Disciplinaire maatregelen tegen scholen die maandag 10.00 uur sluiten

62
bvl in actie

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gaat disciplinaire maatregelen treffen tegen scholen die maandag de deuren om 10.00 uur sluiten, zodat de leerkrachten de protestactie kunnen ondersteunen. Het ministerie maakt bekend dat de scholen maandag normaal open zullen zijn tot 13.00u.

Het ministerie richt zich in de bekendmaking tot alle leerkrachten, schoolleiders en directeuren. De dreiging van het ministerie volgt nadat Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, vanmorgen heeft laten weten dat de schooldeuren maandag om 10.00 uur dichtgaan. Dit zodat leerkrachten de actie massaal kunnen ondersteunen.

Het kabinet van de president heeft afgelopen dinsdag toestemming verleend aan activist Stephano Biervliet, om gebruik te maken van het Onafhankelijkheidsplein voor zijn geplande protestactie aanstaande maandag. Gisteren heeft districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost, na de toestemming van het kabinet, een vergunning verleend voor de protestactie.

De protestactie krijgt een brede ondersteuning vanuit de Surinaamse samenleving. Verschillende oppositiepartijen, vakbonden, bedrijven en organisaties hebben inmiddels bekendgemaakt dat zij de actie massaal zullen ondersteunen.

Hieronder de bekendmaking van het ministerie:


62 REACTIES

 1. Deze Iron Lady is schaamteloos: Ze dient te zwijgen als het graf nu haar zoon in de gevangenis zit wegens zich toeeigenen van zaken die aan anderen toebehoren.

  Leraren, gaan jullie ook protesteren. WEG MET DE MOEDER VAN EEN BAJESKLANT.


  Maak melding

 2. Als je naar school gaat moet je iets te leren hebben. De NDP heeft geen trackrecord dat ze ontwikkeling en vooruitgang heeft gebracht. Het volk zolang mogelijk dom houden is hun trackrecord.
  Je kan moeilijk tegen alle scholen en alle leerkrachten disciplinaire maatregelen treffen als ze allemaal meedoen. Dit is gewoon powerplay van deze minister.
  Het land is in verval en het volk mag niet opkomen voor hun toekomst…..de kinderen?


  Maak melding

 3. Ironlady mijn MARS met je tralalane disciplinaire maatregel. We hebben hier te maken met DIEFSTAL VAN ONZE SPAARGELD!!!!!!!!!!!! Dat is waarvoor we gaan opkomen, en de kinderen ook laten zien dat, dat niet hoor en MAG. NIEMAN MAG IN ANDERMANS SPULLEN KOMEN ZONDER TOESTEMMING!!!!!!!
  Wat voor voorbeeld geef je aan de kinderen!!
  Vandaar dat jouw eigen zoon nu de kalender aan het tellen is!!!


  Maak melding

 4. Psychisch gestoord, ontspoort en verlegen om aandacht. Ze kan zo plezierdame in Santo Boma worden of ergens in commewijne. Zeer onbeleefd van deze onnozele achterlijke mafkees. Heeft ze überhaupt ooit over stakingsrecht gehoord?


  Maak melding

 5. Goed plan wat betreft de naleving van de leerplichtwet…..de essentie dat onze kinderen hierdoor niet de dupe van mogen worden juist daar waar het gaat om de ontwikkeling van Suriname in de toekomst. De lijn die de regering heeft uitgestippeld die van onafhankelijkheid, vertrouwen en geloven in eigen kunnen daar mag niet aan getornd worden en streng tegen opgetreden. Het ministerie van OW en C. moet ervoor zorgdragen dat onze schoolgaande kinderen niet onnodig verzuimen door protestactie die gebruikt worden om het land te ontwrichten alleen maar voor politieke doeleinde/gewin. Het bewustwordingsproces heeft nog een lange weg te gaan maar we komen er wel. Wij als volk van Suriname moeten blijven strijden ”strei de fu strei” we moeten ons door niets en niemand laten afdwalen en door verdeel en heers politiek ons tegen elkaar opzetten voor eigen gewin. Als het bewuswordingsproces niet met zachte hand doorkomt dan maar met harde hand want Surinamers schijnen een hard hoofd in te hebben, (de verstandigen uitgezonderd).


  Maak melding

 6. VISI ON AIR:
  Protestactie die gebruikt worden om het land te ontwrichten alleen maar voor politieke doeleinde/gewin.

  Over politiek gewin gesproken, alsof indien de ndp in de oppositie zou zijn, zij ook geen gebruik willen maken van d situatie, alsof zij de allerliefste en aller braafste oppositie zou zijn, mijn MARS, hoor!!!!
  Jij lult gewoon uit je vette nek!!!


  Maak melding

 7. Er is duidelijk vastgesteld dat er sommige oproerkraaiers bezig zijn in Suriname. Stel je nu eens voor. De verkiezingen komen er zo aan. Wat is nou de dyugudyugu ? Als jij schijt hebt aan wet- en regelgeving, deug je ook niet mocht je de macht krijgen. Staken is op zich een recht. Een onderwijzer zou dat kunnen doen vanwege meer salaris en ontheffing van werkdruk. In dit geval is er geen sprake van. Het is dus een politieke zaak. De kinderen gaan heus niet dood of worden dommer door een dag verzuim. Het verzet tegen de bevoegde autoriteiten valt wel op. Het is vragen om anarchie. We willen toch geen anarchie in Suriname?


  Maak melding

 8. Dit wijf van onderwijs, moet je niet serieus nemen, het zijn de laatste stuiptrekkingen na een lang ziekte bed, met dit gedrag, laat je weer eens blijken, dat je een dictatuur ambieerd.


  Maak melding

 9. Gewoon gaan protesteren. De kinderen gaan onder armoedige omstandigheden naar school. Velen met een lege maag.Het volk pinaart en wordt schandalig belazerd. Mensen niet alleen tijd vrijmaken om te feesten ook gaan protesteren. Diefstallen van onze gemeenschapgelden. Al dat geld moet terug. Zij die zwijgen stemmen toe met deze gang van zaken. Kinderbijslag is een schijntje. Ouderdoms voorzieningen worden massaal gestolen. Oeng e pina. Weg met deze hele klote regering. Oplichters,dieven, rioolratten bende. Weg met deze misdadigers die het eigen volk uitbuiten.


  Maak melding

 10. Dankjewel ministerie van onderwijs. De schoolkinderen en leerkrachten moeten netjes naar school. Als de leerkrachten toch willen protesteren kunnen ze dat altijd na school doen!

  En aan de werknemers van bedrijven die toestemming hebben gekregen om te protesteren zou ik zeggen, het heeft allemaal geen zin. Ga maar lekker naar buiten en eet een lekkere roti of saoto soep en dan ga je netjes weer naar kantoor. Dan heb je tenminste de kleine ondernemer geholpen!


  Maak melding

 11. Nu is ze plotseling weer beter. Waarom heeft ze deze brief niet verstuurd toen DDB voor het gerecht moest.
  Toen konden de kinderen ook niet naar school.
  Als het de NDP uitkomt zijn er plotseling regels en regelgevingen.
  Ik denk dat de staking ook van belang is voor de toekomst van deze kinderen. Ze hebben nu GEEN toekomst met deze regering.


  Maak melding

 12. Onrechtvaardigheid

  Dit word weer een laffe manier om de jeugd in elkaar te slaan.

  Je mag niet opkomen voor onrechtvaardigheid opkomen voor je toekomst of iets in de zin.

  De jeugd ziet het niet meer zitten ze zien geweldige rijkdommen van criminelen (politiek) en zien geen toekomst, tenzij ze zelf de school verlaten en ook aan corruptie doen.

  Wat moeten ze dan!!!!!

  Bouta no wan a ka sani disi….dus militairen en politie op ze afsturen!!!

  Hoe laf is deze hond wel niet om het tegen school gaande kids op te nemen.

  Bouta ga snuiven en ga je pamper dragen voordat je die ook bevuilt


  Maak melding

 13. Minister heeft gelijk als de Boeren hij staken gaan de scholen 🏫 ook niet dicht hier , hier ging het over de stikstof probleem over de land grote actie hier maar ik heb geen enkele scholen 🏫 hier die hun deuren gesloten houden, het bedrijf leven ok daar kan iedereen meeleven terecht maar de school hebben hier mee helemaal niks te maken, de scholen waren tocht ook het het staken tijdens de tijd van Valies dus nu hebben ze daar niks te zoeken, die Mevrouw van de leraren 👨‍🏫 Vakbond moet nu haar plaats kennen.
  gemodereerd

 14. Ai , meki den kon. Het zal in de annalen van de Surinaamse geschiedenis vermeld worden. Voor de rest niksi noti. Na tapu 25 mei yu mus’ go singi!


  Maak melding

 15. Ik mis de handtekening.
  Wie heeft in naam van het ministerie deze brief verzonden?
  Durft deze zijn of haar naam niet te vermelden?
  Of is het een of ander onbeduidend figuurtje die op persoonlijke titel dit heeft gedaan?
  Niet de minister, zij is toch met ziekteverlof?
  Los daarvan snap ik de brief wel
  Jammer dat er te vaak met twee maten gemeten wordt
  gemodereerd

 16. Ik zeg leerkrachten en schoolleiders allemaal ziek melden koorts diarree want buikgriep kan besmettelijk zijn en aan de leerlingen gebruik deze dag om materiaal voor een spreekbeurt te verzamelen. en breng die dag massaal een bezoek aan het werkadres en woonadres van de minister. Leerlingen mogen as maandag ook massaal buikgriep opgeven als reden van afwezigheid. Begin desnoods vanaf zondagavond 19.00u alle HAP posten huisartsen en Spoedposten te bezoeken met buikklachten.
  De grote staking van 1973 is massaal gedragen door de schoolgaande jeugd en het was een succes!


  Maak melding

 17. De leerlingen en de werkwillige leerkrachten moeten niet het slachtoffer worden van de politieke agenda van VHP, NPS, enz. Deze schaamteloze oproerkraaiers moeten maar wachten tot de verkiezingen van mei 2020.


  Maak melding

 18. Wat rekenwerk… De juffrouw verdient 2400 srd.. per maand.. Dat delen door 30 is 80 srd op een dag.. Iets minder dan 8 euro.. op dagkoers. .. Triest.. Niet eens genoeg voor eten.. . Nu wilt de juf protesteren… en de chantage machines van de ndp gaan weer aan het werk… Er wordt gedreigd met disciplinaire maatregelen…..Je hoort mensen uit de partijtop van de ndp zeggen van,, je weet hoe geweldadig de ndp kan zijn,,.., Kijk naar ons verleden, zeggen ze.. De ndp topman heeft in 1982 samen met mensen van de politieke partij palu een slachting aangericht in Paramaribo… Nu zijn de tijden eventjes anders.. Het is 2020..De topman ook toevallig de president van Suriname is veroordeeld… Voor het gerechtshof van de krijgsraad in Suriname zijn door aanhangers van de ndp wilde taferelen aangevoerd ..Ze hebben staan schreeuwen… Achteraf bleek dat een groot deel van de zogenaamde daar, gedwongen was om aan illegale activiteiten voor het gebouw te doen.. . Je ziet wel dagelijks dat de ndp zelfs met gestolen geld de mensen in Paramaribo niet op grote schaal kan aantrekken… Het lukt de aanhanger van de ndp om een enkele keer de vlag van de nps of vhp bij de buren te verwijderen en de ndp vlag te hijsen.. .. De ndp is geworden tot alles wat God verboden heeft…. Een partijtje list en bedrog..


  Maak melding

 19. Disciplinaire maatregelen ?

  Zelf zit ze maanden lang thuis zogenaamd in de ziektewet.
  Haar zoon heeft gefraudeerd en zit opgesloten.

  Ze kan beter eerst goed in de spiegel kijken en haar disciplinaire maatregelen eerst thuis toepassen.

  Het volk is het zat ! Genoeg is genoeg !

  NDP na soso loslossie.

  Mek Sranang swieti baka. Krakti !


  Maak melding

 20. Hahahaha mie mars iron lady,hele kliek bouta en families zijn dieven,iron lady koullo dieven,jullie zijn het land aan het leeg roven kontakt over iron lady
  But your son sitting in prison of iron state,


  Maak melding

 21. Ben je niet meer ziek je was toch aan je arm ziek .

  Maar met je mond kan je wel praten .

  Waarom heb je geen ontslag genomen om je zoon te gaan bezoeken .

  Hoeveel geld wel je zoon nog verdienen .


  Maak melding

 22. Lilian je heb je zoon niet goed op gevoed met zo een leeftijd ga hij nog stenen .

  Als moeder heb je jou best gedaan maar je zoon is toch een mislukkeling geworden .

  U zoon heeft geen goede opvoeding gekregen door met zweep slagen te slaan zal hij nu bekeren .


  Maak melding

 23. Als je mee wilt doen dan neem je verlof. Dan laat he merken dat je echt mee wilt doen. De meesten willen vrije dag want gaan hun eigen ding doen
  gemodereerd

 24. Waw hihihi, is dit Suriname wat volgt nog meer Jongens ik wurg jullie en niemand mag iets tegen doen… Wel Suriname nu is het tijd om eenheid te tonen dan laat die regering binnen 1 week alle leerkrachten vervangen ik zou gewoon de deuren dichtdoen 1 maand lang zullen zien wat er dan gaat gebeuren als ze leerkrachtenuit Cuba zullen halen slappe en zwakke natie… De regering dreigt terwijl de prijzen in de winkels aan het stijgen ouders wacht maar de busprijzen gaan straks nog marktconform worden wat gaan jullie doen dan…de regering weet ze geeft haar zwakte aan komt het met dreigingen… Suriname het is nu of nooit All for one or one for all, Hooghart waar ben je is dit de manier waarop jij het volk ga laten doodbloeden, ik keek op naar je als een strijder van en voor het volk ongeacht politieke kleur ben je nu een lafaard geworden ben je een redi musu geworden 1 ding staat vast als Suriname nu niet opkomt komt Suriname nooit meer op..
  Ik groet vriendelijk en verzoek dat er gebeden word voor Suriname wees sterk en moedig…


  Maak melding

 25. Het doek is reeds gevallen en deze corrupte regering zit in het nauw. Wat nu duidelijk weer de kop opsteekt is pure indoctrinatie / onderdrukking van het Surinaamse volk. Volk van Suriname laat je niet leiden door angst en de disciplinaire maatregelen. Wat u te verliezen heeft is uw zelfbeschikkingsrecht en de toekomst van, uw kinderen en kleinkinderen. Deze schaamteloze misleiders van het volk mogen nooit meer in het machtscentrum komen. Als lijden een last is dan is het nu de tijd om met vereende krachten te laten zien dat wij niet bang zijn en dus massaal deze protestactie ondersteunen. Een volk dat voor onderdrukking zwicht zal immers meer dan have en goed verliezen, dan dooft het licht.
  gemodereerd

 26. Een minister hoort op te treden. Of er met twee maten wordt gemeten is een andere zaak.

  Ik zie nergens staan dat mevrouw Ferrier deze brief heeft ondertekend en verzonden
  Ik zie nergens staan wie namens haar deze brief heeft ondertekend en verzonden. Zij is immers toch met ziekteverlof.
  Moet je dan als schoolbestuur waarde hechten aan een niet ondertekende brief.
  Waarom is het niet, al dan niet met een stempel van de minister, ondertekend?
  Is het omdat er achteraf kan worden gezegd dat het niet de minister was die deze brief heeft verzonden, maar een of ander jochie of grietje op het ministerie.
  Ik kan me nog de minister herinneren die een verhaal over uien kwam opdissen, waarin achteraf werd gezegd, dat hij op persoonlijke titel sprak (door een medeforumlid?) en niet als minister.
  Of is de persoon die voor haar waarneemt zo’n dombo dat hij niet weet dat je zo’n brief dient te ondertekenen (al dan niet met stempel)


  Maak melding

 27. Degene die overheids briefpapier onrechtmatig gebruikt of heeft gebruikt is strafbaar. Ik zie nergens de handtekening van de minister of haar waarnemer staan nog van een medewerker die de brief IO(in opdracht) van de minister heeft getekend.
  Dat de minister met een gebroken arm zit lijkt grote gevolgen te hebben in haar denkvermogen.


  Maak melding

 28. Lezen is moeilijk he, mensen.
  Zien jullie niet dat het gaat om een niet getekende bekendmaking? Dit is gewoon dat Limbo iets in de ether stuurd om te kijken wie t zal vangen en jullie trappen er allemaal in.
  Lees ook Pico’s reactie
  gemodereerd

 29. Surinamers zijn een verwend volk ze hebben nooit genoeg….. moeten steeds maar meer en meer i.p.v. te gaan werken, daarom komen we niet vooruit. Let maar op de mensen die aan de protestactie meedoen allemaal goed uitziend en gezond de meeste hebben zo’n groot achterwerk dat ze moeite hebben met lopen om vooruit te komen, dus wat armoede in Suriname vanaf ik leef ben nu 71 heb ik nog nooit Afrikaanse toestanden meegemaakt in Suriname dat mensen omkomen van de honger of uitgemergelde toestanden zoals in alle Afrikaanse landen. Laat ze gaan werken en zich bezighouden met het land op te bouwen…. Bouta de zweep eroverheen.


  Maak melding

 30. Het bovenstaande klopt. De straten in Paramaribo zitten vol met auto’s. De eettentjes zijn de hele overvol met mensen. Je moet wel geld hebben om dat allemaal te betalen. En die mensen hoor ik niet klagen. Het is meer de media, de vakbeweging, de oppositie. Vooral binnen de vakbeweging is het op dit moment erg triest gesteld. Sommige van deze mensen staan op de kandidatenlijst van de oppositie. Reshma staat op de lijst van de VHP bijvoorbeeld. En dan misbruikt ze haar positie binnen de vakbeweging om de scholen te laten sluiten. Foei dame!


  Maak melding

 31. Ferrier is hondsbrutaal. Noemt dit zich psycholoog? Er zal nader onderzoek worden gedaan hoe zij haar diploma heeft behaald in Leiden. Haar gedrag is beneden het niveau van een.afgestudeerde psycholoog. Ik ken heel veel psychologen over de grens die lachen zich kapot met de comédienne acties van Lilian Ferrier. Zo moeder zo zoon. Een psycholoog die criminele activiteiten wil organiseren tegen een openbaar protest. Lilian houdt van bedreigen. Kom maar Lilian wie er wakti joe. Je wilt het volk onderdrukken? Nu is je arm gebroken en straks ga je letterlijk op je bek.


  Maak melding

 32. Visionair@ Er is een gezegde, “ verstand komt met de jaren”, in jouw geval gaat dat jammerlijk niet op!
  Je laatste opmerking is een dooddoener. Al vraag ik me af of je dat snapt!

  Het kan niet genoeg aangehaald worden, als Bouterse naar de rechtszaal ‘ danst’ dan krijg bijna het hele land vrijaf, er wordt zelfs vervoer, eten, drinken en een muziektent geregeld, scholen gaan dicht etc. , hebben we het nog niet eens over vergunningen, verordeningen en bedreigingen.

  Het is nog steeds de coalitie oftewel de NDP (marionetten) die alles wil(len) bepalen. Maak je borst maar nat want daar gaat toch echt verandering in komen, hoezeer de paarse club ook om zich heen slaat en alles uit de kast haalt. Times are gonna change!


  Maak melding

 33. @visionair.
  Dat heb je vast en zeker nog een “lijntje” met je baas. Want met alleen je AOV kan je geen internet hebben én gewoon je dagelijkse boodschappen doen.


  Maak melding

 34. Visionair@

  Wat betekend dit woord voor jou , als ik jou treacties lees ,krijg ik het idee dat je het niet weet.

  Het waarschijnlijk een zwartgat in jou bovenkamer


  Maak melding

 35. Het is heel duidelijk dat aanhangers van de ndp communistische gedachten hebben.
  Wat NU.. gaan jullie verder met stelen of willen jullie dat gejatte staats eigendommen beschermen, zoals gewoonlijk jullie oliedomme oermensen zijn.
  Waar is dat 200 miljoen $$$$$ gebleven ?!? Hebben jullie mamies bigi olo vol gepropt. Kom nou met die antwoorden en geen ja-maar meer. Of lul verhalen ..
  Was het verdwenen voor 2010???? Of onder de sekte lijder. Ja zeker die anti-dateringen zijn allemaal mislukt .


  Maak melding

 36. Hoe ziek is de minister van onderwijs met een gebroken arm dat ze niet normaal ministertje kan spelen? Ik begin eerder te denken dat ze verplicht thuis zit en een gebroken arm aanvoert als reden waardoor ze haar ministeriele taken niet naar behoren zou kunnen uitvoeren. Haar ziekte: MI BOI NA WANG FUFURMANG de echte reden is van haar verlof. Ze heeft toch 2 armen? en ze is geen handarbeider dus mars go wroko.
  iron lady ma wang polak buskutu tranga morro ju bonjo Ju na ALATRIA LADY ju e broko fos ie boigi wang leti ju bakabonjo na wang bung owru printa sang bingpori ini wan gotro en ju ede na wan kantamaswa omin fufuru lekkers a fufuru boi fi tja kong dji ju?
  Kom taigi dati no wang NDP Keskesi o tap a show
  gemodereerd

 37. Kondremangs,

  Ze heeft zeker opdracht gekregen vanuit de bejaarde seniele kringen rondom DiDibri om haar levenslang pensioen(na 1 jaar meehobbelen als mini-ster) te verdienen…..waarschijnlijk is haar gezegd: “Lilian, wil je je criminele zoon achterna gaan? bedreig ze met disciplinaire maatregelen….dan gaan ze zwichten”………wel; weet je wanneer de wanorde in Su is begonnen?????? Op 25 februari 1980……..met hun zg revo gelul….. DiDiBri kan geen ene moer doen……noch zijn boevenbende ….verbranden in de hel, waar ze thuishoren…….ik laat mij niet bedreigen door die megabende. Ik staak ook!
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 38. RobG(oebbels) en andere ndp malloten is dit met terugwerkende kracht? Ook de dag dat de MOORDENAAR zonodig wilde intimideren waren de scholen bij mij om de hoek gesloten.
  Het is zo zoetjes aan tijd dat jullie terug treden er is genoeg gesloopt.


  Maak melding

 39. Beste Sammy, ik weet niet uit welke milieu jij komt. Je moet toch ook normaal een discussie kunnen voeren. Voor of tegen maakt niks uit! Wij zijn toch allemaal geschoold, en dan weet je heel goed dat wanneer iemand termen gebruikt, gaat schreeuwen , dat dan een kwestie is van zwakte. Veel succes verder!


  Maak melding

 40. De oproerkraaiers van de oppositie gaan door met hun valse berichtgeving;
  ===============================================
  De directeur van het kabinet van de president, Eugène van der San, zegt aan Starnieuws dat hij geen opdracht heeft gekregen van president Desi Bouterse om het benoemingsproces van Armand Zunder tot governor van Centrale Bank van Suriname (CBvS) te stoppen. Hij is normaal bezig ermee en het antecedentenonderzoek vindt gewoon plaats


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.