overige betrokkenen. Een wet lanceren is ook het naleven daarvan. Je kunt bijvoorbeeld moeilijk zeggen dat vanaf een bepaalde dag je geen 120 km per uur mag rijden ,maar slechts 100, zonder inderdaad erop toe te zien dat die wet wordt nageleefd. Controle dus en optreden. Een wet geeft wel de bevoegdheid op te treden bij geplande invallen ook al is het een papieren tijger wet. Dat is het voordeel van een wet ongeacht of het nageleefd wordt of niet. Alleen een constitutioneel hof en in bijzondere individuele gevallen de rechter, kunnen de geldigheid van een wet toetsen. Zolang er in de DNA wetten aangenomen worden, zijn die bindend verklaard. De DNA is de wettelijk gekozen vertegenwoordiging van het Surinaamse volk . En vanwege een meerderheid van stemmen krijgt een wet aldus ook officiële gestalte. Er is dus geen sprake van een parlementaire coup. De meerderheid van de vertegenwoordiging van het volk heeft beslist. Dat riekt naar democratie. Sortu Coup? De Coronacrisis is overigens niet van belang bij het aannemen van een wet. Dat is relatief naargelang de omstandigheden. Een wet is gewoon een wet.


  gemodereerd
 8. Kondremangs
  @PKT. …die dictatoriale beweging van DiDiBri weet niet wat democratie is. ….ze passen het toe als het in hun belang is. …niet het volksbelang. ….ze dienen het belang van DiDiBri en zijn boevenbende. ….weet je hoeveel wetten jarenlang bleven liggen? Ga maar na. ….als we allemaal dood zijn door die corona door het wanbeleid op het gebied van volksgezondheid. …..zal DiDiBri een seconde wakker van liggen? Ik dacht het niet. …..
  TIME WILL TELL! !


  Maak melding
 9. Als je met z’n allen de abdoel- roemer wet evalueert.. Chaotisch situatie gecreëerd, het volk staat voor een enorme uitdaging in Suriname.. Ik zou bijna durven zeggen dat er een totale economische meltdown op komst is.. Met de corona pandemie op de achtergrond gaan mensen nu extra hamsteren in Suriname .. Dank je wel abdoel, dit wordt het einde van de ndp-regering.. Economie in Suriname al getroffen door het coronavirus is vandaag tot stilstand gebracht.. .Er is totaal geen vertrouwen meer in deze Surinaamse regering..Dit soort valuta wetten heeft nergens gewerkt.. Gaat Roemer de, Chinese winkeliers of de straatkoers hanteren .. . Elke dag een spijker in je eigen grafkist, daar is de ndp goed in.. .


  Maak melding
 10. De 3e coup gepleegd door de meedogenloze, dictatoriale Bouta-maffia.

  Alles gebeurt stiekem, achterbaks en overnight.

  Dit land en volk, is dankzij het corrupte, criminele en misdadige wanbeleid van de paarse roversbende en dievengilde verworden tot e een kansloze FAILED STATE .

  Kredietbeoordelaars en kredietverschaffers staan nu helemaal op scherp om deze criminele organisatie internationaal te isoleren.


  Maak melding
 11. Dit was wel een moment voor de oppositie om een vuist te vormen. Er waren slechts 6!!! leden van de oppositie aanwezig tegenover 26 leden van de coalitie.

  In deze vind ik wel dat de oppositie ernstig heeft gefaald en mede door haar grote afwezigheid de wet door is gedrukt.

  Geen failed state maar defect democracy…


  Maak melding
 12. Die Chinezen gaan de NDP’s mars breken. Winkels gaan niet meer open. Chinezen zijn niet naar Su gekomen om SRD’s te verdienen. When you have a to pairs don’t try to bluff your opponent when he has a straight flush.


  Maak melding
 13. Kondremangs
  @Waldo. ….zullen we alles dan ook conform de anti corruptie wet onderzoeken vanaf 25 februari 1980 hoe een aantal door jou geadoreerde figuren aan hun “rijkdom ” is gekomen meneer politiek neutraal? ???? Na 25 mei zit jouw geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri in de bak en de antidemocratische nsdap in de oppositiebanken. ……jo bongrobita
  TIME WILL TELL!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 14. Het is overduidelijk wat de heer Karg interpreteert. Het is terug in de dictatuur zoals 25 feb 1980, middels deze kan de gestolen kasreserves van 200 miljoen $ dus niet terug gevorderd worden van de rovers . Heel slim uitgespeeld, maar nog net niet genoeg. 25 mei dag des oordeel.


  Maak melding
 15. Op allerlaatste momenten worden wetten aangenomen die in werkelijkheid een averechtse werking hebben. If a koers kring dan zal ze zeggen a no mi na VHP. Tal van voorbeelden zijn hiervan aanwezig. Bij de ontwerping van de wet wordt niet nagedacht naar de gevolgen voor het volk, maar louter voor eigen belang.

  De mpp didibri moet zo snel met boeler vaseline smeerder naar de isoleercel. Dan is het volk pas in veiligheid.


  Maak melding
 16. Zoveel afgunst bij Waldo en de NDP achterban die leven van pakketten en gratis SZF kaarten. Die hebben geen valuta rekeningen of bezit die andere hardwerkend Surinamers wel hebben. Dus die vinden dit prima. Je kan aan de reacties merken dat er een tweedeling is in de maatschappij van luie(NDP) en hardwerkende Surinamers. Waldo heeft niets dus heeft hij ook niets te verliezen.


  Maak melding
 17. Mi dati bo beri alla mi moni nanga gowtu. SRD is altijd waardeloos geweest. Ik vraag me af of ze ook bij Chodelal en familie/werknemers en bij Abrahams Doeki enz zullen binnenvallen maar ook bij alle fam leden van coalitiele Ik wens alle invallers besmetting met corona toe.den


  Maak melding
 18. pakiratigri 21 maart 2020 at 17:40

  “Een parlementaire coup bestaat niet.”

  Wel eens van de machtingswet van Hitler gehoord beste Pakiratigri. Er is op basis van list en bedrog en machtsmisbruik een een wet die in allerlei opzichten tegen de rechten van de mens en de grondwet ik gaat goed gekeurd door een stel mensen met beperkte verstandelijke vermogens.
  Abdoel stond aan een stuk te liegen. Hij zij dat er geen andere wet was ontstaan zonder ik heb een paar artikelen gelezen het is volledig idioot dat hij dat durft te beweren.

  De wet van 2012 betreft TOEZICHT op een deel (de wisselkantoren) van de sector

  De gewijzigde wet van 2020 omvat een ORDENING van de gehele sector.

  deze wet past in het stramien van de Zelf Amnestie wet, de Brokopondo wet, de staatsschuld wetten en hebben slechts tot doel vrijwaring voor misdrijven door NDPers resp. het behoud van NDP macht.

  Deze meneer leest slechts deze wet en vertelt wat dat betekend als er politieke benoemde mensen zonder kwalificaties en antecedenten onderzoek in opdracht van politieke bazen gaan handelen.

  Hier kan slechts een enkele reactie op komen de banken gaan dicht en vragen de rechter deze wet te toetsen aan de grondwet.


  Maak melding
 19. @Pakiratigri

  “Zolang er in de DNA wetten aangenomen worden, zijn die bindend verklaard. De DNA is de wettelijk gekozen vertegenwoordiging van het Surinaamse volk . En vanwege een meerderheid van stemmen krijgt een wet aldus ook officiële gestalte. Er is dus geen sprake van een parlementaire coup. De meerderheid van de vertegenwoordiging van het volk heeft beslist.”

  U vergist zich weer eens beste pakiratigri. Een wet is pas van kracht als deze een procedure door lopen heeft. De NDP vergist zich wel eens vaker. Denk even aan de bemensing van het constitutionele hof waar in de NDP de DNA ook overviel en in het eigen zwaard viel.

  Een wet moet eerst volgens artikel 110 lid f van de grondwet
  f. het bekrachtigen van de goedgekeurde wetsontwerpen en ontwerpstaatsbesluiten;
  dus pas na die actie is er pas een wet.
  Een goede president laat volgens een geordend proces een dergelijke wet eerst toetsen. Dat kost vaak veel tijd bij deze president. Er zijn zoveel vrienden die hierdoor schade gaan leiden dat de president nog wel een paar keer achter z’n oren zal krabben. Wat moeten zijn vrienden met koffers USD die in de tuin begraven liggen of vastliggen in percelen in Leonsberg (gekocht met valuta). Alles wat met Valuta gekocht is heeft plotseling een waarde in SRD volgens een door een stel malloten te bepalen koers.

  De president is rat genoeg om de duivelse dilemma’s te kennen.

  De komende maand moeten er heel veel overeenkomsten omgerekend gaan worden. Geloof je nu echt dat deze mensen dat gaan doen. Ze wachten nu en gaan zeker voor een regime change want als die komt zijn ze de sigaar en is hun pand, hun overeenkomst plotseling nog maar de helft waard.

  Verder zullen er heel wat mensen in deze staats dienst geroepen worden. Als de banken en de CBvS dit aanvaarden zijn zij tot een regime change al hun relaties met de buiten wereld kwijt. Zolang Corona rond waard geen probleem maar er na zit Suriname op een lijn met Venezuela.

  Dit is een Boefdraad coup door mensen die niet begrijpen wat ze gedaan hebben.


  Maak melding
 20. Oppermachtig toezicht orgaan met uitgebreide bevoegdheden (Dictatuur?)

  Gevangenisstraffen van 4 tot 6 jaar (Bouta 20 jaar?)

  Boetes tot SRD 1 miljoen (pe a mony de?)

  Gewoon enkele willekeurige termen die de revue zijn gepasseerd.
  Wel nu volk van Suriname, dit is gelegenheidswetgeving in opperste vorm die niet alleen ongrondwettelijk is, maar ook bedoeld is de zittende regering te accommoderen.
  Er is nog altijd zoiets als burgerlijke ongehoorzaamheid.
  Als nu alle bedrijven en banken maandag hun deuren gesloten houden heeft Suriname een vet ander probleem.

  Al deze 26 stemmen moeten zich ervan bewust zijn dat de eerste wet die met een nieuwe regering zal worden aangenomen na 25 mei eentje zal zijn om minimaal al deze 26 stemmen met onmiddellijke ingang en zonder enige vorm van rechtsgang voor minimaal 40 jaar op te sluiten.

  Let maar op de gelegenheidswetgeving van de nieuwe regering na 25 mei 2020.

  Deze mensen van de NDP hebben uit pure hebzucht mijn land volledig kapot gemaakt.


  Maak melding
 21. De uitleg van de jurist Karg is duidelijk en de conclusie die getrokken kan worden is dat dit een dictatoriale maffia-achtige wet is die een terugkeer naar jaren 80 toestanden betekend. Onrechtvaardige wetten hoeven niet gehoorzaamd te worden.


  Maak melding
 22. De reden! van de koersstijging is de lage dekking van de munteenheid.
  De minister van Financien, komt en kwam niet met duidelijke nota’s waar de 175miljoen usd van het volk is.
  De speculatie, dat het geld door het regime gestolen is, krijgt nog meer voeten aan de grond.

  – Wat doet de coalitie nu, ze speelt Oost Indisch doof en komt met een labiele maatregel.

  De gevolgen van deze maatregel.zijn onder anderen:
  1. Investeerders uit het buitenland die woningen, percelen, winkels enz. Met keiharde valuta hier bouwen en kopen.
  Krijgen na verkoop srd’s voor.
  Wat moeten ze daarmee? Als ze weer naar hun land willen?
  Gevolg: veeeel minder bouwers en kopers.
  2. Fondsen, banken en mensen die leningen in valuta gegeven of genomen hebben, moeten die in srd omzetten.
  Hoe dan? Ze hebben keihard de euro’s uitgeleend of geleend, wie gaat ze die dan teruggeven?
  3. Importbedrijven zoals celshops enz. kunnen straks geen nieuwe items kopen.
  Ook de woonwarenhuizen niet.

  BURGERS: DE SRD IS GEEN INTERNATIONAAL WETTIG BETAAL MIDDEL. IN LANDEN ALS ARUBA JAMAICA ENGELAND, CANADA ENZ. MOET JE EN MAG JE OMWISSELEN. JE KAN HUN MUNTEENHEID WERELDWIJD WEER OMZETTEN VOOR EURO OF DOLLAR.
  MAAT DIE SRD NIET NIET NIET.
  DE COALITIE WEET DAT, MAAR HOUDT DE BOEL VOOR DE GEK.

  DIT WORDT EEN GROTE FIASCO, INDIEN HET OP DEZE MANIER DOORGAAT

  BE AWARE!


  Maak melding
 23. Sorry kameraad Jojo,
  Een wet is een wet. Die procedure wordt doorlopen in de DNA. Nergens ander. Wie het daarmee niet eens is ,mag altijd zijn beklag doen. Maar de aanvang van een wet begint in de DNA en eindigt in principe ook daar. De toetsing kan pas later plaatsvinden bij de bevoegde organen . In Suriname heb je nog steeds geen officieel constitutioneel hof. Dus dan moet je bij het Om en de rechter wezen. Tegelijkertijd is een rechter beperkt. Kijk eens naar de krijgsraad. Er is een veroordeling uitgesproken. Is men ertoe overgegaan te gelasten aanhouding en in bewaring nemen van de veroordeelde? Dat kon niet vanwege de gewijzigde amnestiewet destijds in 2012 aangenomen. Dat is dus bindend. Op grond daarvan mag Zijne Excellentie nog steeds president zijn. Het is geen zelfamnestie. Dat bestaat niet. Het is ‘De gewijzigde amnestiewet’. Iemand ,een of andere deskundige of een land, mag wel zijn mening geven en zeggen dat het niet geldig is. No sweat, dat zijn slechts meningen en tellen niet. Wat telt, zijn de beslissingen in de DNA. Zo komen wetten tot stand. Ook in de Tweede Kamer in Nederland , in Amerika ,India ,Ghana enz. Slechts een meerderheid is van belang. Met welke achterliggende bedoelingen dan ook , is niet van belang. Gewoon de wet. Iedere partij gedraagt zich daarna. De VHP bijvoorbeeld of NPS of ABOP ,zou ook precies zo wetten doordrukken als zij aan de macht waren. Nu is de NDP aan de macht en mag de NDP met die tiki gaan zwaaien. Den man wreed kefalek. Beter dan een cheerleader.


  Maak melding
 24. @ pakiratiki
  Die partijen hebben juist voor stabiliteit gezorgd na overname. Denk aan de periode na 87, 92 en 2000. Het zijn deze partijen die gezorgd hadden voor stabiliteit waarvan de NDP misbruikt heeft gemaakt. Geef een periode aan waar de de VHP, nps, welke partij dan ook muv NDP aan de macht was en zo een ellende heeft veroorzaakt als nu door de ndp. De geschiedenis is daar.


  Maak melding
 25. Ik zie heel wat ‘mee-eters’ op de foto die doorgaans geen enkele input leveren en hun bek altijd stijf dicht houden, maar nu wel hun klauwen opsteken. WALGELIJK!


  Maak melding
 26. Aan het eind van de DNA zitting heb ik mogen aanhoren dat personen van verschillende ministeries in een autoriteiten Financiën zullen worden benoemd om de andere financiële autoriteit te controleren.
  Welnu mijn vraag aan bijvoorbeeld RobG en Waldo en pakiratigri:
  Het is gebleken dat minister Hoefdraad en president Bouterse zelfs door de DNA niet gecontroleerd kunnen worden terwijl daar 2 groepen zijn met niet dezelfde belangen.
  Nu wilt een coalitie dus een financiële autoriteit laten controleren door aan ander financiële autoriteit die bemenst door personen van ministeries.
  Ministeries die personen heeft zitten die voorgedragen zijn door de coalitie en benoemd door de president.
  Hoe zal de controle hiervan plaatsvinden en aan wie rapporteren zij tekortkomingen?

  Ik zie en hoor het al: je zet de awarie in de kippenhok om de tapijtslang / dagwe sneki te controleren dat hij geen eieren en kippen dood


  Maak melding
 27. Eigenlijk best een rare tijdstip om zulk een wet aan te nemen.De grenzen zijn dicht en daarom neemt ook het aanbod van deviezen af.Met geweld anderen hun bezittingen afpakken,geeft ook geen glans.En Leendert opstap sturen om aan de vraag zijde te voldoen ,is ook geen optie.Ik mis toch wat logica in deze stap.Want de dollars van de goud ondernemingen komen niet bij het gewone volk.


  Maak melding
 28. Volgens Viren Adjodha bij Kal Aaj Aur Kal van Rachid Pierkhan (21 maart) heeft de coalitie zichzelf in het holst van de nacht de doodsteek gegeven.

  Deze actie is volgens Adjodha o zo dom: We gaan terug in de tijd van MAMIE, MAMIE WISSELEN in de jaren 80.

  Wie gaat nou zijn of haar geld wisselen bij de Centrale Bank van Suriname tegen een koers van 7,52 SRD terwijl bij de MAMIE MAMIE WISSELJONGENS de koers 1 op 15 is.

  Van DOMHEID weet de coalitie ook niet meer wat ze doet.


  Maak melding
 29. Dit is NDP ontwikkeling en vooruitgang. HUP Surinamers blijf op hun stemmen, zijn we binnen 5 jaar verspreid lek den Venezuelanen. Soeku libie ala sey


  Maak melding
 30. Men wilde koersstabiliteit en men krijgt het, nietS coup. Het is een wet aangenomen door de DNA waar er maar 6 leden van de oppositie aanwezig waren.de koers wordt bepaald door de CBVS en moet gehandhaafd worden. Wie een andere koers hanteert is strafbaar, verder is de srd het wettig betaalmiddel in Suriname, dus geen prijzen en betalingen meer in US dollars en euro. Wie vreemde valuta nodig heeft moet naar de bank.

  Volgens mij is hier niets vreemd aan. Het gewone volk zal dit goed vinden. De manupilators daarentegen niet. Nu nog prijsinspectie in de winkels om prijsopdrijving tegen te gaan en alles komt goed.


  Maak melding
 31. Deze duivelse partij met duivelse aanhangers met een duivelse lijder doen alleen maar duivelse dingen en schreeuwen, so so lobi, na gado pot oeng dja….hoe hypocriet kan je al dan niet zijn. Alle wetten die ze fabriceren vormen een onderdeel van een grotere duistere plan: staat van beleg afkondigen en tot de dood aan de macht blijven. Mugabe is de moordenaar al voor gegaan.


  Maak melding
 32. Amzad Abdoel is haram bezig ! Hij laat duidelijk zien dat de NDP kiest voor een dictatoriale aanpak. Er is geen plaats voor democratie.

  Zolang het volk niet in opstand komt zal de situatie alleen maar erger worden.

  Houd er rekening mee dat er letterlijk hard opgetreden zal moeten worden om deze criminele bende uit de regereing te verwijderen.

  Bouta-lovers zijn een gevaar voor de welvaart en welzijn van Suriname. Eerst spraken ze alle vooraf voorspelde slechte verwachtingen tegen en nu het toch klopt praten ze het goed. Gewoon schijnheilig, hypocriet en laf.

  Beste Surinamers,
  Nogmaals hoe langer deze bende aan blijft hoe groter de schade.
  Wat gaan we doen ? Opstand of kop in het zand ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 33. Steven 21 maart 2020 at 21:13
  Wie vreemde valuta nodig heeft moet naar de bank.
  ——-
  Naar welke bank? Die van jou pa? Rot op man met jou rotzooi. Ga maar eens verdiepen in de materie.


  Maak melding
 34. Iedereen eilt zn geld omzetten tegen hoogste koers maar eillen vr laagste prijzen boodschappen halen. Mooie grap. Waarom kan je niet reageren op die vent zn video op youtube??
  Ook haven van kuldupsingh moet men goed in de gaten houden.
  In bepaalde landen zijn de cambio’s verplicht alles te melden. Is geen koop en verkoop. Jij bepaald koers niet. Houden ze zich niet aan juiste koers moet je ze opdoeken. Wie niet horen wilt moet boelen.


  Maak melding
 35. Ik woon lekker in Nederland. Alleen mijn geloofsgenoten zijn mijn vrienden daar. Voor de rest is het “ver van m’n bed show. Oeng tang drapé nanga Devil en Wendy!


  gemodereerd
 36. Deze wet moet getoetst worden en kan nietig worden verklaard.

  Jammer dat Roemer toch gekozen heeft voor corruptie. Ook hij riskeert nu een bevlekte reputatie en waarschijnlijk ook een strafoplegging.

  Het is schandalig dat zulke mensen studeren om eigen volk dat nog wel onderontwikkelt is te belazeren en te bestelen.

  Shame on you !


  Maak melding
 37. Met deze wet gaat buiten Landers niet meer investeren in Suriname, Abdoel is de domste econoom aller tijden. Ik hebben tonen euro’s geïnvesteerd in Suriname er werken tientallen personeel in mijn onderneming. Hoe ga ik mijn Euro’s terug verdienen?,SRD is geen internationale betaalmiddel


  Maak melding
 38. toch was het hamsteren ergens goed voor de grond zal weer rood kleuren binnenkort.
  De russen komen al de Cubanen zullen hun overlevingsmethode toepassen.
  Wie volgt Trump of Macron? verkiezingen komen niet. Wat doet Corona?


  Maak melding
 39. Over een maand dan bestaat particulier valuta bezit niet meer anders dan op de bank waar de regering zicht op heeft.Eigen onroerend goed wordt gedowngrade.De regering krijgt zulk een vergaand bevoegdheid als in Communistische landen.Gevoeglijk kan men na 21 april spreken van de Volks[people]Republiek Suriname.Een regime gelijkend op die van Pol Pot en zijn Rode Khmer.In geval van Sur.wordt het de paarse Khmer. Als straf zal je rantsoenen verminderd worden tot je van de honger omkomt.En je straf krijg je niet door een vergrijp of zo maar misschien gewoon omdat je gezicht de groepsleider niet bevalt.


  Maak melding
 40. Hahahahahaha!! Ik kom niet bij!! Wat een slimme en zeer democratische actie van de regering. Alle honden van de VHP staan schaakmat! Eindelijk gerechtigheid. Chan e ka fu pai dem geldschieter baka!!


  Maak melding
 41. @Roy, als ik kijk naar je Nederlands, ga ik er gevoegelijk van uit dat yu no go langa na skoro. De vraag dringt zich dan natuurlijk op hoe jij aan je tonnen *niet tonen( bent gekomen om te investeren in Su……o ja, je bent een VHPer….droga moni!!


  Maak melding
 42. Ab{d}boel en zijn Poepejantje collega’s hebben gedacht op de “VALREEP ” de Wetswijziging Valutaverkeer door te drukken en daarmee { denkend} de mensen tevrede te stellen. Wat een stelletje koetai’s !!!!!!!!

  De wet is aangenomen. De koers wordt teruggebracht naar hun ……… t.
  What about de prijzen in de winkel.

  Gaan ze ook bij WET de Winkeliers en Productie Bedrijven dwingen de prijzen te verlagen.

  Ab(d)boel en zijn Poepejantje collega’s hadden op een “HOERA “gerekend … inplaats daarvan krijgen ze 25 Mei … een GROTE KOTI GO !!!!!!!

  @ Donna van Almere …. de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse … gaat de bak in … misschien kun je hem gezelschap houden met een Nederlandse { PGB } Persoons Gebonden Budget !!!!!!!!!!


  Maak melding
 43. Droga monie???,volgens mij is er iemand veroordeeld in het buitenland ? Oja de President,en O ja ook voor meervoudige moord,en Oja zijn zoon ook,en O ja zijn pleegzoon ook,en O ja matie Boerenveen ook.
  Maar ja,allemaal politiek proces😂


  Maak melding
 44. Het grootste probleem van Suriname is niet de koers,maar het ontwikkelingsniveau van de gemiddelde Surinamer,
  Dit is heel erg laag,kijk maar naar interviews,kijk naar sommige reacties hier.
  In elk land heb je een groepje dommen,maar als die groep een meerderheid gaat vormen,dan krijg je dit soort regeringen,en dus CHAOS!!!!


  Maak melding
 45. Ach Roy van Dijk, we weten wel beter! Iedereen weet suma e massie a droga ini Su. Zeker geen mensen die op mij og waarschijnlijk ook Waldo lijken, om in jul;lie eigen jargon te spreken. Ik heb het vaak genoeg gezegd, neks todo of snekie….na soso droga tjari dem goedoe fu a basis fu VHP waardoor zij de economie van het land decennia lang gegijzeld hebben gehouden door het drugsgeld o.a. in roerend en onroerend goed te stoppen, zodoende bijna heel de kustvlakte verkavelend ondanks afwijkend bestemmingsplan. Hierbij werden ze door de politiek en de staande en zittende magistratuur beschermd en gefaciliteerd. WE…..NOW A KABA!! Dit is stap 1 ! Sit tide , dai luku a film. Jullie zijn lang genoeg door gegaan en dit is het juiste moment om jullie te stoppen. Sidong rustig dai luku a bruja sang o pasa ini a film, hahahahaha!!


  Maak melding
 46. Op naar richting Venezuela ondanks met al zijn olie.
  Socialisme is al lang failliet. Rusland, China en zelfs Cuba hebben het ingezien alleen NDP ziet dat niet.
  Hebben 20 jaren onder de steen gelegen.
  Alle vrijdenkende geesten(Vooral eigen Surinaamse ondernemers) murw geslagen terwijl ondernemers het geld verdienen voor een land.
  Rechts verdient het geld en links denkt dat het hun geld is.
  Anyway, er moet chaos zijn om tot hogere inzichten te komen.
  Cent


  Maak melding
 47. Amzad dat is toch die man van’er komt geen devaluatie?’
  Deze wet is een papieren tijger,vergelijkbaar met de basiszorgwet,de wegenbelasting,de btw,en meer van dat soort paarse hersenspinsels.Het werkt niet,omdat de instituties zwak zijn,en de uitvoerders corrupt.denk aan naschoolse opvang,carifesta enz
  Dacht je nou echt dat SlM kerosine met srd kan kopen?
  Denk je dat de Cubaanse artsen srd s willen?
  Denk je dat je srd s kan sturen naar buitenlandse studenten?
  Denk je dat Hoefdraad op z’n buitenlandse reizen srd s als daggelden meeneemt?
  Je hebt gewoon te weiniig dollars,en produceert geen moer?en wat je verdiend heb je verpand aan geldschieters .
  Dus het wordt erger?het gaat weer ondergronds.
  De tijd van mammie wisselen…is terug


  Maak melding
 48. Steven 21 maart 2020 at 21:13
  Men wilde koersstabiliteit en men krijgt het, nietS coup

  Droom maar lekker verder. De koersen gaat eerder steil omhoog. Het aanbod van valuta valt weg of zal andere kanalen dan de cambio’s en banken gebruiken. De valutapolitie zal daar niets aan kunnen doen.

  Wat de wet wel zal veroorzaken is schaarste aan alle importgoederen en medicijnen, winkelsluitingen en een verdere ontwrichting van de Surinaamse economie.

  Dream on

  Na 25 mei wordt deze idiote wet wel teruggedraaid.


  Maak melding
 49. Wat een corrupte bende.
  Zo ging het ook met de onafhankelijkheid.
  En waar zijn we nu beland?
  We hebben uiteindelijk niks geleerd uit het verleden.
  Idioten


  Maak melding
 50. Haha.
  Ik blijf het grappig vinden.
  A denkt dat zijn kennis van de grammatica beter is dan die van B. Hij leest hem de les
  Vervolgens lees ik en wat zie ik (of zoals men het wel eens zegt om het een humoristisch tintje te geven, wat zien ik)
  @Roy, als ik kijk naar je Nederlands, ga ik er gevoegelijk van uit dat yu no go langa na skoro.
  Het blijft grappig.
  Jongens natuurlijk is het beter als we allemaal de grammaticaregels en de interpunctieregels goed beheersen.
  Dat doen we geen van allen. Het geeft dan ook geen pas om een ander hier de les te komen lezen.
  De inhoud is belangrijker


  Maak melding
 51. Als je niet eens een openbaar vervoer systeem kan reguleren je kan niet eens voor een kleine bevolking zorgen,je verkoopt hout goud ,olie en toch leen je op een weggetje van 9 km te maken,die je dan highway noemt😂 wat een onzin.die Chinezen lenen je geld,en dragen het zelf weer weg😂dat krijg je als je iemand die sexboekjes verkocht in Nederland,als president kiest.


  Maak melding
 52. @Pakiratigri

  Een wet moet voldoen aan regels en de grondwet.
  Voor wetten wordt normaal eerst advies bij adviesraden gevraagd voor dat ze na de DNA gaan.
  Deze wet is in wat NDP achter kamertjes ontstaan. De wet is geheel iets anders dan waarvoor de vergadering uitgeschreven was.
  De wet tast de rechten van de mens aan om te betalen met wettige betaal middelen. Er worden allerlei Chavez/Maduro oplossingen geïmplementeerd zonder die te toetsen aan het gehele rechtssysteem.

  Deze wet is niet meer dan een verkiezingstruc.

  Alle mensen, partijen en instituten die deze wet gaan bestrijden worden door Bouterse en co als vijanden van het arme volk betitelt. Bouterse zoekt een vijand van zijn achterban en van de mensen die zich de hoge kosten in de winkels niet kunnen permitteren.

  Bouterse kan het geen moer interesseren wat er na 25 mei gebeurt. Als de NDP dan maar 2 zetels meer heeft dan de VHP of 18 zetels (niemand kan dan zonder hem 2/3 van de stemmen halen) haalt zodat hij de verkiezing van de president naar de VVV kan geleiden.

  Een wet moet voldoen aan de grondwet.
  De president moet de wet in werking stellen en afkondigen in het staatsblad.
  Dat gaat nog al eens mis.
  De banken en grote bedrijven etc. zullen deze aanslag op de economie niet kunnen aanvaarden en moeten wel naar de rechter
  Niemand zal binnen 30 dagen iets veranderen aan de overeenkomsten in valuta. tegen de tijd dat de wet in werking is is het nog 60 dagen tot 25 mei 2020. Wie is er zo gek om te gokken dat na 25 mei de koers op 7,52 blijft staan.
  De USD wordt nu nog schaarser.
  Buitenlandse bedrijven hebben nu niets meer te zoeken in Suriname en
  Surinaamse bedrijven gaan snel over de grens. De Groente exporteur vestigt snel bij z’n neef in NL een bedrijfje waar de winst genomen wordt om zo zijn valuta veilig te stellen,
  Newmont en IAM Gold gaan hun geld niet stallen bij de CBvS want dan kunnen ze er niets mee.

  Bouterse zoekt voor zijn achterban vijanden waarop hij het label Oranje kan plakken.


  Maak melding
 53. Een ding is duidelijk de NDP kan alleen regeren wanneer er een gevulde kas is en er geen problemen zijn.
  Maar zodra verantwoord gedrag geeist wordt raakt de NDP in paniek en komt zij met kortzichtige en onverantwoorde acties.

  Beste volk van Suriname,
  Herstellen jullie je fout !
  Het is 2020 ! Is dit wat jullie wilden ?

  Doe wat je moet doen voor een beter Suriname !

  Krakti !


  Maak melding
 54. Er moet maar een keuze gemaakt worden;
  òf Bouta,
  òf un swietie Sranang.

  Waar kies jij voor ?
  De meeste weten het wel maar durven niet.

  Durf te kiezen !

  Krakti !


  Maak melding
 55. Zelfs met TIEN wetten/wetswijzigingen kan je een koers niet beteugelen
  wanneer een regering :

  ** elke maand miljoenen teveel uitgeeft, en boven haar stand leeft !

  ** niet eens haar handen af kan houden van VALUTARESERVES
  van particulieren en bedrijven ! Ja ROOFT !

  ** een productie op gang weet te brengen en dus geen
  VALUTA ontvangt via export !

  ** steeds weer haar uitgaven monetair financiert, dwz ongedekte
  uitgaven doet en bekostigt met geldschepping !

  ** niets doet aan vervolging van medewerkers en ministers, die de
  valutareserves, geen eigendom van de staat, bij de Centrale Bank
  hebben geroofd !

  ** die op de cambio’s afgeeft, maar de VOORNAAMSTE veroorzaker
  is van de ontwaarding en neergang van de SRD !

  DUS MAAKT U GERUST NOG MEER MAFFIOSO-WETTEN, DE VALUTA-
  SCHAARSTE ZAL TOENEMEN, ER IS GEEN EXPORT !

  GELDHANDEL GAAT ONDERGRONDS en INVESTERINGEN VALLEN NOG
  DIEPER !

  WIE INVESTEERT IN EEN LAND WAAR JE NIET MET WAARDE-VASTE
  VALUTA MAG WERKEN !
  WIE WIL AFHANKELIJK ZIJN VAN EEN
  REGERING DIE VEEL TEVEEL UITGEEFT EN MET EEN ZEER
  OVERBEVOLKT OVERHEIDSAPPARAAT ZIT ?
  DIE OOK NOG EEN ZEER NEGATIEVE INTERNATIONALE FINANCIELE
  WAARDERING HEEFT !

  BOUTA heeft slechts een doel, te overleven tot en met mei, doch
  de realiteit van de dag heeft hem ingehaald !
  IEDERE SRANANMAN ZIET DAT WIJ ZWARR FAILLIET ZIJN, OOK AL MAAK
  JE NOG TIEN KNEVELWETTEN !

  DE BEDRIJVEN DIE ZEER GEDUPEERD WORDEN DOOR DE KNEVELWET en
  NIET MEER NORMAAL KUNNEN INKOPEN, CONTRACTEN VERNIETIGD ZIEN,
  ZULLEN HUN TENT DICHTGOOIEN, WAARDOOR DE ZWAKKE ECONOMIE
  NOG VERDER IN MEKAAR DONDERT !

  PS : Op juridisch gebied komt er door deze knevelwetswijziging ook oorlog !
  De GRONDWET zal KEIHARD blijken !
  Honderden Juridische procedures zullen bijdragen aan het lamleggen van
  heel Sranan !

  Met dank aan de zwendelaars van de NDP !
  SCHANDALIG en KEIHARDE RAMP VOOR ALLE SRANANMAN !!!
  U WORDT GERIPT WAAR U BIJSTAAT !

  PS : DIT SCENARIO IS AL IN VENEZUELA AFGEDRAAID MET
  BEHULP VAN CUBAANSE HUURLINGEN !

  PS Heeft u gemerkt dat noch AMZAD, noch JENNY SIMONS, noch
  Hoefdraad, noch Opa Desi Bouta hebben medegedeeld dat zij
  Staatsuitgaven onmiddellijk zullen HALVEREN !
  BEZUINIGEN WIL PAARS NIET, TERWIJL HET VOLK CREPEERT !

  TERWIJL BEZUINIGEN EEN VAN MEEST VOOR DE HAND LIGGENDE
  MAATREGELEN is OM GREEP TE KRIJGEN OP DE NEERGAANDE
  KOERS vd SRD !!


  gemodereerd
 56. De Nieuwe Regering moet t.a.v. de Wetswijziging Valuta Verkeer een aantal maatregelen nemen:

  **** de Wetswijziging ongedaan maken.

  *** Roemer oneervol ontslaan … nationaliteit { Surinaamse } ontnemen …. Roemer op de eerste vlucht terug posten naar Nederland … zijn pensioen ontvangt hij in Nederland in SRD.

  *** alle Poepejantje DNA- leden …. hun buitenlandse valuta’s { euro’s en/of US dollars } verplicht laten inwisselen tegen SRD’s …. op straffe van 100.000 US dollars per dag.

  *** Een KAALPLUK WET aannemen … een FRAUDE OFFICIER … speciaal daarmee belasten.

  *** oneigenlijk gebruik Diplomatiek Paspoort zwaar straffen …. Why ????
  Een aantal Nationale Dieven Partij leden { w.o. Bouva, Ab{d}boel, Mi-sji-keba, Cotino, Doehki } { bezitten rekeningen { geen SRD-rekening } in het buitenland.

  Doordenken … verder uitleg overbodig !!!!!!!!!!


  Maak melding
 57. @jojo,
  Deze wet is echt vakwerk. Het voldoet ook direct aan de eisen van de EU landen en de VS met betrekking tot het bestrijden van wit-was praktijken. De koers van de SRD werd gemanipuleerd door duistere figuren die achter de schermen VHP, NPS, PL, Abop aansturen. Met de manipulatie van de koers zijn zijn in staat om meer geld wit te wassen. De invloed van deze duistere figuren is het grootst in VHP en NPS. Via de vele cambio’s van de VHP getrouwen klom de onderwereld naar de bovenwereld. Zij bepalen in feite het beleid van de VHP. Via de vele cambio’s kon de onderwereld honderden miljoenen wit-wassen. Met een regering van VHP hopen zij ook meer politieke macht in het land te krijgen.Met deze wet wordt hun macht teruggedrongen. De bevolking mag niet de dupe worden van de smerige spelletjes van de oppositie. De NDP is voor het volk.


  Maak melding
 58. Zullen wij het vak Economie afschaffen op school? Steeds weer vernemen wij dat anderen de wisselkoers opdrijven en dat het niet de schuld is van de NDP-regering. Onlangs heeft ook de president gezegd dat anderen de wisselkoers omhoog “persen”. Het lijkt alsof de NDP een uitgebreid propagandanetwerk heeft dat haar politieke leider en voorzitter Bouterse vrijwel kritiek- en gewetenloos verdedigt. Men kent geen schaamte meer. Elke keer als er ophef is rond NDP-voorman Bouterse zie je dat als het ware op commando de verdedigingslinies geactiveerd worden. Die beschikken op afroep over een uitgebreid propagandanetwerk dat de leider vrijwel kritiek- en gewetenloos verdedigt.

  Zijn poortwachters (denk aan Fáya Pepré Nieuws, Bakana Tori, Amzad Abdoel, Ramon Abrahams, Ronald Hooghart, Kenneth Slooten, etc.) nemen geen blad voor de mond en tonen geen enkel zelfinzicht of zelfreflectie. Het laatste akkefietje op propagandatour te Pokigron is daar een mooi voorbeeld van. Sterker nog, Bouterse hemzelf wil alweer de valutakoers omlaag brengen en toont ook geen zelfreflectie. Wij zijn de telling inmiddels ook kwijt van het aantal keer dat hij dat beloofd heeft.

  De poortwachters van de NDP plegen een aanslag op het intellect van de samenleving. De basale kennis van het vak Economie beheerst de NDP niet eens. Wij vragen ons af, of zoveel NDP’ers de eerste lesstof van het vak Economie gemist hebben. Nee toch?

  Wie de muloschool doorlopen heeft en in de eerste klas van de middelbare school gezeten heeft, zal tijdens de eerste les van het vak Algemene Economie in de schoolboeken gelezen hebben dat de prijs van wat dan ook, niet tot stand komt door toedoen van bepaalde personen of partijen. Elke prijs komt tot stand door vraag en aanbod (ook de wisselkoers dus). Komt deze wijsheid van ons? Neen, deze wijsheid komt uit de schoolboeken. Klikt u hier voor de betreffende pagina uit de schoolboeken als bewijs, dat de prijs tot stand komt door vraag en aanbod en dus niet door toedoen van enkele personen of partijen. Dit, om te voorkomen dat de poortwachters van de NDP deze wijsheid als ‘fake’ afdoen.

  Onze jeugd wordt in verwarring gebracht door de grove leugens over de wisselkoers. Aan de ene kant leren zij iets anders op school, terwijl aan de andere kant de Ocer-wetenschappen iets anders vertellen. Indien de NDP deze eerste lesstof Economie negeert en dus iets anders verkondigt dan hetgeen onze jeugd op school leert, dan kunnen wij het vak Algemene Economie of Economie 1 afschaffen op school. Het vak kunnen wij ook uit het onderwijssysteem halen. Het Ocer-onderwijs of de Ocer-wijsheid gaan dan toch boven de schoolwijsheid. Wat voor zin heeft dit vak dan?

  Hoewel de president de Middelbare Handelsschool niet afgemaakt heeft, heeft hij minimaal de eerste klas van deze school bezocht. Dus hij heeft ook de kennis van het vak Economie inzake prijsbepaling tot zich genomen. Tegen beter weten in, verkondigt hij dus iets anders. Dat is pas opzettelijke manipulatie, misleiding en ophitsing. Wij denken niet dat zulke persoonlijkheden er moeite mee zouden hebben om het volk dom te houden. In het land der blinden is er maar één oog koning. Dit schijnt zeer toepasselijk te zijn voor de NDP. President, u en uw poortwachters zijn bezig met ophitsing en verdeeldheid zaaien; grensoverschrijdende ophitsing welke zelfs grenst aan opruiing in onze mooie pluriforme samenleving.

  Een leider die een ander de schuld geeft van zijn eigen falen, is een lafaard.
  Anderen kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor de morserij in de (financiële) staatshuishouding van dit moment. Deze regering is verantwoordelijk voor het brokobana monetair beleid van dit moment. Indien anderen in staat zijn de wisselkoers op te drijven, waarom hebben ze dat nu pas gedaan en niet reeds in de eerste NDP-regeerperiode? Of hielden die mensen of cambio’s zo veel van de NDP tijdens de eerste regeerperiode? De president weet dondersgoed dat het niet de cambio’s zijn die de wisselkoers bepalen. Reden waarom hij ze niet aanpakt.

  President, u zegt eigenlijk dat anderen meer macht hebben dan u. U geeft zichzelf daarmee een brevet van onvermogen. U bent de president, u en uw regering dienen de gepaste maatregelen te treffen tegen die anderen die de koers opdrijven volgens u. U heeft alle middelen om de cambio’s aan te pakken. U toont totale machteloosheid, terwijl u de macht in handen heeft.

  Zullen wij het vak Economie afschaffen op school? Steeds weer vernemen wij dat anderen de wisselkoers opdrijven en dat het niet de schuld is van de NDP-regering. Onlangs heeft ook de president gezegd dat anderen de wisselkoers omhoog “persen”. Het lijkt alsof de NDP een uitgebreid propagandanetwerk heeft dat haar politieke leider en voorzitter Bouterse vrijwel kritiek- en gewetenloos verdedigt. Men kent geen schaamte meer. Elke keer als er ophef is rond NDP-voorman Bouterse zie je dat als het ware op commando de verdedigingslinies geactiveerd worden. Die beschikken op afroep over een uitgebreid propagandanetwerk dat de leider vrijwel kritiek- en gewetenloos verdedigt.

  Zijn poortwachters (denk aan Fáya Pepré Nieuws, Bakana Tori, Amzad Abdoel, Ramon Abrahams, Ronald Hooghart, Kenneth Slooten, etc.) nemen geen blad voor de mond en tonen geen enkel zelfinzicht of zelfreflectie. Het laatste akkefietje op propagandatour te Pokigron is daar een mooi voorbeeld van. Sterker nog, Bouterse hemzelf wil alweer de valutakoers omlaag brengen en toont ook geen zelfreflectie. Wij zijn de telling inmiddels ook kwijt van het aantal keer dat hij dat beloofd heeft.

  De poortwachters van de NDP plegen een aanslag op het intellect van de samenleving. De basale kennis van het vak Economie beheerst de NDP niet eens. Wij vragen ons af, of zoveel NDP’ers de eerste lesstof van het vak Economie gemist hebben. Nee toch?

  Wie de muloschool doorlopen heeft en in de eerste klas van de middelbare school gezeten heeft, zal tijdens de eerste les van het vak Algemene Economie in de schoolboeken gelezen hebben dat de prijs van wat dan ook, niet tot stand komt door toedoen van bepaalde personen of partijen. Elke prijs komt tot stand door vraag en aanbod (ook de wisselkoers dus). Komt deze wijsheid van ons? Neen, deze wijsheid komt uit de schoolboeken. Klikt u hier voor de betreffende pagina uit de schoolboeken als bewijs, dat de prijs tot stand komt door vraag en aanbod en dus niet door toedoen van enkele personen of partijen. Dit, om te voorkomen dat de poortwachters van de NDP deze wijsheid als ‘fake’ afdoen.

  Onze jeugd wordt in verwarring gebracht door de grove leugens over de wisselkoers. Aan de ene kant leren zij iets anders op school, terwijl aan de andere kant de Ocer-wetenschappen iets anders vertellen. Indien de NDP deze eerste lesstof Economie negeert en dus iets anders verkondigt dan hetgeen onze jeugd op school leert, dan kunnen wij het vak Algemene Economie of Economie 1 afschaffen op school. Het vak kunnen wij ook uit het onderwijssysteem halen. Het Ocer-onderwijs of de Ocer-wijsheid gaan dan toch boven de schoolwijsheid. Wat voor zin heeft dit vak dan?

  Hoewel de president de Middelbare Handelsschool niet afgemaakt heeft, heeft hij minimaal de eerste klas van deze school bezocht. Dus hij heeft ook de kennis van het vak Economie inzake prijsbepaling tot zich genomen. Tegen beter weten in, verkondigt hij dus iets anders. Dat is pas opzettelijke manipulatie, misleiding en ophitsing. Wij denken niet dat zulke persoonlijkheden er moeite mee zouden hebben om het volk dom te houden. In het land der blinden is er maar één oog koning. Dit schijnt zeer toepasselijk te zijn voor de NDP. President, u en uw poortwachters zijn bezig met ophitsing en verdeeldheid zaaien; grensoverschrijdende ophitsing welke zelfs grenst aan opruiing in onze mooie pluriforme samenleving.

  Een leider die een ander de schuld geeft van zijn eigen falen, is een lafaard.
  Anderen kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor de morserij in de (financiële) staatshuishouding van dit moment. Deze regering is verantwoordelijk voor het brokobana monetair beleid van dit moment. Indien anderen in staat zijn de wisselkoers op te drijven, waarom hebben ze dat nu pas gedaan en niet reeds in de eerste NDP-regeerperiode? Of hielden die mensen of cambio’s zo veel van de NDP tijdens de eerste regeerperiode? De president weet dondersgoed dat het niet de cambio’s zijn die de wisselkoers bepalen. Reden waarom hij ze niet aanpakt.

  President, u zegt eigenlijk dat anderen meer macht hebben dan u. U geeft zichzelf daarmee een brevet van onvermogen. U bent de president, u en uw regering dienen de gepaste maatregelen te treffen tegen die anderen die de koers opdrijven volgens u. U heeft alle middelen om de cambio’s aan te pakken. U toont totale machteloosheid, terwijl u de macht in handen heeft.

  U treedt niet op, maar u ‘huilt’ wel.
  Sunil Sookhlall & Kries Mahabier ( starnieuws d.d . 21 maart 2020, integraal overgenomen)

  Mooi stuk, van de andere kant. Hieraan kunnen trollen als Waldo en consorten niet tippen. Succes met je gejubel jongetje of moet ik zeggen rokje op voor een smeerbeurt Sharmila!


  Maak melding
 59. Met de wet van knulletje Abdoel zijn we teruggeworpen in het begin van de jaren 80 en eind jaren 90. Het ging zo psst psst wissele wissele, dalla, Nf. Nu zal op de hoeken van de straten in Paramaribo en op de centrale markt precies zo gaan, ommoe, ommoe, tante tante, wissele wissele, psst, psst wissele wissele, immers wie zal naar de bank voor de koers v a n 7,25 gaan terwijl het daarbuiten 1 op 14,75 tot 15 srd verhandeld wordt. Is een kwestie van vraag en aanbod, oetlul Waldo, Wijdbeens Wendy, pseudo Econoom RobG en enkele andere paarse betweters.


  Maak melding
 60. @ lucien
  Nog meer redenen om op de VHP te stemmen. Want zij hebben alle tactieken en technieken binnenshuis om niet gepakt te worden als de drugs zowel hier te lande als in het buitenland niet aankomen. Ten minste wordt het land beter dan nu. Wat ik jou wil vragen is noem maar 1 vhper die voor drugs of verkrachting hier te lande of in het buitenland is aangehouden en gestraft. Bij de ndp krioelt het van die gasten. Jou moordenaar van een president, poederveen, goeptar, dino en zo kan er doorgegaan worden.


  Maak melding
 61. RobG 22 maart 2020 at 01:37

  ” … @jojo,
  Deze wet is echt vakwerk. … ”

  RobG, jij bewijst voor de zoveelste keer dat jij geen wetenschapper bent en nergens bent afgestudeerd.


  gemodereerd
 62. Geachte lezers,
  De koers is niet van 2.8 in 2010 gestegen naar 14 omdat de cambio’s dat willen.
  Zijn sommige mensen gebrainwasht?
  De koers is gestegen, omdat er geen valuta genoeg in kas is.
  En niet het volk heeft de reserves opgegeten.
  Nee, dat hebben muizen gedaan en rentes op leningen.

  Dus al de kortdenkenden die de wet zelfs goedpraten. Zijn of pas terug in het land na een lange reis of verblijf, of ze PRATEN RECHT WAT KROM IS.

  De justitie en cambio’s en alle weldenkenden willen het verloren geld terug. En ook weten waar het is?????
  Daarom is de koers hoog.

  En geen enkele Imf en andere romantische communistische praat.

  Letten jullie wel op dat er inmiddels 3000 Cubanen in het land zijn. Verspreid tussen Apoera tot Commewijne???
  Oppositie en normale burgers, men kan deze Cubanen en Venezolanen laten stemmen in Coronie Commewijne en andere kleine gemeenschappen.

  De stembiljetten kunnen vooraf in de stembus worden geplaatst.
  De rest is fictie.

  Succes


  Maak melding
 63. Laat me weten wanneer de prijzen omlaag gaan voor de kleine man. Gaat niet gebeuren. Ik heb vrijdag nog voor 15 srd mijn eurootjes verkocht in Su. Je denkt toch niet dat een wet bepaalt dat de waarde ineen 8,30 is. Stelletje domme beesten, Waldo, Rob G en vrienden. Vraag en aanbod brada, les 1 uur de economie. In november ga ik weer naar Su, indien corona onder controle is en bij een Ndp regering zal ik wasrschijnlijk genieten van een 1 op 25 vakantie. Heerlijk hoor. Ik heb genoten van het mooie weer, de hoge koers , en het gratis cabaret uit het parlement.


  Maak melding
 64. @Bigi Sma,
  Jij kijkt naar deze wet ‘ met gehersenspoelde blauwe ogen ‘ die president Bouterse en zijn regering haten. Met andere woorden, je kijkt naar de wet vanuit een Europese en anti NDP gedachtengang.Suriname heeft een presidentieelstelsel. Binnen dit stelsel heeft de president verregaande bevoegdheden. Ik volsta met deze kleine bijdrage uit het Staatsrecht.

  Het moge duidelijk zijn dat een meerderheid van de cambio’s als een vooruitgeschoven post van de VHP fungeerden. Medogenloze criminelen die geld aan het wis-wassen zijn via de cambio’s kregen greep op de hele samenleving. Er was geen sprake meer van marktwerking. Het grootste gevaar zat erin dat criminele wit-was figuren de wisselkoers gingen dicteren. De medogenloze VHP mafia kreeg greep op het geldwezen en wil een bepalende factor binnen de economie spelen. De Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten hameren er continu op dat het totale monetaire wezen in Suriname veel lekkages heeft waardoor er wit-was praktijken mogelijk zijn. Wit-was praktijken vonden vooral via de malafide cambio’s plaats. Met steun van deze cambio’s wil de VHP politieke macht verwerven.


  Maak melding
 65. Lachen geblazen, een eikel hangt idd in een boom. Je zult het marktwerking op de Adoel-wet zien: koers sky high, paniek allom. Het volk lijdt verschrikkelijk en enkele grappenmakers denken meer zand in hun ogen te kunnen strooien. Doe je best knulletje of jij zult met een nachtmerrie ontwaken. De veerkracht van het volk wordt met de randdebielen van paars zwaar op de proef gesteld. Mooi om te zuen hoe VHP en VHP-ers de situatie met feiten onderbouwd aan de man brengt. De ratten van NDP maken overuren, maar de tactiek van Firma List en Bedrog werkt niet meer, ook niet als je je rokje optilt in het parlement. Go sriebie boy, je maakt alleen herrie hier. Go gwe yu saka saka sophielal!


  Maak melding
 66. Aan allen die Waterkant beschuldigen van het bedrijven van politiek en postings van aanhangers van bepaalde politieke partijen stelselmatig niet te publiceren kan ik mededelen dat ik een keer of vier heb gereageerd op dit artikel, geen links heb geplaatst, desalniettemin heeft men besloten mijn postings te beoordelen en na rijp beraad besloten om deze niet te plaatsen.
  Ook worden postings verzonden vanaf mijn mobiel zelden tot nooit gepubliceerd. Hooguit 1 keer per kwartaal.
  Wellicht te weinig scheldtermen

  @ Jojo
  Weet je wanneer in Suriname een wet in werking treedt? In Nederland treedt een wet in formele zin pas in werking na publicatie in het Staatsblad.
  Ik las overigens dat dit geen wet was, maar een nota van wijziging


  Maak melding
 67. Waldo 22 maart 2020 at 09:12
  —–
  Boeler vaseline smeerder, wat is mis met dat artikel. Prima verwoord. Berust op werkelijkheid. Goed om zo een waardevolle informatie te delen met de gemeenschap. Als je niet wil lezen dan rot op toch. Zo simpel kan het zijn. Denk aan de 2 opties.


  Maak melding
 68. RobG toch och och RobG toch ai boi RobG toch.
  Na het lezen van jou posting plas ik in mijn broek van het lachen echter het huilen is mij naderbij dan het lachen.
  Waar ontleed jij deze wijsheid vandaan?
  Man man man wat kan je echt uit de lucht vallen. Ja zelfs een meteoor heeft jou snelheid niet.
  Maar ach ga meer verder in je gezwam en droom maar lekker verder. Wakker maken zal ik je niet zodat je door kunt gaan met dromen.

  Lees alle maatregelen die Maduro heeft genomen om de koers van de bolivar te stoppen / omlaag te brengen. Kom dan terug en vertel dan dat Suriname nagenoeg 1 op 1 (niet de koers hoor) zijn voorstellen wil implementeren in Suriname met of zonder wettelijke veranderingen

  We zullen zien.

  Ik ga, indien het mag, weer voor 2 maanden naar Suriname (liefst voor de verkiezing om dit mee te maken) maar zal wel mijn US$ en of euro’s overmaken aan personen bij wie ik de SRD’s zal kopen en die thuis worden bezorgt.
  Één van de ontsnappingswegen hé. En kom nou niet beweren dat ik de economie van Suriname om zeep help.
  Ik help de inwoners aan wat inkomen toch of niet soms 🙁


  Maak melding
 69. Buiten de landsgrenzen is SRD 0,0 waard. Totaal waardeloos.

  Er kunnen 2 dingen gaan gebeuren nu.
  1. Herleving van zwarte markt. Creatie van didibri. Kan niet gestopt worden.
  2. Door het verschil van koers cbvs en zwarte markt zullen bepaalde figuren steenrijk worden.

  Aboel Koni no ke. Maar hij gaat alles terug moeten betalen.


  Maak melding
 70. Gelet op de HEFTIGE Free Fights momenteel binnen de NDP
  denk ik niet dat Opa Bouta de wetswijziging mbt VALUA-
  HANDEL en koersbeheersing, in werking zal laten treden !

  Het is namelijk een echt DOODVONNIS voor de NDP !

  De KOERS van VALUTA wordt NIET BEPAALD door een
  overheid die DAGELIJKS GELD VERKWIST, CORRUPT IS en
  DAGELIJKS MONETAIR ZAKEN FINANCIERT !

  Kijk naar de enorme Staatsschuld, kijk naar de BERG aan
  nutteloze Leningen en let op het WEIGEREN DRASTISCH
  te BEZUINIGEN op de MEGA-OVERHEIDSUITGAVEN !

  Dus, KOERSSTABILITEIT is ECHT NIET HET DOEL VAN BOUTA
  en zijn Clan !

  Men, de NDP wil de MACHT OVER UW GELD EN UW VALUTA
  OVERNEMEN ! STAATSSTRUIKROVERIJ !!
  Een voorproefje was het in het GEHEIM stelen van de KASRESERVE-
  Miljoenen bij de Centrale Bank van Suriname !
  Er is dan ook voor deze ROOF, nog steeds NIEMAND gearresteerd !

  Komt er op neer dat heel SURINAME, ALLE SRANAN-STAATSBURGERS
  WETTELOOS en RECHTELOOS zijn geworden !

  De wetswijziging VALUTA/koersbeheersing wijst ook in die richting !

  Te verwachten is dat ALLE BEDRIJVEN hun activiteiten zullen STAKEN,
  NIEMAND kan en wil in een Land zonder RECHTEN LEVEN, hr BOUTA !

  Daarom verwacht ik dat deze DICTATORIALE en COMMUNISTISCHE
  wetswijziging, NOOIT in werking zal treden !

  PS : NDP en Paars kunnen niet met een WETSWIJZIGINGETJE, ALLE
  OVEREENKOMSTEN en AFSPRAKEN IN HET HELE LAND,
  WIJZIGEN !
  Paars schijnt geen kennis te hebben van GRONDWET en GRONDRECHTEN,
  NOCH VAN INTERNATIONAAL VASTGELEGDE MENSENRECHTEN !
  TJAGO !!!


  gemodereerd
 71. @ Pico
  in de grondwet en artikel 11 van deze wet ook, dat de president de wet na goedkeuring door de DNA moet afkondigen (publicatie staatsblad).
  Volgens de grondwet is het presidentiële stelsel versterkt met een college van advies of zo iets die advies geven aan de president (soort benoemde 1ste kamer) met betrekking tot beleid en wetten.
  Zie het deel in de grondwet over taken van de President en hoge colleges oid (rondom artikel 100)

  Ondanks dat niet ontkent kan worden dat van der San wel hersens heeft en wel wat begrijpt van het bestuursrecht etc. gaat er in de trajecten bij de president nog al eens wat mis.
  Onlangs, toen Bouterse veroordeeld werd, de coup om snel loyalisten in het constitutonele hof te parachuteren. Er was een vereiste stap niet genomen. Men vergeet zo’n blunder snel en nu is het constitutionele hof even geen prioriteit. Zeker niet met deze wet in de maak.

  Voor mij is dit puur theater.
  Eerst (24 feb) wil men het toezicht versterken en een wet uit 2012 met 40 artikelen wijzigen.
  Nu is het geen toezicht wet meer maar een ordeningwet met een andere naam en maar 11 artikelen die middels een nota van wijzigingen goed gekeurd is. Alleen de kop Replubliek van Suriname en de ondertekening Bouterse zijn gelijk gebleven.

  Het is onwerkbaar en kan geen standhouden bij toetsing door mensen met hersens.

  Het is een politieke truc:
  1>> Zie hoe eensgezind wij zijn Doekhi en Waidoe zijn gelijk in de DNA op het moment dat het er toe doet.
  2>> Zie hoe wij strijden voor het arme volk en
  3>> Zie hoe wij bestreden worden door de vijanden van het volk
  De vijanden van het volk zijn de mensen die zelf nadenken en niet op primaten niveau communiceren, de mensen die willen sparen voor hun plannen, de mensen die watr meer verdienen en hun spaargeld en beleggingen zien verdampen. witwassers etc. Samengevat de VHP is de vijand van het volk want zij liepen weg.


  Maak melding
 72. @RobG & Waldo

  Waar is het bewijs voor jullie meningen.
  Is deze president
  1>> al niet 10 jaar bezig met een kruistocht tegen corruptie.
  2>> al niet 10 jaar bezig 50% van de VHP op te sluiten.
  3>> al niet 10 jaar bezig de staat te ordenen en te investeren in PRODUCTIE
  4>> al 10 jaar bezig per jaar substantieel meer (100%) uit te geven dan z’n voorgangers zonder dat er iets tastbaars terug te vinden is.
  5>>al 10 jaar succesvol is in het opdrijven van de koers. monetair financieren, staatsschuld te verachtvoudigen, heel veel raadsel te creeren, massa’s weten maken die niet functioneel zijn. etc.etc.
  6>> er in geslaagd de ratings gelijdelijk te laten afglijden naar CCC
  7>> al 10 jaar als er iets mis gaat, te verklaren dat het anderen waren.

  Er is licht in de tunnel. het zijn de lampen van de trein die de NDP gaat overrijden.


  Maak melding
 73. “Mokro 22 maart 2020 at 01:48
  Zullen wij het vak Economie afschaffen op school?”

  Alsjeblief niet, er zijn nog altijd enkelen die toch nog opletten en het verder schoppen dan alleen die titel die ze zogenaamd prolongeren hier op waterkant.

  Het verbaast mij dan ook dat sommigen roepen dat deze wet vakwerk is en de Surinaamse munt vergelijken met buitenlandse munteenheden zoals de USD en de EURO. Mensen zoals RobG vergeten gemakshalve dat een nationale munt een zekere dekkingsgraad moet hebben. Dit in de vorm van goud en vreemde valutareserves. De SRD heeft op dit moment niet voldoende dekking. Alle goudreserve uit de CBvS is verdwenen/gestolen.

  RobG heeft waarschijnlijk in zijn kinderjaren gedroomd over een carrière als econoom, maar is helaas een mislukt product geworden.

  Ik blijf erbij dat je de hoogte van een valutakoers niet kan reguleren met wetgeving, zelf niet onder een dictatuur. En geen enkele regering kan handhaven en mensen verbieden vreemde valuta privé op na te houden. Helemaal als je er keihard voor gewerkt hebt. Volk van Suriname laat je niet gek maken. Dit is weer zo’n populistische wet om de kleine man te wijzen dat deze regering zogenaamd voor hen bezig is. Het volk zelf heeft er niets aan.

  Die 26 stemmen die hun vingertjes hebben opgestoken horen voorgoed achter de tralies te verdwijnen.


  Maak melding
 74. @Sabaku, zo is dat. Enkele waterhoofden op dit forum gedragen zich als waterdragers van de Nationale Devaluatie Partij, en beweren dat meneer Abdoel de briljante econoom van paars het volk een dienst heeft bewezen met het doordrukken van de wet in de nachtelijk uren. Anyhow, mensen die in de klas niet op hun potlood hebben zitten kauwen dat de vraag en aanbod bepaalt welke kant de koers opgaat. Bij paars gaat het altijd omhoog, maar ze beweren dat het stabiel of omlaag gaat. In deze chaos zullen enkelen die aan paars gelieerd zijn schatrijk worden. Paarse graaiers weten heel goed, wanneer ze wat moeten doen om hun eigen hachje te redden. Jammer, dat het volk onder hun moreel ethisch onacceptabel gedrag moet lijden.


  Maak melding
 75. Geweldig!!! Geweldig gewoon om te zien hoeveel pijn er wordt geleden op deze site, zeg maar binnen de VHP. Jullie zijn in het hart geraakt!! Paniek alom!! Terwijl jullie hier je verdriet en frustraties uitschreeuwen is het stil bij jullie bazen. Ze zijn verdwaasd, verdoofd en weten zich geen raad met de nieuwe situatie. Hun baronnen zijn als het waren uitgeschakeld! De VHP heeft zich al ingeschreven voor de verkiezingen en heeft dus het geld van die baronnen al aangenomen! De payback wordt een thriller!! Teki yu ai luku!!


  Maak melding
 76. @ Pico 22 maart 2020 at 09:56

  Vaak genoeg ligt het doorkomen van een reactie aan de kwaliteit van de verbinding, beveiligd of niet, of “uw verbinding is niet privé” .

  Fijne dag verder.


  Maak melding
 77. @ Sabaku

  “Ik blijf erbij dat je de hoogte van een valutakoers niet kan reguleren met wetgeving, zelf niet onder een dictatuur.”

  RobG gelooft als het hem uit komt dat Mugabe, Castro, Chavez, Mobutoe. etc. geweldige economen waren en door de hele wereld aanbeden werden als lichtende voorbeelden voor hoe een economie gepland kan en moet worden.


  Maak melding
 78. Alle dollars die Sur.verdient,gaat rechtstreeks naar rente en schuld aflossing.Die gelden komen niet eens naar Sur.
  Importen werden betaalt met wat de toeristen binnen brachten,van de kleine handel met de Fransen en met drugs dollars.Ook deze inkomsten zijn komen weg te vallen.Ben benieuwd naar hoe de regering nu de importen gaat betalen.De cambio gaan onder deze omstandigheden ook niets aan dollars aangeboden krijgen.De centrale bank nog minder.


  Maak melding
 79. de enige lachende zal zijn zijn ene zakenman een zekere DS precies als in de jaren tachtig zal hij iedere dag miljoenen dollars vd centrale bank krijgen voor de centrale bank koers
  de zelfde dag wordt dat door zijn handlangers omgezet tegen de zwarte markt koers
  zijn droom zal vervuld worden zijn dochter zal de eerste sur vrouw woden die op de lijst van FORBES
  zal komen


  Maak melding
 80. Opmerkelijk dat hier meer aandacht wordt geschonken aan de VHP dan naar het onderwerp van dit artikel. Maar dat is geen probleem, meer nog terecht. Ik zeg het nog een keer, en zal telkens herhalen. Dreamteam is het enige team dat Suriname kan redden. Yes we C(h)An!


  Maak melding
 81. Die domme coalitie parlementariers met die pseudo-econoom Abdoel voorop beseffen niet dat hun rommelwet ertoe zal leiden dat de valutahandel nu meerendeels ondergronds zal gaan want de meeste mensen en bedrijven kunnen al tijden geen $ dollars kopen bij de banken voor de achterhaalde srd 7,52 koers. Dat zal echt niet veranderen met deze wet.

  Deze rommelwet zorgt ervoor dat de aanbodzijde van $ dollars die in een zekere mate door de cambio’s werd verzorgd nu ernstig gestremd zal worden en dat zal weer leiden tot een hogere marktkoers want de vraag naar $ dollars zal hetzelfde blijven en hoogstwaarschijnlijk zelfs stijgen.

  Deze rommelwet zal er ook voor zorgen dat heel wat bedrijven en ondernemers nu forse verliezen zullen leiden als ze gedwongen worden om de achterhaalde srd 7,52 koers te hanteren bij de omrekening.
  Een simpel voorbeeld: stel je hebt een cellshop die mobieltjes importeert en verder verkoopt. Men moet de buitenlandse leverancier bijv. $100 betalen per mobiel. Die cellshop zal echt geen $ dollars kunnen kopen bij de banken voor een srd 7,52 koers dus moet men het maar op de zwarte markt gaan kopen voor een koers van boven de srd 15.
  Die mobieltjes zullen dus voor een bedrag van minstens srd 1500 verkocht moeten worden want een winstmarge moet nog erbij plus men moet rekening houden met de toekomstige koers en bijbehorende vervangingswaarde.
  Deze rommelwet dwingt de cellshop echter om de achterhaalde srd 7,52 koers te gebruiken bij de omrekening waardoor de cellshop minstens 50% verlies zal leiden. Als de verliezen oplopen leidt dat dan weer tot faillissement, stijging v.d werkloosheid want de werknemers zullen hun baan verliezen en een toename v.d. sociale verloedering en criminaliteit.

  Deze rommelwet zal leiden tot heel wat negatieve gevolgen maar daar zijn de hersenloze paarse trollen en zombies natuurlijk veels te dom voor om in te kunnen zien want ze kunnen nooit verder kijken dan hun neus lang is.

  In de jaren 80 had men het ook al geprobeerd met dit soort maatregelen en het heeft toen niet gewerkt. De zwarte markt was er juist sterker door geworden en dat zal nu weer gebeuren. Ik voorzie een grote bloei v.d wissel mamies en wissel pappies.


  Maak melding
 82. Deze vraag / opmerking is meer bedoeld voor RobG en Waldo en pakiratigri en Wendy en consorten
  Je begaat een economisch delict als particulieren dus valuta verkopen en wisselen.
  Dus wil ik enkele vragen en voorbeelden stellen. En dus graag jullie, RobG en Waldo en pakiratigri en Wendy, hierover aanhoren.

  De uitgebrachte wijziging van de wet van 2012 spreekt van particulieren die valuta kopen en verkopen.
  Vraag
  Is dit een economisch delict die alleen geldig is voor handelingen gepleegd op Surinaams grondgebied.

  Indien beantwoord met ja is dus de rechtskracht hiervan dus niet aanwezig bij transactie van burgers gevoerd om niet Surinaams grondgebied
  Vraag
  Valt het betwist gebied onder Surinaams grondgebied en geldt daar dus ook de
  Surinaamse wetgeving?

  Indien beantwoord met ja dan vraag ik mij gevoegelijk het volgende af
  Mag een vreemd mogendheid zijn militairen en politiemensen zonder toestemming huisvesten in dit gebied?
  Wat doet de Surinaamse overheid hieraan om bezetting van haar gebied op te heffen.

  Indien burgers valutatransacties plegen buiten s’lands grenzen is dit strafbaar volgens de ingediende wetswijziging.
  Bijvoorbeeld
  Burgers gaan naar Frans Guyana en of Guyana en plegen aldaar de valuta transacties
  Vraag
  is dit strafbaar en hoe zou dit controleerbaar zijn?
  Zijn deze burgers vervolgbaar?

  Vraag
  Als vakantieganger geef ik in bijvoorbeeld Nederland of USA 100 euro / 100 US$ en kom naar Suriname en ontvang in het hotel de tegenwaarde stel 1.600 SRD is dit strafbaar?
  Vraag
  Hoe denkt de coalitie dit te kunnen controleren laatstaan bewijzen?

  Tot nu toe kon je in een casino valuta wisselen bijvoorbeeld Riviera en daar krijg jij een kwitantie van. Aan het eind van de avond ga je met dezelfde kwitantie naar de kassa en geeft de SRD’; s terug en je krijgt je valuta terug.
  Vraag
  Mag dit?
  Indien ja dan de opmerking:
  Ik heb hooguit een overeenkomst getekend om SRD’s te lenen (dit mag volgens de nieuwe aanvullende wetgeving) en geef als onderpand mijn valuta.
  Ik lever het geleend bedrag terug en krijg mijn onderpand terug.
  Is hier sprake van transactie van valuta (koop en verkoop)?

  Graag antwoord van RobG en Waldo en pakiratigri en Wendy en consorten of in ieder geval één van jullie

  Indien mijn voorbeelden werken dan zijn het wel een stelletjes grappenmakers die iets willen maar niet nadenken over wat ze willen hoe ze het willen en waarom ze het willen.
  Want tot nu toe kun je aan de Kruiskade bijvoorbeeld 100 euro afgeven en je mensen krijgen 1300 SRD in Suriname


  Maak melding
 83. DE WET OP WITWASSEN WORDT VERBODEN. WAAROM GEEN WET DAAROVER???
  HOEVEEL DOLLARS KUNNEN WE PER DAG KOPEN BIJ CENTRALE BANK VAN SURINAME ROEMER AND COMPANY. KAN HET TEGEN 7.25.
  OF IS DE BANK FAILLIET.
  OPROEP:
  TOERISTEN WISSEL UW GELD NIET BIJ EEN BANK
  CHINEZEN HOUDT UW WINKELS POTDICHT.
  NICKERIANEN STOP ALLE RIJST LEVERINGEN NAAR DE REST VAN SURINAME. IN VERBAND MET COVID 19 HEEFT NICKERIE ZELF DE RIJST NODIG.
  LATEN WE KIJKEN WAT VOOR MAFFIA PRAKTIJKEN BOUTA NOU IN ZIJN GESNOVEN KOP HEEFT.
  MENSEN BONT EN BLAUW MISHANDELEN/ ZOMAAR INVALLEN PLEGEN IN MENSEN HUN HUIZEN ALS IN DE JAREN 80. MENSEN LATEN VERDIJNEN?????????? JAREN 80 VERHALEN.
  NERGENS IN DE WERELD HEEFT EEN INDIAAN EEN LAND KUNNEN STUREN LAATSTAAN ONTWIKKELEN.NADA NOPPES NERGENS. EN ZEKER TE A NO GWA SKORO. NA WAN OWROE DONG INGI.


  Maak melding
 84. RobG 22 maart 2020 at 01:37
  “@jojo,
  Deze wet is echt vakwerk. Het voldoet ook direct aan de eisen van de EU landen en de VS met betrekking tot het bestrijden van wit-was praktijken. ”

  iedereen is schijnbaar gek behalve Abdoel, Boefdraad en RobG plus Waldo.
  Lees de reacties van het bedrijfsleven. Zij hebben een heel andere wet besproken met de stakeholders.
  De banken overwegen morgen niet open te gaan.
  De Cambio’s die eerst Bouterse zijn plan moesten uitvoeren staan nu buiten spel.
  etc, etc. etc.

  Beter kon Abdoel zijn onvermogen niet vorm geven.
  Gaat Benschop de banken kraken en openen , gaat die malloot van JusPol de banken openen.
  Wie gaat de banken voor de rechter slepen met een zo idioot verlopen proces en wetsproduct dat niet deugd omdat het de burgers aan tast in hun bestaan.

  Abdoel is er in geslaagd de economie van Suriname in een halve dag helemaal tot een puinhoop te maken.

  Waar is Roemer. Dat is toch zo’n intellectueel Waldo. Helaas si die direct onder de trein gegooid omdat hij door moest met een MT dat naast van Trikt in een cel hoort.


  Maak melding
 85. N de awards voor de slechtse econoom en grootste leugenaar 2020 go to Abdoel. Een tralala beker voor D.Bouterse voor de slechtste president 2020 die al deze shiz toelaat. Een true ikke en de rest stikke wezen is hij. Een award voor 1 van de hypocrieten, Sharmila, die een te vaak grote smoel heeft op fb e.d. Jullie mogen doen wat jullie willen hoor in het aardse leven. “Doe het! Je sjie wat er gaat gebeuren met jullie.” Jullie zijn niet immortal, er komt op een dag een eind aan jullie ook.
  Deze wet zou niet ontstaan als er niet gestolen was uit die kasreserves. Hoeveel mensen gaan profiteren van deze wet? Gaat iedereen t prettig vinden om steeds naar cbvs te gaan om valuta te kopen? Zullen vooral de arme ndp aanhangers nog de pres aanbidden en tevreden zijn met hun huidige economische situatie? Of willen ze nog dood gaan in name van bouta? Bouta geeft geen moer om hun, hij gaat niet willen betalen voor al hun begrafenissen. Of wel? Wo sjie. Hij heeft toch die ene ndp hardcore meneer niet geholpen, nadat hij uit huis is gezet.
  Wel, met deze huidige veranderingen door die vervelende ndp e.a blijft Sur een ontwikkelingsland.


  Maak melding
 86. Al die NDP lieden zijn achterlijke mensen net als de president die de alleen heerser wilt zijn in Suriname.Vind je het gek dat het land nooit vooruit kan komen onder deze idioot als president van het land.Kiezers jullie zien nu wie jullie als president hebben gekozen 10 jaar geleden.Die man is een ramp voor het land.Hij heeft zichzelf verrijkt en het land failliet en leeggeroofd samen met zijn handlangers.Gelukkig is er nog hoop want God zal Suriname helpen om van die moordenaar af te zijn.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES