Drempel moet vernietigen van vangrail Ringweg-Zuid tegengaan

9

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie in Suriname heeft eerder deze week een drempel geplaatst in de beruchte bocht van de Ringweg–Zuid. Dit nadat de vangrail die eerder deze maand geplaatst is in de bocht, binnen een week was vernietigd door asociale ‘snelheidsduivels’ die er tegen aan reden. Het ministerie hoopt hiermee dat de vangrail niet meer beschadigd zal worden nadat die is hersteld.

Omwonenden en winkeliers in de buurt zijn echter niet helemaal tevreden. Volgens hun verplaatst het probleem van hard rijden zich nu alleen maar. “Eerst gaven ze gas voor de bocht omdat ze dat leuk vonden, maar nu doen ze dat na de drempel, precies voor mijn huis”, aldus een bezorgde buurtbewoner.

De buurtbewoners zien graag dat het ministerie ook een drempel na de bocht plaats. Dit omdat autobestuurders dan geen kans kunnen krijgen om te racen, hetgeen gevaarlijk is omdat de weg deels is ingezakt en de T-kruising na het slecht gedeelte nadert.

“Als er een drempel na de bocht komt, zijn we pas gerust. Zoals het nu eruit ziet dan kan er elk moment een ernstig verkeersongeval na de bocht plaatsvinden”, aldus een seniore buurtbewoner.

De drempel in kwestie:


9 REACTIES

 1. Zeer hoge verkeersdrempels om de 5 meter is de oplossing voor Su. Zo kan men het gedrag van bepaalde idioten afremmen en niet anders !
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. De drempels die er al zijn moeten geschilderd worden. De politie moet met flitsers staan waar mensen aangeven dat er geraced wordt. De boete moet zo hoog zijn dat je of je auto verkoopt of je 100 keer nadenkt voordat je het nog een keer doet. De burgers moeten gewoon een bericht zetten met adres en politie doet de rest


  Maak melding

 3. Ik vraag mij af wat er nog meer gedaan moet worden om de mensen meer verkeersfatsoen te leren. Te Asociaal voor woorden, allemaal. Nul komma nul manieren. De vieze taal die uit hun mond komt, agressie en stoerdoenerij, heel eng. Ik herken mijn mooi land niet terug😞😞😞😞


  Maak melding

 4. Het was te verwachten dat de ringweg nog meer een racebaan zou worden toen het een weg met eenrichtingsverkeer was geworden. Daarvoor werd al veel te hard gereden.
  Het lijkt mij dan ook geen overbodige luxe om meerdere obstakels in de weg te plaatsen (zoals veelal bij scholen gebeurt), zodat de snelheid drastisch kan worden verminderd.


  Maak melding

 5. Op bijna alle kruisingen en T- kruisingen mogen ze drempels zetten. Die stoere lummels op die motors die racen ook elke dag. Is ook een teken dat (jonge) mensen bijna geen moer te doen hebben in hun vrije tijd. Betere recreatie voor jongeren is een must in het land. Overal zijn ze maar aan het hangen en zuipen en andere stronterij. Die mini ster meid Gopal van Sport en Jeugdzaken kan veel meer doen voor de jongeren. Ik doneer al genoeg aan goede doelen en doorscholing voor de jeugd, anders moet die hele ministerie maar opgedoekt worden.


  Maak melding

 6. Er worden allerlei noodverbanden gebruikt om de verkeerscriminelen tegemoet te komen.

  Kunnen de veekeerscriminelen niet gewoon kennis aangeboden krijgen en vervolgens leren om de kennis op de juiste manier toe te passen?

  Ik betaal geen belasting voor het laten leggen van noodverbanden.


  Maak melding

 7. Bijna alle straat en wegmeubilair staat verkeerd geplaatst in het verkeer in Suriname. Ik erger mij iedere vakantie er groen aan. Of het nu gaat om verkeersdrempels en -borden, trottoirpalen, zebrapaden verkeersvlaggen enz. Straatmeubilair is cruciaal en bepaalt voor een groot deel de leefbaarheid van een weg of straat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.