vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVangrail bocht Ringweg-Zuid in Suriname weer vernield

Vangrail bocht Ringweg-Zuid in Suriname weer vernield

-

Does Travel - naar Suriname

Ondanks het feit dat er twee drempels geplaatst zijn voor de beruchte bocht van Ringweg-Zuid, heeft een autobestuurder toch kans gezien om tegen de vangrail aan te rijden en deze te beschadigen.

Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft de vangrail vorig jaar laten plaatsen, nadat tal van autobestuurders met hun voertuig in de trens ‘vlogen’.

Nauwelijks een week nadat de vangrail geplaats was, werd die al vernietigd door asociale ‘snelheidsduivels’ die er tegen aan reden. Het ministerie heeft toen een drempel voor de bocht laten plaatsen, om het vernietigen van de vangrail tegen te gaan.

Na plaatsing van de drempel was het na enkele weken weer raak. Een racende autobestuurder vloog over de drempel, ramde de vangrail en belandde met zijn voertuig in de trens. Het ministerie heeft toen een tweede drempel laten plaatsen voor de bocht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Maak beleid om verkeersovertreders hard aan te pakken dan ben je goed bezig. Autorijden in su is wild west. Iedereen denkt voorrang te hebben en niemand houd zich aan de max. snelheid.
  En dan zijn er nog een heleboel die met drank op achter het stuur kruipen.


  Maak melding
 2. Drempels werken niet effectief. Heb in Oost Afrika gezien dat er dwars over de weg een sleuf of groef in het asfalt wordt gemaakt van ca 5 cm diep en 50 cm breed.
  Bij benadering van zo’n sleuf ben je dan verplicht om wat rustiger aan te gaan rijden om enorme schade’s aan jou voertuig te voorkomen, of anders het onderstel van jou voertuig kwijt te raken.


  Maak melding
 3. Drempels, verkeersborden, vangrails, rotondes en stoplichten werken niet in Suriname.

  Het beboeten van verkeersovertreders gaat dit verhelpen.

  Tegenwoordig doet men appen achter het stuur, kunnen geen auto rijden maar met geblindeerde ramen en voet op het gaspedaal, gaan met die banaan.


  Maak melding
 4. Asso gedrag en niet kunnen rijden dat is het probleem in Su, ach maakt ook niks uit. Want als je iemand dood rijdt, mag je na verhoor toch naar huis dus !Sommige mensen hadden nooit gedacht dat ze een auto kunnen aanschaffen: nu ze er één hebben, denken ze dat ze Jezus zijn in het verkeer. Voor vele Surie´s is de auto een status symbool,hoe groter hoe geweldiger en natuurlijk moet hij extra glimmen. En als ze aanrijding veroorzaken zeggen ze: dat de wegen niet goed zijn, zie bijdrage van leeghoofd @ Damsco van 12 hoog in BEMRÉ ( Bouta”s schuld )

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Ik zou mij daar niet zo druk om maken dat er auto’s in de sloot belanden. Wel jammer dat er gewonden of zelf doden kunnen vallen.

  Bekeuringen voor verkeershufters ophogen, wie niet betaald na herinnering rijbewijs innemen voor minimaal 6 mnd, rijden zonder rijbewijs een flinke boete of de cel in.

  Wegenbelasting invoeren, verzekeringen hoger, strenger beleid op controle op voertuigen zonder geldig APK.

  Om veiligheid van de bevolking mag/kan het ministerie wat regels uit het buitenland kopiëren.


  Maak melding
 6. Nee hoor is geen schuld van de regering,half Surinamers rijdt zonder rijbewijs of zijn dronken en stoned net als de pres.

  Nee hoor is schuld van de oppositie die maakt beleid burkies jullie gaan het nooit snappen,grootste groep is Surinamers is echte echte dom denk niet verder dan hun piemel lang is


  Maak melding
 7. Zelfs verborgen cameras denken ze nuet aan te zetten op bepaalde plekken.Politie jan niet overal xijn maar cameras wel.Zet ze zodanig ongezien anderszijn ze ook weg.Sommige surinamers hebben geen ka te zoeken op de wegen en niks anders dan een race baan van de straten te maken.Daarom teh deh nak panha dede.mue bretie…1 duivel minder….ka sanie


  gemodereerd
 8. De mensen drinken tijdens ’t rijen ga naar een fest dan zie je hoeveel ze drinken en denken niet na dat ze straks de auto nog moet besturen…

  Rijen onder invloed stoer doen laten zien dat ze kunnen drinken en geen verkeer verantwoording
  Dat is de probleem


  Maak melding
 9. Weet je wanneer die verkeerskoeta’s boete betalen. Als ze een keertje op reis gaan via JAP luchthaven of bij een verkeerscontrole, alleen dan zijn ze gedwongen te betalen. Zolang ze door blijven rijden onder de radar dan gebeurt er niks. Al die camera’s die zijn geplaatst die kunnen daarvoor ook gebruikt worden om alle voertuigen te registreren. China kan helpen. Ze registreren en monitoren toch iedereen al in China. Big brother China is watching everybody.


  Maak melding
 10. Gisteren spraken wij nog hierover.Vernieling van het straat meubulair door onverlaten en niet voor de schade opdraaien. Frappante hiervan is dat dit vlak onder de safe city camera’s gebeurt. Wat is het nut van deze camera’s als je deze mensen met behulp van de beelden opspoort en de schade op hen verhaalden flink beboet.Daarmee wordt ook het. nut van de camera’s bewezen en voedt je je burgers ook op. Flinke boete, in beslagname van het rijbewijs. Expose dit in de media om draagvlak voor deze spy camera’s te kweken. Laat zien dat deze dingen nuttig zijn… Het is toch niet zo moeilijk heren van de politie.


  Maak melding
 11. Why worry about it? Just let them drive into the water and drown. Then also put a sign close by to show how many deaths there have been at that spot.


  gemodereerd
 12. Controle verscherpen. Flinke boetes, gelijk betalen of de bak in. En laten die camera’s hun werk doen. Ooggetuigen incentives geven. Openbaar vervoer maximaliseren en optimaliseren, waardoor men kan rekenen erop. En minder snel naar eigen vervoer zal grijpen. Waardoor het verkeer wordt ontlast, minder files. Dan hoeft men niet hard te rijden. Dan wordt het een beetje veiliger in Suriname. En wij moeten leren om tenminste een kwartier te vroeg te zijn. Eerder uit huis om ergens te komen. Eerder naar bed. Een stukje opvoeding. Wat verantwoordelijk dragen doet geen kwaad. Sociale controle. Als iets niet goed is, onderneem acties en laat het niet zo.


  gemodereerd
 13. Daar dient een vangrail voor. Men kan liever kijken naar de verkeerssituatie en daar wat aan doen als blijkt dat er keer op keer mensen uit de bocht vliegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES