woensdag, november 29, 2023
HomeNieuws uit SurinameLive toespraak van Surinaamse president Bouterse over coronavirus

Live toespraak van Surinaamse president Bouterse over coronavirus

-

De president van Suriname Desi Bouterse, is gisteren teruggekeerd uit het binnenland. Hij zal het Surinaamse volk zometeen om 13.00 uur live toespreken via de STVS en gov.tv. Dit meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws op basis van informatie van de directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg.

Vice-president Ashwin Adhin heeft meegedeeld dat er continu contact was met de president. De verschillende maatregelen die zijn getroffen, zijn in overleg met de president gebeurd, aldus de nieuwssite.

UPDATE: Wegens een technische storing kon de toespraak van Bouterse niet meer live worden uitgezonden. De toespraak wordt wel opgenomen en zal nader worden uitgezonden. Het staatshoofd richt zich op woensdag 18 maart tot de natie, dit in verband met het COVID-19 (coronavirus) in Suriname. Hierbij de toespraak:

Landgenoten,

“Ik spreek u vandaag toe onder zorgelijke omstandigheden, waaronder bijna de hele wereldgemeenschap al circa drie maanden lijdt. De internationale berichten die wij te horen en te zien krijgen, zijn van een diepe menselijke en maatschappelijke crisis, welke wij sinds de Tweede Wereldoorlog wereldwijd niet meer meegemaakt hebben. 

Suriname is op vrijdag 13 maart ook deel geworden van deze toestand door een geïmporteerd geval van het corona virus.

Wetenschappers hebben al vastgesteld dat het corona virus enorm besmettelijk is en zich razendsnel verspreidt onder mensen. Indien niet onmiddellijk vergaande preventieve, medische, bewustwordings-, opvang- en isolatie-maatregelen worden genomen, door Regering en samenleving als geheel, kan het virus dus ontzettend veel zieken en doden veroorzaken. 

Regeringen in de wereld nemen rigoureuze maatregelen om het corona virus te bestrijden. Deze maatregelen zijn zeker niet aangenaam, maar zijn onvermijdelijk. Ook wij zijn direct in actie gegaan. Wij zullen krachtig en kordaat moeten handelen om het corona virus verder buiten de deur te houden en, vooral, om de snelle verspreiding van dit virus te vermijden. 

Volk van Suriname, om ons heen in de wereld zien wij het lijden die velen nu reeds moeten voelen door dit virus. Ook hebben zelfs grote landen nu al moeite om hun economieën op de rails te houden, terwijl hun samenlevingen onverwachtse en hevige welzijnstekorten incasseren. 

Volk van Suriname,

Wij hebben inderdaad snel gehandeld. Reeds in de nacht van 13 op 14 maart jongstleden hebben wij het luchtruim gesloten voor reizigers. Wij moeten namelijk met alle ons ten dienste staande middelen import van het Corona virus tegengaan. Dit is een must voor ons, want dit virus komt van buiten. Onze grenzen, – over land, ter zee en via de lucht -, zijn daarom voor onbepaalde tijd afgegrendeld.

Goederen die nodig zijn voor de bevolking moeten wel binnen blijven komen. Daarom blijft cargo vervoer zoals altijd toegestaan. Angst voor schaarste is dus niet nodig. U hoeft niet te hamsteren. Denkt u aan uw medemens.

Om overdracht van het virus te minimaliseren, hebben wij per 14 maart bijeenkomsten van meer dan honderd personen verboden.  Per 16 maart zijn alle scholen en crèches gesloten. 

Ook de horecasector heeft ingrijpende veranderingen moeten doorvoeren. Dit is niet aangenaam voor velen en is een economisch harde dobber voor ondernemers. Wij begrijpen dit; het blijft ook hard voor ons om deze maatregelen te nemen. Toch, is dit nodig om ons allen te beschermen. Gezondheid van het volk gaat boven alles.

Landgenoten,

De minister van Volksgezondheid heb ik gevraagd om voor een dag naar Cuba af te reizen, om daar op grond van onze wederzijds goede verhoudingen, humanitaire ondersteuning te vragen. Cuba heeft ons reeds speciaal getrainde specialisten en verpleegkundigen ter beschikking gesteld; 50 in totaal. Zij komen naar ons land om ingezet te worden totdat dit virus beheersbaar is geworden.

Volk van Suriname,

Dit gerezen probleem is politiek overschrijdend. Het gaat om een nationale zaak. Ik roep iedereen op om samen te werken. Samen zullen wij Suriname moeten bewapenen tegen Covid-19. Kijkers en luisteraars, laat mij duidelijk zijn: de Regering zal nimmer toestaan dat de kleinhandel maatregelen treft, zoals het collectief sluiten van winkels, waardoor de bevolking in haar bestaan wordt getroffen. Tegenover dit soort gedragingen zal de Regering hard optreden en er zal daarbij geen uitzondering worden gemaakt.

Aan de andere kant zal de regering samen met ondernemers naar manieren zoeken om hen te helpen het hoofd boven water te houden. Ook dit is in het belang van ons allen. Wij blijven dus gericht op onze gezamenlijke toekomst.

Landgenoten,

De Regering houdt in deze Covid-19 situatie rekening met maatschappelijke, economische, en financiële factoren, maar houdt bovenal rekening met de humanitaire aspecten. In dit kader kan ik u mededelen dat wij afgelopen maandag 16 maart zijn gestart met het vervoeren van buitenlanders vanuit Suriname terug naar hun land van herkomst. 

Wij zijn ons ervan bewust dat er ook Surinamers in het buitenland zijn, die graag terug willen. Dat willen wij ook. In dat kader bekijken wij de opties om deze mensen op korte termijn terug te halen. Wij zijn op dit moment bezig om de beste opties af te wegen. Zodat zowel de volksgezondheid van onze mensen hier, als die van de Surinamers die nog buiten zijn, zo optimaal mogelijk gewaarborgd wordt.  

Ten slotte wil ik ons volk dankzeggen voor de grote ondersteuning die zij levert door geduld en begrip op te brengen in deze moeilijke situatie. 

Een bijzondere dank aan eenieder die een positieve bijdrage levert aan de beteugeling van Covid-19. De diensten werken 24 uur per dag gecoördineerd met elkaar. Zij doen op dit moment een voortreffelijke job. Wij danken u voor deze ondersteuning en garanderen dat wij er alles aan doen om u te beschermen en op een veilig pad te houden.

Het virus is al erg genoeg, maar laat angst en paniek niet overheersen. Door voor uzelf en voor uw directe omgeving te zorgen, en de aanwijzingen op te volgen, helpt u ons allemaal.

Ik dank u.”

Bouterse had tot gisteren weinig van zich laten horen, vanwege zijn bezoek aan het binnenland. Gisteren plaatste zijn vrouw een filmpje online:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

106 REACTIES
 1. Hij gaat ons vertellen; moni dé, ik haal het gestolen geld terug bij de ndp boeven incl. de door mij (veroordeelde moordenaar) van jullie gestolen geld


  Maak melding

 2. Het Corona virus is al maanden aan de gang en rukt steeds verder, maar deze zwaar verslaafde alcoholist heeft pas gisteren voor het eerst via zijn vrouw iets laten horen. Belachelijk en schandalig. By the wat… Die vrouw kan goed filmen hoor.

  Tot nu toe totaal geen gerichte plan van aanpak/maatregel heeft deze crimineel genomen. Alleen maar de grenzen sluiten en steeds de schuld schuiven naar anderen. A no mi mentaliteit.

  Wie gelooft deze dronkaard nog. Isoleercel samen met boeler vaseline smeerder ai wakti.


  Maak melding

 3. Tralalalalala, de corona gaat hij als excuus gebruiken tegen het domme aangetaste vol. Geloven hem maar ,nog5 en nog meer shit voor het volk.


  Maak melding

 4. Wat voor zinnigs valt er door deze verslaafde zwerver nog te zeggen, heeft dat nog nooit gekund, dus blijf lekker weg, of ga je buiten tralala, weer met een nieuw woord komen? Die jouw geloofwaardigheid nog meer ondermijnd, opdonderen zo snel als mogelijk,


  Maak melding

 5. Ik zou echt niet mijn tijd verdoen om naar deze meervoudige MOORDENAAR te gaan luisteren.

  SOSO KKA A SA LEG UIT: TRALALA DRUNKEN MASTER STYLING!!


  Maak melding

 6. “Ik ga persoonlijk het Coronavirus uitbannen”…

  “Believe me”…. dan weet je genoeg.

  Deze doorgesnoven, veroordeelde, drank en drugsverslaafde pathologische leugenaar komt met zijn zoveelste monoloog, zonder enige waardevolle inhoud en/of plan van aanpak.

  Alleen paars geïndoctrineerde, hersenloze, paranoïde paarse klaprunderen als Paki-RAT-igri, Rob Gay, Domskop, Waldolulul zitten met een strak plassertje naar hun corrupte, criminele “held” te kijken.

  Wat een kansloos, treurig, miezerig en zielig boelerclubje. 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding

 7. Deze zwerver houd onder invloed een toespraak vanuit een massage salon en dat allemaal onder toezicht van een aardappel en uien handelaar souteneur. Zelfs de straathonden in Paramaribo liggen krom van het lachen.


  Maak melding

 8. @Flyer, door overmatig gebruik van drugs en alcohol heeft het geslachtsdeel van deze zwerver permanent begeven. Dat frusteert de man en daarom is hij naar het binnenland gegaan voor een wassie. Hij kauwt zich scheel aan de dobru dua. Het is allemaal kansloos.


  Maak melding

 9. Agoetigri 18 maart 2020 at 16:45
  Het Corona virus is al maanden aan de gang en rukt steeds verder
  ====
  Die agoevirus hebben we onder controle. We hebben agoetigri en co nog dieper in de riool gestopt. No escape.


  Maak melding

 10. pakiratigri 18 maart 2020 at 16:30
  Whahahahahahahahahahahahahahaha! Het behaagt Zijne Excellentie. Automatisch gaat u bericht horen. Pakiratigri heeft het enige uren geleden gezegd. Zo gezegd zo gedaan. Yu no e seki Bouta. A man e seki yu! Tan teki
  *************************************
  @ Pakiratigri …. het zegt alles over je IQ = IQ van een GARNAAL.

  *** Garnalen nemen me kwalijk dat ik je met hen vergelijk !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. Suriname heeft Cuba verzocht om medicamenten beschikbaar te stellen die daar ontwikkeld zijn en effectief blijken te zijn tegen COVID-19, het nieuwe coronavirus.
  Minister van Volksgezondheid Antoine Elias heeft de Cubaanse ambassadeur Igor Azcuy González dinsdag tijdens een onderhoud gevraagd of het medicament kan worden geleverd. “Wij gaan het hoogstwaarschijnlijk ook krijgen. Het is een medicijn bestaande uit 22 elementen”, zei Elias dinsdag tijdens de dagelijkse COVID-19-persconferentie in het perscentrum van de regering.

  Moet ik lachen voor deze joke terwijl het huilen geblazen is in de wereld?
  Amerika en Europa doen er alles aan, kosten noch moeite, om een medicijn tegen de corona virus te vinden. Indien er een middel wordt gevonden dan zal die hooguit binnen 1 tot anderhalf jaar beschikbaar zijn.
  En nu lees je dat Cuba medicijn tegen de corona virus zal leveren aan Suriname, volgens Elias
  Zeker nooit gehoord van eigen volk eerst meneer Elias.
  Ik hoop niet dat het konijnen keutels zijn die in een wit goedje zijn gedompeld.


  Maak melding

 12. Deze president heeft dezelfde mentaliteit als de Afrikaanse slavendrijvers. Het volk leed en leefde in ellende en armoede maar dat kon de Afrikaanse slavendrijvers geen moet schelen. Op grote schaal werden zonen en dochters aan Europese handelaren voor een kraal en spiegel verkocht. Eenzelfde mentaliteit heeft deze verachtelijke kramdagoe


  Maak melding

 13. klopt toch niet om je volk toe te spreken op slechts 2 media die niet in het hele land te volgen zijn voor bv Nelis met zn tiptip
  Spreekt hij het Surinaamse volk toe of alleen zijn aanhang? Of willen de andere Media dit slap gezeik niet verslaan?
  Gelul want hij had zijn binnenland reis moeten onderbreken of die zwarte volgevreten rat van SRS naar het binnenland moeten halen om het volk toe te spreken. Zijn geile wijf kan filmen dus had ze ook een opname kunnen maken en die doorgestuurd hebben naar alle media.
  En Adhin is een bange schoothond die alleen kruipt voor zijn baas en nimmer de kans heeft genomen om namens zijn baas te spreken in deze coronazaak. Maar wel achteraf komen hijgen dat er steeds overleg was.
  Adhin vergeet niet dat jij nu de plek van Horb invult .Hopelijk kan je goed zweven in de nabije toekomst.
  A no corona o kiri joe ma na Didibri himself omdat je te gehorig bent.
  Mensen blijf uit de buurt van die EKTE CORONAMAN want hij flit en dat is gevaarlijk en nee neem geen rattenpoot aan want dat ding zit ook in zijn zweet en geloof me ei broko swetie wreed!! BESMETTINGSGEVAAR!!!!!


  Maak melding

 14. Die blaka Alata van SRS maakt veel missers de laatste tijd met zijn live pers converenties op Starnieuws lees ik dat het onderonsje is afgeblazen vanwege technische problemen maar dat de opperrat later op meerder media te zien is ik hoop dat op dat moment er een blackout komt. Wie wil die bezopen volgesnoven kop nu zien en al minder dat gezeik van deze demente Korsakov moordenaar horen? Sluit hem op lock him up!
  DDB de Piesjedent van Suriname hahaha


  Maak melding

 15. Kun je wel tegen garnalen Mul? Sommige mensen hebben een trefu. Maar jij hebt het kennelijk wel klaargespeeld een gesprek te voeren met een garnaal. Kun je enigszins vertellen hoe dat in zijn werk ging? Soort zoekt soort nietwaar? Dus, de ene garnaal spreekt tegen de andere en de ander hoort het aan en neemt het over. Maar jij bent dan de garnaal muildier. Wegwezen als je een pakiratigri tegenkomt! Een pakiratigri spreekt niet tegen garnalen! Nog eventjes geduld met de toespraak.


  Maak melding

 16. Mangre is een topper om de scholen te sluiten tot nader order. Adhin en Ferrier en Bouta hebben geen flauw benul hoe ernstig ze deze virus moeten menen. Geheel het volk is aan de grillen van deze hersenloze regering overgelaten. Onze volksgezondheid ligt al jaren op zijn gat. Geen medicijnen laatstaan een vaccin.
  Wanneer er niemand in deze klote regering zit die de ernstige feiten onder ogen ziet moet het volk blij zijn met Mangre die echt van het volk houdt en tracht hun te beschermen. Adhin en Ferrier met hun grote bek zijn rijp voor de psychiatrie..niet vergeten Bouta en consorten ook daar op te bergen. Mangre je bent een echte Topper.
  Lang leve Mangre.


  Maak melding

 17. Hahaha, gaat niet door. Het word niet live vanwege tralala gevaar. Eerst even goed editten. Wat een poppenkast. Waldootje, ga je baas zijn pamper verschonen.


  Maak melding

 18. Flyer 18 maart 2020 at 17:42
  “Ik ga persoonlijk het Coronavirus uitbannen”

  Die mpp beest roept al 10 jaren dat hij persoonlijk de koers zal laten zakken. Integendeel stijgt de koers als een raket. De winkelprijzen nog harder. Altijd ik zal dit, ik zal dat, ik zal dit…..mpp alsof geen andere mensen op deze planeet bestaan.

  Maar in een dictatuur land heb je altijd de ik-figuur. De rest van de jaknikkers is jas en das lopen achter zijn kont aan met een lange tong. Deze reetvreeters doen alles om de dronkaard tevreden te stellen. Wellicht bukken ze ook voor hem. Boeler vaseline smeerder zal meer weten.

  Wie gelooft deze zwaar verslaafde alcoholist nog. Alleen als zijn vrouw filmt dan komt hij in beeld.


  Maak melding

 19. Waldo, waarom ga je niet op de sofa van pakiratigri zitten? Deze tranny kan je wellicht genezen. Vergeet niet dat spul mee te nemen waar agoetigri op hamert.


  Maak melding

 20. Agoetigri 18 maart 2020 at 18:49
  Flyer 18 maart 2020 at 17:42
  “Ik ga persoonlijk het Coronavirus uitbannen”
  MUL
  =====
  Als je het echt wil uitbannen Agoes, dan moeten jullie met z,n drieën samen flink knorren. Persoonlijk gaat het nooit lukken, met z,n drieën samen in een koor knorren! Dag kleine boefjes knir, knar en knorretje.


  Maak melding

 21. Waardeloze toespraak van de alcoholist

  In dit kader kan ik u mededelen dat wij afgelopen maandag 16 maart zijn gestart met het vervoeren van buitenlanders vanuit Suriname terug naar hun land van herkomst.
  Wij zijn ons ervan bewust dat er ook Surinamers in het buitenland zijn, die graag terug willen. Dat willen wij ook. In dat kader bekijken wij de opties om deze mensen op korte termijn terug te halen. Wij zijn op dit moment bezig om de beste opties af te wegen……
  —-
  Dus Didibri betaald KLM en TUI voor repatriëring buitenlandse burgers uit Suriname. Voor de Surinaamse burgers in het buitenland yepi no. Klaar is Kees. Simpeler kan het niet.

  Deze dronkaard komt echt niet met gerichte maatregelen. Hoe moet de winkeliers verder indien hun omzet lager wordt door overheidsmaatregel? Wat moet de landbouwers doen nu geen markt wordt gehouden? Krijgen ze een kleine compensatie? Totaal geen verstand van zaken heeft deze Didibri. Hij hoort gewoon in de isoleercel samen met boeler vaseline smeerder.


  Maak melding

 22. Bouta schuift weer de verantwoording van zich af. De lafaard.

  Bouterse is het presidentschap niet waardig.

  It’s time to reshuflle ! Tra fas no dè !

  Bouterse is een profiteur.


  Maak melding

 23. Lees : zie hoe geeste ziek deze zwerver is.
  DIT KWAM IN ZIJN TOESPRAAK VOOR

  Vrijdag komen 50 Cubaanse gezondheidswerkers (artsen, specialisten en verpleegkundigen) naar Suriname om assistentie te verlenen. Minister Antoine Elias heeft tijdens de update gisteren meegedeeld dat zij waarschijnlijk ook het door Cuba uitgevonden medicijn tegen Covid-19 meenemen. De regering heeft hierom gevraagd.

  ==============================

  Terwijl farma bedrijven over de hele wereld een behandeling of een vaccin aan het ontwikkelen zijn heeft Cuba een cure gevonden.

  Levensgevaarlijk zijn deze gekken !


  Maak melding

 24. De verhalen van Agoetigri zijn niet voldoende onderbouwd. Neem nu het Covid-19 virus. Hij beweert dat de regering onvoldoende maatregelen getroffen heeft. Dat klopt dus niet omdat juist Suriname voldoende gelegenheid gekregen heeft zich voor te bereiden. Men heeft immers kunnen afkijken van andere landen en als je de vertaalslag maakt naar je eigen omstandigheden, is dat zeer wel mogelijk. Agoetigri heeft constant wel wat te vitten op de regering. Wat dat betreft wil ik mijn mati op afstand Waldo, best wel een hart onder de riem steken .Enige tip wat ik kan geven is om niet altijd te reageren op bepaalde trollen. Ze kunnen niets anders. Af en toe mag je ze wel apart nemen. Sowieso de racisten. Een patiënt heeft een speciale behandeling nodig. Maar een varken is een varken. Agoetigri noemt zich agroetigri terwijl de juiste spelling moet zijn’ Agutigri’ . Ik ben wel blij dat hij niet racistisch is aangelegd . Daarvoor wel mijn complimentjes. Maar hij moet niet ongefundeerde kritiek geven vanwege dit nieuwe virus.
  De rest van de wereld is lamgeslagen. Ik vind dat de Surinaamse autoriteiten het goed doen binnen de beschikbare mogelijkheden. A moni no de leki fa tra kondre , maar dan nog den man e du moeite. Gi den man grani. A winsi yu no lobi den. Disi na wan nationale sani. A no prei prei. A no politiek. Nanga dati I mus’ wakti te leki 25 mei nanga na nen fu masra Gadu.

  Ga Suriname niet vergelijken met bijvoorbeeld Nederland. Nederland bestaat al eeuwen. Suriname is pas om de hoek komen kijken (onafhankelijkheid 1975). Dus de dekking is niet volledig. Het meest belangrijke is dit virus in te dammen. Geen kans geven zich verder te verspreiden. Win win situatie qua gezondheid ,economische sectoren ,arbeid ,kortom alles. Zo houdt men de schade beperkt. Maar natuurlijk is het zo dat kwade gasten altijd misbruik zullen maken van ontstane situaties. Het kan de eenvoudige dief en rover zijn. Farmaceutica. Maar ook politieke tegenstanders die bloed ruiken. Deze hyena’s moeten maar terug naar de bossen van Afrika. In India heb je geen hyena’s ,maar er zijn genoeg dieren daar die mensen het leven zuur maken.


  Maak melding

 25. Koos 18 maart 2020 at 19:33

  Cuba heeft een combinatie van medicijnen waaronder virusremmers die ze inzetten bij behandelingen. Die medicijnen krijgen we nu ook. Nederland gebruikt een aantal van die medicijnen overigens ook op de IC. U praat dus weer eens dom vanuit een soort blinde haat en frustratie. Ik zou beetje rustig aan doen anders komt het virus straks extra hard bij u aan. Verspil uw energie dus niet.


  Maak melding

 26. pakiratigri 18 maart 2020 at 19:36

  Landsgrenzen afsluiten en steeds aangeven dat het een importvirus is. Dat is alles. Jullie Didibri’s nemen geen enkele verantwoordelijkheid en schuiven steeds de schuld naar een ander.

  De VHP interesseert jullie meer dan het coransvirus. Zeer bedenkelijk, maar wel te begrijpen. Rot op man! Ga lekker je baasje reet likken. Wellicht krijg je dan 2 pakketjes ipv 0.


  Maak melding

 27. 99.5 procent van de reageerders is VHP-gelieerd. De redactie van Waterkant is dat ook. Geen wonder dat ze pakiratigri probeert te blokkeren. Neks no fout. Maar ik zie dan de zwakte. Het maakt niet uit wat je schrijft zolang je maar van de VHP bent. Je mag schelden en vloeken en racistisch bezig zijn. Dat is de enige voorwaarde. En wij als VHP’ ers gaan nooit feedback op elkaar geven. We zijn met 99.5 procent en de rest is onze vijand. Ga lekker door met elkaar op te geilen. Zwakte hoor . En de VHP wil vooruitgang? Ga maar lekker door de boel voor de gek te houden. Dan is Bouterse op zijn manier (de NDP dus), veel eerlijker en oprechter.


  Maak melding

 28. @Robles, nee het gaat niet om een combinatie van medicijnen. Cuba beweerd een nieuwe medicijn te hebben ontwikkeld tegen corona. Op dit moment worden hiv remmers ingezet tegen Corona. Dat lijkt te werken. Ideaal is het niet.

  @Waldo, alleen de Boutisten denken dat het goed komt met Suriname. Sranang is skeer mi boi. En niet zo’n beetje ook.


  Maak melding

 29. Normale mensen kunnen volstaan met een heldere uitleg over het corona virus van de v.p. ministers en deskundigen. Maar bepaalde typen autisten, dus die personen met een verstandelijke beperking, geven er de voorkeur aan een uitleg te willen hebben van een president. Ook voor deze halve zolen is Bouterse president. Maar de speech van Bouterse is niets anders dan een herhaling van de woorden van de cv.p. De ministers en deskundigen. Zonde van de zeer kostbare tijd van de president.


  Maak melding

 30. Waldo 18 maart 2020 at 19:40
  ——
  Boeler vaseline smeerder, met jou zal er sowieso zeker goed komen in Santo Boma. Niet 99,5 maar 100%. Maar vergeet potje niet. Anders kan het wel ff anders aflopen.


  Maak melding

 31. Vp en bouta gaan er prat op dat ze luchtruim bijtijds hebben gesloten om erger te voorkomen. Wel laten ze dat tegen h uin domme aanhang vertellen, ze sloten het luchtruim nadat bijna in alle landen in de wereld hun luchtruim hadden gesloten voor alle vliegverkeer want als het aan deze gasten had gelegen zouden ze gewoon zijn blijven doorvliegen.

  Heb je die oude stoffenhandelaar elias die man weet niet waarover hij lult, is geen arts, dat de medici in su hem accepteren snap ik niet,of zijn ze bang niet uitbetaald te worden voor hun diensten. Alleen in su kunnen ze je na een uur al vertellen als je besmet bent met het virus, paracetamol is niet te krijgen in su,dus waar haalen ze specien vandaan om testen of iemand besmet is, de test alleen is al een dure aangelegenheid. Nu heeft die eluas cuba verzocht om medicamenten texsturen om de v.b. virus te bestrijden,wel als het zo wae dat cuba daarover beschikte dan zouden ze in eenklap al hun problemen in dwdeereld kunnen oplossen, dus laat die elias ,adhin,bouta en consorten maar voor de gek houden en niet het niet surinaamse volk. Ook hij heeft het ver geschopt zonder opleiding bet als zijn baas


  Maak melding

 32. Er wordt nu steeds aangegeven dat moni no de, paisa na hai fu tek boeng maatregel. Maar mpp vp zei onlangs dat wij 5 miljard in de grond hebben. Wij hoeven voor niets te vrezen. Pure misleiding van het volk dus. Maar de ndp heeft nooit iets anders gedaan dan misleiding.


  Maak melding

 33. Ik heb geluisterd naar de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse.
  Die Moordenaar is ziek … dat kon je duidelijk aan zijn stem horen.
  Wat voor hem neergepend is kon … de Moordenaar … Desire Delano Bouterse … niet eens goed lezen.

  Karma …. Karma …. Karman !!!!!!!

  Het moment van “VERANTWOORDING ” is NEARBY !!!!!!
  Verschijning voor de HEMELSE RECHTER is niet hetzelfde als te biecht gaan bij de PAARSE PSEUDO … zelf benoemde …. BISSCHOP !!!!!!


  Maak melding

 34. Een zwarte aap doet zijn beklaag over racisme door bruine apen. Hij beschuldigt Waterkant van het gedogen van racisme door de bruine apen maar deze zwarte aap is desondanks dagelijks op deze site te vinden. Blijkbaar vindt deze zwarte aap het dus niet erg dat Waterkant zich schuldig maakt aan racisme of het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze zwarte aap geen kritiek verdraagt. In dat geval is het vanzelfsprekend dat hij over racisme klaagt. Dan lult deze zwarte aap over de VHP … gewoon shut up als je uitlandig woont en niets met Suriname te maken hebt. Als je zonodig de patriot wilt uithangen moet je naar SU komen om het land op te bouwen en niet alleen met je grote mond valse beschuldigingen uiten.


  Maak melding

 35. Waldo 18 maart 2020 at 17:53
  Agoetigri 18 maart 2020 at 16:45
  Het Corona virus is al maanden aan de gang en rukt steeds verder
  ====
  Die agoevirus hebben we onder controle.
  —–
  Boeler vaseline smeerder, heb je het agoesyndroom wel onder controle. Zo niet, dan zijn er nog 2 opties open: voor de trein of 11 hoog. Keuze is aan jou.


  Maak melding

 36. Robles 18 maart 2020 at 19:40
  Koos 18 maart 2020 at 19:33

  Cuba heeft een combinatie van medicijnen waaronder virusremmers die ze inzetten bij behandelingen. Die medicijnen krijgen we nu ook. Nederland gebruikt een aantal van die medicijnen overigens ook op de IC. U praat dus weer eens dom vanuit een soort blinde haat en frustratie. Ik zou beetje rustig aan doen anders komt het virus straks extra hard bij u aan. Verspil uw energie dus niet.
  *******************************************
  @ Robles … wat hebt jij allemaal te LULLEN.
  Je naam staat voor: OPLICHTER, FRAUDEUR, PAARSE SCHURK !!!!!
  Heb je al die mensen die je hebt OPGELICHT en BEDROGEN vergoed voor alle schade.
  Hoeveel AANGIFTES heb niet te verwerken gehad.
  Dat je nog ….. is mij een raadsel.

  Na 25 Mei komen alle zaken … EINDELIJK … voor het gerecht …. dan wordt het voor zeer lange tijd Santo Boma … I’m telling you !!!!!!!!!!


  Maak melding

 37. mul 18 maart 2020 at 20:19

  Gebruik Google om jezelf te laten informeren wat Cuba doet. Dat is zinniger dan mij uitschelden. Je komt op deze manier als een ongeschoolde stakker over namelijk.


  Maak melding

 38. Robles 18 maart 2020 at 20:23
  —-
  Robles, heb je een bron of lul je zomaar iets. Gewoon iets gehoord en klakkeloos hier gezet?

  De Cubanen helpen China al sinds begin februari, dan nog gaan er massa Chinezen dood. Waarom worden de Cubanen niet overal ingezet als ze een tovermiddel hebben?


  Maak melding

 39. Agoetigri 18 maart 2020 at 20:31
  —-
  heb je een bron of lul je zomaar iets. Gewoon iets gehoord en klakkeloos hier gezet
  ====
  Agoe, jou bron zit in de riool! Een mooie ondergrondse bron.


  Maak melding

 40. @Bumblegum oftewel Baba Sai. Ik heb je eerder weggejaagd van deze site. Zal ik nu ook doen. Ik klaag niet. Ik constateer. Jij bent een racist. Het tijdperk van Botha is allang voorbij. Het is een plicht van eenieder om racisten van repliek te dienen. Wie verzaakt maakt zich schuldig aan het gedogen. Ik niet. Wat jij allemaal kletst, boeit me niet. Je mist de nodige kwaliteit om met mij in discussie te gaan. Van tijd tot tijd zal ik wel gasten als jij apart nemen. Varkens. Neem een voorbeeld aan Chan. Hij is niet racistisch bezig. Jij wel! Voor de rest hoef je niet te lullen over Pakiratigri . Ik heb veel meer betekend voor Suriname dan jij ellendeling.Tot vandaag. Ik ben gerechtigd een grote mond te hebben. Suma na yu? Jij moet zwijgen! Tan tiri rustig fi .


  Maak melding

 41. pakiratigri 18 maart 2020 at 20:39
  —-
  Dat je veel betekend heb voor Suriname is wel te begrijpelijk. Laatste 10 jaren is dit ooit mooi land in zware verval geraakt.

  Dat jij gerechtig bent om hier een grote bek op te zetten is ook begrijpelijk. Paarse ratten hebben niets anders dan een grote bek. Didibri heeft de grootste. Als het te zwaar voor hem wordt dan rent hij weg. Mpp soso shit kom je hier uitleggen.


  Maak melding

 42. @ Chan, Willem van oranje, Pé a moni de. Waar is die 19,5 miljoen euro van het Surinaamse volk.
  @ Chan, Willem van oranje, waar zijn al die mondkapjes voor het volk
  @ Chan, Willem van oranje, heb je teveel problemen met de weglopers bij de VHP.
  @ Chan, Willem van oranje, waarom heb je de jongeren voor de gek gehouden, om ze zogenaamd aspirant DNA kandidaat te maken en te lokken.
  @ Chan, Willem van oranje, wanneer ga je weer naar het binnenland met wat zwemvesten
  @ Chan, Willem van oranje, waar ben je, heb je grote grote problemen binnen de VHP
  @ Chan, Willem van oranje, wanneer ga je die mensen in Suriname helpen bij het bestrijden van het virus
  @ Chan, Willem van oranje, waarom maak jij je alleen druk om de kleine VHP ondernemers. Wanneer ga je druk maken om het volk.
  @ Chan, Willem van oranje, het is nu geen tijd om te dromen, maar om samen te werken.


  Maak melding

 43. Waldo 18 maart 2020 at 21:03
  —–
  Eerst had jij agoesyndroom. Nu ook Chansyndroom. Welk ander syndroom heb jij straks? Man man. Red je zelf. De keuze is aan jou. Voor de trein of 11 hoog. Simpeler kan het niet. Proberen. Is de moeite waard.


  Maak melding

 44. Ik ben geen paarse rat lummel Agutigri. Ik ben niet meer verantwoordelijk voor Suriname. Ik vind wel dat je oprechte feedback mag geven. En gefundeerd. In dit geval doet men dat vaker niet dan wel. Alles is als het ware toegestaan. Er zijn weinig gasten waarvoor ik respect heb. Zowel van de VHP kant en de NDP heb ik echter wel respect voor sommige reageerders. Daar is de nodige onderbouwing ,geen racisme ,gewoon koel ,kalm en klinisch. Kijk ,daar hou ik van. Ik wil allerminst schoolmeester hier komen spelen ,maar het racisme stoort mij het allermeest. Dan heb ik geen tijd meer voor het daadwerkelijke onderwerp. De laatste tijd lees ik vaker dan dat ik reageer. Ik ben wel aan het afbouwen. Maar voor de racisten , kijk niet verbaasd op wanneer pakiratigri een aanval op je lanceert. Je hebt het aan jezelf te wijten. Politiek is iets anders . Dan mag je voor wie dan ook zijn. Ik noem de VHP en de NDP en er zijn ook andere partijen. Samenwerking is belangrijk. Als ik honderd procent zeker weet dat ik gelijk heb ,lanceer ik die aanval. Racisten zijn gewaarschuwd. Bouta no wani dati. Chan ook tu niet. Geen enkele politieke leider. Dus ,jullie onderliggende gasten moeten dat ter harte nemen. Pakiratigri taki . A tan so. Yu no habi no wan enkri seki e seki te yu de fout bezig. I mus’ breiti te mi e corrigeer yu. I no mus’ fu lobi mi.


  Maak melding

 45. Agoetigri 18 maart 2020 at 20:31

  Ik mag geen link plaatsen maar google op Cuba Medicine Corona en dan vind je artikel over hun behandelmethodes. Ze gebruiken Interferon Alpha 2B en nog een scala aan andere middelen. Dan vind je ook de behaalde resultaten toe nu toe en die zijn positief. Nee het is geen wondermiddel. Ja het verhoogt het aantal overlevenden.


  Maak melding

 46. Hoe kan je een medicijn tegen het Coronavirus al hebben gevonden voordat het Coronavirus was uitgevonden?

  Doet me denken aan wat een professor IT eens heeft gezegd. Deze man heeft gezegd dat computervirussen zijn uitgevonden door degenen die anti virusprogramma’s hebben geschreven. Reden: als er geen virussen zijn zal jouw anti virusprogramma niet worden gekocht.

  Mijn vraag aan Cuba is dus: Hebben jullie het Coronavirus uitgevonden?


  Maak melding

 47. Waldo 18 maart 2020 at 19:28
  Bruins ingestort tijdens debat in de TK.

  Als je dichtbij de TK bent dan volg je het goed. Deze heer Bruins geeft aan dat hij oververmoeid was door de intensieve dagen laatste tijd. Hij heeft alles voor het Nederlands volk gegeven en geeft nog steeds toe.

  Maar wat doet Didibri. Die dronkaard ligt lekker is zijn handmatig met een fles whisky. Voor de rest heeft hij schijt aan het volk. Tot 2x toe zeg hij dat a volk o dede. Mpp beest. Erger kon het niet.

  Pas gisteren liet hij wat van zich horen in een filmpje van zijn vrouw. Soso ka a mang ai leg uit. Hij weet het best. Santo Boma ai nader. Vaseline smeerder..denk a tori.


  Maak melding

 48. Jim Jones gaf zijn volgelingen Flavor Aid om te drinken Didibri haalt 1 of ander rattengif uit Cuba met uitdeel en toedien personeel erbij.
  Robles zijn vrouw die ooit een verpleeghulp was heeft haar hondse vent weer es wat ingefluisterd zodat hij wat slim kan overkomen. Maar zelfs zijn vrouw kan nieteens meer meehelpen in de regio Utrecht om mensen te verplegen want ze heeft geen BIC meer hij komt met gedateerde info.
  Mensen niks technische problemen hoor jullie mochten didibri niet zien zweten maar jullie hoorden hem wel ijlen denk ik
  Didibri is besmet mensen sma no bing wani mek a opname frede ding gezondheid en mi no e tek deng kwalijk Elias is spul gaan halen voor didibri zijn dialyse. Oen denk a tori na China zou hij naar Cuba gaan om zijn artsen te bezoeken maar intussen werd hij veroordeeld en is rechtstreeks naar Su gevlogen en nooit meer weg gegaan.
  En a no mi oppo a tori dat hij broze gezondheid heeft en hoog risico geval is. Het was zijn aanhang die dit naar buiten bracht. Maar dat was niet de bedoeling daarom is didibri ineens terug gekomen naar de stad.
  Gi Slagveer ding bing hori gong terwijl a bing lesi sang didibri en Co bing draag ing op fu lesi. A so didibri o lesi sang blaka alatta skrifi gi ing dang a skrep.
  Blijf uit zijn buurt want a PA alatta e prati siki WREED.


  Maak melding

 49. Robles aksi ding cubaan wang dresi gi joe ati nosso na bal joe o loekoe toe dai skrep!
  Joe ede boro moorro wang mattapi a siki no deh ma a dresi meki kba a test alla sai en deng kang meki moni hila hila ma nee na didibri en volkoe mag test a morserij. Waaaaaaaaiiiii!!!!!!!!!!


  Maak melding

 50. Kent Suriname geen crisisberaad of kan Bouterse alle problemen van Suriname oplossen zonder de DNA erbij te betrekken.
  Dit moet ik wel toegeven: In Nederland wordt op een heel andere manier politiek bedreven dan in Suriname. Hier worden we dagelijks bestookt met een crisisberaad en er storten zelfs ministers van vermoeidheid in elkaar. Ik zie dat in Suriname echt niet gebeuren of denkt Bouterse: Dit probleem een buitenlands probleem en lost zichzelf automatisch in het buitenland op. Ik wacht in mijn hangmat op die oplossing.


  Maak melding

 51. Agoetigri 18 maart 2020 at 21:10
  Waldo 18 maart 2020 at 21:03
  ===
  Als je weer gaat beginnen te knorren, ga ik je laten oppakken. Kijk maar naar Koos, hij is nu helemaal relax. Hij heeft goed geluisterd naar zijne excellentie, wel lang moeten wachten. Maar uiteindelijk heeft hij het goed begrepen. Het duurt even, maar komt uiteindelijk wel goed. Je moet niet alleen naar de kleding van iemand kijken, maar naar de uitstraling dat zo iemand heeft. Iedereen bij WKN is nu rustig na goed geluisterd te hebben naar de pres. Eindelijk na twee weken hebben de kleine boefjes zijne excellentie weer kunnen zien. En geloof me, onze binnenlandse bewoners hebben bepaalde geestelijke krachten om iemand te zegenen. En zijne excellentie heeft nu genoeg krakti voor nog vijf jaren. Een fijne avond boefjes!


  Maak melding

 52. Waldo 18 maart 2020 at 21:39
  Agoetigri 18 maart 2020 at 21:10
  Waldo 18 maart 2020 at 21:03
  ===
  Als je weer gaat beginnen te knorren, ga ik je laten oppakken
  —-
  Whahahahahahaj…..1 april is er nog niet, maar dit zal wel de grootste grap zijn. Een soort vervroegde 1 april grap?

  Boeler vaseline smeerder. Denk a pisi tori dalig in Santo Boma. 300 gevangenen willen tegelijk in jou kamer zijn. Denk a tori, dan sribi mooi yere. No kisi agoe nachtmerrie.


  Maak melding

 53. Kijk maar in wat een gezegend land wij thans leven, maar de kleine boefjes blijven maar knorren, al is het dan alleen maar om te knorren! Ze blijven maar knorren en altijd maar knorren. Knorren en knorren, tot ze in elkaars armen rollen.

  Zie bericht van zijne excellentie Rabin.

  “Het opslaan van voedsel als gevolg van de uitbraak van het COVID-19- virus is nergens voor nodig. Dit liet minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) weten. Hij toonde met cijfers aan hoe goed Suriname er op dit moment voor staat. Waarvoor hij aandacht vroeg is het aanpassen van de eetgewoontes van Surinamers. Volgens Parmessar is Suriname op dit moment het enige land op de aardbol, waar niemand wegens een tekort aan voedsel dood hoeft te gaan”


  Maak melding

 54. RobG(oebbels) de mensen willen dezelfde loze kreten horen maar nu in een Tralala accent, u weet wel met dubbele tong.
  Eigenlijk willen de mensen horen dat de gestolen bedragen terug vloeien in de staatskas zodat de huidige uitbraak bestreden kan worden. Eerst zijn wij getroffen door het a no mi virus en nu door de COVID-19 virus. Pe a moni de, zodat wij deze crisis kunnen aanpakken.
  Met Tralala praatjes van een voor moord veroordeelde komen wij er niet.


  Maak melding

 55. Waldo 18 maart 2020 at 22:01
  —–
  Boeler vaseline smeerder, soso volk misleiding. Hoe lang is de rij bij chodelal. Ga maar meten, dat is weten. Dat pas reageren he. Diverse winkels zijn al dicht. Het wordt steeds erger. Didibri zei dat wo dede.

  Jij hebt het gemakkelijker daar. De AH, Lidl etc worden optijd bevoorraad en er zijn geen prijsstijgingen. Heb een keer medelijden met het Surinaamse volk.


  Maak melding

 56. Pé a moni de. Het volk van Suriname wil zijn 19,5 miljoen euro zo snel mogelijk terug. Is niet te geloven dat in zo,n zware crisis geld van het Surinaamse volk onrechtmatig wordt vastgehouden.


  Maak melding

 57. Er is voldoende voedsel in Suriname aanwezig. “Als wij dit goed aanpakken hoeven we helemaal geen voedselproducten uit het buitenland te halen, omdat wat in huis is meer dan voldoende is”, beweert de LVV minister. De LVV-minister voegde eraan toe dat de voedselvoorziening voor honderd procent gegarandeerd is.

  Zaken zoals vis, eieren en kip zijn volop in vooraad. Er zou volgens de minister 119 duizend ton aan rijst geproduceerd, waarvan 43 duizend ton wordt geëxporteerd. Hij gaf verder aan dat er volgende maand weer wordt geoogst.


  Maak melding

 58. Eerst laat deze doorgesnoven alcoholist dagenlang niks van zich horen en nu komt hij met een papieren uitleg. Geen beelden op het nieuws vanwege “technische problemen” ??

  Het word met de dag duidelijker dat deze fossiele lafaard de confrontaties met pers en volk uit de weg gaat.

  Je zal maar zo een incompetente junk als staatshoofd hebben.

  Vandaar dat het land een FAILED STATE is met een JUNK-STATUS.


  Maak melding

 59. @Agutigri,

  Wakti noh? Wakti go miti 25 mei. Waarom noem jij jezelf een varken? Waarom een varkenstijger? Want een tijger ben je allerminst. Een varken wel. Ik ben pakiratigri omdat ik ook van pakira’s houd. Een pakira kun je vergelijken met een bosvarken. Maar jij bent gewoon een varken dat in de stal thuishoort. Zelfs dan ben ik niet te beroerd om je met huid en haar te verslinden. Jouw bezitter ,kan er beter zorg voor dragen dat hij een goede omheining heeft. Je weet tog; het bos wordt steeds kleiner. Laat pakiratigri niet een boro nemen en bij mensen indringen en daar een varken te grazen nemen. Praat goed tot je baasje. Laat hij je beschermen. Een goede omheining en niet te dicht bij het bos. Want in het bos zijn de wilde dieren. Slow down.


  Maak melding

 60. Robles 18 maart 2020 at 20:23
  mul 18 maart 2020 at 20:19

  Gebruik Google om jezelf te laten informeren wat Cuba doet. Dat is zinniger dan mij uitschelden. Je komt op deze manier als een ongeschoolde stakker over namelijk.
  *********************************************
  @ Robles …. ik scheld je niet uit …. vriendje !
  Ik vertel de NAAKTE WAARHEID !!!!!!
  Je bent een ONVERBETERLIJKE PAARSE FRAUDEUR … EN … OPLICHTER !!!!
  Je vindt bij de Nationale Dieven Partij /Bermpartij onderdak …. na 25 Mei …. A KABA !!!!!!


  Maak melding

 61. Waldo 18 maart 2020 at 15:43
  Pe a moni de. Pe a 19,5 miljoen euro de fu a volk fu sranang!
  ********************************************
  Pe a DRUGS/WITWAS moni de …. wist je dat niet … @ Waldo ???????
  Je lult een FRA … ga het halen … bij de Nederlandse Belastingsdienst.

  Ze sturen je DIREKT naar een VARKENS BOERDERIJ om tot rust te komen en je uit te leven!!!!!!!!!!


  Maak melding

 62. pakiratigri 18 maart 2020 at 22:58
  —-
  Tip. Spring voor de trein of 11 hoog. Keuze is aan jou. Mensen uit jouw omgeving zullen baat bij hebben.


  Maak melding

 63. @Agu,
  Inmiddels ken je jouw plaats. Ik woon niet in een omgeving waar ik vanaf elf hoog naar beneden kan springen. Elf hoog hoeft ook niet . Ik denk dat je al vanaf drie hoog kan springen met een noodlottig gevolg. Twee hoog zelfs voldoet. Waarom praat je steeds over elf hoog? Niet nodig man. Heb jij soms onder die omstandigheden verkeerd? Blijft over de trein. Jongen ,pakiratigri heeft juist mensen ervan weerhouden zich voor de trein te werpen. Hoe zou ik het dan moeten doen? En die treinen komen niet altijd op tijd. Vaak vertraging. Zie je, je maakt het weer moeilijk voor me. Maar waarom creëer jijzelf geen rust voor je? Take it easy mi boi.


  Maak melding

 64. Het Cubaanse medicijn interferon is met succes toegepast in China. Het wordt alleen verzwegen in de westerse media omdat er grote financiele belangen zijn. De westerse economieen krijgen zware financiele klappen te verweken door de corona crisis. Maar wie een medicijn tegen covid–19 op de markt brengt wordt meervoudig triljardair. Dit geld zou elk land goed kunnen gebruiken.


  Maak melding

 65. Nu heeft Cuba een cruise schip vol corona of chineze[aldus Trump] virus lijders.Kunnen ze kijken of hun middel echt werkt tegen de infectie.


  Maak melding

 66. Whooooiii ze kunnen niet zonder Bouterse. Waldo he ziet het. Ze snakten naar Bouterse.

  Waar zijn de mondkapjes voor de Surinamers?? Chan geef je alleen aan chinezen mondkapjes??
  Je ware aardm jij wilt president worden. Fu pe??? Suriname???? Nooit
  Vraag Rutte. Geef je nederland geen mondkapjes??


  Maak melding

 67. Ai boi straks gaan we ook horen dat bouterse dat virus heeft verspreid. Ik hoor niemand wat zeggen dat rutte 30 procent van de Nederlandse bevolking dood ziet zodat de virus in gedamp kan zijn wantzijn woorden waren 60 procent moet dat virus krijgen in dit aantal zit de kwetsbare dus 30 hier gaat dan dood en rest dat beter wordt red die andere groep. Maar ja nede mag van alles zeggen


  Maak melding

 68. pakiratigri 19 maart 2020 at 00:23

  11 hoog is voor de zekerheid. Snap je nu. Lees je berichten nog eens na voordat je post. Soso ka je leguit. Mi volg joe. En pas op voor het agoesyndroom.


  Maak melding

 69. Kabouter is naar China geweest en een ziekte is uitgebroken. Hoe Didibri kan je dan zijn??

  @Waldo,.
  Je hebt het over de 19,5 miljoen van het volk. Dat geld is niet van het volk maar van een handje vol handelaren die hun zwart geld proberen wit te wassen.
  Het volk heeft en krijgt geen belang aan dit geld net als al die leningen die afgesloten zijn en het geld foetsie is.


  Maak melding

 70. NDP van Bouterse heeft maar 500000 SRD gezet om de virus te bestrijden .

  500000 SRD van NDP is zelf niet genoeg om mond kapjes of stofmaskers te kopen .

  Krijgt de Corona fonds nog een bij dragen van NDP Regering .

  Abop voorzitter heeft voor een inheemse kapitein een paar spullen gekocht dat duurder zijn dan het bedrag dat de Regering de ziekte Corona wel bestrijden 500000 is omgerekend 50000 Euro .

  Wendy heeft Bouterse een losse draad in zin hoofd .

  Laat Abraham en Boereveen iets doen voor de Gramang en de kapiteins .

  Bouterse gaat in de binnenland met lege handen niet eens een korjaal kan hij met eigen geld kopen .

  Limbo SRS Radio en Slooten wanneer gaan jullie wat voor een Kapitein in de binnenland doen .
  Limbo en Slooten ik heb gehoord jullie komen op de lijst van NDP in Paramaribo WC Hooghart ook .


  Maak melding

 71. Wat een schijnvertoning. Hij gaat naar het binnenland om aan zijn behoeftes te voorzien en zijn vrouw naar het buitenland om haar dingen te doen daar. Zijn ze getest op het corona virus. Wat een voorbeeld geeft hij aan de wereld. Denk eraan dat de foto`s van hem en zijn vrouw de wereld door is gegaan.


  Maak melding

 72. Wendy Chan van VHP en de Oppositie partijen kunnen 5 miljard EURO krijgen of lenen van Nederland .
  Wij van de Oppositie schelden Nederland nooit uit daarom staat de deur open voor Chan .

  Wanneer je een leider ben van jou land moet je geld sparen in tijd van nood moet er geld zijn .

  Bouterse als militair moest het toch weten dat je altijd medicijnen moet hebben in Suriname .


  Maak melding

 73. Mensen,jullie moeten vrezen voor einde van de wereld.
  Men gooit bommen op mensen,laat men nu bommen gooien op de virus.
  Deze grootmachten zijn baldadig bezig tegen de kleine man,en nu beginnen ze het aan te voelen.
  De wereld is op instorten,maar deze grootmachten sterven liever dan dat zij toegeven dat ze verkeerd bezig zijn in de wereld.


  Maak melding

 74. Bouterse heeft nooit kostbare tijd anders was hij gelijk terug gekeerd naar Paramaribo .

  Mensen met een beperking zijn geen halve zolen dat heeft iemand in het begin geschreven .
  Mensen met een beperking hebben meer hulp nodig met de Corona Virus .

  Bouterse heeft geen hulp nodig anders ga je niet naar de binnenland .


  Maak melding

 75. @RobG 19 maart 2020 at 00:54
  “Het Cubaanse medicijn interferon is met succes toegepast in China. Het wordt alleen verzwegen in de westerse media omdat er grote financiele belangen zijn.”

  Dat Interferon gebruikt wordt als een middel tegen COVID 19 wordt niet verzwegen. Verder het is geen Cubaans middel maar een Zwitsers middel.
  Verder zijn er ook andere middelen die vertragen echter de pharmaceuten kunnen hier zonder bewezen validatie (u weet wel wetenschap) niets met zekerheid over publiceren, Een niet geslaagde ebola remmer lijkt wel te werken als remmer maar is experimenteel en de lange termijn effecten zijn niet goed bekend.

  De president en u roepen maar wat om de aandacht af te leiden.

  De toespraak van de President is niet meer dan herhalingen zonder inhoud die niet realtime uitgezonden kon worden. Ik mag aannemen dat men uit een aantal opnames eerst de bruikbare stukjes moest editen voordat het toonbaar werd voor het volk.


  Maak melding

 76. Zo makkelijk vergaat de wereld niet, de natuur geeft altijd andere mogelijkheden of oplossingen dat men altijd vind om verder te leven .

  Door alleen het verkeer op de wereld gaan er per jaar 1.2 miljoen mensen dood en miljoenen leven verder men een beperking .
  In Suriname gaan er 80 mensen dood in het verkeer daar moet men ook voorlichting geven .


  Maak melding

 77. Beste Surinamers, loekoe schijnwerkelijkheid dja!!!!!
  Natturlijk luidt het gezegde: “kleren maken de man/ vrouw”, maar what about daden dang?
  Voor velen in Suriname is DDB een lijder des volks, want amang ai pini wi.
  Leuk gekleed, deze keer geen paarse das, maar een rode. Een beetje inlegkunde, maar lijkt op een rode strop om zijn hals.
  Een echte leider is iemand die visie en ontwikkeling brengt voor zijn / haar land.
  Bij Bouta ? no way hosee , geen grote leider, misschien de leider van zijn 25/2/1980 peloton.

  De NDP & Co gaat Suriname never tot ontwikkeling kunnen brengen. Ze zijn wel echt deskundig en capabel in nepotisme & kleptomanie.
  MARK MY WORDS!!!!!!!!!!!

  Bouta en Suriname tot ontwikkeling brengen zijn antipolen!!!!!!


  Maak melding

 78. Een deel van het volk, heeft Bouta de status “God” gegeven, wat dat ook mag inhouden.
  Deze God fikst het voor ons.
  Hij is vergeten te zeggen:” neks no
  fout”. Ik wens iedereen een zalige nachtrust.


  Maak melding

 79. Wendy jij krijgt niets HELEMAAL niets.
  Vraag het aan de mensen die zijn gekozen om voor jouw te zorgen.
  Je kan nog zo vaak bedelen en schreeuwen om hulp, je krijgt niets HELEMAAL niets. MAAK VAN GEBRUIKT TOILETPAPIER VAN JE LIJDERS MONDKAPJES
  Guno sa ye skrief boi. Ie dong no go
  60% is bijna 9 mln,. Daarvan sterft 0,5% en dat is……
  Ye ka,ie no sabie noh


  Maak melding

 80. Interferon is idd een virus killer.
  Ontwikkeld in 1953.
  En doodt corona virussen.
  Maar niet dit covid 19 corona virus.
  Zo simpel is het helaas niet.


  Maak melding

 81. @ Waldo
  Beste Waldo u bazelt over de NL economie. de Schuld is al euro 391 miljard. Nee hij is maar 391 miljard beste RobG en de rente is Nihil. NL kan straffeloos Euro 90.000.000.000 bij lenen voor een lager rente om haar economie op de rails te houden zonder de ratio’s te overschrijden die de europese gemeenschap hanteert.
  Als het van die euro 90.000.000.000 euro 2.000.000.000 door zou lenen aan Suriname om haar schulden af te lossen en daar 4 jaar aflossing en rente vrij aan toevoegt dan kost dat Nederland pakweg euro 100.000.000 en valt er op de staatsbegroting van Suriname de komende jaren per jaar SRD 3.000.000.000 vrij.
  NL hoeft niets te geven om Suriname extreem te helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES