dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameKabinet verleent toestemming voor protestactie op Onafhankelijkheidsplein

Kabinet verleent toestemming voor protestactie op Onafhankelijkheidsplein

Does Travel & Cadushi Tours

-

Het kabinet van de president in Suriname heeft gisteren toestemming verleend aan activist Stephano Biervliet, om gebruik te maken van het Onafhankelijkheidsplein voor zijn geplande protestactie aanstaande maandag. De directeur laat in een brief aan Biervliet weten dat er geen bezwaar bestaat om gebruik te maken van het plein voor zijn protestmanifestatie van 09.00u tot 16.00u.

Er wordt toestemming verleend onder enkele voorwaarden zoals: Naast toestemming van het Surinaamse kabinet, moet ook toestemming gevraagd en verkregen worden van de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost. Het plein binnen enkele uren na beëindiging de actie weer geheel wordt schoongemaakt. De voorschriften en reglementen in acht worden genomen.

De activist heeft maandag 11 februari officieel toestemming gevraagd aan de directeur van het kabinet om gebruik te maken van het plein. Dit nadat districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost eerder heeft laten weten, dat voor het verkrijgen van een vergunning voor een activiteit op het plein, eerst toestemming nodig is van het kabinet van de president.

Biervliet gaf in zijn verzoek aan, dat publiekelijke uitlatingen van de president afgelopen week, het gerechtvaardigd vertrouwen van toestemming, naast het bestaand grondrecht is gewekt. Het onderwerp en benaming van de actie zijn: ‘WEG MET DE NDP’. Directeur van het kabinet, Eugene van der San, wens de activist succes toe met zijn evenement.

Hieronder de brief:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

26 REACTIES
 1. Ik hoop dat heel veel mensen gaan meedoen om deze veroordeelde MOORDENAAR in eerste aanleg duidelijk te maken dat A MANG DIESIE MUSU HARADANG.

  WEG MET DEZE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA.

  WEG MET DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ DIE SURINAME IN ARMOEDE HEEFT GESTORT.

  ALLES WAT DEZE PLEESIDENT AANRAAKT IS GEDOEMD TE MISLUKKEN.


  Maak melding

 2. I.p.v. dinsdag 25 februari een vrije dag vanwege een zogenaamde revolutie die nooit heeft plaats gevonden, een Nationale vrije dag op maandag 17 februari, vanwege het verdrijven of wegjagen van deze paarse misdadige criminele organisatie.


  Maak melding

 3. @hypocriete Waldo, toen de NDP hun aanhang opriep om massaal op te komen draven om Bouterse te begeleiden naar de rechtbank en die mensen zelfs kosteloos lieten vervoeren en entertainen, waar was je toen met je commentaar!!
  Verder geef je in een andere reactie aan dat jij je niet bezigt met scheldwoorden , maar vooralsnog noem je een ieder die andere ideeën heeft dan jou, een idioot!
  We zullen zien hoeveel mensen er straks de straat opgaan in hun eigen tijd, tijd die ze niet (kunnen) werken en waar ze niet voor betaald worden maar wel een hoger doel nastreven en wel het verdrijven van diegenen die het land brodeloos maken of te wel het afstraffen van de zittende coalitie oftewel de NDP


  Maak melding

 4. Hoop dat de oppositie partijen hun achterban weet te mobiliseren voor die dag. Zelfde geld ook voor de vakbonden. De NDP moet verdreven worden. Door hun toe doen verkeerd het land op rand van faillisement met alle gevolgen van dien. De overheid is skeer en leeft alleen van leningen en giften. En ja als het hun uitkomt doen ze een greep in kas. Afrikaanse toestanden.


  Maak melding

 5. @Astaman, deze paarse discipel Waldo is een die hard NDP-er. Ook hij beschermd zijn sekteleider Bouterse te vuur en te zwaard. Zelf zit hij in een onkenningsfase maar daar prikken we door heen. Dit zijn mensen waar Suriname niets aan heeft. Noch vlees noch vis. Ze gaan helemaal prat voor de paarse evanglie.


  Maak melding

 6. Veel hoop hoeven jullie niet te hebben.
  Deze gast zijn kop werkt niet goed. Altijd iets mt deze familie.
  I.p.v. kletsen op waterkant kunnen henry, koos , jay en die gasten die NDP en Bouterse uitschelden mee gaan lopen.
  gemodereerd

 7. En zo hoort het , het onafhankelijkheidsplein is geen eigendom van Bouterse of de NDP. En nu volk van Suriname kom massaal op bij deze protestactie zodat de moordenaar en consorten begrijpen dat ze hun langste tijd hebben gehad. Het is tijd voor een radicale verandering in het land .


  Maak melding

 8. Hopelijk kom het volk massaal op dagen zodat ndp 34 zetel nu krijg want geven jullie ndp meer kracht dus 25 mei makkelijk 34 zetel
  gemodereerd

 9. Hopelijk geen een ieder gehoor hieraan. Dit is een kans om landelijk te protesteren. Bevrijdt ons land van alle
  rovers, moordenaars, dieven, misbruikers etc. Wij gaan voor een beter Suriname.Diefstal van onze gemeenschapsgelden is strafbaar, het volk leeft in bittere armoede. De armen worden armen en de rijken worden rijker. Weg met deze hele ndp kliek en deze regering.


  Maak melding

 10. @Achterlijke Wendy,

  Als ik in Suriname woonde had ik die actie van 17 februari zeker ondersteund om jouw criminele MESSIAS te dwingen op te stappen samen met zijn Cosa Nostra Orga.

  Ik heb jou al vaker gezegd dat je heel erg DOM bent dus verbaast mij niets dat je die veroordeelde Drugscrimineel te vuur en te zwaard verdedigd.

  Ik ga niet verder met jou in discussie want dat is een Waste of Time.

  SURINAME MOET AF VAN DEZE VEROORDEELDE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN TRAWANTEN.


  Maak melding

 11. Volk van Suriname: Maak aub gebruik van jouw democratisch recht en kom op 17 februari a’s massaal op het plein om te laten zien dat het nu afgelopen moet zijn met het juk dat men NDP noemt. Dit is de kans om te laten blijken dat het nu afgelopen moet zijn met deze boevenbende en moordenaars. Democratie is een mooi recht, maak er dus gebruik van, het kan zo maar zijn, dat door de opkomst de NDP doet besluiten op op te houden. Het is aan u het volk om dit waar te maken.
  gemodereerd

 12. Ze moeten wel toestemming geven want doen ze dat niet dan kan bouta het op zijn buik schrijven om ook te protesteren. Ik hoop van harte dat het volk nu kan l aten zien dat bouterse geen president zal worden. Hij zegd nu al dat hij gaat laten h o e veel mensen op de komen om te stemmen vo o r de ndp. Ik ben benieuwd wat het volg gaat kiezen. Hopelijk zijn ze eindelijk wakker!!!


  Maak melding

 13. HET HEEFT GEEN ZIN OM TE REAGEREN OP DEZE SITE. ALLES WAT NDP ONSMAKELIJK IS WORDT DIRECT VERWIJDERD.
  Volgens mij weet men nog niet wat democratie is. Of waterkant.net is bang.


  Maak melding

 14. Nog even terugkomend op de persconferentie over de gestolen kasreserves:

  Bouterse heeft, terwijl hij om de hete aardappel heen draaide, toch opmerkelijke uitspraken gedaan.
  Zo zij Bouta o.a. dat er na de “22e” rake klappen zijn gevallen. Hij is zich dus bewust dat de NDP nu in puree zit.
  Bouta praat niet over de massameeting die de NDP gepland heeft maar zegt dat hij de 24e op straat komt en dat het volk de 25e zal bepalen.
  Een ander opmerkelijk punt over de besteding van de 100 miljoen kasreserve zegt Bouterse dat 20 miljoen is voor start up en is nietig.

  Hoezo 20 miljoen nietig ???
  Welke start up ???

  Dat Bouta nu herhaaldelijk roept om een nationale aanpak geeft aan dat hij en zijn bende de job niet aankunnen. Zij hebben er een prakkie van gemaakt !

  Bouta / NDP, na soso los lossie bor borrie !


  Maak melding

 15. 31 maart zou het een prima datum wezen. En misschien ook een stevige confrontatie met de aanhangers van Bouterse die naar het hof zullen gaan . 17 februari is door de weeks en werkgevers gaan hun personeel niet toe staan .?


  Maak melding

 16. Ik verwacht wel dat er ongeveer vijfhonderd mensen ernaar toe zullen gaan, de media in Suriname zal er 5 duizend van maken! Maar wat voor nieuwe informatie heeft de heer Biervliet om op die dag te verkondigen? De media staat er al dagelijks tot vervelens toe vol met berichten over kasreserves en dat soort artikelen! Of wil de heer Biervliet samen met zijn handjevol aanhangers een regering die gekozen is door meer dan de helft van de Surinaamse bevolking naar huis sturen!
  Mijn advies is, gebruik je energie voor nuttige zaken. Probeer samen met de oppositie te gaan bundelen en misschien lukt het dan uiteindelijk op 25 mei! Sommige oppositie partijen hebben de ministerposten reeds verdeeld! De Abop gaat 15 zetels behalen, waarschijnlijk koopt Ronny de zetels met de goudstaven van hem! Somo gaat nog een brug bouwen over de Suriname rivier, VHP gaat voor gratis onderwijs en NPS gaat weer investeren in West Suriname. En dat gaat allemaal gefinancierd worden met de olie opbrengsten welke pas over 7 jaar binnenstromen! Dat is misleiden van het volk!


  Maak melding

 17. @ domme wendy; elke familie heeft zijn probleeempjes zo ook van jouw doe niet alsof je uit de perfecte familie komt😂😂. Zelfs politieke partijen hebben mot met hun achterban. We zijn not interested in Biervliet zijn familie dingen. Merk dat je leest om te antwoorden niet om te begrijpen😏. Mensen kom massaal want wij zijn het volk die er alleen voor staan. Un weri van rotzooi praatjes en loze beloften😌😌


  Maak melding

 18. Ai go spang, deze tijd gebeuren dingen die je eerder voor onmogelijk had gehouden.
  Hoop niet op Venezuela toestanden. Niemand gebaat bij en levert niets op.
  Wel gaat de goudwinning gewoon door en dat is waar ik voor vrees.
  Su wordt gedompeld in ellende en malaise door lieden die weten dat hun laatste dagen zijn geteld en nemen ze andere mee in hun verdoemenis.
  No go broko neks, het zijn de mensen die het onleefbaar maken en hebben gemaakt en nog gaan…..
  Mi keba
  gemodereerd

 19. Kijk, dit is nou democratie. Weten jullie nog wat Vene deed toen hij met de VHP e.a. aan de macht was? En over de CBVS gesproken, zou het WK.net sieren op de reactie van dhr Jadnanansing op het bericht van de VHPer Biharie te tonen. Maar ja, ijdele hoop op eerlijke journalistiek is een zwakte van mij. Blijf toch hopen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES