Onderwijsbonden ondersteunen protestactie op 17 februari

44
Onderwijsbonden ondersteunen protestactie op 17 februari
Archieffoto: de huidige voorzitter van de BvL/ALS Reshma Mangre samen met de vorige voorzitter Wilgo Valies.

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) ondersteunen de grote protestactie die gepland staat voor maandag 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein. Dat heeft voorzitter Reshma Mangre vanmorgen gemeld aan ABC Online Nieuws.

Volgens Mangre geldt dit voor de leerkrachten van de basis- en muloscholen, VOS-onderwijs alsook leerkrachten van het IOL. De scholen zullen om 10.00u sluiten en dan mogen de leerkrachten meedoen aan het protest.

Mangre zegt tegen ABC Online Nieuws dat ze rekent op de steun van overige vakbonden.

Eerder deze week werd bekend dat het kabinet van de president in Suriname toestemming verleend heeft aan activist Stephano Biervliet, om gebruik te maken van het Onafhankelijkheidsplein voor zijn geplande protestactie aanstaande maandag.


44 REACTIES

 1. De oppositie en overige vakbonden moeten zich ook aansluiten bij de acties. Deze regering moet haar mandaat inleveren. Ze hebben een ongekende puinhoop van gemaakt. Het land is bankroet.


  Maak melding

 2. Hoe ver gaan jullie komen met deze acties. Toendertijd met maisha Neus en Hofwijks moest dit al gebeurd zijn. Eindelijk wakker dus.
  Al heel lang kon je inzien dat de zaken een foute richting op gingen, ALLES MAAR DAN OOK ALLES.
  Straks is er van mn mooi land een 2e CONGO gemaakt of LIBERIA.
  Grondstoffen om de rijkste te zijn maar door allerlei louche zaken de armsten vd WERELD.
  Waarom snijd een chirurg de kwaaie zaak weg, Waarom is er TRIAS politicas, bestaat ethiek en moraliteit in Su…Mi Werie
  Men wil mn postings niet meer plaatsen. zogenaamd opruiend. Alleen domme postings redden het. Maar ik weet waar het vandaan komt.
  Mek deng kon tek mi me wakti deng…
  mi na wang echte Boeroe, wroko tranga, ter mi moni ma no kon doe dong dong want mi e sragtie metie foe njang……of foe ruim ziekie wang op…..
  gemodereerd

 3. Goed man. U heeft toestemming gekregen. Wat gaan we nu doen behalve de lekkere aardappelschotel en uiensoep serveren? We gaan u tellen. Kop voor kop. Vervolgens gaan we het aftrekken. Dit slechts om te laten zien dat u geen meerderheid zal behalen. 25 mei bent u nog niet jarig.


  Maak melding

 4. Wat als de President en zijn kabinet op 17feb zeggen “a sari, ik dien mijn onstlag in”? Hoe lang zal het duren voordat een interim-regering kan overnemen? Zal er een verkiezing georganiseerd worden voor 25 mei 2020?


  Maak melding

 5. Pakiratigri, jullie NDP ers gaan in mei die hete aardappel moeten doorslikken. Bouterse en zijn revo vriendjes doen er goed aan die Russische helikopter een extra servicebeurt te geven want zodra Santhoki tot president is beeidigd is het jachtseizoen geopend. De PG gaat overuren draaien.


  Maak melding

 6. Puur” Gelul”, 17 Februari de dag da de NDP de verkiezing wint. Biervliet je speelt de NDP heel goed in de kaart met deze zoveelste zinloze actie. Benne benieuwd……..
  gemodereerd

 7. Tja, nu zijn de schoolkinderen de dupe van al die protestziekte in Suriname. Ik erger mij mateloos hieraan! En dit komt niet van die aardige Reshma, maar die schaduw naast haar. Deze schaduw is net als een Braziliaanse bij, steeds gereed om met zijn giftige angels te prikken. Kijk maar naar de eventuele benoeming van Armand bij de Centrale bank, wie daar als eerste zijn angels gebruikt.

  Aan de schoolkinderen wil ik zeggen, om 10 uur na school gelijk naar huis om je lessen te leren. En niet in het centrum blijven rondhangen!


  Maak melding

 8. De regels zijn duidelijk. Als zij gaan meedoen met de actie moeten zij niet rekenen op loon. Er is hier geen sprake van een arbeidsconflict tussen de leerkrachten en hun werkgever. Wie niet werkt krijgt geen loon. Ook bij de rechter zal de vakbond het onderspit delven. Ja, publiceer dit maar op Face Book. Laat de rijke vakbond de verloren werkdag maar uitbetalen.


  Maak melding

 9. Wat hebben die school kinderen met deze actie te maken, helemaal niks de bedrijven daar heb ik wel begrip voor maar niet de schoolgaande kinderen. Want ik zie die lelijke Valies al en zijn compagnon. Mevrouw van de Bond dit heeft niks te maken met (BVL) en met de (ALS) te jullie hebben niks daar te zoeken blijkt weer Politieke Stunt laat het over voor de Bedrijven.
  gemodereerd

 10. Waneer de mensen een honderd srd minder gaan ontvangen vr die dag is er niks aan d hand. Deze stront regering hft de mensen vr duizenden dollars benadeeld door de jaren heen mt devaluatie gepaard gaande mt enorme prysstygingen. Dus mensen komen jullie massaal om deze hebzuchtige daggoes te verjagen. Degenen die vanuit holl de actie boycotten zyn alml paarse poepeters n snuivers. Wees vervloekt jullie japjapies


  Maak melding

 11. WEG MET DEZE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA: SRANAN STREE DE FU STREE WI NO SA FREDE

  SURINAME MOET AF VAN VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL EN ZIJN NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ.

  SURINAME MOET LATEN ZIEN DAT MEN VASTBERADEN IS OM DEZE TRALALA PLEESIDENT OP TE SODEMIETEREN.


  Maak melding

 12. Waar blijven de politieke partijen? Dit is wel vreemd als je hoort hoe men klaagt en juist nu hoor je niets van hun. Iets klopt niet.
  gemodereerd

 13. Kijk wat die ndp dagoes nu allemaal schrijven . Al is het 1 man die aan het protesteren is; wat dan ??? 1 stem telt altijd ook in de verkiezing tijd is het kostbaar.
  We rekenen af met jullie als dieven, helers en criminelen. Jullie zijn voort gekomen uit uit bananen boom.
  Stelletje watje hypocrisie’s en egoïsten. Wij lijden eronder en wij hebben recht om te protesteren.
  Kom op Sranan, get up and stand up . Kom je rechten .
  Waar is die 200 miljoen $ ???? Dief .


  Maak melding

 14. Dan gaan jullie protesteren ach surinamers is zomaar zo een chaos vandaag morgen hoor je bla bla dag drie gaan ze gewoon mee dus me hoofd met jullie ik wil zien watvoor wonder die protest aktie zag brengen eerder hadden ze zoveel protest aktie gehouden niks is er van geworden dus daarom pres gi a toestemming i ab recht foe protest maar is stronterij alleen


  Maak melding

 15. Ook ik ga deze actie ondersteunen, want het gaat niet alleen om mijn eigen belang maar om mijn kinds, kindskinderen en de totale gemeenschap!!!!!!!
  En niet om die enge, vieze, vuile belang van een persoon als die vervallen mens van 22januari. Die denkt dat de wereld zonder hem niet bestaat of dat de wereld verlamd wordt, wel mijn MARS hoor.
  Niemand is ONMISBAAR!!!!!
  DEZE wordt de eerste en DE laatste plesident die tijdens de persconferentie onder invloed zijn anansie verhaal heeft verteld met zijn tralalala syndroom. Voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis dat er geld van het volk wordt gestolen. Voor het eerst in de geschiedenis dat een zittende regering is veroordeeld. De eerste en de laatste plesident door voor het parlement.
  Wat een schande, schande, schande de wereld kijkt ook mee.


  Maak melding

 16. voor het eerst in de geschiedenis dat een PRESIDENT is veroordeeld. De eerste en de laatste president die DOKT voor het parlement. Wat een schande, schande, schande want de wereld kijkt ook mee


  Maak melding

 17. Het heeft veel te lang geduurt!

  “Koos 14 februari 2020 at 17:00
  Pakiratigri, jullie NDP ers gaan in mei die hete aardappel moeten doorslikken. Bouterse en zijn revo vriendjes doen er goed aan die Russische helikopter een extra servicebeurt te geven want zodra Santhoki tot president is beeidigd is het jachtseizoen geopend. De PG gaat overuren draaien.”

  @Koos,

  Helemaal eens, wrijf het lekker erin man. Na 25 mei zijn al die ranzige paarse ratten de pineut. Alles wat er gestolen is zal terug moeten vloeien naar de staatskas.
  Het zijn de zelfde figuren die continue schreeuwen dat er niets aan de hand is in het land, terwijl ze achter de ruggen van het volk erop los stelen.


  Maak melding

 18. Zijn de kinderen de dupe? Of levert zo’n staking de kinderen veel meer kennis op?
  Kennis verkrijg je immers niet alleen uit boeken of uit de les van een dag
  Ik ben van mening dat de gederfde kennis van het missen van een lesdag veel kleiner is dan de verworven kennis van het waarom van deze staking.
  Rob heb jij meer informatie over het feit dat leerkrachten bezwaar hebben (getekend) tegen het missen van een dag loon?
  Zo nee, dan is je reactie van nul tot generlei waarde

  Zo’n demonstratie lijkt mij van veel meer waarde dan die van een stel figuren die met een bord voor het KLM gebouw gingen protesteren dat KLM winst maakt
  Of wat dacht je van de figuren die voor jan lul naar het rechtsgebouw gingen om de beklaagde Bouterse te steunen
  Of de figuren die en masse naar Zanderij gingen om hun idool te verwelkomen.


  Maak melding

 19. De betogers moete naar t geld vrage. Dat is t belangrijkste.

  De betogers moete eisen, dat de minister en de president ook moete worde gearresteerd. Want ze zijn de helers va de steler Van Trikt.

  Dat is toch duidelijk. Ze hebbe zelf bekend, dat ze (een deel van) dat geld aan uien hebbe besteed.

  Helers, stelers, moordenaars, wat nog meer …….


  Maak melding

 20. @ RobG
  Je bent financieel deskundige, je bent rechter. Wat voor tittels heb je nog meer??????
  Wat is gebeurd met de USD 200000000 miljoen van het volk????
  gemodereerd

 21. Jullie leven echt buiten de realiteit. Het is wel hilarisch te zien dat een buitenstaander mogelijk voor elkaar krijgt wat Chan, Somo, Greg en al die andere loser in 10 jaar destabilisatiepolitiek niet voor elkaar kregen.


  Maak melding

 22. Wat de voor haar acties beloonde VHP-kandidaat Reshma betreft, niet de moeite waard om energie aan te verspillen, komt toch niet binnen. Waar ik wel op wil wijzen, is dat zij hetzelfde verfoeilijke politieke pad opgaat als Valies deed, waarbij voorbij gaand aan het recht op ONONDERBROKEN educatie van de schoolgaanden. Dezelfde schoolgaanden die de BVL en ALS al jaren systematisch misbruiken en vernietigen voor hun eigen enge politieke belangen zullen op 25 mei genadeloos met deze anti-Surinamers en hun aansturende politieke partijen afrekenen! De leerkrachten die hun plicht verzaken door naar deze manifestatie te gaan zullen zich schriftelijk moeten verweren en instaan voor de sancties die zullen volgen op hun plichtsverzuim.!! Het is tijd voor een grote schoonmaak in het onderwijsveld!


  Maak melding

 23. Ik lees net in een ander medium dat de VHP ondersteuning heeft toegezegd voor de acties van Biervliet. Wahahaha! wat een lachertje! Tijdens alle ander acties heeft de VHP gedokt omdat ze niet wilden delen in het gezichtsverlies datvan die gasten zoals Neus, Jessurun en die oververmoeide gasten toen hebben geleden met hun nietszeggende opkomstaantallen. Nu wil Chan natuurlijk over de rug van Biervliet scoren zonder nadrukkelijk op de voorgrond te staan! Zij aan zij, schouder aan schouder je zijn makkers in de strijd is aan de VHP duidelijk niet besteed. Laat Biervliet het maar doen, want gezichtsverlies zo kort voor de verkiezingen is linke soep!! Wat een lafaard!!


  Maak melding

 24. Men komt niet uit met hun salaris wat ik niet gelooft.
  Ik geloof eerder de druk van het werk met ontspoorde kinderen wat zwaar is.
  Ouders moeten meer participeren in de toekomst van kun kind door Normen en waarden én opvoeding bij te brengen.
  Een auto is geen luxe vergt onderhoud kost geld voor elke woning 3 en meer auto’s voor de deur.
  File bijna 24/7 dus niemand pienaart.
  2 Valentijn helikopters vliegen al sinds vanmorgen met geliefde paren kost geen 5srd daarna dineren kost ook geen 5srd.
  Ik kan het betalen maar let op mijn centen altijd een appeltje voor de dorst dus waarom klagen als ik veel uitgeef en weinig overhoud.
  Klagen zeuren azijn zeikerd moeten ophouden met hun geklaagd.


  Maak melding

 25. De februari beweging…. Het volk van Suriname staat met letterlijk met de rug tegen de muur… Dit is al een paar jaar aan de gang … Ze zien dat hun geld de srd sterk in waarde is geslonken.. Voor het brood moet nu meer betaald worden … Surinamers over de hele wereld praten over de verdwijning van de kasreserve… bij de moederbank de CBS.. Voor stabiliteit van de srd is een kasreserve cruciaal.. en het was ook de spaarpot van het land. De onderzoeksrechter in Paramaribo heeft de heer van Trikt.. de governor van de CBS laten oppakken…. De ndp leiding ziet van Trikt.. als enige stoute jongen..in Paramaribo en wassen voor de rest hun handen in onschuld… De vice-president van Suriname heeft laten weten dat de kleine indiaanse jongen liever in armoede leeft dan geld van de armen stelen.. .Op elke school wordt van de schoolleiding verwacht dat ze de leerlingen bijbrengen dat liegen en bedriegen niet mag… Dus wat de ndptop.. sedert jaar en dag… .doet is grootschalig.. diefstal….,en een totaal buiten de lijnen kleuren,.. als je ook hun list en bedrog bij de moederbank de CBS bijrekent.. Nu is de hek van de dam in Paramaribo ..Ik zie boosheid op de foto hierboven , ook bij de juf met de witte hoed.. . Het onderwijzend personeel in Suriname heeft zich dan ook aangemeld voor de demonstratie van 17 februari… Wel.. mensen…Een lege staatskas wordt voor het volk van Suriname.. een moeilijke dag van morgen..


  Maak melding

 26. De protestactie zal ondersteund worden door diverse politieke partijen.Maar de hoge totems van de pokitieke partijen zullen niet aanwezig. Zij sturen wel het lager volk naar deze protestacties omdat deze actie op een fiasco zal uitlopen.Santokhi en anderen willen natuurlijk hun gezicht niet verbinden met de aanstaande flop.Ha,ha,ha, wat een lafbekken.


  Maak melding

 27. Revenge of the smurfs😀.Een gelegenheid om de regering de ndp te laten zien wat ze fout hebben gedaan en hoe corrupt ze zijn en hoe diep in de put we daardoor zitten.


  Maak melding

 28. De VHP, NPS, PL, Abop eigelijk de Hele oppositie zijn niet Gek , ze zijn nogmaals lafaard ze gaan niet op straat komen, want ze weten wat er gaat gebeuren, meneer Rusland en Santhoki zijn niet Gek , maar als ze echte strijders waren hadden ze hun hele achterban op de straat moeten brengen. Ze hebben zelf gezien het meneer Curtis niet gelukt het is mevrouw Neus niet gelukt dus ,ze willen hun vingers niet gaan branden, meneer Curtis heeft mevrouw Neus ook laten vallen. Ze hebben geen eenheid en dat is hun probleem. En deze meneer Biervliet de gaat het ook niet redden kleine speler op het Veld , niet wanneer je zoveel bla bla bla bla denk je dat je een grote speler bent er komt veel meer kijken wat voor boodschap heb je daar gaat het om koers is omhoog er is 100 Million uit de kasreserves maar hoe ga je het oplossen, kom je met een oplossing nee.
  gemodereerd

 29. Hey Paarse hersenloze garnalen, maak verschil tussen een protest van een burgerinitiatief en een politieke partij(en). De actie is geïnitieerd door het burgerinitiatief en niet door een of andere politieke partij. Kortom, politieke partijen betuigen adhesie met dit initiatief en geven aan aanwezig te zullen zijn. Althans dit geldt voor partijen die niks te verbergen hebben. Waar blijft de partij van de andere moordenaar, veroordeelde drugscrimineel en domme diploma harker. De opkomst zal enorm zijn. Aan de leerkrachten, meld je maandag a.s. massaal ziek. Je hoeft niet op het plein van het volk te staan om te kunnen demonstreren, je kunt ook thuiszitten en via social media je ongenoegen laten horen en anderen die wel gaan een hart onder de riem steken. Leerkrachten, artsen, advocaten, bouwvakkers, seizoensrbeiders, vissers, pensioengerechtigden, jongeren, ouderen, asmbtenaren massaal de straat op, de dronken tralala leider van de paarse ratten moet in een ruk weggevaagd worden en met zijn hele roversbende achter slot en grendel geplaatst. Leerlingen laat je niet wijsmaken, het gaat ook om jullie toekomst. Jullie kunnen samen met je leerkracht naar het plein en layen merken dat jullie je weldegelijk zorgen msken, immers de paarse boeven hebben ervoor gezorgd dat jullie per hoofd al 40.000 SRD s chuld hebben. Geld dat je nooit gezien hebt of ooit hebt gebruikt moet je straks voor roversbende van de tralala plee-si-dent betalen. Wees bewust dat Bouterse een moordenaar is, dus op hem kun je niet rekenen. Als je hem dwarszit kun je ook dood in een trens aangetroffen worden.


  Maak melding

 30. 25 mei is nog ver. En niemand weet wat Bouta en zijn bende van plan zijn.
  Intussen gaat Killmore Boefdraad op nog meer leningenjacht op naam van het volk.

  Thuis blijven, toekijken en afwachten is geen optie !

  Wie een beter Suriname legt “alles plat” .
  Laat je zien en laat je horen !
  Jij bent niet alleen, wij zijn samen !
  Samen voor een beter Suriname.

  Red Suriname !

  Justitia Pietas Fides.

  Krakti !


  Maak melding

 31. Om de vijf jaar heb je verkiezingen in Suriname. 25 mei om precies te zijn. Het was zelfs zo dat vanwege Ramadan men van plan was het te verschuiven. Wat is er nou zo moeilijk om zich te houden aan de wet? Ga gerust demonstreren. Het is niks en noti. De wet ,daar gaat het om. Houdt u zich niet aan de wet, geeft u blijk lak te hebben. Er valt niets plat te leggen. Want, u maakt zichzelf schuldig aan een vergrijp waarvan u de tegenstander beticht.


  Maak melding

 32. Jaaaaa mw Mangre brede botro keba je mag de school niet sluiten en ja ze zal zeker opgehitst worden door die platte Valies no work no pay voor die dag je bent toch niet gek na zomaar weh go protesteer en iedereen gt mr naar ABC om dingen te zeggen oeng doe nomo


  Maak melding

 33. Dus ik verwacht ongeveer 200.000 mensen. Alle bonden en alle Ves gasten en luilakken. Dus op 25 mei hebben deze politieke kornuiten meer dan de helft stemgerechtigen achter hun.
  Oeps nee niemand wilt Vhp, pl, nps, abop, of de partijen die geen zetel krijgen Da91 en Spa.
  Biervliet is een lummel die ze voor hun karretje spannen. Dan hoeft niet 1 partij de kosten te betalen maar iedereen.
  Waar is houtskool man???
  Die snapt het zaakje nu.
  Biervliet zijn zus en zwager probeerden geld van de staat re krijgen toen hun kindje overleden was.
  Was door vaccinatie.
  Nu denkt deze lummel geld te krijgen van politieke partijen. Wacht het komt
  gemodereerd

 34. De wereld kijkt mee so what hahahhahaa gisteren tijdens Valentine gingen de helikopters maar stygen vr de valentine koppels de stad was zo druk dang soortoe moni oeng no habi surinamers kunnen t altijd beter dan ini wang volk Reshma de VHPer doe maar lekker je ding over een aantal jaren zal ik zien wat je bereikt hebt…zero


  Maak melding

 35. Paarse ratten snappen niet dat deze kids tot de dood de schuld zullen betalen. Alles maar dan ook alles is door NDP en lage ratten als Rob g, pakiratigri, lucienne, wendy vernietigd. Deze kids en zelfs hun kinderen zullen de rekening betalen.deze lage ratten zijn er trots op dat ze Suriname hebben leeg geroofd en er een 3e wereld land van hebben gemaakt. Vertel met trots jullie paarse ratten aan jullie kinderen hoe jullie rijk zijn geworden.


  Maak melding

 36. Volk van Suriname, gaan jullie toch lekker massaal de boel op stelten zetten en jaag deze waardeloze NDP kliek naar huis. Ze hebben bewezen het land sociaaleconomisch naar de verdoemenis te hebben geholpen.
  Volk van Suriname, kom op voor je recht!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.